Forum Machete,Modelism,Hobby: Locomotive cu abur CFR - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Locomotive cu abur CFR

#21 Useril este offline   kfbu 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 29-May 08

Postat 30 May 2008 - 02:41 PM

Vezi postareaCantacuzino, la 29 May 2008, 10:48, a spus:

Are cineva poze cu dracula express la o rezolutie mai buna.
In link-ul mai jos sunt foto superbe dar foarte mici :dribble:

http://www.cffviseu....culaexpress.htm

pentru ce iti trebuie? scrie webmasterului de la http://www.cffviseu....culaexpress.htm

#22 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 02 June 2008 - 09:21 AM

Citeaza

LDH Posted 29 May 2008, 16:43
http://forum.lokomot...e...753&start=0

Mersi, pt link. Sunt super si filmuletele.
:dribble:
Dan.

#23 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 02 June 2008 - 09:35 AM

Citeaza

pentru ce iti trebuie? scrie webmasterului de la http://www.cffviseu....culaexpress.htm

Pentru ce-mi trebuie ? Pt placerea de a le vedea. Un lucru frumos trebuie intotdeauna admirat. Sunt pasionat de locomotive cu abur ( mai ales cele cu tender) iar pt cele folosite de CFR ( 142,213,151 152 etc) am chiar o pasiune.
Am sa fac o intrebare si pt webmaster. Stiu ca este problema de copyright dar se poate posta fotografiile la rezolutie mai mare cu sigiliu de copyright (cum procedeaza alti webmasteri pe site-uri consacrate).

#24 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 03 June 2008 - 07:59 AM

Vezi postareaCantacuzino, la 2 Jun 2008, 09:35, a spus:

Pentru ce-mi trebuie ? Pt placerea de a le vedea. Un lucru frumos trebuie intotdeauna admirat. Sunt pasionat de locomotive cu abur ( mai ales cele cu tender) iar pt cele folosite de CFR ( 142,213,151 152 etc) am chiar o pasiune.
Am sa fac o intrebare si pt webmaster. Stiu ca este problema de copyright dar se poate posta fotografiile la rezolutie mai mare cu sigiliu de copyright (cum procedeaza alti webmasteri pe site-uri consacrate).

Eu nu fac o pasiune deosebita atunci cand mi se iau pozele de pe forumuri sau de pe blogul meu si se pun in alta parte dar frumos este sa mentionezi sursa dand linck spre ea. Pentru mine este suficient.
Gasesti acolo poze cu locomotive cu abur ce au circulat la CFR si cred ca se poate rezolva pentru o rezolutie mai mare.

Altii sunt mult mai pretentiosi si ii inteleg foarte bine.
Au fost scandaluri intregi deoarece unii utilizatori de pe anumite forumuri au pus fotografii ale altora. Poate ca nimeni nu ar fi zis nimic dar au facut gresala sa scrie textul de insotire in asa fel incat reiesea clara ca ei sunt autorii.

De preferat este sa ceri acordul ca sa eviti neplacerile care uneori se reduc doar la niste discutii interminabile si nu se ajunge in situatii mai rele (judecata bla, bla) insa cine stie :dribble:

#25 Useril este offline   romrail 

• Membru senior
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 13-November 05

Postat 05 June 2008 - 04:21 PM

Vezi postareaCantacuzino, la 2 Jun 2008, 09:35, a spus:

Sunt pasionat de locomotive cu abur ( mai ales cele cu tender) iar pt cele folosite de CFR ( 142,213,151 152 etc) am chiar o pasiune.

Si eu sunt pasionat de istoria CFR, de aceea trebuie sa-ti atrag putin atentia :p : CFR-ul n-a avut in parc seriile 213 si 152. Cred ca de fapt ai vrut sa scrii 231 si 150.

#26 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 11-December 07

Postat 18 August 2008 - 11:32 AM

Vezi postarearomrail, la 5 Jun 2008, 16:21, a spus:

Si eu sunt pasionat de istoria CFR, de aceea trebuie sa-ti atrag putin atentia :-) : CFR-ul n-a avut in parc seriile 213 si 152. Cred ca de fapt ai vrut sa scrii 231 si 150.

AJUTOR
desi subiectul pe forum nu sete tocmai potrivit vreau sa va atrag atentia asupra proiectului primarului sectorului 2 ONTANU de transformarea garii obor ( gara de est) in parc si dezafectarea statiei si a reviziei de vagoane. Ce parere aveti?
in urma articolelor aparute in presa si Tv mi-am dat seama ca interesul imobiliar al primarului sector 2 e f mare acolo,iar motivul cu circulatia strangulata la bariera baicului e pueril , sau ca in ce capitala mai exista traseu feroviar prin mijlocul orasului , sau ca easte un trafic feroviar redus cu trenuri de navetisti beti.
SALVATI GARA OBOR DE LA DISTRUGERE !!!!!!!!!!!!!!

#27 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 18 August 2008 - 11:36 AM

[quote name='iuliantrenregal' date='18 Aug 2008, 11:33' post='70245']
[quote name='iuliantrenregal' date='18 Aug 2008, 11:32' post='70244'
Sau haideti sa deschi9dem o pagina de forum special pt acest subiect. Sunt interesat de gara obor in mod special din doua motive : cartierul copilariei mele si filmarile care le-am facut in ultimii ani cu locomotivele cu abur si trenul regal

#28 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 18 August 2008 - 03:47 PM

Vezi postareaiuliantrenregal, la 18 Aug 2008, 11:32, a spus:

AJUTOR
desi subiectul pe forum nu sete tocmai potrivit vreau sa va atrag atentia asupra proiectului primarului sectorului 2 ONTANU de transformarea garii obor ( gara de est) in parc si dezafectarea statiei si a reviziei de vagoane. Ce parere aveti?
in urma articolelor aparute in presa si Tv mi-am dat seama ca interesul imobiliar al primarului sector 2 e f mare acolo,iar motivul cu circulatia strangulata la bariera baicului e pueril , sau ca in ce capitala mai exista traseu feroviar prin mijlocul orasului , sau ca easte un trafic feroviar redus cu trenuri de navetisti beti.
SALVATI GARA OBOR DE LA DISTRUGERE !!!!!!!!!!!!!!

Sigur nu ai interpretat pe dos mesajul primariei?

#29 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 09:24 AM

Vezi postareaLDH, la 18 Aug 2008, 15:47, a spus:

Sigur nu ai interpretat pe dos mesajul primariei?

Sigur nu poti sa intri pe site-ul primaria sector 2 sa vezi ce se mai umfa in pene ontanu cu proiectu" lui si ce mai parc o sa faca acolo. Vezi si galerie aricole in Romania libera la "metropola" si alte stiri aparute in ultima vreme. Nu stiu de unde a aparut ideea astam, cred ca din cauiza complexului rezidential Baicului aparut in spatele garii .

#30 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 09:26 AM

Vezi postareaiuliantrenregal, la 19 Aug 2008, 09:24, a spus:

Sigur nu poti sa intri pe site-ul primaria sector 2 sa vezi ce se mai umfa in pene ontanu cu proiectu" lui si ce mai parc o sa faca acolo. Vezi si galerie aricole in Romania libera la "metropola" si alte stiri aparute in ultima vreme. Nu stiu de unde a aparut ideea astam, cred ca din cauiza complexului rezidential Baicului aparut in spatele garii .

Bine totusi ideea mi se pare mai veche cu desfiintarea garii obor dar acum a revenit in actualitate de cand cu datoriile la Electrica ale CFR si achitarea lor prin vanzari de terenuri

#31 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 09:29 AM

Vezi postareaiuliantrenregal, la 19 Aug 2008, 09:26, a spus:

Bine totusi ideea mi se pare mai veche cu desfiintarea garii obor dar acum a revenit in actualitate de cand cu datoriile la Electrica ale CFR si achitarea lor prin vanzari de terenuri

http://www.ziare.com/Ontanu_face_parc_de_9...Est-352576.html

#32 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 09:32 AM

http://stiri.kappa.ro/social/portughezii-l...tire_55651.html

Si asta ar fi solutia pt fluidizarea traficului la bariera baicului

#33 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 09:35 AM

http://www.romanialibera.ro/a129302/zona-g...-municipal.html

#34 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 19 August 2008 - 09:56 AM

In concluzie Gara Obor nu va fi demolata ci va fi transformata in muzeu.

