am kitu 1:72 de la Maquette si a-si vrea sa-l fac pe cel zburat de Bazu?si am niste nelamurile deoarece kitu are unele caracteristici pe care nu le regasesc in pozele de epoca cu respectiva captura
a construit cineva acest kit de maquette?
Cu respect Maverick
Pagina 1 din 1
Mig-3 "Bazu"
Postat 06 May 2005 - 05:33 PM
Eu am macheta de la Maquette in constructie. Mai am de pus decalurile...
Mig-ul zburat de Bazu a fost Mig-3 din primele versiuni (care au fost construite putine) iar kitul de la Maquette este Mig-3 versiunea mai tarzie (construita in numar mai mare).
Aici sunt date diferentele dintre aceste versiuni de Mig-3: http://mig3.sovietwa.../latemig-3.html
Uite si o poza cu Mig-ul facut de mine
Mig-ul zburat de Bazu a fost Mig-3 din primele versiuni (care au fost construite putine) iar kitul de la Maquette este Mig-3 versiunea mai tarzie (construita in numar mai mare).
Aici sunt date diferentele dintre aceste versiuni de Mig-3: http://mig3.sovietwa.../latemig-3.html
Uite si o poza cu Mig-ul facut de mine
Postat 07 May 2005 - 07:54 PM
Coafa am vopsit-o cu negru. nu stiu cat de bine este asa, am vazut la unele ca era verde dar eu am ales sa o fac cu negru (daca ma rasgandesc se rezolva repede, pana la finalizarea machetei). Locasu trenului de aterizare l-am vopsit in cenusiu (un amestec propriu din alb si negru
).
Pt prinderea rotii din coada am degrosat piesele 19 si 20 pana cand sa reusit introducerea impreuna cu roata in locasul lor.
Nu am avut probleme cu cokpitul, s-a potrivit bine.
Am avut probleme cu elicea deaoarece nu era centrata.
Sa nu folosesti piesa 33 (statia radio) Mig-ul lui Bazu nu avea asa.
Am modificat cele doua piese 42 (tevile de esapament), carenajele mitralierelor si am facut un far pe aripa stanga.
Sa folosesti un verde mai deschis decat cel folosit de mine.
Daca mai ai nelamuriri, doar intreaba.

Pt prinderea rotii din coada am degrosat piesele 19 si 20 pana cand sa reusit introducerea impreuna cu roata in locasul lor.
Nu am avut probleme cu cokpitul, s-a potrivit bine.
Am avut probleme cu elicea deaoarece nu era centrata.
Sa nu folosesti piesa 33 (statia radio) Mig-ul lui Bazu nu avea asa.
Am modificat cele doua piese 42 (tevile de esapament), carenajele mitralierelor si am facut un far pe aripa stanga.
Sa folosesti un verde mai deschis decat cel folosit de mine.
Daca mai ai nelamuriri, doar intreaba.

Postat 07 May 2005 - 08:12 PM
da cokpitu in ce culori l-ai vopsit?
eu ma gandeam sa-l vopsesc intr-un cmuflaj de verde-maro asa cum era avionu cand a fost facut cadou de ucrainean!!
dar inmatricularea cum ai facut-o?ai facut masti de vopsire a cifrelor si a literei E sau le-ai vopsit din mana?
eu ma gandeam sa-l vopsesc intr-un cmuflaj de verde-maro asa cum era avionu cand a fost facut cadou de ucrainean!!
dar inmatricularea cum ai facut-o?ai facut masti de vopsire a cifrelor si a literei E sau le-ai vopsit din mana?
Postat 08 May 2005 - 09:59 PM
Citeaza
Nu cred ca am vazut vreun Mig 3 in camuflaj verde-maro :roll: , unele erau doar in verde deschis altele erau in verde deschis si verde inchis. Nu cred ca Mig-ul lui Bazu era vopsit in verde maro, cand a fost capturat era vopsit intr-o singura nuanta de verde apoi cand a fost inmatriculat ARR si in urma reparatiilor i s-au adaugat pete mari de verde 'romanesc' care era mai inchis decat verdele rusesc(cred ca am sa-i adaug si eu la al meu cateva pete de verde deschis pt ca nu-mi place nuanta care mia iesit la prima vopsire, e prea inchisa

Citeaza
Pt inmatriculare am facut sablon si am vopsit cu aerograful. "E 19" a fost mai greu de realizat.
Postat 09 May 2005 - 02:06 PM
mai precis verde-maro-verde in prima fotografie se pot distinge nuantele de camuflaj
http://mig3.sovietwa...g3/ruman2b.html
http://mig3.sovietwa...g3/ruman2b.html
Postat 09 May 2005 - 05:56 PM
Mig-ul capturat de romani a fost capturat in camufalaj verde deschis (rusesc). Cand a fost inmatriculat cu insemne ARR (pe aerodromul de la Melitopol (Ucraina)), insemnele rusesti au fost acoperite cu verdele romanesc (mai inchis decat cel rusesc) in urma reparatiilor au mai fost adaugate alte pete de verde romanesc. Cel care a facut profilul color a ales sa-l faca cu 'maro' (nu stiu de ce) si cred ca a folosit un verde prea inchis pt petele de verde romanes, daca ar fi fost asa de inchis s-ar fi observat mult mai bine, in pozele de epoca, diferenta dintre cele doua tonuri de verde.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1