Forum Machete,Modelism,Hobby: KV-1 S 1/72 PST - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

KV-1 S 1/72 PST Momentan niste informatii

#1 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Grup: Members
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 08 December 2007 - 08:27 PM

Urmeaza sa incep acest kit. Pentru ca nu am gasit nici un review la acest kit as avea nevoie de ajutorul vostru privind zonele cu probleme. Ce ar trebui adaugat si corectat?

Inca ceva. Am ales si inmatricularea (Stalingrad, octombrie 42), dar am gasit deja o nepotrivire. Care din cele 2 este corecta? Cum arata de fapt inscriptia aceea?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: kv1s_3.jpg
  • Imagine atasata: Picture_2.jpg

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 08 December 2007 - 08:30 PM

#2 Useril este offline   laure 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 08 December 2007 - 08:28 PM

Ce firma face acest kit?

#3 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 08 December 2007 - 08:31 PM

Ai fost foarte rapid laure si pana sa adaug eu si firma (cu "edit" ca uitasem), deja ai postat. Este PST

#4 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 09 December 2007 - 04:01 PM

Pana o sa ma ajute cineva cu unele informatii privind "chiftelutele" kitului pe care eu inca nu le-am remarcat si din mare plictiseala week-end-ul asta am trecut la o montare relativa.
Mai am cateva piese de adaugat (exceptand senilele), dar acestea vor fi adaugate probabil dupa vopsire. Piesele nu sunt lipite definitiv, asa ca orice modificare este inca posibila.
Are multe piese mici. Cred ca un sfert din timp am petrecut cautandu-le pe jos.

Cateva cuvinte despre modelul S...
"S"-ul vine de la skorostnoy, adica viteza. Prin reducerea blindajului a predecesorului sau de la 90 mm la 75 mm greutatea a fost redusa cu aproape 5 tone, iar viteza aproape dublata la 45km/h.
S-au mai realizat niste modificari pe la transmisie si cutie de viteze. "S"-ul a fos un concept nou si s-a dorit relizarea unui tanc mediu-greu (ceea ce se va constientiza ca fiind strict necesar prin '60-'70).
Initial se realizeaza Kv-13 (din care va apare mai tarziu JS-2), dar pista a fost abandonata si a fost definitivat modelul S. Botezul focului si l-au facut in octombrie 42 la Stalingrad, iar ca fapt divers Regimentul 5 de tancuri care a atacat flancul roman pe 19 noiembrie avea in dotare acest model.

Singurele modificari facute de mine... sunt la piesele pe care nu le-am mai gasit de pe jos (gen carlige de remorcare sau altele de genul care sareau ca naiba din penseta), in rest kitul mi se pare destul de complet. Hibe tot o avea
Va rog sa semnalati eventualele greseli

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0047.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0049.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0051.jpg

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 09 December 2007 - 04:27 PM

#5 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 11 December 2007 - 06:47 PM

Intre timp am gasit si un review care mi-a scapat nepermis : http://www.onthewayu.../KVpreviews.htm

si "progresul" :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0059.jpg

#6 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 16 December 2007 - 07:21 PM

Am mai lucrat ceva. Mai sunt de adaugat niste piese.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0092.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0099.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0100.jpg

#7 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior
  • Postari: 606
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 17 December 2007 - 03:18 AM

Salut,

Felicitari, arata bine.
Incearca sa il compari cu planuri originale si s-ar puea sa gasesti singur greselile.

Christian

#8 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 17 December 2007 - 01:13 PM

Multumesc Christian!

Am facut o comparatie inainte de prima montare. La indemana am avut numai cateva fotografii. Din cate mi-am dat seama, nu sunt foarte multe poze cu modelul S.
Din fotografii reiese clar ca senilele din kitul PST sunt gresite ca model (o sa pun 2 imagini comaprative legat de "talpa" senilei), dar din punct de vedere al dimensiunilor sunt corecte.. Si inca ceva foarte suparator: in planul de ansamblare senilele sunt puse in sens invers. Aici treaba e cam relativa totusi. Eu am ales sa montez senilele cu partea "despartita" a patinei in sus si nu cu partea continua. Repararea "chiftelutei" presupunea aproape distrugerea senilei, asa ca nu m-am inhamat la asa proiect; pentru mine a fost mai mult ceva de week-end. O sa il pun intr-o diorama de iarna si nu o sa mai fie evidenta buba.
Mie decalurile mi-au facut o supriza cand nu ma asteptam. Dupa cum se vede, inscriptia de pe turela este foarte frumos si discret incadrata intr-un chenar :diablo: . Pe partea cealalta nu mai zic. In fine...
In rest PST-ul ofera un set bun, chiar foarte bun privind detaliile si acuratetea pieselor. Repet, pentru doritori si pentru cei 3-4 interesati, am pus mai sus un link cu un review la toata seria KV de la PST. Cine este cucerit, sa se grabeasca, pentru ca am inteles ca PST-ul e terminat.

