Forum Machete,Modelism,Hobby: Barbari - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Barbari Italeri 1/72

#1 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 04 February 2012 - 08:23 PM

Multe bavuri si foarte dificil de curatat,datorita plasticului foarte moale.Oricum,pt a experimenta ceva tehnici noi,vizavi de piele,au fost excelenti:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

...favoritul meu:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Spor!

#2 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 04 February 2012 - 09:46 PM

Poti detalia, te rog, ce experimente ai facut?
Multumesc.

#3 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 05 February 2012 - 12:43 AM

Imi place cum ti-au iesit. Calitatea figurinelor (ma refer la posingul lor, care la multe nu mi se pare tocmai natural) nu mi se pare insa la nivelul pasiunii cu care lucrezi tu. Ai de gand sa faci o diorama cu ei sau sunt numai pentru experimentele de care ziceai?
Mi-as permite cateva sugestii. In primul rand, incearca sa faci ceva cu lumina din poze. Sunt prea intunecate (la fel ca cele de la cavalerii francezi) si este pacat de munca ta sa nu vedem rezultatul final la adevarata lui valoare.
Incearca sa diferentiezi putin luminile de pe figurine. Ai umbre bune care le scot bine in evidenta, insa (luminile) imi par prea uniforme. Incearca sa iti dai seama care sunt zonele cele mai luminoase (unde pica cea mai multa lumina) si sa vii acolo cu cateva accente cu o nuanta mai deschisa a culorii din zona respectiva. (Si eu am mai am de lucru la capitolul asta :p)
Si o mica observatie la ultima figurina. Nuanta parului si cea a pielii imi par ca aproape ca nu se deosebesc. Daca este blond, atunci tenul ar trebui sa fie mai palid. La tenul acela inchis ar fi trebuit sa fie brunet.
Spor! :)

PS: Spune si mie, te rog, cum ai curatat bavurile de pe figurinele astea (am si eu aceeasi problema cu bavurlie - plastic moale si greu de curatat). Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de b00gie: 05 February 2012 - 12:48 AM

#4 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 05 February 2012 - 07:37 PM

Salutare!

Zeno,de data asta am aplicat mai multe straturi succesive prin acelasi mod dry-brush.Primul strat ,un maro[brown,diluat cu nitro] Tamyia,urmat de un strat de fresh warm tone[MMaster],iar la final [frunte,pometi,nas,barbie],un flesh Agama[foarte deschis],totul in sistem dry-brush.La final i-am facut un wash foarte diluat cu umbra arsa,pt o trecere armonioasa intre cele 3 nuante.Din pctul meu de vedere,ultima figurina e cea mai reusita figurina care am realizat-o eu vreodata

B00gie,mie pozitiile mi se par destul de ok,nu vad nimic nenatural...un trib germanic angajat intr-o ambuscada.Pe PSR au primit un calificativ excelent.
In privinta luminilor eu zic ca ,daca te uiti atent la poze ,se vede delimitarea clara a luminilor si umbrelor,atat pe fete cat si pe corpuri...inclusiv sfarcurile.Ultimul wash a atenuat mult din diferenta de nuante,dar exact asta am vrut sa obtin,inainte, mi s-au parut destul de nenaturali.Pozele n-au fost insa niciodata elementul meu forte...
Cu ultima observatie nu sunt de acord deloc,blond=ten palid.Dupa logica mea,avand in vedere,ca sunt mai mult dezbracati decat imbracati,puteau fi toti blonzi si puternic bronzati.
Cu debavurarea nu prea pot sa te ajut cu un sfat standard,am si eu aceasi problema,dar numai pe figurinele din plastic moale...de multe ori,prin debavurare,mai mult strici decat sa obtii ceva ca lumea,mai ales cand bavurile se afla pe fete.Despre chit de modelaj pe figurinele mici[din plastic moale] nici macar nu se discuta:in primul rand nu prinde ca lumea,in al doilea rand iti acopera complet detaliile,si in ultimul rand ,cand ai incercat sa-l slefuiesti,sare de pe figurina...Eu folosesc o lama de barberit si uneori un cutter ascutit,incins la varf.

Spor!

