Forum Machete,Modelism,Hobby: cartula - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

cartula's Profile User Rating: ****-

Grup:
Administrare
Postari:
4089 (0.56 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (1109 postari)
Inregistrat la:
15-April 04
Vizualizari:
30544
Ultimul click:
Useril este offline Feb 17 2013 10:56 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Administrator forum
Varsta
48 ani
Data nasterii
Martie 24, 1976
Gender:
Male Male
Location:
Bucuresti

Informatii de contact

E-mail:
Private
MSN:
MSN  gabriel_curteanu
Website URL:
Website URL  http://www.cartula.ro
Yahoo:
Yahoo  gcurteanu

Topicele mele

  1. Arhiva "Flight" 1909 - 2004

    22 April 2012 - 06:59 AM

    Cautand informatii despre P-39 in serviciul britanic, am dat intamplator peste arhiva COMPLETA a revistei Flight, incepand cu 1909 pana in 2004. Disponibila online, fara restrictii. Extrem de interesanta, poate ii mai foloseste cuiva.

    http://www.flightglo...chive/1941.html

    Asta e ce cautam eu, daca mai e cineva interesat: http://www.flightglo...20-%202499.html . Articolul e datat 23 Octombrie '41...

    Si, cu dedicatie, o pagina din '40, despre un avion modern...
    Fisier atasat  A9R7AA6_01.jpg (131.13K)
    Numar de descarcari: 510
  2. F-5E Tiger II - WIP

    23 January 2012 - 04:31 PM

    In urma cu ceva timp am inceput lucrul la un F-5E cu intentia de a-l vopsi intr-o inmatriculare apartinand VFC-13 (agresor). Pentru asta aveam un set de decaluri de la Two Bobs, insa din pacate am ratacit instructiunile de vopsire de la decaluri. Cum insa nu ma prea incantau schemele din respectivul set, si imi placeau schemele noi in tonuri de gri, am decis sa folosesc marcajele din setul pe care il am, urmand sa printez partile lipsa (numere, serial, etc)

    O prima problema am intampinat-o cand am incercat sa curat parbrizul kitului, care avea ceva urme de adeziv de contact de la niste teste. Din pacate m-am grabit, si am folosit o solutie pentru curatat etichete. Faptul ca a reactionat cu plasticul n-ar fi fost o problema, insa in mod interesant si neasteptat, solutia in cauza a cauzat aparitia unor crapaturi extrem de adanci in partea transparenta...
    Cum situatia era usor irecuperabila cu piesa din kit, am curatat-o/smirgheluit, si am termoformat o noua cupola folosind 'originalul' pe post de matrita.
    Ramele le-am facut din folie de plastic de 0.15mm, lipita peste partea transparenta. Dupa ceva munca, rezultatul e in poza de mai jos. Destul de multumit pentru prima incercare in domeniu, data viitoare o sa fie si mai bine ;-)
    Fisier atasat  IMG_0401.jpg (217.15K)
    Numar de descarcari: 470


    Dupa mascarea cupolelor, am inceput sa vopsesc griul deschis (aproape alb) al schemei, si am trecut la vopsirea celorlalte doua tonuri de gri folosind pentru mascare latex. Eram destul de incantat de rezultat, pana cand mi s-a atras atentia ca arata cam ca dracu'...
    Fisier atasat  IMG_0403.jpg (110.32K)
    Numar de descarcari: 408


    Pana la urma am cedat si am lasat lenea deoparte, si am trecut la vopsirea la liber, fara nici un fel de masti. Oricum originalul era vopsit asa, deci respect 100% originalul :-) E drept ca arata cu mult mai bine decat mascand.
    Fisier atasat  IMG_0404.jpg (120.26K)
    Numar de descarcari: 397Fisier atasat  IMG_0405.jpg (106.24K)
    Numar de descarcari: 390


    Si, la final, starea de azi. Am terminat de retusat pe ici-colo, am vopsit botul si bordul de atac al cozii, precum si benzile laterale prezente pe bot. Pasul urmator, mascarea si vopsirea in alb a zonelor trenului de aterizare...
    Fisier atasat  IMG_0406.jpg (100.55K)
    Numar de descarcari: 403
  3. Spitfire Mk1 - WIP

    17 January 2012 - 08:51 PM

    Am tot lucrat la un Spitfire Mk1 de la Tamiya, scara 1/48, inceput cu ani in urma. M-am decis sa-l fac cat mai "din cutie", dar la momentul la care m-am apucat de el se pare ca aveam alte planuri asa ca suprafetele de comanda din coada au fost desprinse. A trebuit sa profilez si sa completez pentru a le pozitiona usor 'relaxat'.
    Am mai facut o serie de modificari asupra machetei:
    - pilit coafa elicei pentru o aduce mai aproape de elicea DeHavilland cu care se pare ca era echipat avionul
    - decupata comanda profundorului, care in stilul clasic al kiturilor de plastic era figurata 'plina' desi in realitate este o bara de comanda la ceva distanta de fuselaj.

    Partea de documentare e destul de interesanta, pentru ca nu prea exista poze cu acest avion (eu stiu doar de una singura). A trebuit sa ma bazez pe documentatie si poze cu avioane din aceeasi unitate luate in aceeasi perioada.
    Schema de camuflaj la care am ajuns a fost:
    - extradosul in schema B standard
    - pe burta aripile alb/negru cu demarcatia continuand si pe priza de aer
    - restul intradosului in "silver dope"

    Decalurile de la Victory Productions - Aces of the Empire. A trebuit sa fac acasa un decal lipsa, nu era dat decalul pentru litera P de sub bot.

    Fisier atasat  IMG_0391.jpg (105.99K)
    Numar de descarcari: 385Fisier atasat  IMG_0393.jpg (109.37K)
    Numar de descarcari: 339Fisier atasat  IMG_0395.jpg (105.98K)
    Numar de descarcari: 383


    Inca nu e gata, inca stau sa ma gandesc cum as putea sa fac 'uzura' de pe burta avionului in asa fel incat sa obtin ceva natural. Problema este ca suprafata aripilor e in doua culori la extreme, alb/negru. Mai studiez...
  4. Modificari la afisarea postarilor noi - link-ul "Vezi continut nou"

    17 January 2012 - 04:10 PM

    A fost efectuata o modificare privind postarile ce sunt afisate la accesarea link-ului "Vezi continut nou" (si "Topice active azi"), in sensul de a elimina din lista postarile din sectiunea "Bursa" (subforumurile "Vanzari, Cumparari, Schimburi" si "Firme si Magazine")
    Pentru a vedea ce postari sunt noi in respectivele subforumuri, puteti face asta accesand subforumul in cauza.
  5. Ce NU trebuie facut la sectiunea "Vanzari/Cumparari/Schimburi"

    16 January 2012 - 04:25 PM

    Este absolut fascinanta sectiunea comerciala, scoate la lumina niste metehne teribile. Si vad ca desi am atras atentia nu odata ca postarile sa se inscrie in limitele regulamentului, se pare ca nu merge. Prefer sa cred ca asta este din cauza ca nu e foarte clar, desi n-as fi zis.

    Asa ca o voi lua punctual, meteahna cu meteahna


    "dincolo era mai ieftin" - Te duci frumos si cumperi de "dincolo". Fiecare vanzator isi stabileste un pret, e STRICT treaba lui. Discutiile de genul asta se incadreaza aici:
    1.Nerespectarea regulilor thread-ului
    5.Off Topic

    "esti nou, n-am incredere" - O sa varsam o lacrima din simpatie pentru aceasta grava problema. Optiunea fiecaruia sa creada ce vrea si ce poate. Dar, postarile in tonul acesta se inscriu la premii in umatoarele categorii, dupa caz:
    1.Nerespectarea regulilor thread-ului
    5.Off Topic
    7.Flame
    10.Atac la persoana

    "lasa ca stiu eu, tu le iei de la *** si ni le vinzi noua mai scump" - O, intr-adevar, o problema grava in contextul in care sectiunea are rol comercial, si nu e zona pentru acte caritabile. Simpatia pentru postari de genul asta (chiar daca sunt doar aluzii voalate) se manifesta in urmatoarele puncte din lista de sanctiuni, in functie de cat talent a fost depus in compunerea postarii:

    1.Nerespectarea regulilor thread-ului
    5.Off Topic
    7.Flame
    10.Atac la persoana


    Ca incheiere... Discutiile pe comercial ar trebui sa se rezume la:
    - postare anununt cu preturi, date de contact, conditii de livrare
    - ce interesati isi manifesta interesul preferabil via PM
    - toata lumea fericita

    Ce NU trebuie sa se intample:
    - se posteaza un anunt fara a se tine cont de regulile care sunt afisate inclusiv la crearea topicului : se sterge. Nu va mai asteptati sa primiti PM-uri sau rugaminti ca sa respectati regulile.Sunt clare, daca nu va obositi sa le cititi si sa le intelegeti de ce ar trebui sa se oboseasca cineva sa le explice DUPA ce se calca in strachini. Insistati si se ajunge la sanctiuni.
    - se posteaza in topic aiurea, din varii motive (unele enumerate mai sus) : se sterge si se sanctioneaza. Ghinion, data viitoare poate se citeste mai atent si se intelege regulamentul.

Prieteni

Comentarii

cartula nu are comentarii la profil inca.