Forum Machete,Modelism,Hobby: Pe frontul de Est 1943 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pe frontul de Est 1943 1/72

#1 Useril este offline   Mgc151184 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1075
  • Inregistrat: 14-December 04

Postat 28 October 2005 - 03:03 PM

Pe frontul de Est 1943

Imagine postata

Bf 109 G2 Gr.7 Vanatoare nr.1alb, pe care a zburat Al.Serbanescu.
Kitul este de la Amodel 1/72
Imagine postata

Opel Blitz - Roden 1/72
Imagine postata

Cortul este facut de mine din sarma si servetel.In cort sunt 2 paturi,facute din sarma si servetel si o masa, facuta din plastic si sarma.
Imagine postata

Pomul este facut de mine din plante uscate.
Imagine postata

Iarba a iesit putin rau in poze,ea fiind de mai multe tonuri de verde.

Mai multe poze aici

Aceasta postare a fost editata de Mgc151184: 28 October 2005 - 03:16 PM

#2 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4974
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 28 October 2005 - 03:36 PM

Yeah Baby!!!!
Love it!

#3 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 28 October 2005 - 03:57 PM

A iesit bine. Imi place si diorama si Blitz-ul. La avioane nu ma pricep dara n-arata rau. Din ce ai facut baza dioramei, din ipsos? Poate un pic as fi insistat ca drumul sa fie mai putin neted si mai "colorat". La fel poate putin verde in copac sa mearga cu iarba. Spor la treaba.

#4 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 28 October 2005 - 04:31 PM

Frumos!
Din pacate copacul, vazut de aproape, este ireal.
De restul numai ....
Bata!

#5 Useril este offline   Mgc151184 

• Membru senior

Postat 28 October 2005 - 05:13 PM

Citeaza

Din ce ai facut baza dioramei, din ipsos?

Ciment alb.

Citeaza

Din pacate copacul, vazut de aproape, este ireal.

Copacul va fi schimbat. :-o

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12687
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 October 2005 - 07:56 PM

Interesanta diorama si destul de bine si ingrijit lucrata. Felicitari!
E.. si acum e acum ca vine circoteala :-o
- drumul de tara e prea neted! Ar trebui i seama de sleauri iar iarba de pe mijloc e prea uniform distribuita. Dar se remediaza usor.
- fain cortul, banuiesc din arhicunoscutul servetel cu aracet. Am oarece indoieli la forma lui. Mai trebuie vazut! Partea superioara, cere sta cam in bataia soarelui si a ploii, ar trebui nitel mai decolorata.
- intr-adevar copacul e cam ireal. Schimba-l urgent ca strica tot aspectul! De obicei, sub copac, iarba e nitel mai rarita. De asemenea mai multe pete de pamint pe "pajiste". Dar nu prea multe!
- in privinta camuflajului si inmatricularii (aici 1-0-9 poate sa ma contrazica) "1" trebuia sa fie galben, camuflajul de pe extrados se limitreaza la linia carlingii, lateralele fiind cu RLM 76 si pete de RLM 74/75, palele elicii cu RLM 71 iar desenul camulflajului, asa cum bine a atras 1-0-9 atentia, nu este cel tipic german.
- eleroanele sint impinzite deci atentie!
- ampenajul orizontal este perfect...orizontal ;-)
- jamblele nitel mai cracanate ccea ce face ca si jentile (nu sint de culoare RLM 66si nitel mai inchise, asemanator cu tyank grey) sa stera mai oblic pe sol
- atentia la vopsitul bordului de fuga!
- decalurile sint prea ....curate. O "gazare" (filtru) cu nitel "fum" sau alta vopsea de acest gen, diluata bine, rezolva problema!

Trebuie inteles ca nu fac aceste observatii de dragul de a le face. Dar uneori, parafrazind proverbul "nu vedem padurea din cauza copacilor", nu vedem copacii din cauza padurii. :-P . Ne aplecam prea mult asupra unor detalii si ultam de altele, ce sint adesea esentiale. (drumul de tara, neted ca-n palma!) Si eu am cazut de multe ori in aceasta perfida capcana. Ca loc e destul :-o

#7 Useril este offline   uhu 

• Membru senior
  • Postari: 851
  • Inregistrat: 12-August 05

Postat 28 October 2005 - 08:31 PM

Frumos lucrata, :-o imi poti spune cum ai facut iarba(am si eu un proiect care implica foarte multa... :-o

#8 Useril este offline   Mgc151184 

• Membru senior

Postat 28 October 2005 - 09:47 PM

Citeaza

drumul de tara e prea neted! Ar trebui i seama de sleauri iar iarba de pe mijloc e prea uniform distribuita. Dar se remediaza usor.

Drumul de tara este prea neted in poze,in realitate este putin "deformat" nu cu mult dar este.

Citeaza

- fain cortul, banuiesc din arhicunoscutul servetel cu aracet. Am oarece indoieli la forma lui. Mai trebuie vazut! Partea superioara, cere sta cam in bataia soarelui si a ploii, ar trebui nitel mai decolorata.

Da,servetel cu aracet.partea de sus am decolorato usor.

Citeaza

- intr-adevar copacul e cam ireal. Schimba-l urgent ca strica tot aspectul! De obicei, sub copac, iarba e nitel mai rarita. De asemenea mai multe pete de pamint pe "pajiste". Dar nu prea multe!

Am facut altul si va fi inlocuit,pe pajiste sunt anumite pete de panant iarba mai "tocita" dar in poze nu prea se vad.

Citeaza

- in privinta camuflajului si inmatricularii (aici 1-0-9 poate sa ma contrazica) "1" trebuia sa fie galben, camuflajul de pe extrados se limitreaza la linia carlingii, lateralele fiind cu RLM 76 si pete de RLM 74/75, palele elicii cu RLM 71 iar desenul camulflajului, asa cum bine a atras 1-0-9 atentia, nu este cel tipic german.

Nr 1 sigur era alb.
Dupa poza cu 1 alb si discutiile cu 109 am ajuns la concluzia ca acest 1 alb a fost revopsit cu verde peste camuflajul nemtesc 74/75,pe aripi acest verde fiind dat mai usor si de acea se vede vechiul camuflaj nemtesc.
Palele eliciei leam facut cu RLM71.

Multumesc pt "carcoteala"
Am sa incer sa remediez greselile facute.

Citeaza

Frumos lucrata,  imi poti spune cum ai facut iarba(am si eu un proiect care implica foarte multa... 

Iarba este facuta din rumegus lipit cu aracet apoi vopsit cu diferite nuante de verde.
Multumesc.

#9 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 29 October 2005 - 08:58 AM

Citeaza

aici 1-0-9 poate sa ma contrazica) "1" trebuia sa fie galben,

Nu aici te contrazice Cantacuzino. :hammer: "1" este corect facut alb :-o

Cat despre camuflaj intradevar se potriveste mai bine cu "5 alb" decat cu" 1alb" a lui Serbanescu. :-o

#10 Useril este offline   Mgc151184 

• Membru senior

Postat 29 October 2005 - 09:15 AM

Citeaza

Cat despre camuflaj intradevar se potriveste mai bine cu "5 alb" decat cu" 1alb" a lui Serbanescu

In poza cu 1 alb se poate observa ca aripa este vopsita in 2 culori iar schema corespunde (si dupa spusele lui 109) cu schema de camuflaj nemteasca.Tot din poza se observa ca fuselajul av era integral vopsit ,"verde" (ca si 7 alb,5 alb si alte G2 din Gr7 in '43).
Nr 5 alb avea o alta schema de camuflaj pe aripi diferita de schema nemteasca,iar alte av aveau aripa integral vopsita in verde.
Daca o alta poza cu 1 alb te rog sa ne-o arati.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1_alb_argum.jpg

Aceasta postare a fost editata de Mgc151184: 29 October 2005 - 09:28 AM

#11 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 29 October 2005 - 10:06 AM

In aceeasi poza cu 1 alb, dar in care se vede si botul avionului (aeromagazin nr 7) parca se disting mai multe nuante de gri si camuflajul pe capota pare a fi dupa parerea mea de pete de RLM 75 sau 74 pe un fond de 76.

#12 Useril este offline   Mgc151184 

• Membru senior

Postat 29 October 2005 - 10:26 AM

Citeaza

In aceeasi poza cu 1 alb, dar in care se vede si botul avionului (aeromagazin nr 7) parca se disting mai multe nuante de gri si camuflajul pe capota pare a fi dupa parerea mea de pete de RLM 75 sau 74 pe un fond de 76.

Parerea mea despre botul acestui av este ca se vede RLM-ul 76 sub stratul subtire de verde,dat mai usor pe aceasta capota.Restul fuselajului se vede vopsit integral intr-o singura culoare,verde.

#13 Useril este offline   Mgc151184 

• Membru senior

Postat 29 October 2005 - 10:47 AM

In urma sfaturilor,parerilor,carcotelilor date am facut cateva modificari (in primul rand am schimbat copacul :-o ) si am pus alte poze.

Aceasta postare a fost editata de Mgc151184: 29 October 2005 - 10:48 AM

#14 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 29 October 2005 - 12:48 PM

poza cu cortul...si Serbanescu

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image_01.JPG

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 29 October 2005 - 06:58 PM

Corect 1-0-9! in rest inca nu sint ....lamurit. Mai sap si eu!
In privinta culorii cifrei unu se poate vedea in fotografii si galbenul si albul de pe Crucea Regelui Mihai au acceasi nuanta de gri. Deci...discutabil. Doar o sursa scria ar fi buna in acest caz.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 October 2005 - 07:03 PM

#16 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 30 October 2005 - 04:12 AM

Z-mare TOATE aparatele 109 G2/3/4 din dotarea grupului 7 Vt cit a luptat in cadrul Udet au avut numere albe...subiectul NU ESTE DISCUTABIL!

Confuzia cu "celebrul" 1 galben provine de la G6-le lui Serbanescu.

#17 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 30 October 2005 - 09:59 AM

Citeaza

Z-mare TOATE aparatele 109 G2/3/4 din dotarea grupului 7 Vt cit a luptat in cadrul Udet au avut numere albe...subiectul NU ESTE DISCUTABIL!

Confuzia cu "celebrul" 1 galben provine de la G6-le lui Serbanescu.

Mai mult decat atat. TOATE Bf-urile 109 G (2,4,6) zburate de grupul 7 in 1943 au avut cifrele albe . Nu exista exceptie. :-x
De abia in primavara '44 au inceput diferentierea pe culori intre escadrile. :roll:
Confuzia cu " 1 galben" asa cum a spus 109 a plecat de la faptul ca toti veteranii ( inclusiv Dobran) stiau ca Serbanescu a zburat cu Bf 109G "1 galben".
Prima data a fost publicata doar fotografia lui Serbanescu langa 109G2 in 1943 si primul profil color publicat in Modelism a fost gresit . Este adevarat ca nemtii care au vopsit Bf-109 romanesti in Grupul Udet au folosit un galben ca lamaia pt crucea lui mihai si dunga de pe fuselaj iar daca lumnia cade peste culoarea galbena deja devine alba in fotografii. Si de aici BINGO pacaleala :hammer: . !

Si Z-mare nu este nevoie neaparat de documente scrise( desi acestea intotdeauna confirma) daca studiezi problema cativa ani buni ( cum am facut eu :-o ) si ai la dispozitie zeci de fotografii cu 109 romanesti si binenteles timpul si rabdare sa studiezi poti elimina vechile greseli perpetuate ani de zile.

Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 30 October 2005 - 10:05 AM

#18 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 30 October 2005 - 04:41 PM

Cantacuzino, 1-0-9, lamurit. Explicatii pertinente, la obiect si pe inteles. Intra-devar

Citeaza

Confuzia cu " 1 galben" asa cum a spus 109 a plecat de la faptul ca toti veteranii ( inclusiv Dobran) stiau ca Serbanescu a zburat cu Bf 109G "1 galben
explica multe printre care si acel profil din modelism si nu numai!
Lamurit :-o

#19 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 31 October 2005 - 10:36 AM

Frumoasa diorama iar ideea excelenta.
Personal consider ca prezenta unui roman inviora atmosfera (tot esti receptiv la schimbare :hammer: ). Eram tentat sa folosesc un paratrasnet (avion) in diorame, asa incat restul sa scape necriticat dar acum abandonez ideea :-o.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi