Dupa cativa ani de stat in dulap, m-am hotarat ca ar fi cazul sa scot macheta si sa trec la ceva mare si serios. Zis si facut . O gramada de bunatati stateau cuminti in cutie si asteptau frumos la rand sa-si gaseasca locul pe aceasta bestie.O multime de bunatati de la Zacto , Aires si Eduard , plus o schema de vopsire care m-a incantat de prima data. Pe cand toata lumea facea versiuni militare am ales ceva diferit, o versiune militara “semi-pura”, (sper sa nu zice-ti ca am facut o blasfemie), cea a formatiei de acrobatie “SOKOLY ROSII” adica “Soimii rusi” ,ce apartine de 760 IISAP (760th Instructor Research Composite Aviation Regiment) cu baza la the 4th Combat & Conversion Training Center (TsBP I PLS) la Baza Aeriana Lipetsk 2, Rusia , mai putin cunoscuta, dar nu mai putin impresionanta , cu varianta noua de vopsire cu camuflaj cu edidentieri clare si nuante mai inchise.
Deci cum spuneam , o gramada de bunatati , prize de aer, botul cupola carlingii , pilonii de la capatul de la Zacto, motoarele si cala trenului de la Aires , interior prevopsit si scaun de catapultare de la Eduard si decaluri facute de mine pentru emblema de la Lipetsk.
Intreaga lucrare mi-a luat ceva mai mult de trei luni, lucrare la care am folosit o gramada de vopsele de la Gunze, Tamiya, ModelMasters, Humbrol si Revell, atat acrilice cat si enamel. Pentru a imita metalul incins sau ars la motoare am folosit Tamiya Weathering Master set D aplicat pe nuante diferite de metal, cu un rezultat multumitor.
Dupa multa vopsea consumata si dupa o revopsire aproape completa (cand am gresit una din nuantele de albastru), a iesit ceea ce vedeti. Sper sa va placa , sau sa aud cat mai multe critici.

asta a fost sursa de inspiratie, acum urmeaza ceea ce a iesit: