Forum Machete,Modelism,Hobby: Lt_Bongwater - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Lt_Bongwater's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
63 (0.02 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (37 postari)
Inregistrat la:
21-November 12
Vizualizari:
8917
Ultimul click:
Useril este offline Dec 22 2019 08:50 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Male Male
Location:
Iasi
Interests:
WW2 Warbirds, Cold War era Jets, Classic Cars

Informatii de contact

E-mail:
Private

Topicele mele

  1. Focke-Wulf 190 D-9

    04 January 2017 - 11:46 PM

    Salut,

    Am avut o obsesie cu avionul asta in copilarie, citeam in reviste despre avioanele Luftwaffe de la sfarsitul razboiului. Prin anii `90 am inceput sa merg pe la expozitii si concursuri de machete si am vazut primele modele de "Dora" superdetaliate, cu toate trapele deschise si motorul expus, si m-am indragostit instant. Tamiya scosese recent un Focke Wulf 190-D9 la scara 1:48, foarte popular. Am strans bani si mi-am luat de Craciun in `96 noul modelul de la Tamiya si kit-ul de detaliere de la FM Detail. M-am apucat de lucru, dar mi-am dat seama repede ca e prea complex pentru mine si ca nu am echipament potrivit (aveam un aerograf de incepatori atunci, alimentat cu gaz, cu care vopseam tancuri). Era prima oara cand foloseam PE-uri, m-am oprit cand mi-am dat seamca ca stric kit-ul.. Din pacate am apucat sa tai :). Am lasat macheta pe raft pana acum, mi-am mai luat in timp una alta, mai mult documentatie. Am terminat Thundebolt-ul si mi s-a pus pata pe Dora! Vreau sa construiesc un model correct pe cat posibil, incorporand insa cat mai mult din piesele originale de acum 20 de ani (cred ca mi-ar fi mai simplu daca as lua alt kit Tamiya nou :)). Am urmatoarea lista de accesoriiL

    1. Kit-ul FM Detail, masacrat (ceva PE-uri pierdute, motorul taiat de pe rama brutal, elemente vopsite cu pensula..)
    2. Kit-ul de interior cabina de la Eduard. Nou, PE-uri printate color
    3. Kit-ul de la MDC pentru corectat zona trenului (comandat)
    4. Kit-ul de la MDC pentru corectat elicea, rotile si capota. (comandat)
    5. Masti, etc
    6. Decals pentru avionul lui Karl Faber JV44, insa nu cred ca il fac asa, e prea colorat. Vreau unul clasic, ma gandeam la cel al lui Gerhard Barkhorn

    Initial ma gandeam sa nu ma ating de ce am lucrat si sa continui macheta de cum am lasat-o acum 20 de ani, insa cand am analizat piesele mi-am pus mainile in cap si am desfacut tot, m-am apucat de curatat piese si montat din nou cabina (cam aici sunt acum). O sa am nevoie de ajutor si sfaturi, se anunta o treaba destul de delicata, in care va trebui sa refac detalii stricate/sterse de pe piese, si nu prea am experienta. A mai facut cineva chestia asta (desfacut macheta veche si refacut/reconditionat)? Orice sfaturi sunt binevenite. Pun niste poze mai jos, asa arata acum. Voi mai pune pe masura ce progresez, si-o sa mai cer sfaturi.

    Avionul
    Imagine postata
    Kit-ul Fm Detail
    Imagine postata
    Stadiul actual
    Imagine postata
    Stadiul Actual
    Imagine postata

    Mersi
  2. Republic P-47 D Thunderbolt

    31 December 2016 - 04:53 PM

    Am terminat astazi un Thunderbolt, la care m-am chinuit ceva timp. Este din seria "propeller action", de la Tamiya vine cu motor electric si roti cu rulmenti, "ruleaza" sub atiunea elicei. E construita din cutie, am luat alt pilot (PJ Productions) si mitraliere metalice (Qucikboost cred). Constructia a decurs bine, fara probleme de asamblare, insa vopsitul mi-a scos peri albi. E prima macheta pe care o vopsesc cu metalice, si m-am chinuit destul de mult. Am folosit Alclad Aluminiu, Duraluminium, Poloshed Aliunium si Jet exhaust. Sunt niste vpsele pretentioase si nu foarte rezistente, contrar unor review-uri foarte optimiste pe care le-am gasit pe itnernet. Una peste alta, a fost fain, insa nu cred ca ma apuc prea curand de inca un NMF :)

    Cateva poze, orice sfat/observatie e binevenita! La Multi Ani si spor la construit in 2017 :)!

    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postataImagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
  3. BMW 327

    07 September 2014 - 04:08 PM

    Salve,

    M-am apucat de prima mea macheta auto, un BMW 327, pe care il construiesc pentru o diorama.

