Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 21 January 2013 - 09:08 AM
Impingator fluvial de 2400 CP "Covasna"
Postat 21 January 2013 - 08:58 AM
Postat 20 May 2013 - 09:53 PM
Toate cele bune si noi sa fim sanatosi
Postat 26 May 2013 - 02:47 AM
1. Cu ce e īmbrăcat corpul modelului? Coastele și chila se văd destul de bine īn poze, dar nu am reușit să-mi dau seama cum l-ați acoperit.
2. Ați spus la un moment dat că īl pregătiți pentru RC. Ați mai făcut ceva īn privința asta, sau l-ați lăsat numai machetă statică?
3. Dacă īl pregătiți pentru RC, elicile or să rămānă cele confecționate de dvs. acasă sau veți achiziționa unele fabricate industrial?
4. Am dedus din text că lucrați după planuri de șantier, redimensionate de dvs. la scara necesară. Așa e? Dacă da, atunci cumva se mai explică abundența detaliilor.
Poate īn octombrie cānd ajung pe acasă, dacă reușesc să-mi fac timp, dacă nu-i cu supărare și prea mult deranj, aș fi bucuros să vă vizitez atelierul...
Postat 26 May 2013 - 12:37 PM
1-carena este acoperita cu baghete de tei 1,5 /5mm si la lungimea modelului ,din poze nu se vad pentru ca pe interior sunt acoperite cu pinza .
2-in momentul de fata este pregatit pentru RC ,in pagina 2 al acest topic poti vedea mecanismul de actionare a carmelor .
3-elicele de pe model vor ramane asa sunt complet functionale echilibrate ca la nava reala .
4-planurile sunt cele prezentate in pagina 1 a topicului si sunt la scara la care am si lucrat modelul respectiv 1:50 , cat despre detalii lucrand pe acest tip de nave o perioada indelungata le cunosc in delaiu .
Lucrul la modele mele din pacate se desfasuara in mai multe locuri deobicei in bucatarie , pe terasa blocului tai baghete , in uscator chituiesc si slefuiesc carene si tot aici este si spatiul de vopsit , avantajul ultimului etaj , cat despre vizita nu este nici o problema dar anunta din timp ,posibil sa fiu la servici .
Toate cele bune si multa ,multa bafta .
Postat 26 May 2013 - 01:08 PM
Am văzut că era pregătit, cārmele și tuburile axelor, dar nu am mai văzut nimic īn rest care să dea de știre că ați montat și restul pānă la urmă (receptor, servo, accu-pack), de-aia am īntrebat. Plus ca vroiam să-l văd īn apă
Am īntrebat despre elice pentru că mi se pare foarte greu de făcut. Probabil ca echilibrarea nu e chiar asa de necesară ca la modelul real, dar totuși...
Abia astept să-l văd la apă. Apropos, unde faceți īncercările la apă? Pe Dunăre sau prin ceva bazin?
Postat 26 May 2013 - 08:55 PM
buntzi, la 26 May 2013 - 01:08 PM, a spus:
Am văzut că era pregătit, cārmele și tuburile axelor, dar nu am mai văzut nimic īn rest care să dea de știre că ați montat și restul pānă la urmă (receptor, servo, accu-pack), de-aia am īntrebat. Plus ca vroiam să-l văd īn apă
Am īntrebat despre elice pentru că mi se pare foarte greu de făcut. Probabil ca echilibrarea nu e chiar asa de necesară ca la modelul real, dar totuși...
Abia astept să-l văd la apă. Apropos, unde faceți īncercările la apă? Pe Dunăre sau prin ceva bazin?
Salutare ,proba pe apa nu am facut-o inca prima proba v-a fi facuta acasa in cada pentru a verifica etansietati si altele , dupa aceasta v-a urma o mica proba undeva la Galati pe Catusa ,pe Dunare nu ma incumet sa fac probe si sa pierd modelul si munca depusa la el. Poate ti se pare curios dar o elice la un model se echilibreaza la fel ca una in marime reala si conteaza foarte mult acest lucru .Detalii despre cum am asezat motorizarea in cala vei gasi pe forumul vecin cu specific RC aici am pus doar partea cu macheta statica , filmuletele cu probe pe apa le voi posta tot acolo .
Toate cele bune si multa,multa bafta .
Postat 26 May 2013 - 09:04 PM
dj-bobo, la 26 May 2013 - 08:55 PM, a spus:
Salut nene Dj Bobo.
Pe cand fericitul eveniment ????
Aceasta postare a fost editata de tavi: 26 May 2013 - 09:04 PM
Postat 26 May 2013 - 10:01 PM
Postat 27 May 2013 - 03:12 AM
Păi nu mi se pare curios, de-aia am și īntrebat, și eram de părere că e chiar complicat rău de făcut așa ceva cu mijolacele relativ empirice care sunt la dispoziția modelistului mediu. De-asta m-am gāndit că o să folosiți o elice fabricată industrial. Da' mea culpa, am uitat că p-aici mai răruț așa cu modeliști medii...
Toate cele bune si multa,multa bafta .
Ce forum vecin? care, unde, cāți, de ce?
Postat 27 May 2013 - 10:13 AM
Toate cele bune si multa bafta .
Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 27 May 2013 - 10:16 AM
Postat 05 June 2013 - 07:20 AM
Toate cele bune
Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 05 June 2013 - 07:22 AM
Postat 11 June 2013 - 09:03 PM
Din santier fiind o nava fluviala nu a fost dotat cu acest sistem de protectie dar odata cu deschiderea canalului Dunare -Marea Neagra si esirea in agvatorile portului Constanta-Sud si Midia a fost necesara montarea acestor zincuri .
Toate cele bune si o seara placuta in continuare .