Asa cum am spus, am multe planuri de la revistele de specialitate pentru modelismul din carton, dar abordarea practica si clara permite folosirea si a altor materiale, pentru a lucra la scara din revista sau daca este cazul prin scalarea proiectelor.
Eu am versiuni digitale, pe care le pot imprima intr-o forma scalata daca este cazul, pentru a le putea lipi pe materiale diferite de cele standard.
Pentru Moxanu, practic se poate folosi o combinatie de materiale de tip carton si materiale plastice. Cartonul are marele avantaj al prelucrabilitatii facile si asa cum a spus PaperModel componentele pot fi printate direct in culoarea lor.
Plasticul are avantaje complementare, vopsire facila, rezistenta mecanica sau flexibilitate sporita in anumite conditii.
Iata ce materiale (zic eu) se pot imbina pentru a da frau liber imaginatiei:
- carton de diferite tipuri, grosimi de 1 sau 2 mm ca cele descrise pe site la Paper Model;
- carton passpartout, de 1 mm grosime, extrem de rezistent si care are o fata de culoare alba si una colorata;
- carton texturat de diferite grosimi si culori;
- forex, un material de tip plastic, cu proprietati extraordinare de prelucrare disponibil in diferite grosimi de la 1 mm in sus;
carton muss, realizat ca o structura sandwich de doua folii de tip pvc, asemanatoare forexului, intre care exista o spuma poliuretanica sau polistiren (exte mai usor comprimabil si cu masa mai mica);
- plexiglas standard de diferite grosimi si culori;
- materiale plastice recuperate din jucarii, aparate electronice, echipamente de tot felul, care prin structura si forma servesc scopului dat.
Nu vreau sa poluez topicul deshis de PaperModel, care repet, face o treaba extraordinara prezentand logic si coerent ceea ce se refera strict la modelismul din carton, o latua frumoasa a modelismului, am vrut doar sa adaug cateva precizari suplimentare.
Materialele descrise de mine, in afara cartoanelor cu densitate controlata disponibile pe siteul modelelor din carton, se gasesc in general in magazinele de modelism sau cele de pe langa facultatile de arhitectura, dar nu este exclusa prezenta lor si in lanturi de tip Praktiker.
Aceasta postare a fost editata de stageexp: 18 April 2008 - 01:54 PM