Fran Ki 100'e stein Dorinta mare bani putini
Postat 21 August 2007 - 02:01 AM
Mai luasem din aceeasi sursa un Ki 61 Tony (Hien) de la revel (tot facut) si mi-am facut socoteala ca nu o sa ma chinui prea mult....ma si gandeam la vopsire.
Treaba era insa mult mai complicata.
Toate piesele fiind gresite grosolan....
De ce am continuat, pentru ca incepusem...Si pt. ca era un proiect bun de dus langa pe cateva luni fara desfasurari mari de forte pe masa, si mai ales pt. ca imi doream unul si nu-mi permiteam sa cumpar Finemolds sau alta bazaconie la care sa ma coste transportul de 4 ori cat ar fi fost macheta turnata prin '75.
Si am inceput ca vestitul doctor Frankenstein sa pun piese pe planuri, sa vad ce mai trebuie facut si mai ales, ce lipseste.
In primul rand, cu toate ca al doilea seamana cu Ki61, e de fapt plin de diferente.
Cupola e altfel (FOARTE GRAV).
Deriva e mai lunga spre in fata si intr-un unghi mai lin decat la Hien.
In plus, se adaugau rebuturile facute de Revell. Tren de aterizatre si baie tren, profundoare radiatoare (de fapt scoaterea radiatorului ventral a dus la aparitia unei "sugeri" in partea ventrala imediat in spatele aripii.
Iaca asta-i coada intr-o faza intermediara.
Treaba era insa mult mai complicata.
Toate piesele fiind gresite grosolan....
De ce am continuat, pentru ca incepusem...Si pt. ca era un proiect bun de dus langa pe cateva luni fara desfasurari mari de forte pe masa, si mai ales pt. ca imi doream unul si nu-mi permiteam sa cumpar Finemolds sau alta bazaconie la care sa ma coste transportul de 4 ori cat ar fi fost macheta turnata prin '75.
Si am inceput ca vestitul doctor Frankenstein sa pun piese pe planuri, sa vad ce mai trebuie facut si mai ales, ce lipseste.
In primul rand, cu toate ca al doilea seamana cu Ki61, e de fapt plin de diferente.
Cupola e altfel (FOARTE GRAV).
Deriva e mai lunga spre in fata si intr-un unghi mai lin decat la Hien.
In plus, se adaugau rebuturile facute de Revell. Tren de aterizatre si baie tren, profundoare radiatoare (de fapt scoaterea radiatorului ventral a dus la aparitia unei "sugeri" in partea ventrala imediat in spatele aripii.
Iaca asta-i coada intr-o faza intermediara.
Postat 21 August 2007 - 02:26 AM
Recapitulez:
Fuslaj + Aripa - Revell - Trecut in negativ
Motor +elice - firma fantoma Japoneza
Coada - adaos din plastic de la IAR 80 (modelism 1/24)
Jambe, capace, profundoare - Ki 61 Hasegawa
Cupola - Fata - Noriel - A6M zero (sau starfix, ce era ala)
- spate - capac transparent de la un dermatograf al sotiei.
Vopsea - interior - acrilic marabou - sand + brun
- intrados - Humbrol 11 + Agama Aluminium (dat peste si frecat)
- Extrados - IJA dark green - email Tamiya
Decal - Cutia cu maimutze
Fuslaj + Aripa - Revell - Trecut in negativ
Motor +elice - firma fantoma Japoneza
Coada - adaos din plastic de la IAR 80 (modelism 1/24)
Jambe, capace, profundoare - Ki 61 Hasegawa
Cupola - Fata - Noriel - A6M zero (sau starfix, ce era ala)
- spate - capac transparent de la un dermatograf al sotiei.
Vopsea - interior - acrilic marabou - sand + brun
- intrados - Humbrol 11 + Agama Aluminium (dat peste si frecat)
- Extrados - IJA dark green - email Tamiya
Decal - Cutia cu maimutze
Postat 21 August 2007 - 09:32 AM
wurger, la Aug 21 2007, 09:16 AM, a spus:
Cu toate astea, la Willow n-ai avut nimic de comentat.
M-am gandit ca nu te-a impresionat
M-am gandit ca nu te-a impresionat

Nici vorba !! Eram doar in concediu si cu acces mai sporadic la forum.
Remediez "neglijenta" si reiterez incantarea pt. finalizarea la Willow.
Adevarul e ca am o doaga +/- pt. biplane-hidroavioane.
Daca au si motor in stea .... :roll:
Postat 21 August 2007 - 09:40 AM
Bai Darth Wurger...aia cu stocatul kirurilor bune e o chestie care nu merita decat daca vrei sa le faci...vreodata!
Altfel, sa tii bunaciuni si sa lucrezi maimute, ori esti un mare masochist, ori vrei cu adevarat sa dovedesti ca esti meserias si ca le scoti la unii hobbyu' din cap. Ei bine eu stiu doi nebuni din astia: TU si BOGY!!!
Pe voi cand v-a facut Dumnezeu machetisti, v-a dat o bucata de plastic de naveta de bere antedecembrista si v-a zis : JUST DO IT!
Si cat ai bate de trei ori din pale...(ca palmele mi le dau eu, uitandu-ma la ce faceti
)...BANG! Scoateti cate o draguta de trebusoara ca aceea, de nu imi mai trebuie nici un modelism!
Bravo sefu', airoplanu asta nou e "apsolut" si "dieosebit".
Mai fa tu multe de astea ca si io m-oi inerva si....si....m-oi culca!
Altfel, sa tii bunaciuni si sa lucrezi maimute, ori esti un mare masochist, ori vrei cu adevarat sa dovedesti ca esti meserias si ca le scoti la unii hobbyu' din cap. Ei bine eu stiu doi nebuni din astia: TU si BOGY!!!
Pe voi cand v-a facut Dumnezeu machetisti, v-a dat o bucata de plastic de naveta de bere antedecembrista si v-a zis : JUST DO IT!
Si cat ai bate de trei ori din pale...(ca palmele mi le dau eu, uitandu-ma la ce faceti

Bravo sefu', airoplanu asta nou e "apsolut" si "dieosebit".
Mai fa tu multe de astea ca si io m-oi inerva si....si....m-oi culca!

Postat 22 August 2007 - 07:45 AM
Acu sunt apucat de un Dauntless de la MPC de prin '79, da sa nu-i spui lu' Bogy ca el a dat un Nanzan Tamiya pe un Dauntless de acelasi nivel de nenorocire.
Rezulta ca in cazul nostru hobby-ul frizeaza lejer imbecilitatea.
Le fac si pe alea bune (mai ales daca sunt biplane cu motor in stea si pe flotoare
) dar alea necesita timp-singur-acasa, ca sa fiu sigur ca nu repar nimic la sfarsit.
Rezulta ca in cazul nostru hobby-ul frizeaza lejer imbecilitatea.

Le fac si pe alea bune (mai ales daca sunt biplane cu motor in stea si pe flotoare

Postat 22 August 2007 - 07:51 AM
Pai mos, d.p.meu d.v. satisfactia e cu atat mai mare cu cat macheta e mai nenorocita si ai mai mult de munca. Daca discutam de machete aproape gata facute (vezi Tamiya sau Academy)...nu zic nu, sunt super si arata bine in colectie dar se fac prea usor. Nu am dreptate?