Ideea nu este chiar foarte noua si aducerea locomotivelor cu abur si nu numai langa o cladire aflata in patrimoniu nu poate sa fie decat benefica pentru iubitorii cailor ferate.

Ca se umfla in pene sau nu Ontanu este alta problema.

Cert este sa s-a opus cu vehementa demolarii garii pentru construirea de blocuri.

Proiectul de parc nu mi se pare nici el deplasat cu atat mai mult cu cat spatiile largi si verzi cam lipsesc din Bucuresti.

Om vedea ce o sa fie.

#35 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 10:25 AM

Vezi postareaLDH, la 19 Aug 2008, 09:56, a spus:

In concluzie Gara Obor nu va fi demolata ci va fi transformata in muzeu.

Ideea nu este chiar foarte noua si aducerea locomotivelor cu abur si nu numai langa o cladire aflata in patrimoniu nu poate sa fie decat benefica pentru iubitorii cailor ferate.

Ca se umfla in pene sau nu Ontanu este alta problema.

Cert este sa s-a opus cu vehementa demolarii garii pentru construirea de blocuri.

Proiectul de parc nu mi se pare nici el deplasat cu atat mai mult cu cat spatiile largi si verzi cam lipsesc din Bucuresti.

Om vedea ce o sa fie.

Da asta am inteles cladirea va fi muzeu , dar nu spune nimic de linii de cale ferta care vor fi scoase si nu se pomeneste nimic de aducerea locomotivelor cu abur. Intr-adevar daca s-ar face un parc gen MAV Nostalgia ar fi bine atat pt iubitorii feroviari cat si pentru noi. sa speram ca va avea de unde sa achizitioneze locomotive cu abur , datr pt exploatarea si punerea lor in presiune ai nevoie mai mult decat cateva linii de garare.
Daca vrea sa se faca un parc feroviar ar trebui sa existe un proiect ar ministerului transporturilor sa sa existe o societate ca a noastra SFT CFR de exploatare a acestui parc. Sunt atatea locuri in care s-ar putea face spatii verzi numai in gara la obor a ramas loc?
Si gara obor ar fi foarte functionala si ar putea sa devina si mai functionala daca ar fi conectata cu orar de plecare al trenurilor cu sosirea celor din Gara de Nord ( vezi ex. garile din wiena ) si o legatura de tren,pe langa cea de metrou dar interesul imobiliar este mai mare decat un proiect pt turism feroviar sau logistic de transport feroviar rapid si eficient.

#36 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 10:34 AM

Chiar nu mai convins cu argumentul tau cu lipsa spatiilor verzi, si se suplineste asta cu parcul din gara Obor? Oi fi eu prea sentimental dar proiectul asta seamna f bine cu "afara e vopsit gardu si inauntru leopardu" :-)

#37 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 02:09 PM

Vezi postareaiuliantrenregal, la 19 Aug 2008, 10:34, a spus:

Chiar nu mai convins cu argumentul tau cu lipsa spatiilor verzi, si se suplineste asta cu parcul din gara Obor? Oi fi eu prea sentimental dar proiectul asta seamna f bine cu "afara e vopsit gardu si inauntru leopardu" :-)

Si m-au intrigat si alte argumente pentru desfiintarea garii : poluare fonica si olfactiva, pe zi pleaca din gara numai doua trei trenuri cu navetisti beti, strangularea circulatiei pe artera baicului ( in momentul inchiderii barierei)

#38 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 19 August 2008 - 03:00 PM

Locomotiva "Mariuta" - CFF Viseu

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: MM_26.08.07__332_.jpg

#39 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 19 August 2008 - 03:05 PM

doua dintre locomotivele din parcul de la Resita

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Resita_si_TM_037.jpg
  • Imagine atasata: Resita_si_TM_039.jpg

#40 Useril este offline   iuliantrenregal 

• Membru deplin

Postat 19 August 2008 - 03:10 PM

Vezi postareagrek, la 19 Aug 2008, 15:00, a spus:

Locomotiva "Mariuta" - CFF Viseu

Care din pacate o sa mai circule poate pe la anul dupa refacerea CFF Viseul de Sus
:-)

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi