dani, la 05 February 2012 - 07:37 PM, a spus:
B00gie,mie pozitiile mi se par destul de ok,nu vad nimic nenatural...un trib germanic angajat intr-o ambuscada.Pe PSR au primit un calificativ excelent.
In privinta luminilor eu zic ca ,daca te uiti atent la poze ,se vede delimitarea clara a luminilor si umbrelor,atat pe fete cat si pe corpuri...inclusiv sfarcurile.Ultimul wash a atenuat mult din diferenta de nuante,dar exact asta am vrut sa obtin,inainte, mi s-au parut destul de nenaturali.Pozele n-au fost insa niciodata elementul meu forte...
Cu ultima observatie nu sunt de acord deloc,blond=ten palid.Dupa logica mea,avand in vedere,ca sunt mai mult dezbracati decat imbracati,puteau fi toti blonzi si puternic bronzati.
Cu debavurarea nu prea pot sa te ajut cu un sfat standard,am si eu aceasi problema,dar numai pe figurinele din plastic moale...de multe ori,prin debavurare,mai mult strici decat sa obtii ceva ca lumea,mai ales cand bavurile se afla pe fete.Despre chit de modelaj pe figurinele mici[din plastic moale] nici macar nu se discuta:in primul rand nu prinde ca lumea,in al doilea rand iti acopera complet detaliile,si in ultimul rand ,cand ai incercat sa-l slefuiesti,sare de pe figurina...Eu folosesc o lama de barberit si uneori un cutter ascutit,incins la varf.
Spor!
Multumesc pentru lamuririle privind modul cum abordezi tu bavurile astea dificile.
Daca comentariile mele te-au deranjat vreau sa imi cer scuze. Nu vreau sa fiu inteles gresit. Imi plac figurinele tale. Ti-am urmarit de mult timp topicurile, admir perseverenta cu care pictezi figurine 1/72 si imi plac rezultatele pe care le obtii. Am vrut numai sa fac cateva obesrvatii personale, care l-a momentul respectiv mi se parusera intemeiate si corecte. Ai mult mai multa experienta decat mine si este posibil ca eu sa ma fi hazardat si sa fi gresit. Dar numai din schimbul de idei putem invata (probabil ca mai mult eu de la tine).
In privinta posingului figurielro nu mai insist. La scara asta numai in poze si numai erori mari sar in ochi, asa ca nu are rost.
In privinta luminilor, nu am negat in niciun fel faptul ca sunt bine delimitate. Dimpotriva, se vad foarte bine luminile si umbrele si imi plac. Ideea este ca eu inclin spre stilul de pictura care simuleaza lumina zenitala si care pune lumini mai accentuate si mai diferentiate. Am simtit si eu ca la scara asta este foarte dificil de obtinut acest efect si poate foarte usor sa devina nenatural. Prin urmare, poate acest comentariu a fost de prisos.
In privinta tenului blonzilor, in cazul de fata, cred ca ai dreptate, se poate interpreta si asa. Asa ca si aici am foast pe langa.
De diorama intrebasem pentru ca imi aduc aminte din topicuri ale tale mai vechi ca am vazut la tine cateva diorame care mi-au placut. De aceea eram curios daca si pe acestia o sa ii vedem in actiune intr-o scena, pentru ca mie imi par ca au suficient potential pentru asta.
Imi cer inca o data scuze pentru nucile in perete.
Spor! :)