Forum Machete,Modelism,Hobby: Gabi_ - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Gabi_'s Profile User Rating: -----

Grup:
New Users
Postari:
7 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (7 postari)
Inregistrat la:
26-August 11
Vizualizari:
1799
Ultimul click:
Useril este offline Oct 30 2012 03:19 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Nou venit
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Private

Topicele mele

  1. Boeing 747-400 Lufthansa 1:144 (Revell)

    26 August 2011 - 08:38 PM

    Salutare tuturor!
    Ma aflu la multi ani departare de la prima macheta (si singura de pana acum) construita impreuna cu taica-miu. Cred ca era un Fokker 100 sau un Douglas DC-9, nu mai tin minte exact, oricum, un avion civil de la British Airways. Saracul avion, nu a avut o soarta prea buna pt ca cele doua tubulete din cutie erau cu lipici, respectiv vopsea argintie, si nu doua tuburi de lipici, astfel ajungand sa lipim avionul cu "nenorocitul de lipici arginitu". Pana sa deschidem si al doilea tub (care era defapt lipiciul), avionul arata deja ca o pictura moderna abstracta. In fine, macheta a ajuns in cele din urma sa fie vopsita cu vopsea auto, rosie si albastra, culori foarte inchise pt a acoperi "lipiciul".
    Acum vreo cateva luni, am nimerit fara nicio intentie pe site-ul celor de la revell, si mai exact, la o macheta foare simpla si dragalasa de Boeing 737-200 1:200 British Airways. Am zis sa o cumpar, si cand voi avea timp, o sa ma relaxez putin "jucandu-ma" cu piesele machetei. Problema e ca nu am gasit-o nicaieri. Dupa doua sapt de cautari, am renuntat si am cam uitat de "planul de relaxare" pana recent cand, spre marea mea surpriza, am primit un kit de Boeing 747-400 Lufthansa, scara 1:400. Avionul e mare cat un porc si am fost extaziat pana in momentul in care mi-am dat seama cu adevarat ce inseama o macheta construita ca la carte.
    Pe langa kit am mai primit si 5 vopsele (trei email color de la revell si doua arilico-vinilico de la... model color), doua pensule (pony hair brush nr 2 si 4 - vallejo) si un tub cu lipici Contacta de 13g, tot de la revell.
    Dupa ce am tot cautat pe internet tot felul de sfaturi, am inceput sa adun unelte: penseta, forfecica, banda adeziva, cutter, hartie abraziva fina (1000), pila fina si, nu in ultimul rand, manusi chirurgicale. Dupa alte cautari, am inteles ca, defapt, vopseaua trebuie diluata si astfel, am mai facut o lista cu ce ar mai trebui sa cumpar: scotch de hartie, alcool izopropilic (diluant), pipeta (pt scos vopsea din cutiute), plumb (pt ca am citit ca trebuie echilibrat cu 20g in bot, ca sa nu stea in fund) si chitul pt imbinari.
    Pana acum nu am lipit si nici nu am vopsit nimic, ci doar am scos piesele relativ mari, aripile, motoarele si... cele doua parti care costituie defapt avionul (nu stiu care e denumirea tehnica) si le-am debavurat. Presimt ca cel mai dureros capitol va fi trenul de aterizare (neurochirurgie 100%) si... vopsitul (chirurgie estetica 100%) !!!
    In cazul in care ati avut rabdare sa cititi pana acum si in speranta ca nu v-am plictisit, va intreb ce altceva imi mai trebuie ca sa ma apuc de constructie? Care este procentul de amestec vopsea-diluant? Imi ajunge tubul de 13g de lipici pt intrega macheta? Primesc cu bucurie orice sfat !!!

Prieteni

Gabi_ nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

Gabi_ nu are comentarii la profil inca.