Iata-i finalizati si pe acesti baieti, sper sa va placa chiar daca pozele nu sunt extraordinare. Mi-a bubuit si un alt bec de 500 pe care il primisem, asa ca a trebuit sa ma multumesc cu un bec clasic.
Conform peltitelor de la epoleti si vipustii de pe chipiul comandantului (verde deschis), figurinele fac parte din Panzer Grenadier si tinand cont, pe de-o parte de camuflajul de pe Zeltbahn-uri si prelata de camuflaj de pe casca unui soldat, iar pe de celalta parte, avand in vedere peltitele de la gulere, toti sunt inrolati in Wehrmacht.
De mult nu am mai incercat un camuflaj Wehrmacht, este destul de dificil de realizat (in special pe spatii extrem de mici) si sper sa va placa.
Nu voi mai descrie ceea ce am facut in ultima etapa deoarece voi posta culorile pe care le-am folosit (mi-este mai usor asa si cred ca si mai folositor pentru cei care nu s-au stabilit inca ce culori sa foloseasca pentru armata germana in WWII).
Sper sa nu uit nici una, dar este posibil intrucat sunt destul de multe....
Am avut ce amesteca in ultima perioada....
Iata si culorile folosite in incercarea de a reproduce cat mai exact culorile originale ale diverselor obiecte:
HUMBROL
33 - cizme, curele pantaloni, bretele, cartusiere Kar 98K, tocuri de pistol, curele casti, curele gamele, curle suport teci baionete, butoane lanterne, capse saculeti instrumente de citit harta, par negru
66 - uniforme
61 - fete si maini
170 - sprancene si par saten
113 - buze
99 - par blond
62 - piele bidon
98 - piele teci lopeti, curele bidoane, curele arme, porthart ofiter
72 - saci merinde
116 - containere masti de gaze
102 - gamele
186 - curele masti de gaze
26 - cartusiere MP40
30 - saculeti instrumente de citit harta
84 - grenade tip ou
148 - culoare de baza Zeltbahnuri si prelata casca
76 - camuflaj Zeltbahnuri si prelata casca
160 - camuflaj Zeltbahnuri si prelata casca
159 - camuflaj Zeltbahnuri si prelata casca (liniile subtiri specifice acestui tip de camuflaj Wehrmacht)
110 - cozi lopeti
186 - parte lemn Kar 98K si pusca antitanc, manere baionete, pat pistol
53 - culoare baza parti metalice arme, unele parti metalice de la paturile de Kar 98 K, zgarieturi containere masti de gaze
27004 - metalcote pentru parti metalice arme
34 - vulturi Wehrmacht, peltite gulere
80 - vipusca peltite, vipusca chipiu ofiter
163 - casti metalice
23 - noroi de pe cizme, uniforme, casti
REVELL
8 - epoleti
9 - cozoroc chipiu ofiter
91 - teci si parti metalice maner baionete, catarame curele pantaloni si curele arme, zgarieturi de pe gamele si capace bidoane, nasturi, geamuri lanterne, insigna chipiu ofiter
MODEL MASTER
Gunmetal - ochi si parti metalice lopeti si capace bidoane
ULEIURI
Ivory - umbre uniforme si par
Burnt Sienna - spalare fete si maini
Reamintessc fapul ca fgurinele fac parte din setul IMEX 1/72 si initial toti au fost identici, respectiv pozitia primului soldat din partea stanga.