bine ai venit:) vad ca sarbatorile aduc multi incepatori, ceea ce e bine ptr hobby si comunitate!
e bine sa vopsesti separat anumite elemente ale tancului. numai sa fii atent ca in punctele de lipire sa razuiesti vopseaua ulterior, sa se lipeasca plastic de plastic.
vopseaua o poti pune in orice recipient inchis ermetic. eu personal folosesc recipiente ptr analize de scaun:P) le gasesti la magazinele de tehnica medicala. ma rog, tanti de acolo se uita ciudat la mine cand cumpar cate 20 de recipiente deodata...cine stie ce isi imagineaza, trebe sa-i explic eu intr-o zi...
vopseaua e bine sa o diluezi cu un diluant specific inainte. despre diluanti enamel nu iti pot spune nimic (folosesc acrilice), dar stiu membrii mai vechi mai multe detalii. eventual ei ar putea sa iti zica si cat sa diluezi ca sa dai cu pensula, sa nu fie prea lichid.
senilele de plastic sunt o pacoste la 1/72. eu le vopsesc in prealabil si le lipesc ulterior. dar si aici iti trebe rabdare de fier si mana ferma.
ce pot sa zic decat: bafta si spor la treaba.
edit: la vopsitul cu pensula nu incerca sa acoperi plasticul perfect cu un singur strat. mai bine dau 2-3 straturi mai diluate pana se acopera perfect, cu mentiunea sa astepti uscarea straturilor anterioare.
Aceasta postare a fost editata de szek: 26 December 2007 - 08:52 PM