Tigrul Tunisian
Postat 05 August 2005 - 12:32 AM
Va multumesc din nou...
-Blue max, nu am uitat de TRUMPETER, dar vreau sa vorbesc in cunostiinta de cauza ! ELEFANTUL lor e cam la egalitate cu cel DRAGON din seria Armor Pro, Kit 7253. Ba eu consider 7253 superior pt. ca are mai multe detalii si ofera si ceva interior, recte tunul de 88. FERDINANDUL Trumpeter e cel mai tare, cel DRAGON are marea eroare de a oferi aceeasi punte a motorului ca la Elefant. Ferdinandul o are diferita... FAMO lor este mai detaliat chiar decat cel Revell... Abia il astept !
- SteelMaster, vom numara si niturile la BA-10 in curand... Tu, oricum, o sa le pui pe toate. Eu sunt prea puturos pentru asta... Multumesc pentru incurajare. AIPUPIU !
-Blue max, nu am uitat de TRUMPETER, dar vreau sa vorbesc in cunostiinta de cauza ! ELEFANTUL lor e cam la egalitate cu cel DRAGON din seria Armor Pro, Kit 7253. Ba eu consider 7253 superior pt. ca are mai multe detalii si ofera si ceva interior, recte tunul de 88. FERDINANDUL Trumpeter e cel mai tare, cel DRAGON are marea eroare de a oferi aceeasi punte a motorului ca la Elefant. Ferdinandul o are diferita... FAMO lor este mai detaliat chiar decat cel Revell... Abia il astept !
- SteelMaster, vom numara si niturile la BA-10 in curand... Tu, oricum, o sa le pui pe toate. Eu sunt prea puturos pentru asta... Multumesc pentru incurajare. AIPUPIU !
Postat 05 August 2005 - 04:02 PM
Nu sint un fan al blindatelor, dar din cind in cind mai cochetez cu cite un tanc, masina...
Cum spuneam, ceea ce am vazut mi-a placut. Sper sa ne mai "clateasca ochii" cu cite ceva
Cu un nit in plus au in minus, Dragos va ca-si stie meseria si promite. Felicitari!
Cum spuneam, ceea ce am vazut mi-a placut. Sper sa ne mai "clateasca ochii" cu cite ceva

Cu un nit in plus au in minus, Dragos va ca-si stie meseria si promite. Felicitari!
Postat 05 August 2005 - 08:47 PM
Tancul este intradevar foarte reusit si vreau si eu sa transmit felicitari autorului pe acesta cale. Trebuie insa sa dezvalui mai multe pentru ca stiu mai multe... Am vazut macheta la Dragos si pot spune ca in realiatate arata mai bine decat in foto. Pentru ca si voua v-a placut va propun sa il incurajam pe Dragos sa posteze pe site si alte fotografii cu blindate facute de el si articole pe masura. Mai mult, eu am fost foarte impresionat de tehnica de asamblare folosita de Dragos, de finetea detaliilor si de siguranata si rigurozitatea finisajelor. Poate il convigem sa posteze cateva foto si cu modelele in stadii de asamblare. Va asigur ca sunt foarte impresionante. Dragos ridica nivelul acestui hobby la standardul unei arte.
Aurelian
Aurelian
Postat 05 August 2005 - 08:56 PM
Z-Mare, pana acum ceva vreme si eu eram ''avionist'' convins ca si tine. Strict legat de 1:48. Dupa ce am zacut multa vreme, paralizat de un A.M.S. in faza terminala, dupa ce am strans un munte de 100+ chituri minune, pline de after-market shit, o biblioterca plina de documentatie... nimic numai era de ajuns ca sa incep sau si mai grav, sa termin un proiect... Trist si ridicol...
Si atunci am avut o epifanie si am descoperit ''bright side of the force'', lumea braille scale. Iluminat cei drept, de amici buni si vechi ca SteelMaster, Asideri si altii. Recunosc ca intodeauna mi-au placut mult AFV-urile, dar in special mi-a placut istoria.
Acum ma simnt aproape eliberat de acel A.M.S. rebel si poate ma voi reintoarce si la wwII warbirds in 1:48...
Ca avanpremiera... cam intr-o saptamana galerie+articol: Sd.Kfz 232(8rad) Roden 1:72.
Il salut si pe vechiul meu amic, CANTACUZINO... Nu am mai vorbit demult...
Si atunci am avut o epifanie si am descoperit ''bright side of the force'', lumea braille scale. Iluminat cei drept, de amici buni si vechi ca SteelMaster, Asideri si altii. Recunosc ca intodeauna mi-au placut mult AFV-urile, dar in special mi-a placut istoria.
Acum ma simnt aproape eliberat de acel A.M.S. rebel si poate ma voi reintoarce si la wwII warbirds in 1:48...
Ca avanpremiera... cam intr-o saptamana galerie+articol: Sd.Kfz 232(8rad) Roden 1:72.
Il salut si pe vechiul meu amic, CANTACUZINO... Nu am mai vorbit demult...
Postat 06 August 2005 - 01:57 PM
Dragos, idea unui articol legat de macheta mi se pare cea mai buna: apare macheta in diferite stadii de "dezvoltare", se poate urmari tehnica folosita, culorile, etc, etc, etc......
Iar la final vedem si "obectu' munci" in toata splendoarea lui!
Ca se vor gasi si circotasi.....
Iar la final vedem si "obectu' munci" in toata splendoarea lui!
Ca se vor gasi si circotasi.....

Postat 06 August 2005 - 10:03 PM
Z-mare, multumesc de sugestie si eu tot cam la asta ma gandem. Urmatoarele articole, dupa 232, sunt cinci in pregatire, vor fi si cu pics inainte de vopsire. Din pacate 232 e deja gata, acum, in limita timpului, pregatesc articolul.
Cat despre carcotasi... asa cum am spus in primul meu post, ORICE opine este binevenita... daca exista bunacredinta...
Cat despre carcotasi... asa cum am spus in primul meu post, ORICE opine este binevenita... daca exista bunacredinta...
Postat 07 August 2005 - 08:51 PM
Dupa indelungate eforturi si stradanii, am reusit sa citesc si eu articolul. Sincer, asa ceva nu cred ca am sa fiu in stare, pentru ca n-as avea nici timpul si nici rabdarea. Chiar daca poate ca as gasi ceea ce sa pun in ...
Si dupa cum ziceai, daca faci si pics-uri pe parcurs, de OTW esti !!
Si dupa cum ziceai, daca faci si pics-uri pe parcurs, de OTW esti !!
Postat 09 August 2005 - 09:30 PM
A. Multumesc, Cartula, pentru explicatiile pe care le-ai dat in locul meu. Raman, din nou, dator...
B. Z-mare, poate ca folosirea termenului " pics" in loc de "fotografii" ar putea fi considerat un gest usor frivol, pustesc - pretios si/sau " nepatriotic". Nu pot sa te contrazic, promit sa incerc sa nu-l mai comit. Doar ca eu am doua maini stangi, cand folosesc tastatura si nu am internet de mare viteza, asa ca orice scurtatura, ma tenteaza...
Despre ceilalti termeni folositi, ce sa spun... toate postarile mele au fost facute la BLINDATE, intr-un site dedicat modelismului static!
Stiu ca au mai fost discutii pe aici, pe marginea unor glosare de termeni... ma rog.... ma ABTIN, NU VREAU sa intru in nici o polemica pe aceasta tema. Totusi asta imi aduce aminte de nesfarsitele discutii din revistele frantuzesti de modelism pe aceeasi tema: " pericolul " invaziei terminologiei anglo-saxone.
Doar doua explicatii suplimentare:
1. OTW = "On The Way" . In umila-mi parere, cel mai bun, complet si competent site dedicat exclusiv AFV 1:72. Obligatoriu de vizitat, zic eu, pentru oricine este interesat de aceasta bransa si nu numai... Vi-l recomand cu multa caldura.
2. Etimologia termenului "braille scale": Se spune ca detaliile existente si/sau adaugate vehicolelor militare in aceste scari sunt atat de mici, incat nu poti sa le vezi, TREBUIE SA LE PIPAI ca sa le constientizezi! Frumos spus, as adauga eu...
B. Z-mare, poate ca folosirea termenului " pics" in loc de "fotografii" ar putea fi considerat un gest usor frivol, pustesc - pretios si/sau " nepatriotic". Nu pot sa te contrazic, promit sa incerc sa nu-l mai comit. Doar ca eu am doua maini stangi, cand folosesc tastatura si nu am internet de mare viteza, asa ca orice scurtatura, ma tenteaza...
Despre ceilalti termeni folositi, ce sa spun... toate postarile mele au fost facute la BLINDATE, intr-un site dedicat modelismului static!
Stiu ca au mai fost discutii pe aici, pe marginea unor glosare de termeni... ma rog.... ma ABTIN, NU VREAU sa intru in nici o polemica pe aceasta tema. Totusi asta imi aduce aminte de nesfarsitele discutii din revistele frantuzesti de modelism pe aceeasi tema: " pericolul " invaziei terminologiei anglo-saxone.
Doar doua explicatii suplimentare:
1. OTW = "On The Way" . In umila-mi parere, cel mai bun, complet si competent site dedicat exclusiv AFV 1:72. Obligatoriu de vizitat, zic eu, pentru oricine este interesat de aceasta bransa si nu numai... Vi-l recomand cu multa caldura.
2. Etimologia termenului "braille scale": Se spune ca detaliile existente si/sau adaugate vehicolelor militare in aceste scari sunt atat de mici, incat nu poti sa le vezi, TREBUIE SA LE PIPAI ca sa le constientizezi! Frumos spus, as adauga eu...