    Kitul este de la Hasegawa, destul de slab calitativ, cam plin de bavuri si sarac in detalii. Am comandat un set de detaliere de la Hauler, care trebuie sa ajunga intre timp (din pacate am luat decizia asta dupa ce am icneput constructia)

    Pentru inceput, am doua intrebari:

    1. Pe masini, cum e recomandat sa lipesti PE-urile, inainte sau dupa vopsire? Ma refer in mod specific la oglinzi, care vor trebui vopsite chrom..
    2. Exista vreo tehnica pentru mascarea zonelor mari de suprafetelor curbate? Vreau sa o vopsesc in 2 tonuri (bej + negru), iar liniile sunt curbate, nu prea am idei cum anume as putea construi masti care sa se muleze perfect pe liniile masinii (in special in partea din spate).

    Cateva poze, vor urma si altele pe masura ce avansez:

    Imagine postata
    Imagine postata

    Mersi!
  4. Josef Priller, Nov 1941

    28 August 2014 - 06:40 PM

    Salve,

    Nu am mai fact o diorama pans acum, insa ma fascineaza subiectul, si cochetez demult cu ideea. Asadar vreau sa incep cu ceva simplu, cu o tema de aviatie (sunt pasionat de zburatoare, in special WW2). Deschid topicul astata atat pentru sfaturi si recomandari, cat si pentru a posta progresul lucrarii.

    asada, ideea:

    Un BF 109 (F-ul lui Priller) in Nov `41, pe un aerodrom din nordul Frantei, (St Omer-Clarmarais?), pe o plaforma de lemn, (cam o treime din diorama). Un BMW 327 (am deja kit-ul) parcat pe iarba, la mica distanta de paltforma de lemn, ca si cum tocmai ar fi oprit, Priller langa masina cu portiera deschisa, cu un caine langa el. In fata avionului, un ofiter Luftwaffe merge catre el, si priveste catre caine (din kitul Eduard pe care il am deja). Un scaun pliant sub una dintre aripi, 1-2 butoaie imprasitate si o scara langa avion.

    1. Spuneti-mi ce parere aveti, si sce sfaturi imi dati. Ca si baza, ar fi 1/3 platforma de lemn, restul gazon
    2. Ce ma sfatuiti referitor la masina? Stiu ca a aparut intr-un cabriolet (rosu) pzoat langa un FW 190, insa nu vreau sa redau scena aia, si nici masina aia. Ma gandeam sa o vopesec fie feldgrau, fie un cammo pattern random, cu numere de inmatriculare Luftwaffe. Am gasit ceva referinte aici si aici. Ce sfat imi dati? As merge pe Feldgrau, avand in vedere ca scena e din `41, ar mai fi varianta sa-l fac negru lustruit, insa va contrasta cu avionul mult.. Pareri?
    3. Sa mai introduc alte personaje? Eventual un personaj feminin, si sa denumesc diorama Jutta?
    4. Ce sfaturi generale pentru un incepator imi dati?

    Mersi fain!
  5. Spitfire Mk Vb US Army Air Corps

    21 December 2012 - 12:28 AM

    M-am apucat de modelul asta acum multi ani, si m-am decis sa-mi fac incalzirea terminandu-l. As avea nevoie de niste sfaturi avand in vedere ca nu am mai lucrat de mult timp. Am ajuns in punctul in care am mascat si montat carlinga (cred ca am gresit, trebuia sa o atasez inainte de vopsire...). Am cateva intrebari:

    1. Cum vi se pare mascarea cabinei? E prima oara cand o fac, nu reusesc sa-mi dau seama daca sunt suficient de bine definite sinele, si nu vreau sa ma apuc de vopsit pana nu sunt 100% sigur
    2. Imbinarea cu fuselajul este defectuoasa, plasticul cabinei mi se pare prea gros si creeaza diverse mici spatii la imbinare. Am folosit Mr Clear Glue pt lipire si am incercat sa umplu acele spatii cu lipici, din ce am citit se poate slefui dupa uscare pentru a obtine o suprafata neteda. Acum insa dupa aplicare mi se pare ca am cam exagerat, mai pot face ceva?
    3. Exista vreo tehnica pentru a masca zone curbate? De exemplu trebuie sa vopsesc o banda ingusta pe bordul de atac, care porneste de la tunuri pana in varful aripii, care are profil curbat, si nu prea stiu cum sa procedez.

    Atasez o poza mai jos, apreciez orice sfat/critica. Fiti blanzi, invat :)

    Imagine postata

Prieteni

Lt_Bongwater nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

Lt_Bongwater nu are comentarii la profil inca.