Multumesc DragosP pentru amabilitate si informatiile pe care mi le-ai dat si sper sa fiu un elev si ucenic pe masura profesorului.
Iata ca incerc si eu ceva din "carton"

Este fascinanta constructia machetelor din carton si, contrar multor pareri, modelismul din carton este o adevarata arta si cei ce-l practica nu cred ca au nevoie sa considere aceasta ramura a modelismului ca pe o trepta spre alte forme de modelism. Este modelism in adevaratul sens al cuvantului si nu ceva de tranzitie.
Am ramas foarte impresionat de realizarile modelistilor din acest domeniu si, trebuie sa recunosc cu mana pe inima, cei care "reconstituie" din carton palate sau biserici celebre din evul mediu dau dovada de o indemanare fantastica avand in vedere scara la care se lucreaza si multitudinea si acuratetea detaliilor.
Chapeau bas pentru toti care modeleaza in carton
Fara a avea pretentia sa incerc macar sa ma ridic la nivelul lor, eu consider ce fac simple incercari pentru a mai diversifica aria.
Daca reusesc ramane sa judecati voi.
Luat putin de val, am achizitionat recent doua modele (carti de construit) cu IAR 80 si SET editate acum multi, multi ani de revista "Modelism". IAR-ul l-am mai facut prin 1990, dar nu mai stiu pe unde este. Acasa sigur nu.
Inapoi la titlul subiectului.
Am ales acest model, BA64 M43, un transportor blindat usor de cercetare rusesc din WW2, dupa ce am "bantuit" pe siturile recomandate de Dragos, deoarece este si in varianta alb/negru. Asta nu ca as vrea io sa-l colorez dupa ce este gata, sper, dar a fost o solutie mai simpla de tiparire.
Preferam 1:24 dar avand in vedere ca detaliile nu sunt foarte multe merge si 1:43.
Oricum este un model de proba, ma mint io,

Deci, am descarcat de aici:
http://allfrompaper.narod.ru/
varianta in alb si negru.
Era si un ZIS -bus acolo dar parca era prea mult de taiat pentru prima oara

Asta este plansa tiparita de mine pe coala A4 cu o imprimanta HP 1220 C deskjet

Acuma urmeaza taiatul si asamblatul.
Pacat ca nu era si un plan de montaj, poate mergea mai repede. Instructiunile de montaj sunt in rusa

Tot Dragos a facut trimitere spre modelul similar facut de el asa ca idee despre ordinea de decupare si montaj a pieselor aveam.