Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 17 October 2011 - 07:43 PM
Io cred ca rusu a facut o smecherie. Am marit poza rusului cat am putut, si mie mi se pare ca e un soi de fila subtire pusa pe acel contur, ca o rama. la nivel cu bordajul. Mie asa mi se pare, dar, poate gresesc.
Am folosit poza rusului pusa de tine. Nu mai stiu unde e originalul. Poate e mai mare si iti dai mai bine seama ce si cum.
Postat 17 October 2011 - 07:55 PM
Confucius, la 17 October 2011 - 04:54 PM, a spus:
Unde ai gasit asa ceva ca pe mine ma batea gandul sa fac treaba asta amestecand rumegus cu aracet, dar este nasol daca nu ai un atelier de tamplarie care produce mult rumegus (si mai ales fin).
Deci pretentiile noastre sunt urmatoarele: magazinul, adresa, denumire exacta produs, pretul,.... raftul, programul de functionare, reducerile existente.... asta vrem a sti de la dumneata.... Numele si numarul de telefon al casierei blonde e de la sine inteles ca trebuie trecut primul.
Leo2003, la 17 October 2011 - 07:43 PM, a spus:
Leo nici eu nu stiu, o sa caut totusi, dar este interesanta ideea ta. Eu ma gandeam ca voi taia filele de la al doilea bordaj cu un milimetru mai scurte ca sa-mi iasa bordura. Mai analizez insa problema ca nu e graba mare.
Mutumesc de indicatie.
PS: Bine ca nu s-a observat paharul de vin din poza, ca zicea lumea ca vedeam sui si de aceea mi-au iesit liniile curbe.
Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 17 October 2011 - 08:07 PM
Postat 17 October 2011 - 09:57 PM
Sfatos, la 17 October 2011 - 07:55 PM, a spus:
Deci pretentiile noastre sunt urmatoarele: magazinul, adresa, denumire exacta produs, pretul,.... raftul, programul de functionare, reducerile existente.... asta vrem a sti de la dumneata.... Numele si numarul de telefon al casierei blonde e de la sine inteles ca trebuie trecut primul..
Mai intai mi-am facut singur amestecand rumegusul cu aracet. Doar ca sunt doua probleme: rumegusul e amestecat si cu pilitura de fier (de la capetele cuielor) si udat capata culoarea gri, iar a doua e ca aracetul folosit de mine devine transparent la uscare, deci lumina trecea in continuare prin crapaturi.
Pasta de lemn am gasit-o la Bricostore pe raftul care gazduieste si chiturile de cutit pentru lemn si zidarie. Sunt niste cutii mici de tabla ( cum erau cutiile mici de ness...) si se cheama chiar Pasta de lemn. Costa cam mult, vreo 20RON. Altfel sunt convins ca merge foarte bine si orice chit acrilic pentru lemn si zidarie. Daca nu iti place alb il poti colora cu orice acuarela.
PS Pe casiera blonda cred ca o cheama Veta (o recunosti dupa negul de pe nas :) ).
Postat 18 October 2011 - 07:38 AM
Citeaza
Citeaza
Postat 18 October 2011 - 08:33 AM

@Confucius Asteptam poze.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 18 October 2011 - 09:14 AM
Postat 18 October 2011 - 11:08 AM
Si inca doua precizari:
- chitul/pasta le-am folosit dupa slefuire
- cantitatea necesara e foarte mica pentru ca trebuie umplute doar spatiile dinte file, acolo unde mai exista. Nu e cazul de acoperit cu strat gros peste file, cu atat mai mult cu cat atat aracetul cat si acrilul au tendinta sa imbacseasca pilele/smirghelul.
Postat 18 October 2011 - 05:24 PM
Oricum galionul meu arata la momentul actual de parca ar fi scapat din vreo 3 cruciade, e nefinisat, prafuit, plin de chit etc, deci va rog sa numai aruncati si voi cu pietre

Postat 18 October 2011 - 06:02 PM

Maine voi pune furnirul intr-o carpa uda si il voi lasa 1-2 zile inainte de al folosi. Poate mai castiga in umiditate si devine mai prietenos.
Habar n-am daca metoda e buna sau daca va da rezultate.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 18 October 2011 - 06:26 PM
Postat 19 October 2011 - 08:05 AM
Leo2003, la 18 October 2011 - 06:02 PM, a spus:

Maine voi pune furnirul intr-o carpa uda si il voi lasa 1-2 zile inainte de al folosi. Poate mai castiga in umiditate si devine mai prietenos.
Habar n-am daca metoda e buna sau daca va da rezultate.

Salut Leo. Ai dreptate cu furnirul uscat, asa se trateaza. Se umezeste cu o cirpa uda dupa care se lasa aprox. 24 ore intre doua suprafete plane dar strinse intr-o presa pentru a nu se deforma. Deasemenea la lipire, trebuie ca aracetul sa fie in contact cu toata suprafata de lipire si sa nu ramina goluri intre furnir si suprafata respectiva.
Postat 19 October 2011 - 11:00 AM
Am de gand sa asez si furnirul in acelasi fel. E insa mai dificil decat la filele de bordaj. Am facut proba cand am furniruit curbat interiorul bordajului de punte si al bucatii de placaj cu decuparile pentru tunuri.

Postat 19 October 2011 - 12:15 PM
Întrebare: având în vedere fragilitatea furnirului, este cazul să se facă așa, sau nu merită?
LE: Cineva, nu aici pe forum, spunea că furnirul foarte uscat este fisurat între fibre, și că apa nu reface fisurile alea. Sunt curios care este situația în cazul filelor noastre, adică să spuneți dacă filele umezite sunt tot așa de friabile sau nu.
Aceasta postare a fost editata de pe_dos: 19 October 2011 - 12:21 PM
Postat 19 October 2011 - 01:51 PM
Furnirul uscat prea tare crapa iremediabil la manevrare. Furnirul nu se aschiaza daca este taiat cu o scula foarte bine ascutita. Solutia cu hirtia (caserare) pusa doar pe o parte creaza tensiuni in lungul fisiilor care se pot torsiona.
Postat 19 October 2011 - 03:13 PM

Ceilalți vor trebui să aștepte o săptămână ca să vadă ce mi-a ieșit.
Deci nu mai pun hârtie.
Am cașerat în viața mea cartoane și așa este cum zice Z-mare, la uscare hârtia se contractă, ceea ce face să se curbeze cartonul. Probabil la fel se întâmplă și cu alte materiale. Bănuiesc că de aia se vorbea pe forum că „pansarea” suprafețelor trebuie făcută pe ambele fețe, ca să se compenseze tensiunile.
Postat 19 October 2011 - 07:40 PM
Dimineata am pus toate filele de furnir intr-o carpa uda si stoarsa. Apoi carpa cu filele am pus-o intr-o punga de plastic. Au stat asa fix 8 ore dupa care m-am apucat de treaba. Se lucreaza cu filele excelent exact ca si cand ai lucra cu file de punte (din alea albe). Nu am nicio "ciobitura" si am placat toata pupa.
O sa vedeti maine cand voi pune poze.
In consecinta folositi-o cu toata increderea.

Si mie mi se pare puntea prova cam inclinata... dar la cate corabii am vazut io... Asa s-a asezat asa am pus-o. A.... Ca sa intre am decupat din bordaj. Mi s-a parut mai comod.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 19 October 2011 - 07:57 PM