WESPE la Nuremberg
Postat 07 February 2006 - 01:01 PM
Dupa ce m-am molipsit de Sd.Kfz-uri din cauza lui Ahmed

Spor,
Alfred Billfus

P.S. La 1/48 va fi obligatoriu sa-mi cumpar pentru o diorama care va contine Bf 109 F4 14 galben si pe insusi Marseille. Dar e un proiect foarte incipient
P.P.S. Salamanderul Tamiya exista deja la preorder pe Greatmodelswebstore. Pret neprecizat.....
Aceasta postare a fost editata de Bill: 07 February 2006 - 01:04 PM
Postat 07 February 2006 - 01:17 PM
Nu prea grozav facut... as indrazni a zice.
Totusi, citeste tot articolul aici:
http://modelshelves.free.fr/analyses/MS200...ubel/index.html
Postat 07 February 2006 - 01:55 PM
DRAGOS, la Feb 7 2006, 12:37 PM, a spus:
Nu stiu cat costa direct la WESPE, dar in T&T-Shop, a lui Milan Vins, e 'fo 19 euroi. Poza provine tot de-acolo.
E numai 15,97 euro pt. cei din afara EU, plus expeditia.
Cand te uiti pe T&T-Shop si nu esti logat, iti arata preturile cu tva.
Dupa ce te loghezi, din afara EU fiind, iti arata pretul pt. tine fara tva.
Pe site la www.wespe.ro apare cu 19 euro ?!
Oare transportul o fi inclus ?! 8-)
Postat 07 February 2006 - 02:41 PM
Sincer... n-am intrat niciodata in site-ul WESPE !
AlexPl, fratioare, caucioacele alea sunt BINE facute de unchesu' Tamiya. Reprezinta versiunea superbalon, Afrika, pentru nisip, facute special pentru DAK. Difera mult fata de varianta standard, "europeana".
Ca sunt ele cam prost pictate, masina nu sta cu toate patru rotile pe sol si poza e si ea cam stangace... astea sunt alte povesti.
Dar... ce-i al lui mos Tamiya, e pus deoparte !
P.S. Si cauciucurile de Africa au fost de cel putin 'fo doua feluri.
Cine vrea o varianta "perfecta", poate sa ia setul de up-grade, facut de "MR-Models".
Cred ca si la acesta, colegul de forum mai sus amintit a avut oarece contributii...
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 07 February 2006 - 02:56 PM
Postat 07 February 2006 - 05:11 PM

Ah, era sa uit Bf 109 F2/F4 ICM 1/48!!! Sa fie inceputul mult asteptatei serii de BF 109 1/48 anuntata inca de acum 4 ani de catre ICM? Sper sa fie asa

Spor,
Bill
Aceasta postare a fost editata de Bill: 07 February 2006 - 05:45 PM
Postat 07 February 2006 - 05:40 PM
Bill, la Feb 7 2006, 05:11 PM, a spus:

Ah, era sa uit Bf 109 F2/F4 ICM 1/48!!! Sa fie inceputul mult asteptatei serii de BF 109 1/48 anuntata inca de acum 4 ani de catre ICM? Sper sa fie asa

Spor,
Bill
Am vorbit cu sefu mare de l a ICM, mi-a zis ca Bf-109 1/48 va fi gata in aprilie. :roll:
Postat 07 February 2006 - 06:06 PM
Apropo de Bf 109 ICM, acusica vom incepe sa ne intrebam si sa glosam pe marginea eternei teme... al cui kit vor copia si de unde se vor "inspira" ?
Nu-i asa ca tot de la respectabilul unches' Tamiya, vor lua si vor "dezvolta" ?!
Ca si in cazul seriei de Mustang si de Spitfire ?
Jupane Pavele, io public spui acilea, de "patrusopt", din nou virus voi lua... ... ... ... ca nu voi sa ma autoplagiez !
Dar de Shermanele acele, dragutele, de la UM, ce stii matale ?
Ca mult le-astept, rabdarea mea-i la grea-ncercare !!!
Cum vedeti, halucinogenele-si fac efectul ...
Postat 07 February 2006 - 06:16 PM
Din pacate, rotile Kubel-ului 72, Academy, nu prea seamana cu NIMIC. Sunt mult prea subtiri si mici in diametru. Doar janta arata binisor, posibil de grefat la alte roti, mai putin caraghioase. Problema este ca... beleaua pleaca de la aripi care, desi corecte ca raza pe diametrul exterior, sunt prea mici si stramnte, pe interior.
Deci, trebuie frezate pe interior si largite si gasit un set de roti cu diametrul corect.
Pacat, pentru ca in rest, este cel mai frumusel Kubel, in aceasta scara !
Postat 08 February 2006 - 11:30 PM
Variantele pe MAN 4500 au fost facute cu mai multa vreme in urma dar au aparut de-abia acum. Mai exista una, 4x4, care nu apara prea bine in foto, modificarile fiind vizibile doar ... sub masina. Este foarte adevarat ca aceste 2,5 modele sint cam modele de ... nisa si cred ca ar fi interesati de ele cei care au deja si varianta de baza.
Despre preturi si ce-ar putea include sau nu, nu mai discut mai ales ca nu ma priveste. Cine doreste poate insa incerca macar sa scrie un mail. Incercarea moarte n-are.
Cit despre setul de accesorii ptr Kubel ( exista si ptr Schwimm ) 1/48, partea mea a insemnat tot ceea ce nu este rotund. Rotile sint tot varianta de desert, una poate mai putin cunoscut si in mod sigur foarte putin facuta de altii.
Postat 09 February 2006 - 07:01 AM
Dar este de incercat si la Wespe... mai stii...
Apropo de tractorul de artilerie Mack, mi-as permite o sugestie... CARE NU AS VREA SA-MI FIE LUATA IN NUME DE RAU !
Avand in vedere ca cel mai atractiv mod de prezentare pentru un hobby-st, este de a-l construi in configuratia de tractare a unui "Long Tom" (sau a howitzerului de 210mm pe acelasi afet), iar singurul kit usor de gasit de "Long Tom" este cel Hasegawa, antedeluvian si nu foarte corect... cred ca o mica aditie la kitul Wespe, i-ar creste mult potentialul de interes !
Ma refer aici la o corectie simpla pentru kitul Hasegawa, corectie care i-ar inbunatatii mult "aparenta" : rotile ! Cele din kit sunt caraghioase si umoristice...
Ar arata mult mai bine, cu cele patru roti duble din spate, de la kitul de Mack !
Deci, daca in setul Wespe, s-ar include rotile din spate in cantitate dubla, cred ca ar fi o chestie grozava pentru potentialul amator...
Asta bineinteles, daca cineva talentat, nu va construi pentru Wespe un master pentru un "Long Tom" nou... frumosul kit Alby este de negasit, iese din discutie...
Cam asta a putut sa debiteze, neuronul meu obosit...
Daca am 'niervat pe cineva, cer anticipat scuze...
Postat 14 February 2006 - 12:48 PM

E deja la precomanda la Mirage pe site cu 37 Euro....cam scump...
Criza se adinceste........

Spor,
Bill

Karas