Forum Machete,Modelism,Hobby: A venit mosu' cu aerografu' - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

A venit mosu' cu aerografu'

#1 Useril este offline   Alecu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 216
  • Inregistrat: 31-August 06

Postat 25 December 2006 - 04:36 PM

Aseara a venit Mos Craciun, spre fericirea mea, cu un aerograf :angry: :-o :-o mult asteptat. Aerograful s-ar parea ca e copie dupa un Iwata. Inca nu am avut sansa sa il folosesc, dar momentul se apropie ... Compresor am, l-am furat de la un frigider mai vechi insa imi trebuie un furtunel care sa faca legatura intre "scule".

A mai venit mosu' si cu un F/A 18E Super Hornet 1:72 Italeri care spre sa iasa mult mai bine decat celelalte machete, putand acum sa il si vopsesc bine. Aste e insa o alta discutie.

Astept parerile voastre in legatura cu aerograful, si, de ce nu, si cu compresorul (daca e bun de ceva -- compresor normal de frigider).

Bafta

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMGP0008.jpg

Aceasta postare a fost editata de alecu_ultras06: 25 December 2006 - 04:38 PM

#2 Useril este offline   ikarus 

• Membru senior
  • Postari: 299
  • Inregistrat: 05-December 06

Postat 25 December 2006 - 05:11 PM

ba, dao naibii ..... cum adica :( dar.... si eu vrau ! :angry:
imi vand placa video pe care am primit-o si imi cumpar si io compresor+aerograf :-o

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12688
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 December 2006 - 07:04 PM

Sa-l strapinesti si sa-l folosesti sanatos! Da, este o copie Ywata bine lucrata.
Avind in vedere ca acest tip de aerograf inchide aerul cind nu e folosit iar pe de alta parte compresolrul de frigider e "chel" (nu are un rezervor de linistire si nici regulator de presiune), va trebui sa folosesti un furtun nitel mai lung pe post de rezervor de calmare in care sa practici niste gauri (cu un ac incalzit) altfel te trezesti cu furtunul in cap! :angry:

#4 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 25 December 2006 - 08:20 PM

Z-mare, la Dec 25 2006, 05:04 PM, a spus:

Avind in vedere ca acest tip de aerograf inchide aerul cind nu e folosit iar pe de alta parte compresolrul de frigider e "chel" (nu are un rezervor de linistire si nici regulator de presiune), va trebui sa folosesti un furtun nitel mai lung pe post de rezervor de calmare in care sa practici niste gauri (cu un ac incalzit) altfel te trezesti cu furtunul in cap! :angry:

Sau cauti pe acest site un articol "la obiect" si iti faci un compresor profenionist cu presostat si rezervor de linistire

#5 Useril este offline   Schumy 

• Membru senior
  • Postari: 181
  • Inregistrat: 27-September 06

Postat 25 December 2006 - 08:29 PM

Si cat a dat mosu' pe aerograful asta?

#6 Useril este offline   Alecu 

• Membru senior

Postat 25 December 2006 - 09:19 PM

Aerograful, desi vad ca e de calitate peste medie, a costat doar 140 RON la magazinul Modelism din Cocor. Eu sper sa imi dea un plus in calitatea machetelor construite de acum inainte. O sa incep un topic in care sa postez realizarea si vopsirea F-18-lui.

Bafta,
Bogdan

#7 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 25 December 2006 - 09:58 PM

Si eu folosesc un aerograf asemanator si un motor de frigider. Rezervorul dintre compresor si aerograf este doar un PET de 2 litri de apa minerala,in al carui capac intra doua furtune . Rezista pana la 6-8 atmosfere mai mult decat suficient. "siguranta"este reprezentata de furtunul de iesire din motor mai "moale" ce sare in caz de -l uit in functiune. Si chiar de ar exploda prin absurd PET-ul ar fi doar zgomot...Un alt mare avantaj e ca sticla reprezinta si decantorul de ulei ce iese din motor cand se incalzeste.

E rudimentar,ieftin,eu sunt multumit!

Vali.

#8 Useril este offline   Alecu 

• Membru senior

Postat 25 December 2006 - 10:08 PM

Si ai si preostat la iesirea din compresor? Sa se opreasca cand ajunge la o presiune stabilita?

#9 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 26 December 2006 - 01:07 PM

O parere mai detaliata despre acest aerograf e posibila? Vreau sa vb cu Mosu sa mi aduca si mie unu.....mai prost e cu renii ca nu au loc de parcare la Cocoru. :angry: :-o

#10 Useril este offline   Alecu 

• Membru senior

Postat 26 December 2006 - 01:15 PM

Pai pareri mai detaliate nu prea am ce sa va dau ca inca nu l-am folosit. Trebuie sa fac rost de un furtunel mic si, de ce nu, poate ii fac si rezervorul acela de calmare din PET. Dar nu ar trebui sa ii pun la intrarea in PET un preostat ceva sa se opreasca la o anumita presiune ?

#11 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 26 December 2006 - 02:43 PM

Mi-a facut si mie cadou Mosul un aerograf ca acesta si pot spune ca e f. bun. Eu i-am scos o supapa si l-am transformat intr-unul cu simpla actiune. L-am folosit pe un Mig 3 la 1/48 si am reusit sa trag linii cu el si de 1mm-2 grosime.

#12 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 26 December 2006 - 03:03 PM

Am si eu unul de ceva timp, pot sa zic ca e bun pentru pretul acela... Nu e un aerograf de varf, dar e lucrat rezonabil si e destul de robust.

Ce nu mi-a placut deloc la el e faptul ca degajarea acului e frezata unghi drept, si e destul de greu de curatat acolo, ar fi fost nemaipomenit daca era o zona curba, care sa nu stranga depuneri.

Eu l-am luat ca aerograf pentru lucruri gen grunduit, lacuit, lucrul pe suprafete mari si medii, si pana acum si-a facut treaba excelent. Trebuie insa ingrijit un pic mai atent...

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 26 December 2006 - 03:05 PM

Un presostat ar fi util. E nitel mai dificil de fixat, avind in vedere ca are si lagaturi electrice. Poate sa-l fixezi cumva pe motor si sa mergi doar cu un furtun pina la sticla.
Insa sugestia mea este sa mergi pe ceva stabil, improvizatiile nu sunt prea sanatoase! :angry: Radian a facut o scula foarte buna. Poate iti da ceva sfaturi.
Vezi pe aici: http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...topic=862&st=75
In poza e compresorul lui Radian.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: comp..jpg

#14 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 26 December 2006 - 03:37 PM

Sa il stapanesti sanatos! Si sa faci lucruri frumoase cu el... :-o

Am si eu unul cvasi-similar si ffind si primul meu aerograf ma declar multumit de el... :angry:

Succese!!!

#15 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 26 December 2006 - 05:54 PM

Pe mine ma intereseaza daca pot lucra cu el la 1/72.Messerschmitt-urile la scara asta sunt cam dificil de "zugravit" ma refer la carnati.....pete...s.a.m.d.

#16 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 26 December 2006 - 07:01 PM

Uite niste pete Razvan, in caz ca te ajuta cu ceva. Sunt pe un avion scara 1/48. Scuze pt calitatea pozelor.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1167152519.jpg

#17 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 26 December 2006 - 07:03 PM

...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1167152591.jpg

#18 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 26 December 2006 - 07:59 PM

Razvancs2006, citeste si exerseaza bine de tot asta. Raspunsul o sa-l afli singur.
http://cartula.net/m....php?itemid=117
Cum spuneam, nu exista aerograf minune, ci doar multa munca sau, o chitara este un instrument simplu, la indemina oricui, dar citi Hendrix au fost?
Paul, probail ai inceput se vopsesti petele incepind cu aripa stinga si ai terminat cu pete, tot mai mari, pe aripa dreapta! :angry: Petele se vopsesc la intimplare, citeva pe virful aripii stingi, citeva pe fuselaj, citeva pe aripa stinga, citeva pe profundor, apoi din nou pe aripa stinga, pe fuselaj si tot asa mai departe pina termini. Astfel petele nu vor iesi "aliniate" si tot mai mari pe masura ce avansezi in lucrare!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 26 December 2006 - 08:07 PM

#19 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Postari: 411
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 27 December 2006 - 01:40 PM

In nr 6 (proaspat aparut) din Modelism, pe coperta IV este prezentata ultima oferta de compresor cu aerograf (385 lei cu taxe postale incluse) de la Rowi: Oferta pare buna, avand si aerograf inclus (nu se poate preciza cat de performant este). Compresorul este prevazut cu filtru de apa si ulei, inclusiv manometru si regulator de presiune. Dar inca nu este pe stoc, trebuie sa apara.Ceea ce n-are este rezervorul de aer comprimat care la sculele de buna calitate este inclus.

#20 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 27 December 2006 - 01:49 PM

Compresorul si aerograful de la Modelism le-am vazut, s-au dat foarte repede... Compresorul ARE rezervor de aer comprimat, si presostat, incluse... Doar ca evident este de mica capacitate respectivul rezervor.
Aerograful este la fel cu cele care sunt la vanzare...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi