Forum Machete,Modelism,Hobby: Volans - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Volans's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
66 (0.01 pe zi)
Cel mai activ in:
Vanzari, Cumparari, Schimburi (16 postari)
Inregistrat la:
31-January 06
Vizualizari:
5311
Ultimul click:
Useril este offline Sep 23 2014 06:47 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
45 ani
Data nasterii
Aprilie 25, 1979
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. revell U99 1/125

    20 October 2009 - 09:11 AM

    De mult imi doream sa fac macheta unui submarin german ww2, de cand am vizionat prima data *Das Boot*, (film pe care vi-l recomand calduros, fiind poate cel mai bine realizat film despre submarine). Vazand a ....5-a oara seria completa am decis sa iau masuri. Care masuri s-au concretizat in prima mea *barcuta*, macheta ar vrea sa reprezinte un u-boot type VII B, anume U99, unul dintre cele mai faimoase, comandat de celebrul *as* Otto Kretschmer ( http://en.wikipedia....Otto_Kretschmer ), la bordul caruia a obtinut mare parte din succesul sau. U99 a fost scufundat pe 17 martie 1941, Kretschmer si mare parte din echipaj au fost luati prizonieri, reusind astfel sa supravietuiasca razboiului, ceea ce alti peste 30.000 de *submarinisti* germani n-au reusit.
    Macheta: destul de corecta ca dimensiuni si forma, cu un numar mic de piese raportat la dimensiunile finale. Totusi piesele sunt pline de bavuri, eliciile de exemplu trebuie literalmente "sculptate" dintr-un bloc de plastic suplimentar. Macheta poate fi usor imbunatatita cu detalii scratchbuild (date fiind dimensiunile relativ mari), lucru pe care din pacate n-am avut rabdare sa-l fac. De asemenea, schema de vopsire este discutabila, gasind informatii contradictorii, aparent totusi gri-ul inchis in care este vopsita opera vie ar avea limita superioara deasupra tancurilor de balast.... balustrada de pe punte va fi refacuta, ea fiind in realitate alcatuita din doua sectiuni unite intre ele cu un cablu de otel.... lacul mat de la sinto mi-a "nins" barcuta... si cate si mai cate, asa ca astept criticile.... cu placere A!! si fantele de trecere libera a apei ar fi trebuit cu siguranta deschise....
    Crucea de cavaler este facuta din pvc moale din acela folosit pentru reclame, marginile din stiren tras la cald, iar ribbonul din panglica "de matase" pentru lumanarile de nunta, vopsite cu marker permanent.
    Una peste alta este o macheta usor de facut, careia cineva mai priceput i-ar putea face cu adevarat "dreptate".

    Pentru "incalzire": http://www.youtube.c...h?v=ATEjQhdfA8U


    pozele:

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata
  2. Aniversare.

    15 January 2007 - 08:42 PM

    In urma cu un an si o luna am desfacut primul meu kit si am pus mana pe o pensula cu intentia de a face o macheta...evident ca lucrurile n-au iesit prea grozav.. :whistle:
    Din fericire am descoperit repede acest forum, si mai ales acesti minunati "fratiori de suferinta"care "locuiesc" in acest spatiu virtual, si lucrurile au inceput sa devina mai frumoase... Va multumesc tuturor ! (aici o mentiune speciala pt. Z-Mare..)
    La ceas aniversar--primul meu model pe forum....(cu multe emotii...)
    Macheta nu e prea grozava, singurul ei merit real este acela de a fi ultima si cea mai bine lucrata de mine, insa imi face placere sa v-o arat.
    Asadar, 1:72 Zvezda(Toko) Il-2m....


    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata
  3. Sfaturi pentru folosirea aerografului "rusesc"

    27 November 2006 - 07:22 PM

    Salut. De curand mi-am calcat pe inima si am achizitionat un "rusnac de la Pavel"(expresia asta ar tb sa fie marca inregistarata.. :pint:), si mai de curand am inceput sa-l folosesc efectiv.
    Cum lucrurile nu sunt niciodata atat de simple pe cat par, m-am lovit imediat de cateva
    probleme:
    Cea mai deranjanta: dara de vopsea este insotita de un halou de picaturi fine, aparaent neinfluentate(sau putin influentate) de presiunea aerului sau de dilutia vopselei(fie ea si alcool izopropilic colorat cu cerneala).Este normal(marfa ieftina),sau gresesc eu pe undeva?...asta pe langa faptul ca "dara" este cam groasa chiar cu duza de 0,4 mm, astfel ca la 1/72 (mie) imi este aprope imposibil sa fac cmuflaje cu mana"libera", fara masti. Probabil ca ar fi trebuit o duza mai mica de ex. pt 'carnaciori' luftwaffe?(asta pe langa lipsa mea evidenta de experienta).
    Mentionez ca, in conformitate cu spusele 'tatucului" Z-mare, curat cu mult zel aerograful dupa fiecare culoare, inclusiv desfac duza si pensulez acul cu o pensula fina(am descoperit astfel una din marile "placeri" ale utilizarii aerografului: 5% vopsit si 95% spalat aerograful.... :-P )
    V-as fi recunoscator daca mi-ati da cateva sfaturi despre folosirea cat mai eficienta a rusnacului.
    In incheiere, pentru cineva care a folosit numai pensula, prima macheta facuta cu un aerograf a fost ca o revelatie, nu regret nici o clipa banii dati pe el.


    Sorin.
  4. Schimb Revell 1:35 TPZ 1 'Fuchs'

    11 September 2006 - 09:02 PM

    Se da pacientul: Revell 1:35 TPZ1"Fuchs". Din pacate, bolnav.
    Macheta a apartinut unui (fost) machetist, care cu entuziasm a ales acest revell skill 5 cu 235 piese drept prima macheta, cu efecte purgative, convingandu-l ca 'modelitul' nu este chiar pasiunea vietii lui. Din pacate a apucat sa lipeasca(in stilul incepatorului :whistle: )cateva mici piese pe cutia blindata(cateva manere, o mica antena si...parbrizul...cu super glue, avand ca rezultat usoara lui matuire pe margini).
    All in all, restul pieselor(200+ :hammer: ) sunt nedetasate de pe rame;cu siguranta nu mai valoreaza mare lucru,insa cineva cu chef si inclinatie spre afv-uri poate scoate ceva din el.
    Daca cineva doreste,il poate primi la schimb contra ceva(oricare) avioane ww2 (preferabil...incepute sau putin 'mototolite' :bang: ca astfel fiecare parte sa se simta cu inima impacata :lol: )
    Cu alte cuvinte, dau "fier vechi" pe.... "aluminiu vechi"..

    Foto: Imagine postata

    Imagine postata

    Imagine postata
  5. Diorama pista betonata

    31 March 2006 - 09:02 PM

    Salutare tuturor.
    pe scurt, as avea nevoie de putin ajutor: vreau sa realizez (pentru prima oara) o diorama (nu foarte complexa): o bucata de pista de aterizare. Teoretic ar trebui sa fi cam asa: rama foto+ipsos+adeziv(pelicula deasupra ipsosului)+praf de ciment asternut in strat foarte fin peste adeziv,nivelat, vopsit marcaje. Practic, mi-e teama ca nu va fi asa de usor... :bang: Poate cineva sa ma ajute cu un sfat ?......
    Si o alta intrebare(curiozitate):stiti cumva cine face matritele machetelor "parc models"?
    (sunt produse autohtone, sau sunt preluari?)
    Multumesc.

Prieteni

Volans nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

Volans nu are comentarii la profil inca.