Sper in 2 zile sa il termin
Si pozele cu senilele (acel KV din muzeu nu este S, dar senilele sunt la fel):

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 800px_Kv1_m1942_parola_2.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0102.jpg

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 17 December 2007 - 01:26 PM

#9 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 18 December 2007 - 12:10 AM

Super fainut...banuiesc ca ai sa-i faci si un weathering la fel de reusit.Spor in continuare!

#10 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 18 December 2007 - 12:41 AM

Stiu ca imi sugerezi subtil sa NU il las asa ca e prea curat :diablo: . Stai linistit frate Dani :shifty: , ca il jegaresc eu acum. Am mai lucrat ceva la "mizerie", dar momentan nu sunt multumit cum a iesit asa ca mai lucrez pana postez iar foto. Am exagerat cu rugina. O ratiune elementara ar face ca rugina sa fie foarte putin prezenta (am ales o inmatriculare care coincide cu debutul pe teren). Aici am lasat ratiunea pe locul 2 si trebuie sa repar.
Un frate forumist foarte drag noua (stii tu cine) mi-a sugerat o abordare mai subtila din punct de vedere al finalizarii (sunt sigur ca si tie). Acum cred ca ii dau dreptate.
Da... experienta, bate-o vina! :drinks:

#11 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 22 December 2007 - 03:09 PM

Parca as zice ca e terminat, parca as zice ca este neterminat. Cablurile nu sunt puse si probabil bietul Kv le va mai astepta ceva timp :hi: . Am mai schimbat cateva piese: unele manere, mitralierele.
Mie sincer nu imi place cum mi-a iesit :| . Am exagerat cu wheathering-ul. Am schimbat si decalurile pentru ca celelalte aratau prea rau. Daca la numarul 555 nu se punea problema sa nu aiba camo de iarna, la 535 treaba e putin mai alunecoasa.
Dani, stiu ca si tu ai aceeasi inmatriculare. Tinand cont ca faceau parte din aceeasi unitate tind sa cred avea camo de iarna si nu era doar verde.
Pana la urma la halul in care arata, nu cred ca mai are importanta asta. Se pare ca am depasit de mult acea foarte discreta limita de "stop" a weathering-ului. Mi-a fost invatatura de minte. Deci asa NU! :lol:

Da, si era sa uit: simtiti-va liberi sa va dati cu parerea :clapping:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0116.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0118.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0119.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0123.JPG

Aceasta postare a fost editata de T-Marius: 22 December 2007 - 03:12 PM

#12 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 30 December 2007 - 05:49 PM

Am mai modificat cate ceva pe la el cat sa arate mai bine. Am mai inviorat albul si vin cu un set nou de poze. In unele poze am pus si o moneda de 5 bani (adica valoarea muncii mele :clapping: ).
Cele 2 figurine in alb care stau langa senila sunt Italeri, iar cel cu haina in camo Splinter si mafiotul cu gluga pe cap sunt un Revell. Stiu ca ala cu StG44 n-are ce cauta acolo, dar e pus doar de fite.

Intr-un final va veni intr-o mica diorama.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0174.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0177.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0182.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0183.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0187.jpg

#13 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 30 December 2007 - 05:53 PM

Alte poze...
Stiu ca nu se vede deloc in poze, dar pe manerele de la turela am pus niste turturi. Pana la final probabil o sa ii dau cu putin lac lucios de parchet in unele zone pentru a simula gheata de pe tanc.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0192.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0193.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0194.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0195.jpg

#14 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 30 December 2007 - 09:47 PM

Bravo,fratioare,super fain,eu zic sa nu-i mai faci absolut nimic,lasa-l asa...Mult succes in continuare si spor la diorama!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi