JagdTiger 1/35
Postat 31 January 2007 - 02:41 PM
In primul rand respect pentru toti cei de aici. Acum, dilema mea : am decis sa sarbatoresc sesiunea de iarna cu un imens jagdtiger la 1/35 insa as vrea sa-i aplic o schema de vopsire mai originala, dar in acelasi timp corecta. Sugestii?.. a da, ceva dupa frontul de vest, pt ca n-am vazut nici o poza cu vreunul pe frontul din est. Astept cu nerabdare......PS nu stiu cum se face dar mereu machetele ies mai bine in sesiune

Postat 31 January 2007 - 10:21 PM
Posibil, insa unele tancuri ( erau mai multe poze din aceeasi locatie), pareau in curs de dezmembrare( apareau urme de lampi de sudura- cioprteli; nu cred ca le-au dus in USApentru asta). Cred totusi ca era un parc de tehnica adunate la sfirsitul razboiului pt a fi topite , iar unora pt prezentare (stabi;reporteri )li s-a dat o mina de culoare oarecum asemanatoare cu fostul camuflaj ( dar intr-o licenta "artistica" americana).Totusi pe galetii tancului pare sa fi ramas culoarea initiala (mai putin galetul galben complet acum revopsit -tot ce e posibil sa fi fost tot galben si cel original)
Postat 01 February 2007 - 12:47 AM
dany, la Jan 31 2007, 10:56 PM, a spus:
...Poate gasim(daca se doreste o analiza mai detaliata) o fotgrafie (alb negru ) cu 331 , si treaba incepe sa se clarifice in problema camuflajului initial ...(eventual putintica istorie n-ar strica - de unde-o venit si incotro s-o dus).
Poza e īn curs de găsire, adică se mai caută. Referitor la unde s-o dus, laure are dreptate, e unul şi acelaşi vehicul. Parcul de care vorbeai e cel de la Aberdeen, unde amerlocii au cărat cam tot ce exista īn materie de tehnică de luptă germană. E, alături de Kubinka, unul dintre cele mai complete muzee, īn care se găsesc mult mai multe lucruri decāt vedem afară.
Postat 01 February 2007 - 08:43 AM
dany, la Jan 31 2007, 10:56 PM, a spus:
...Poate gasim(daca se doreste o analiza mai detaliata) o fotgrafie (alb negru ) cu 331 , si treaba incepe sa se clarifice in problema camuflajului initial ...(eventual putintica istorie n-ar strica - de unde-o venit si incotro s-o dus).
JT-ul de la "Aberdeen Proving Grounds", este al 20-lea construit cu suspensie Henschel, roata motoare cu 9 dinti si deci, senile Kgs 73/800/152. Are numarul de serie al sasiului 305020.
Vopsirea lui actuala este fantezista, dar numarul tactic 331 negru bordat cu alb, este corect.
In momentul capturarii lui de catre americani (Divizia Blindata No.3), la 21 martie 1945 in orasul Neustad, apartinea Companiei 3 din 653 Schwere Panzerjager Abteilung.
Exista cateva fotografii foarte frumoase (alb/negru) cu el, in momentul capturarii, din pacate nu le am in format electronic. In una dintre ele, se vede clar ca era vopsit in doua nuante (probabil galben-maro), dar se disting si petele unui "camuflaj-ambuscada", deasupra...
................................................................................
.....................................
PS. Un alt topic in care s-a discutat JT-ul este acesta :
http://cartula.net/m...?showtopic=1414
Poate ar fi interesant de recitit...
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 01 February 2007 - 08:51 AM
Postat 02 February 2007 - 10:07 AM
Prin grija lui Arhi uite JT 1/35 facute. Poate te mai ajuta si la constructie...
http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...pic=1096&st=615
http://cartula.net/modules/ipboard/index.p...pic=1096&st=615