Multumesc frati.
Citeaza
As avea niste intrebari:
-cu ce aparat faci pozele?
-cum ti se par acrilicele fata de uleiuri? Ma refer la finish nu viteza de realizare. Se poate obtine acelasi rezultat cu emailuri prin aceasi metoda (glazing)? Am impresia ca variatiile de la umbra la lumina sunt mai dure la acrilice fata de ulei, figurina pare mai sculptata, cel putin asa marita ca in poze. E vizibil efectul in realitate?
Iata raspunsurile Ahmed:
- aparatul este un nikon coolpix 2000, il am de aproape 4 ani.
- Sa subliniez ca tot ce va scriu aici sint parerile mele. S-ar putea sa fiu gresit dar din cite am experimentat cam asa stau lucrurile:
La acrilice metoda este altfel: folosesti proprietatile lor de a fi transparente prin diluarea lor in diferite proportii. Cand utilizezi pe o sprafata deja vopsita lasi stratul anterior sa fie vizibil prin transparenta stratului pe care-l aplici. Asa ca poti sa dai mai multe straturi si asta duce la mai multe variatii de nuante de culori. Gandeste-te ca intre straturi nu trebuie sa astepti mult ca se usuca rapid La uleiuri intre straturi trebuie sa astepti intre 15 min si o zi, depinde de efectul dorit.
Daca ai foarte multe nuante de culori umbrele si luminile arat mult mai bine, cum ai zis si tu, figurina arata mai sculptata. E vizibil efectul si in realitate.
Acrilice sint mult mai greu de controlat, nu exista nici o regula de a regla proportiile de diluare. Pur si simplu trebuie sa gasesti proportie ideala la fiecare strat prin incercari. Cred ca dezavantajul asta se va rezolva cu timpul, dupa ce mai vopsesc vreo 50 de figurine numai cu acrilice.
La suprafete mici, cum ar fi fetele figurinelor de 54 mm este greu de folosit din cauza controlului lor. Am facut vreo 7-8 incercari pana acum si nu mi-a iesit. O sa raman la vopsitul fetelor cu tehnica mea veche, adica baza cu acrilice si tridimensionarea cu uleiuri.
Cu enamele nu cred ca ai putea sa reusesti in primul rand din cauza ca strat dluate ulterioare ar ataca la straturi anterioare. Pe de alta parte pana acum nici n-am vazut nici n-am auzit daca cineva a reusit sa vopseasca numai cu enamele folosind tehnica acrilicelor. Dar printr-o alta metoda se poate. Uite
aici gasesti un articol despre asta.
Sper ca am fost destul de explicit.
Aceasta postare a fost editata de alguhan: 06 September 2007 - 12:31 PM