#5 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 05 February 2012 - 09:10 PM

Vezi postareadani, la 05 February 2012 - 07:37 PM, a spus:

Salutare!

Zeno,de data asta am aplicat mai multe straturi succesive prin acelasi mod dry-brush.Primul strat ,un maro[brown,diluat cu nitro] Tamyia,urmat de un strat de fresh warm tone[MMaster],iar la final [frunte,pometi,nas,barbie],un flesh Agama[foarte deschis],totul in sistem dry-brush.La final i-am facut un wash foarte diluat cu umbra arsa,pt o trecere armonioasa intre cele 3 nuante.Din pctul meu de vedere,ultima figurina e cea mai reusita figurina care am realizat-o eu vreodata.

Si arata foarte bine. Felicitari si la mai multe.
Poti incerca sa schimbi fundalul alb cu o coala de hartie albastra sau verde. In felul acesta se va vedea mai bine figurina dupa ce fotografiezi.

#6 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 05 February 2012 - 09:55 PM

Vezi postareadani, la 05 February 2012 - 07:37 PM, a spus:

B00gie,mie pozitiile mi se par destul de ok,nu vad nimic nenatural...un trib germanic angajat intr-o ambuscada.Pe PSR au primit un calificativ excelent.
In privinta luminilor eu zic ca ,daca te uiti atent la poze ,se vede delimitarea clara a luminilor si umbrelor,atat pe fete cat si pe corpuri...inclusiv sfarcurile.Ultimul wash a atenuat mult din diferenta de nuante,dar exact asta am vrut sa obtin,inainte, mi s-au parut destul de nenaturali.Pozele n-au fost insa niciodata elementul meu forte...
Cu ultima observatie nu sunt de acord deloc,blond=ten palid.Dupa logica mea,avand in vedere,ca sunt mai mult dezbracati decat imbracati,puteau fi toti blonzi si puternic bronzati.
Cu debavurarea nu prea pot sa te ajut cu un sfat standard,am si eu aceasi problema,dar numai pe figurinele din plastic moale...de multe ori,prin debavurare,mai mult strici decat sa obtii ceva ca lumea,mai ales cand bavurile se afla pe fete.Despre chit de modelaj pe figurinele mici[din plastic moale] nici macar nu se discuta:in primul rand nu prinde ca lumea,in al doilea rand iti acopera complet detaliile,si in ultimul rand ,cand ai incercat sa-l slefuiesti,sare de pe figurina...Eu folosesc o lama de barberit si uneori un cutter ascutit,incins la varf.

Spor!

Multumesc pentru lamuririle privind modul cum abordezi tu bavurile astea dificile.
Daca comentariile mele te-au deranjat vreau sa imi cer scuze. Nu vreau sa fiu inteles gresit. Imi plac figurinele tale. Ti-am urmarit de mult timp topicurile, admir perseverenta cu care pictezi figurine 1/72 si imi plac rezultatele pe care le obtii. Am vrut numai sa fac cateva obesrvatii personale, care l-a momentul respectiv mi se parusera intemeiate si corecte. Ai mult mai multa experienta decat mine si este posibil ca eu sa ma fi hazardat si sa fi gresit. Dar numai din schimbul de idei putem invata (probabil ca mai mult eu de la tine).
In privinta posingului figurielro nu mai insist. La scara asta numai in poze si numai erori mari sar in ochi, asa ca nu are rost.
In privinta luminilor, nu am negat in niciun fel faptul ca sunt bine delimitate. Dimpotriva, se vad foarte bine luminile si umbrele si imi plac. Ideea este ca eu inclin spre stilul de pictura care simuleaza lumina zenitala si care pune lumini mai accentuate si mai diferentiate. Am simtit si eu ca la scara asta este foarte dificil de obtinut acest efect si poate foarte usor sa devina nenatural. Prin urmare, poate acest comentariu a fost de prisos.
In privinta tenului blonzilor, in cazul de fata, cred ca ai dreptate, se poate interpreta si asa. Asa ca si aici am foast pe langa.
De diorama intrebasem pentru ca imi aduc aminte din topicuri ale tale mai vechi ca am vazut la tine cateva diorame care mi-au placut. De aceea eram curios daca si pe acestia o sa ii vedem in actiune intr-o scena, pentru ca mie imi par ca au suficient potential pentru asta.
Imi cer inca o data scuze pentru nucile in perete.
Spor! :)

#7 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 05 February 2012 - 11:43 PM

Mersi Zeno!

Boogie,prietene, nu te scuza,pt ca n-ai de ce,observatiile tale nu m-au ofensat cu nimic. :friends:
Fiecare avem o anumita optica vizavi de cea ce facem,de cea ce vrem sa obtinem la final.In cazul asta ,tu ai venit cu argumentele tale,iar eu cu contra-argumentele mele,lucru care-consider eu-nu ar trebui sa ofenseze pe nimeni,nici pe tine ,nici pe mine.Am si marele avantaj de-a avea permanent un critic aspru langa mine ,atunci cand vopsesc ceva-pe fiu-meu,la care nu prea ii scapa nimic. :lol:
Departe de mine gandul de a ma crede "maiastru",m-am considerat intotdeauna doar un tip care-si satisface o placere,daca ii "misca" neuronul si cand ii "misca".Totusi,atunci cand dau un sfat,o fac strict daca am experimentat si eu,altfel ma abtin...Asa ca, fara scuze,si hai odata cu Rohirimmii! :good:

#8 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 06 February 2012 - 07:26 AM

Pfiuuu.... M-am linistit. Mi se paruse ca te-am suparat. Mi-am dat seama ca m-am cam repezit cu comentariile fara sa gandesc prea mult. Lipsa de experienta si entuziasmul... Ai multe figurine 1/72 la activ, stiu ce inseamna munca la scara asta si pentru asta te admir si te respect. De aceea am simtit nevoia sa imi cer scuze si sa ma asigur ca este totul OK. :rolleyes:
Spor! :hi:

#9 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 06 February 2012 - 08:59 AM

Vezi postareadani, la 05 February 2012 - 11:43 PM, a spus:

...m-am considerat intotdeauna doar un tip care-si satisface o placere...

Pentru marea ta placere, de a picta figurine brailliste si pentru felul in care tehnicile tale, s-au dezvoltat si s-au rafinat in timp... si, sunt convins, se vor dezvolta in viitor... ai tot respectul Ursului !
Deasemenea, cu putina bunavointa si cu un aparat mai bun, o sa-ti perfectionezi si abilitatile fotografice.
Deocamdata, am incercat sa-ti corectez balansul de alb defectuos, la cateva dintre imaginile tale. Este important, deoarece un balans de alb neajustat, altereaza reproducerea intregului spectru cromatic.
Din pacate, ai postat versiuni mult prea mici si prea comprimate ale imaginilor brute... deci, rezultatele editatrii nu-s prea grozave...
Totusi :

Imagine atasata: WB.jpg Imagine atasata: WB_1.jpg Imagine atasata: WB_2.jpg

Imagine atasata: WB_3.jpg Imagine atasata: WB_4.jpg

#10 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 06 February 2012 - 10:40 AM

Arata foarte bine, poate doar dungile alea negre care separa piepturile si spatele in 2 sunt mult prea negre... :rolleyes:

#11 Useril este offline   FED 

• Membru deplin
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 16-January 12
  • Interests:machete statice

Postat 06 February 2012 - 03:35 PM

Foarte reusiti !
Ai de gand sa-i incorporezi intr-o diorama ?

#12 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 08 February 2012 - 02:08 AM

Mersi Dragose,acum parca se mai apropie de adevar! :hi:
Cristi mersi,dungile alea sunt rezultatele ultimului wash cu umbra arsa[un maroniu]...din cauza caderii luminii,in poza, apar mult mai intense decat in realitate.
Mersi FED,cam asta ar fi rezultatul final ,o mica diorama,dar mai am de bibilit la niste romani.

#13 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 08 February 2012 - 02:20 AM

Mestere, da-i bataie cu diorama. Daca si romanii arata la fel, am impresia ca o sa vedem o re-editare (teutoburgica sau nu) a unei batalii antice. :drinks: :clapping:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi