Salut tuturor
Caut fotografii cu avioane IAR P.24E de la īnceputurile sale cu elice tripale. Am văzut multe cu varianta bipale, dar nu și cu prima. Există vreuna disponibilă?
Multumesc anticipat
Kandahar
Pagina 1 din 1
IAR P.24E
Postat 14 March 2026 - 09:21 AM
Salut Horia
Mulțumesc mult pentru postarea fotografiei.
Este o fotografie foarte interesantă și neobișnuită, care pare să sugereze o configurație de aripă P.24A/F și este diferită de configurația acceptată īn mod normal pentru P.24E (similară cu P.24B/C/G).
Toate cele bune.
Kandahar
Mulțumesc mult pentru postarea fotografiei.
Este o fotografie foarte interesantă și neobișnuită, care pare să sugereze o configurație de aripă P.24A/F și este diferită de configurația acceptată īn mod normal pentru P.24E (similară cu P.24B/C/G).
Toate cele bune.
Kandahar
Postat 15 March 2026 - 04:10 AM
horia, la 12 March 2026 - 12:49 AM, a spus:
Eu cunosc una singură. S-a folosit foarte puțin, la fel mitralierele īn gondole de pe aripi.
După ce am analizat mai atent fotografia, nu cred că prezintă un P.24E romānesc.
Aeronava este fie un P.24A vopsit īn culorile romānești, fie, mai probabil, prototipul P.24/II SP-ATO (care a fost folosit ca demonstrator) vopsit īn culorile romānești. Factorul decisiv aici sunt carenajele tunurilor, care nu au fost purtate de P.24E din primul sau al doilea lot (vezi fotografiile pp. 31 Wydawnictwo Militaria #2 PZL P.24 Andrzej Glass).
Salutări
Kandahar
Arata acest topic
Pagina 1 din 1

Ajutor

Sus