Trebuie inteles ca televiziunile au nevoie de ceva spectaculos. Altfel nu faci doi bani. Cum spuneam si pe rhc stirea trebuie sa fie cam asa:
- ieri in Bucuresti s-a inimplat un accident aviatic catastrofal: un modelist a scapat macheta de pe dulap, a cazut in capul pisicii iar aceatsa a zbughit-o pe strada la vale, speriata. Pisica, fiind neagra si trecind prin fata unei femei in virsta, aceasta a facut infarct! (nu e clar cine e "acesta", dar e o chestie minora!) La fata locului au sosit patru echipaje de politie. (imagini cu politisti, oameni ingroziti, babe cu mina la gura, zece brancardieri imping o targa pe holurile unui spital, ceva medici cu stetoscoapele la git). Interviu la fata locului: da domne', asta cu mita lui neagra asa face mereu, altfel baiat linistit, da "buna ziua" la fiecare si trece babele strada.....
- ieri in Bucuresti s-a inimplat un accident aviatic catastrofal: un machetist, in timp ce vopsea macheta, a declansat uin incendiu de mari proportii. Macheta a ars in inrtegime, plus o bucata de hirtie igenica. Pompierii au intervenit cu zece autospeciale cu spuma (imagini cu pomieri si spuma). Machetistul a fost dus de urgenta la spital, fiind intoxicat cu bioxi de de carbon (imagini cu fum, tuse, citeva explozi copiate de la "Infern in zgirie nori", ca tot nu se baga de seama), medici cu stetoscoape la git ce dau important din cap, un elicopter ce survoleaza ceva, nu are importanta ce, elicopter sa fie. Interviu la fata locului: dom'le astia sint de-a dreptul satanisti. Asta a mai dat acu' un an foc la o hirtie si trei frunze de visin. Ca de ce nu l-o fi pus la muraturi...de al dracului ce e, dom'le! (interviul e luat pe cu un fundal in flacari enorme, preluate din filmul mai sus pomenit) etc, etc...
Dupa cum se vede, dintr-o treaba ca lumea au facut ceva de senzatie (chiar si fara crima

): "io-te dom'le ce de bani da ala pe o jucarie si altul nu are ce minca!". Cam asta inteleg ca a fost substratul.
Nici eu nu am vazut reeportajul dar, ca si Crios, am urmarit discutia de pe rhc.
Acum, in legatura cu expozitia, poate incercam sa organizam ceva
ca lumea la Muzeul Militar, unde ar putea fi invitata si vreo televiziune (le promitem o bataie intre machetistii "plasticieni" si cei "rasinosi"

si, mai sti, poate vin

). Dar sansele sint mici si, decit un reportaj ca cel de la PRO, mai bine lipsa!