Pagina 1 din 1
Identificare indicator
Postat 16 February 2009 - 10:57 PM
"Turn and Bank Indicator" ar fi tradus aprox cam indicator de viraj si glisada si nu e totuna cu cel care arata linia orizontului. sunt unele care le au pe amandoua, unele care au numai unul dintre ele. cel care arata inclinatia fata de linia orizontala are alta denumire care imi scapa acum.revin.
Aceasta postare a fost editata de horia: 16 February 2009 - 10:58 PM
Postat 17 February 2009 - 09:05 AM
DragosP, la 16 Feb 2009, 22:54, a spus:
Am o rugaminte la cei care au cunostinte de aeronautica mai vaste decat ale mele. Cum se numeste in romana indicatorul care arata linia orizontului la avioane? In engleza ii zice "Turn and Bank Indicator" as vrea sa stiu cum s-ar traduce.
(ADI) Attitude Direction Indicator
http://incolor.inetn...man/pilot10.htm
Postat 21 February 2009 - 01:13 AM
clinometru scria si la noi la planor in manual ca alternativa la indicatorul de glisada(tubul curbat cu bila inaintru) pe acelasi cadran era si indicatorul de viraj, adica giroscopul, de aici probabil ca intregul indicator se poate numi giroclinometru, GIROscop si CLINOMETRU. este eschivalentrul indicatorului din coltul stanga jos din poza cu bordul de cessna 172 presupun ca e modelul.
asta ca o paranteza la controversatul giroclinometru, totusi dragos intreba de giroorizont.
asta ca o paranteza la controversatul giroclinometru, totusi dragos intreba de giroorizont.
Aceasta postare a fost editata de jester: 21 February 2009 - 01:16 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1