Forum Machete,Modelism,Hobby: Ati vazut ieri seara? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ati vazut ieri seara?

#1 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 05 October 2005 - 05:01 AM

Pe scurt si foarte pe scurt.

Ati vazut ieri seara stirile (?) PROTV? Ati vazut cum se joaca oamenii mari cu jucarii? Nu? Sa va povestesc...

Stire de... 1 minut:
Sunt unii care au obiceiul sa se joace cu jucarii. Cu masinute RC profesionale. Si ce masinute pot avea!
Mai sunt altii au un si mai mai prost obicei: se joaca cu elicoptere RC. Si ce "scule" au! Scuuuumpeeee foc! Basca ca :angry: sunt si... fara cuvinte!

Si acum provocarea (a la Cid): Inainte sa mai vorbim despre revista... Cand (re)organizam o expozitie cu o asemenea mediatizare?

#2 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 05 October 2005 - 06:37 AM

Am vazut si am luat la cunostinta. :-o

Din punct de vedere modelistic, e cam zero. Adica mi-a cumparat taticu' o masinuta de fo 1000 de euroi ca sa ma pot da cu ea pe unde am io chef.

Am toata stima pentru cei care reusesc sa-si faca astfel de masinute :bang: , nu pentru cei care o cumpara de-a gata cu banii de la tata (na ca m-am facut si poet) :angry: .

Aproape ca am fost invidios. Noroc ca nu aveau si corabii de citeva mii de euro cu care sa se dea pe iarba pe acolo... :-o

#3 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 05 October 2005 - 09:01 AM

TaZzz, la Oct 5 2005, 07:37 AM, a spus:

Am toata stima pentru cei care reusesc sa-si faca astfel de masinute :bang: , nu pentru cei care o cumpara de-a gata cu banii de la tata (na ca m-am facut si poet) :angry: .

Ca unul care a facut masini RC si care inca este mecanicul unui pilot RC care concureaza in cadrul FRModelism cu bune rezultate in campionat, pot sa-ti spun ca daca vrei performanta, cumperi masina si motorul cele mai performante daca iti permiti si-i dai batatie la concurs, fireste cu setarile specifice pistei, conditiilor atmosferice, etc. (si nu sunt putine setari de facut).
Cu masini facute "pe genunchi" s-a putut face performanata doar pana in '91.
Bafta!

#4 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 05 October 2005 - 09:17 AM

Nenea TaZzz...
Ai si n-ai dreptate. Nu totdeauna taticu' e cel cu banu'! In ultima vreme se pare ca tentativa de ati face singur (si pe genunchi) asa ceva e cam... sinucidere curata! Pur si simplu a trecut vremea cand iti faceai singur o amarata de statie de telecomanda dupa scheme luate din revista Tehnium.

Ce am vrut eu sa scot "in fata" este:

Cand (re)organizam SI NOI o expozitie cu o asemenea mediatizare?

#5 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 05 October 2005 - 10:41 AM

Am in familie cazul: copilul si tatal vroiau masinuta, si nu orice, ci Savage din "ala 4*4 cu benzina, nu de asta de jucarie" (asa imi explicau mie ce vor sa isi ia). Au dat un avans, a venit masina, mai aveau de platit dar nu venise nu stiu ce modul pentru marsarier, si ei sustineau ca masina nu mergea. Cand venea cel de la care o luasera (cred ca era chiar Stefan de la RHC) a naibii mergea. Cand se duceau ei singuri la joaca, nu mai mergea. Asa ca au dat-o inapoi si au preferat sa piarda avansul iar acum spuneau ca vazusera in strainatate nu stiu ce barca pe care si-ar fi luat-o daca ar fi fost deschis magazinul ca era doar cateva mii.

Revenind la expozitie:

"Cand" cred eu ca este mai putin important. "Unde" este o problema mai ales corelat cu "cu asa o mediatizare". In sensul ca o expozitie intre noi, cum s-a mai facut, nu e o problema, ca am si crama unde ne-am putea strange. Dar maica-mea sigur nu o sa primeasca televiziune si ziaristi in casa. Si nici eu nu sunt prea incantat de asa o perspectiva.
Poate merita considerata si ideea lui Maverick cu Otopeniul...?!!?

#6 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior

Postat 05 October 2005 - 10:43 AM

Citeaza

Nu totdeauna taticu' e cel cu banu'!

Stiu. Insa ma refeream la reportajul de aseara... unde cam asa era in majoritate...

Citeaza

In ultima vreme se pare ca tentativa de ati face singur (si pe genunchi) asa ceva e cam... sinucidere curata! Pur si simplu a trecut vremea cand iti faceai singur o amarata de statie de telecomanda dupa scheme luate din revista Tehnium.

Am auzit asta tot de pe la voi :angry: . Nu comentez, ca nu sunt in domeniu :-o

Citeaza

Cand (re)organizam SI NOI o expozitie cu o asemenea mediatizare?

Cind o sa fim destul de spectaculosi sa prezentam interes la televizor. Sau cind o sa ne omorim unii pe altii, tot de spectacol. Sa creasca audienta. Altfel... nu cred ca sunt sanse... :bang: :-o

Scuzati sarcasmul, da' tembeliziunile din ziua de azi ma cam dezgusta.

#7 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior

Postat 05 October 2005 - 10:48 AM

Nu sariti foarte tare pe mine, ca imi faceti vinatai :angry: .

Reportajul m-a declansat un val de impulsuri nervoase necontrolate, cind vedeam pustimea zimbind si spunind cu nonsalanta ca i-a cumparat taticu' modelu' in marime naturala de motor la numa' 9000 de euroi.

De ce nu mi-o fi luat si mie tata ferarii si m-a lasat sa muncesc ca bezmeticul sa-mi iau masina civilizata?

Si sunt de acord ca masinile "pe genunchi" nu sunt la performantele celor cumparate. Dar macar la discutiile la care am asistat intre automodelisti, respectivii modelisti stiau ce se intimpla in spatele caroseriei, cum sa potriveasca una alta, etc. Detalii tehnice. :bang:

#8 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 05 October 2005 - 12:05 PM

N-am vazut reportajul cu pricina... Poate din cauza ca nu ma mai uit pe ProWhatever de cam multisor...
Referitor la "mediatizare" TV a modelismului, dati-mi voie sa fiu sceptic. N-am chef sa vad cine stie ce exagerari si aberatii in stilul in care ne-au obisnuit deja dragele noastre televiziuni... Chiar cred ca e mai bine fara. Ceva care sa prezinte corect activitatea modelistilor nu cred ca e considerat "vandabil" de catre televiziunile de scandal.

PS: ca sa raspund la intrebarea lui Eugen... Cand mai organizam asa ceva, pur si simplu?

#9 Useril este offline   TaZzz 

• Membru senior

Postat 05 October 2005 - 01:22 PM

Din pacate, in materie de mediatizare si exagerari am deja experienta. Acum vreun an am fost "agatat" de o ziari(z)da de la un ziar Brasovean, care voia sa faca un reportaj pe tema modelismului.

Voia musai despre corabii, ca ele sunt mai spectaculoase. A inceput sa imi puna tot felul de intrebari, mai mult sau mai putin relevante. In momentul in care am devenit enervat de atita insistenta, i-am spus ca nu mai sunt interesat de asa ceva, si ca sa-si gaseasca pe altcineva.

A tinut? Nu. Articolul a aparut. Cu ceea ce am spus eu, si o groaza de alte lucruri pe care eu, personal, nu le stiam despre mine. Ca sa fie cit mai extraordinar. Si m-am enervat foarte tare, dar era deja prea tirziu. Reporteritza cu pricina s-a mirat foarte tare cum de nu vreau eu sa apar in ziar?

#10 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 05 October 2005 - 04:25 PM

N-am vazut materialul respectiv din cauza de alte obligatii.
Am descoperit ca subiectul se discuta si pe RHC si m-am lamurit.
Un reporter din constanta a facut un reportaj cu niste modelisti din Constanta (sportivi, nu baieti de bani gata) si materialul a devenit in Bucuresti o mare aberatie cu preturi exagerate si alte alea, alea.
Probabil ca daca spuneau in reportaj cum este treaba n-ar mai fi fost spectaculos si se pierdea audienta.
Deci, nu era masina era bicicleta si nu i s-a dat ci i s-a luat .
Bafta!

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12687
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 October 2005 - 06:39 PM

Trebuie inteles ca televiziunile au nevoie de ceva spectaculos. Altfel nu faci doi bani. Cum spuneam si pe rhc stirea trebuie sa fie cam asa:
- ieri in Bucuresti s-a inimplat un accident aviatic catastrofal: un modelist a scapat macheta de pe dulap, a cazut in capul pisicii iar aceatsa a zbughit-o pe strada la vale, speriata. Pisica, fiind neagra si trecind prin fata unei femei in virsta, aceasta a facut infarct! (nu e clar cine e "acesta", dar e o chestie minora!) La fata locului au sosit patru echipaje de politie. (imagini cu politisti, oameni ingroziti, babe cu mina la gura, zece brancardieri imping o targa pe holurile unui spital, ceva medici cu stetoscoapele la git). Interviu la fata locului: da domne', asta cu mita lui neagra asa face mereu, altfel baiat linistit, da "buna ziua" la fiecare si trece babele strada.....
- ieri in Bucuresti s-a inimplat un accident aviatic catastrofal: un machetist, in timp ce vopsea macheta, a declansat uin incendiu de mari proportii. Macheta a ars in inrtegime, plus o bucata de hirtie igenica. Pompierii au intervenit cu zece autospeciale cu spuma (imagini cu pomieri si spuma). Machetistul a fost dus de urgenta la spital, fiind intoxicat cu bioxi de de carbon (imagini cu fum, tuse, citeva explozi copiate de la "Infern in zgirie nori", ca tot nu se baga de seama), medici cu stetoscoape la git ce dau important din cap, un elicopter ce survoleaza ceva, nu are importanta ce, elicopter sa fie. Interviu la fata locului: dom'le astia sint de-a dreptul satanisti. Asta a mai dat acu' un an foc la o hirtie si trei frunze de visin. Ca de ce nu l-o fi pus la muraturi...de al dracului ce e, dom'le! (interviul e luat pe cu un fundal in flacari enorme, preluate din filmul mai sus pomenit) etc, etc...
Dupa cum se vede, dintr-o treaba ca lumea au facut ceva de senzatie (chiar si fara crima :bang: ): "io-te dom'le ce de bani da ala pe o jucarie si altul nu are ce minca!". Cam asta inteleg ca a fost substratul.
Nici eu nu am vazut reeportajul dar, ca si Crios, am urmarit discutia de pe rhc.
Acum, in legatura cu expozitia, poate incercam sa organizam ceva ca lumea la Muzeul Militar, unde ar putea fi invitata si vreo televiziune (le promitem o bataie intre machetistii "plasticieni" si cei "rasinosi" :-o si, mai sti, poate vin :angry: ). Dar sansele sint mici si, decit un reportaj ca cel de la PRO, mai bine lipsa!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi