Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 11 July 2011 - 11:42 AM
SorinR, la 11 July 2011 - 09:59 AM, a spus:
chiar pe acest forum e o discutie interesanta despre aceste gratare!! http://www.cartula.r...dpost__p__68414
ma gandeam sa mai bag ceva culori, ca aspectul final al corabiei e cam de mobila, numai cu furnir, lemn natur, lacuri mate
ma gandeam sa mai bag ceva culori, ca aspectul final al corabiei e cam de mobila, numai cu furnir, lemn natur, lacuri mate
Acolo e vorba de alt model, alt mod de abordare a kitului, alte variante posibile. Ca sugestie e insa in tema. Modelul respectiv are deja coloratura si unele modificari in limite nu ii afecteaza aspectul. In cazul de fata kitul e deja pteformat de producator si modificarile facute e bine sa se incadreze intre limitele acceptabile abordarii. Lemn natur nu inseamna neaparat ,,mobila'' daca e lucrat cum trebuie. Se pot face si chiar da bine, modificari la culoarea operei vii, la esente de lemn folosite la brauri sau alte elemente, se poate folosi lac mat sau ceara pentru finisaj, orice schimba aspectul de mobila e binevenit insa parerea mea e ca a exagera cu vopsiri la un model ,,lemn natur'' la care se folosesc esente diferite din care se da aspedtul lui nu duce la aspecte placute.
Dar asta e functie de gustul fiecaruia.
Postat 11 July 2011 - 03:10 PM
Cam asa au iesit tunurile mele dupa ce le-am aranjat putin, sunt turnate de Bobby. Mie-mi plac foarte tare, FELICITARI Bobby, ai facut treaba buna.
Toate 3 sunt din plastic(rasina), colorate cu marker permanent negru. Atentie, daca mai vrea cineva sa faca aceast procedeu, sa probeze markerul inainte pe plastic.
Toate 3 sunt din plastic(rasina), colorate cu marker permanent negru. Atentie, daca mai vrea cineva sa faca aceast procedeu, sa probeze markerul inainte pe plastic.
Aceasta postare a fost editata de johnreno36: 11 July 2011 - 03:11 PM
Postat 11 July 2011 - 06:45 PM
Postat 11 July 2011 - 10:30 PM
grabita e lumea in ziua de astazi :)! bravo pelly, miercuri sper sa fac si eu ca tine :)!!! gratare pentru bocaporti!!! lacul care-l folosesti e mat?? sau luciul e doar de la blitz??? in genere fotografiile macro se fac la lumina naturala, sa nu apara luciri exagerate!!
Postat 12 July 2011 - 08:26 AM
Domnilor, imi pare nespus de bine ca v-au placut gratarele mele....cele navale ,desigur 
Cel mare l-am facut din scandurelele cumparate pentru filarea corpului navei si care mi-au ramas in plus. Metoda este relativ simpla,(imi pare rau ca nu am facut poze), se taie la lungime, 7..8 scandurele (eu am folosit 8, in functie de grosime),se rigidizeaza cu scotch si dupa trasarea initiala cu creion se incepe taierea cu traforajul. Ca sa nu ma pierd printre cuvinte am sa va pun o schita.
La cel mic am folosit bete de chibrit ,dar fiind extrem de dificil introducerea intre cele lipite deja a formei gratarului am optat pentru carton taiat fasii si lipit peste gratarul semi construit.

Luciu este dat in mare masura si de baitul care nu era uscat inca, iar blitz-ul a pus capac.

Cel mare l-am facut din scandurelele cumparate pentru filarea corpului navei si care mi-au ramas in plus. Metoda este relativ simpla,(imi pare rau ca nu am facut poze), se taie la lungime, 7..8 scandurele (eu am folosit 8, in functie de grosime),se rigidizeaza cu scotch si dupa trasarea initiala cu creion se incepe taierea cu traforajul. Ca sa nu ma pierd printre cuvinte am sa va pun o schita.
La cel mic am folosit bete de chibrit ,dar fiind extrem de dificil introducerea intre cele lipite deja a formei gratarului am optat pentru carton taiat fasii si lipit peste gratarul semi construit.

Luciu este dat in mare masura si de baitul care nu era uscat inca, iar blitz-ul a pus capac.
Postat 12 July 2011 - 11:21 AM
Imi scriu si eu un OFF ... aci,ca e unul din cele mai vizitate topicuri ... voi stiti de ce CONSTANTIN BRANCUSI e pictor francez,si doar cu numele e roman? ... noi nu am stiut sa-L apreciem !!!
Azi am aflat ca in perioada 15-19 iunie s-a desfasurat la La Spezia, in Italia Campionatul European de Navomodele-Machete ... AVEM AUR ... MULT AUR ... dar ce folos? ... e mai important cate partzuri a tras Columbeanu ...
Cu intarziere ii felicit pe:
Romeo Andrei - Goto Predestinatia - 95 puncte - AUR - C4A
Chescu Marius - Richelieu - 97.33 puncte - AUR- C4B
Costiniuc Corneliu - Levant ship - 96.33 puncte - AUR-C4D
... dar uitativa si singuri cati ROMANI ...
http://www.navimodel...20riassunto.pdf
... si o inrebare lor, CAPIONILOR ... unde va vedem si noi, unde invatam si noi cum sa devenim campioni?
Azi am aflat ca in perioada 15-19 iunie s-a desfasurat la La Spezia, in Italia Campionatul European de Navomodele-Machete ... AVEM AUR ... MULT AUR ... dar ce folos? ... e mai important cate partzuri a tras Columbeanu ...
Cu intarziere ii felicit pe:
Romeo Andrei - Goto Predestinatia - 95 puncte - AUR - C4A
Chescu Marius - Richelieu - 97.33 puncte - AUR- C4B
Costiniuc Corneliu - Levant ship - 96.33 puncte - AUR-C4D
... dar uitativa si singuri cati ROMANI ...
http://www.navimodel...20riassunto.pdf
... si o inrebare lor, CAPIONILOR ... unde va vedem si noi, unde invatam si noi cum sa devenim campioni?