Forum Machete,Modelism,Hobby: Abburo - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Abburo's Profile User Rating: -----

Grup:
Validating
Postari:
17 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Blindate (8 postari)
Inregistrat la:
01-April 10
Vizualizari:
3428
Ultimul click:
Useril este offline Feb 25 2014 10:15 AM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
49 ani
Data nasterii
Martie 4, 1975
Gender:
Male Male
Location:
Bucuresti
Interests:
aeromodele

Informatii de contact

E-mail:
Private
Website URL:
Website URL  http://

Ultimii vizitatori

  • Fotografie flo 
    04 Mar 2020 - 13:52
  • Fotografie costas 
    22 Jan 2011 - 15:01
  • Fotografie ikonet 
    07 Oct 2010 - 18:39
  • Fotografie HIND 
    18 May 2010 - 14:26
  • Fotografie alex20061 
    05 May 2010 - 10:51

Topicele mele

  1. Konigstiger 1/16

    05 October 2011 - 10:34 AM

    Va salut cu respect,

    Scriu si eu sporadic aici si doar daca am intrebari .. sper sa nu va suparati pe mine :)

    Am achizitionat de curand blindatul din titlu si pe care il puteti vedea in poza atasata.
    Ideea de baza este ca acest tanc are zimmerit pe sasiu (din turnare), iar turela din metal este lisa. Datorita faptului ca pe turela exista din turnare agatatorile pentru senile as vrea sa nu ii fac zimmerit si pe ea.
    Intrebarea mea (dupa ce am facut ceva sapaturi pe net) este daca imi poate indica cineva o inmatriculare/schema de camuflaj pentru un KT cu zimmerit pe sasiu si turela Henschel lisa.

    De asemenea sunt deschis si la alte sugesti. Modelul nu este si nu va fi unul exclusiv static.

    Multumesc anticipat!
  2. Ce-ar fi daca?

    14 September 2010 - 10:55 AM

    Indraznesc sa va apelez pe aceasta cale si a va cere ajutorul pentru o tema "ce-ar fi daca ?"

    Ce-ar fi daca un Panzer III si un Tiger I ar fi inmatriculate romaneste. Ce teme de vopsire s-ar folosi, ce ati face voi?

    Sau, cum ar fi cele doua modele capturate de oricine vreti voi si revopsite?

    Nu caut adevar istoric ci doar o modalitate de evidentia cele doua tancuri atunci cand ajung cu ele pe un tancodrom. Stiu ca s-ar putea si roz dar as prefera totusi o tema de camuflaj diferita de cele clasice germane.


    Imi cer scuze anticipat daca acest subiect e in contradictie cu temele dezbatute aici si nu e nici o problema daca va fi sters/mutat.

    Multumesc anticipat!
  3. Dogfight - Air Race

    18 May 2010 - 12:11 PM

    Salutare tuturor!

    Hop si eu ca un boboc in randurile voastre :D... un boboc mai ofilit dar ata' e.. sper sa ma primiti! :)
    Cum un alt hobby al meu este aeromodelismul sau mai degraba ARF-ismul, pentru ca imi place mai mult sa pilotez decat sa construiesc, m-am gandit sa-mi fac si o mica colectie de avioane de acrobatie. Eeeh, dar nu e asa simplu intrucat nu am vazut machete statice de Yak54, SU26/31, Extra, Giles, Edge etc asa ca am luat o alta hotarare. Inspirat de temele de culori ale acrobatelor voi incepe o serie de machete 1:72 din perioada WW2 dar vopsite sport. O sursa de inspiratie suplimentara am gasit-o ipe youtube in niste filmulete din jocul IL2 in care "misiunea" este o cursa aeriana iar avioanele sunt "pictate" ca atare.
    Asadar, nu intentionez sa respect o tema anume ci mai mult sa ma acomodez cu aerograful, aplicarea mastilor de vopsire si eventual "wheatheringul". Decalurile nu imi prezinta interes momentan dar daca mi se va parea ca se vor potrivi le voi aplica, insa cu zgarcenie.

    In prealabil am citit o serie intreaga de sfaturi practice si tehnici speciale, dar cum exercitiul e mama invataturii mai ales dupa o anumita varsta :D, am sa va rog pe cei carora li se va parea cat de cat interesant subiectul sa ma indrumati pe calea cea buna.


    "Laboratorul" meu este dotat binisor (reminiscente de la hobbyul paralel), cu aerograf+compresor, dremel, scule mici si mari de aproape toate tipurile, marcatoare de nituri (4 pasi diferiti), etc. Ca si vopsele voi folosi Revell enamel pentru aerograf si Vallejo acrilice pentru pensula.


    Gata cu introducerea, acum sa trecem la lucruri serioase :diablo:

    Primele doua modele care mi-au intrat pe bancul de lucru sunt un Corsair si un Mustang. Ambele machete sunt HobbyBoss si la o prima vedere mi-au placut foarte mult din punct de vedere al detaliilor (nu ca as fi cunoscator dar chiar mi-au placut).

    Ca si teme de vopsire pentru ele mi-am propus:
    - Mustang - va fi derivat din clasicul argintiu cu bot albastru. Voi schimba doar culorile si va fi galben cu botul, varfurile aripilor si directia verzi.
    - Corsair - tema abordata va fi cat mai apropiata de F2G - #57/Sohio - rosu-alb

    Mustangul a primit dupa cum spuneam culoarea galbena. Inainte de vopsire am marcat o serie de nituri intrucat ii lipseau cu deasvarsire. Am aplicat 2 maini de vopsea email la aerograf dupa care am facut o solutie din negru acrilic foarte diluat si ff putin detergent de rufe si am uns intregul model pentru evidentierea panourilor. L-am lasat sa se zvinte putin si apoi l-am sters cu un servetel umed. Galbenul a ramas usor patat pe alocuri, dar dupa inca o mana la aerograf si-a revenit in timp ce liniile panourilor sunt bine conturate.
    Mai jos puteti vedea produsul in cateva stadii. Ma intreb acum ce am gresit de au ramas panourile usor patate de solutia de vopsea neagra.

    Corsair-ul a primit doua maini de alb pe zonele ce vor fi mascate. Nu stiu inca cum sa abordez preshadingul intrucat din cate am citit rosul este o culoare cu putere de acoperire foarte mare si e posibil sa contrasteze neplacut cu albul.



    Ciudat ... am scris trei posturi dar s-au unit in unul singur!

Prieteni

Abburo nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

Abburo nu are comentarii la profil inca.