Forum Machete,Modelism,Hobby: Jagdpenzer IV L/70 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Jagdpenzer IV L/70

#21 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 04 December 2006 - 09:05 PM

Citeaza

MM 2095 Panzer Dunkelgelb. De la prospect citire. Mi se pare prea inchis si mai mult verde decit galben.

Pai Zetule, dupe mintea mea... chiar E BINE ca este asa... s-a mai discutat asta pe aici, cu multe contradictii...

Si ce folosesc io, adica Tamiya XF-60 "Dark Yellow", tot asa, bate spre verzui un pic.

Alelante doua, tot pre gustul meu :

XF 61 "Dark Green"
XF 64 "Red Brown"

#22 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 04 December 2006 - 09:47 PM

Dragos, am luat o sticluta de vopsea Tamyia xf 61 dark green din franta si in ea era un maro ciudat, pe cea de-a doua am luat-o de la Pavel si s-a dovedit aceeasi culoare, nici pe departe verde. Ce mi s-a parut mie ca merge este o vopsea acrilica de la Badger 16-100 European Dark Greeen.

#23 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 05 December 2006 - 01:10 AM

Nu stiu eu prea multe in domeniu dar merg pe carianta lui Dragos ca e testata si culorile, din ce mai am si eu Tamiya sunt alea care s-ar pupa.

Nu ne opreste bineinteles nimeni sa credem fiecare ce vrem :-D

#24 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 05 December 2006 - 06:02 AM

" ...am luat o sticluta de vopsea Tamyia xf 61 dark green din franta si in ea era un maro ciudat, pe cea de-a doua am luat-o de la Pavel si s-a dovedit aceeasi culoare, nici pe departe verde. "

Laure, nu stiu ce sa zic... "cate bordee atatea obicee"...
Mie nu mi se pare de loc maroniu.

Uite acesta are ca baza XF - 61 :

Imagine postata

E cam verde... zic io...

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 05 December 2006 - 06:04 AM

#25 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12688
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 December 2006 - 08:58 AM

Cum Tamiya XF 61 nu am, o sa merg, fie pe MM 1710, fie pe Humbrol 117, ambele parind insa mai deschise decit XF 61. Pentru maro o sa incerc cu Humbrol 160, care cica e German camouflaje red brown

#26 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 05 December 2006 - 09:19 AM

Zetanule, faci comisioane? :-D

Vezi ca la jagdpenzer ai un maner pe capacul puntii (ala din dreapta) care lipseste (sau e facut solid din plastic, nu mai retin). O alta chestie ar fi ca Dragon au uitat sa graveze placa superioara a carcasei blindate, dar vad ca deja le-ai stropit cu dunkellgelb asa ca da-i pace...

Sa ne ti la curent!

#27 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 05 December 2006 - 10:31 AM

Bre, m-ai bagat in ceata! :-D :roll: Care capac si care ....punte! Zi-mi pe limba mea :-D ;-) Sunt trei capacele, unul pentru binoclu/periscop, linga el altul mai mare cu un periscop prin el si inca unul la care i-am pus un miner din PE, dupa ce l-am taiat pe cel din plastic.
Cit despre ...gravarea placii superioare....chiar nu am habar ce zici (de, daca nu ma pricep la astea cu senile :-? ) Adevarul e ca nici nu mi-am batut capul, am incercat sa gasesc ceva documentatie dar....nu cu multa osteneala. Am considerat ca Dragon a facut ce era de facut. A, doar sudurile le-am "imbunatatit" dind pe ele cu Nitosolv si apoi cu muchia unui cutit.

#28 Useril este offline   laure 

• Membru senior

Postat 05 December 2006 - 10:38 AM

Dragos nu contest ceea ce zici tu, dar eu am luat 3 sticlute de xf 61, una din Franta, una de la Pavel si alta din Spania. Ceea ce vreau eu sa spun este de fapt ca in ele nu era deloc verde ci un maron foarte inchis.

#29 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 05 December 2006 - 11:09 AM

Laure, de curiozitate, le-ai amestecat bine inainte de folosire sau doar te-ai uitat in sticla? La emailuri poate aparea o mica diferenta, poate e la fel si cu acrilicele.

Z! Scuze ca nu sunt suficient de clar, uite aici poza lui Doru modificata:

Imagine postata

#30 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 05 December 2006 - 12:21 PM

Aha! Da, la placa de blindaj e neted ca-n palma. Minerul e pus, la unul da, la altul ...ba! :-?

#31 Useril este offline   laure 

• Membru senior

Postat 05 December 2006 - 01:54 PM

Ahmed, le-am amestecat foarte bine am si incercat sa vopsesc cu ele, dar culoarea era alta.Ma gindesc sa fi fost vechi dar le-am luat din locuri diferite si departate in timp.

#32 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 05 December 2006 - 08:41 PM

Am facut camuflajul. Verde MM1710, maro un amestec de Tamiya maro roscat, alb si negru.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: jagd5_1.jpg

#33 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 05 December 2006 - 08:57 PM

Camuflajul a fost inspirat de prospect la care s-a adaugat imaginatia.
Problem este alta: poti avea un aerograf cit de bun daca vopseaua e...proasta.
MM 1710, vopsea destul da noua, diluata cu D551 (folosit curent), fara impuritati. Orcit o diluezi pare ca o smintina alterata. Bagat in aerogaf si dat cu deschidere mare, merge, dar face pete. Cind am trecut la fineturi ...se infunda imediat! :-D Daca miscam o idee trigerul... spirckkk o pata, dupa care se oprea din nou. Daca tineam apasat constat trigerul vopseaua iesea ca din mitraliera! Am schimbat diluantul cu unul de la MM. Acelasi lucru. Am incercat cu Nitrosolv, parca, parca mergea, dar tot asa in salturi! ;-) :-D . Asta a dus la dungle nitel mai groase si cu un desen nu chiar asa cum as fi vrut eu. :-( .
Am trecut la maro. Incerc Humbrol 160, diluez si ...spirckkkk! Mai rau! Apoape ca am adus vopseaua la dilutie 10/1 (diluant/opsea) si tot asa! Ceva de groaza! Asa ca am amestecat niste Tamiya acilice care au mers ca unse! :-D. Imi pare rau ca nu am procedat si cu verdele asa! :-(
Vopselele MM sau Humbrol, aflate acum pe piata, pot fi considerate niste jeguri ce merg doar pe suprafete mari, cu masti. In rest.......pacat de aerograf :-D :bang: ;-) :bang: :bang:
Urmeaza decalurile si ...cosmetica.
Sa vad cum atac senilele!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: jagd5_2.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 05 December 2006 - 09:01 PM

#34 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 05 December 2006 - 09:00 PM

Z-mare, la Dec 5 2006, 09:57 PM, a spus:

Vopselele MM sau Humbrol, aflate acum pe piata, pot fi considerate niste jeguri ce merg doar pe suprafete mari, cu masti. In rest.......pacat de aerograf :-D  :-D  ;-)  ;-)  :-D

Cam dura afirmatia... Daca tu nu stii sa le folosesti, nu inseamna ca-s vopselele proaste :bang:

#35 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 05 December 2006 - 10:06 PM

Sorry, nu le folosesc de ieri de alaltaieri, stiu ce vorbesc. Daca vrei iti dau sa faci o incercare!

#36 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 05 December 2006 - 10:55 PM

Uite ce e, daca ai spune in loc "Vopselele MM sau Humbrol, aflate acum pe piata, pot fi considerate niste jeguri", ceva de genul "sticluta de MM / cutia de Humbrol era nasoala", as fi fost de acord.
Dar si eu folosesc, le mai folosesc si altii, si mi se pare ca te arunci intr-o generalizare fara absolut nici o baza reala ;-) In plus, ti-as atrage atentia, desi sunt convins ca stii totusi, asupra faptului ca nitro-ul NU este recomandat pentru chestii de mare finete, tocmai pentru ca e destul de volatil si tinde sa usuce vopseaua mult prea repede, chiar pe ac in anumite conditii.

Am dat si eu de cutii de Humbrol "defecte", stai linistit. Si am avut si vopsele perfecte. La fel cum am avut 2 sticlute de MM nasoale, din 100 si ceva. Culmea, alea nasoale le-am luat din afara. :-D

#37 Useril este offline   Arhi 

• Membru senior
  • Inregistrat: 05-October 05

Postat 06 December 2006 - 01:47 AM

Subscriu la parerea lui Gabi despre vopsele. Unele dintre au atatia ani in spate cand le cumperi, incat nu e de mirare ca si-au schimbat compozitia intre timp. Cred ca mai intai trebuie operata "intinerirea" vopselei, iar dupa aceea niste incercari pe suprafete de proba sunt obligatorii. Daca "intinerirea" n-a reusit, atunci vopseaua se arunca! In plus, folosesc exact diluantul firmei producatoare de vopsea, nu unul bun la toate. Pot sa semene toate intre ele chimic, insa eu inclin sa cred ca producatorul isi verifica vopseaua cu propriul diluant (cu micile sale secrete), nu cu al altuia...

#38 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 06 December 2006 - 09:25 AM

Cartula, ai si tu dreptate, cum s-ar zice noaptea e un sfetnic bun! Ieri eram tare suparat. O treba ce nu lua mai mult de 20 de minute a luat trei ceasuri :-D Dupa cum vezi nu tehnica e de vina, cu acelasi D551 am diluat si RLM 76 pentru cirnatii de pe Do 335 si a mers ca uns. Sau cua acrilicul a mers foarte bine!MM1710 infunda pur si simplu aerograful! Chiar daca mentineam trigherul in aceeasi pozitie, vopseaua venea in salturi. Mai mult, ca fluxul de vopsea sa "curga", trigerul trebuia miscat tot timpul. Initial am diluat cu D551, nu a mers, apoi am folosit diluant special de la MM, nu a mers, Nitrosolvul a fost ultima solutie, cu care, dupa cum ziceam, a mers cit de cit. Probabil vopselele, cum zice si Archi, zac prin magazine si depozite oarece vreme pina sa ajunga pe masa noastra de lucru. Rezultatele se vad!
Archi, ar trebui sa vezi cum arata suprafata cutiei in care vopsesc, de la probele si "antrenamentele" pe care le fac!!! Eu nu arunc niciodata restul de vopsea din aerograf, ci fac "antrenamente": cirnati, cerculete, pete, liniute, ma joc cu presiunea si vad rezultatele. Asa imi fac "mina". Va recomand acest exercitz cu caldura.
In concluzie: vopseaua din sticluta de MM si cutia de Humbrol era nasoala rau!

#39 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 06 December 2006 - 10:56 AM

Ti-am inteles supararea de aseara ;-) Ia imagineaza-ti ca in urma cu ceva ani am reusit cu mare greutate sa gasesc un Humbrol 163 (ultimul de pe raft), care NU are echivalenta, sa vin fericit acasa, sa-l pun in aerograf, si sa incep sa vopsesc.
E, cand am ajuns pe la jumatatea muncii (era un Hunter la 1/32), am ramas masca. Erau vreo 5-6 nuante diferite de verde. Mizeria de Humbrol se separa pe straturi de pigmenti :-D Deasupra se vedea ceva caramiziu, tare suspect. Si acum e urma in perete unde a lovit cutiuta. Noroc ca nu i-a sarit capacul ;-) :-D :-D
Cutia de Humbrol 164 care am luat-o in acelasi timp, si cu care am vopsit prima data, era perfecta. Cam asta-i cu vopselele, mai sunt si chestii nasoale uneori.

La partea de camuflaje, daca am nevoie de finete trec sa diluez cu 'white spirit'. Nu se mai usuca pe ac, poti sa lucrezi MULT mai bine (cu dezavantajul timpului de uscare mult mai mare). E cam ca si la acrilice, cand ai nevoie sa-i adaugi ceva sa-i intarzii uscarea.
In plus, cand dau de probleme d-astea, solutia e clara. Trag toata vopseaua cu pipeta, curat bine-bine aerograful, si filtrez vopseaua printr-o sita metalica fina.
Asta cu aruncatul si curgerea in 'socuri' a vopselei se datoreaza impuritatilor din vopsea, impurtitati care de obicei sunt mici bucati de vopsea uscata care mai astupa duza.

#40 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 06 December 2006 - 01:53 PM

Da, nasoala problema cu Humbrolul.
Din pacate in rest tre sa te contrazic nitel. D551 sau D509 sunt diluanti pentru emailuri si vopsele alchdice, asemanator cu 'white spirit'-ul si se usuca destul de greu, deci din acest punct de vedere ar fi fost ok! Treaba e alta, mi-e mai greu de explicat decit de aratat. Si aici voi face referire si la treaba cu resturi de vopsea uscata. La aerografele mele nu se exista asa ceva :-D La felul cum le curat eu (dupa 10 ani de folosire, Astek-ul arata ca nou, cit despre Badger si Evolution, ce sa mai zic sunt noi noute!!), nici o nadejde sa ramina vopsea pe undeva! Nici nu ar avea pe unde, odata ce il demontez si spal bucatica cu bucatica! Deci asta cade!
Treaba e alta, la unele vopsele vechi, din ce o diluezi din aia se ...umfla! Oricit ai amesteca-o, dupa citeva minute in recipient se aseaza un sediment, probabil agentul de matuire ce "pleaca" din conbinatie. Ori taman asta produce infundarea aerogarfului. O sa incverc sa va arat asta la o intilire, poate la anul, ca pe 16 sigur nu sunt in Bucuresti! ;-)

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi