klausu25, la 31 Jan 2011, 22:05, a spus:
In asteptarea urmatoarelor numere ale revistei, imi fac planuri de executie a lucrarii.....
.....Pentru a evita deviatia de la planeitate a chilei, nu ar trebui mai intai asamblata aceasta inaintea adaugarii pe ea a coastelor?
Astept pana procur toate componentele chilei. o asamblez pe aceasta mai intai pentru controlul planeitatii, abia apoi ma apuc de montat coastele
Tocmai despre asta e vorba, am spus si eu aici, a spus si Crios pe postul lui, nu e bine de inceput montarea pana cand nu sunt complecte elementele de osatura. Modul de imbinare asigura soliditate suficienta dar pentru a obtine un corp uniform trebuie ansamblat nefragmentat si recomandabil pe o cala de montaj.
Te-ai gandit bine, iar in momentul in care elementele de osatura vor fi montate. corpul va fi suficient de rigid ca sa nu se deformeze. Pe langa chila si coaste sistemul de osatura mai cuprinde si niste piese numite curenti care contribuie la rigidizarea ansamblului. Mai e pana acolo.
Bag seama ca Daniel stie multe despre model si deja a dat rezolvarea la problema complectarii bordajului.

Ajutor

Sus