Salut,
Sa reluam de unde am ramas. Am lipit cupolele pe fuselaj, farul din bot si am dat un strat de lac semimat MM. Am mai executat putina vopsea sarita pe traseul observatorului si al pilotului, urme de fum la esapamente cu Tamiya smoke si alte citeva murdariri discrete. Am mai suflat un strat de semimat si dupa uscare am demascat cupolele si am curatat suprafetele transparente cu alcool. Am aplicat firele antenei, pe care le-am vopsit ulterior cu negru. Am lasat partile mobile ale cupolelor nelipite in acest fel pot sa le pozitionez cum doresc, inchise sau deschise. In poze cea din postul observatorului e deschisa iar cea a pilotului inchisa.

In continuare voi aminti citeva amanunte interesante despre avion si despre inmatricularea specifica.
Hyakushiki Dinah III recon(Mitsubishi KI-46 III) a fost un avion de recunoaştere bimotor folosit pentru prima dată în 1939 în Manciuria şi China unde 7 unităţi au fost înzestrate cu acest aparat. A mai fost folosit şi de IJN în misiuni de recunoaştere deasupra Australiei şi Guineei. Au fost fabricate 1742 aparate(din toate versiunile). IJAAF a folosit acest aparat şi în misiuni neoficiale deasupra teritoriului actual malaiesian în lunile premergătoare izbucnirii razboiului. Ulterior a fost folosit în misiuni deasupra Burmei, Tailandei, Indochinei şi în alte misiuni în zona Oceanului Indian. În 1944-45 a fost modificat în interceptor la înaltă altitudine fiind echipat cu 2 tunuri de 20 mm în bot şi un tun de 37 mm poziţionat pe partea dorsală a fuselajului, pentru lupta împotriva bombardierelor B29 care zburau deasupra insulelor japoneze. Nu a fost un interceptor foarte eficient având dificultăţi în tragerea cu tunul de 37mm, viteza ascensională mică şi blindaj subtire, care il facea extrem de vulnerabil la armamentul de pe B29.
Date tehnice :
• echipaj: 2 (pilot şi observervator)
• Lungime: 11.00 m
• Anvergura: 14.70 m
• Înălţime: 3.88 m
• Motorizare Mitsubishi Ha-102 14 cilindri în stea, 930 kW (1,250 HP)
Performanţe
• Viteza max. 391 km/h
• Autonomie – 2475 km
Avionul prezentat a facut parte din 18 independent Chutai, cantonată la Kwan Kou, China, iunie 1943. Înmatricularea « saltul tigrului » a fost una dintre cele mai artistice printre unităţile IJAAF. Datează din 1939 când comandantul de escadră a decis ca tigrul sa fie semnul distinctiv al unităţii. A fost ales ca şi simbol pentru o escadră de recunoaştere, inspiraţi fiind de o veche zicală chinezeasca : « tigrul străbate o distanţă vastă dar întotdeauna se întoarce de unde a plecat » .
Iniţial emblema a fost aplicată pe fuselaj în partea din spate, însă în anul 1942 a fost mutată pe derivă. Noul comandant Căpitanul Shin-ich Kodama a angajat un pictor profesionist Takagi să picteze tigrul pe fiecare avion. De aceea tigrul diferă de la avion la avion, fiecare având cite ceva diferit din partea autorului.
(sursele de inspiraţie au fost www.j-aircraft.com şi coala de decaluri Aeromaster)

Alte poze gasiti
AICI
Multumesc si astept intrebari/pareri/critici/etc.
Spor,
Bill