Forum Machete,Modelism,Hobby: Autonebuniile mele - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Autonebuniile mele Lucrarri de tunare machete auto, colectia mea 1/43

#41 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 20 September 2012 - 10:17 AM

TV 12F DeAgostini – SALVAREA http://arin.panait.n...stini-salvarea/
Smoke and mirrors
Povestea mea este situata intr-o vreme in care sistemul spitalicesc inca mai functioneaza….

Impresionati de performantele utilitarelor romanesti, medicii din Slobozia Mica, au cerut autoritatilor locale sa aprobe cumpararea unor masini de salvare cu care sa doteze serviciul de ambulanta din localitate. In aceste conditii, Guvernatorul a lasat luptele electrorale un scurt moment, suficient cat sa dea dispozitie Atelierelor PanArin spre a transforma una din dubele TV aduse pentru campania electorala, intr-un vehicul de salvare. Fireste ca dorintele sale sunt litera de lege in mica noastra urbe, asa ca meseriasii au trecut la treaba, mai ales ca in urma interventiei sale, Guvernatorul spera sa mai adune cateva voturi pierdute in urma actiunii de strangere a maidanezilor de pe strazi. Spun pierdute, pentru ca cele doua babe care hraneau haita din preajma Atelierelor PanArin, au amenintat ca vor vota cu opozitia…

In consecinta, s-a trecut la modificarea unui vehicul TV 12F. Pentru ca masina salvarii sa poata interveni si prin catunele din provincie, pentru ca aceasta sa poata razbate prin drumurile desfundate, meseriasii au decis dotarea vehiculului cu tractiune integrala. Totodata s-a dispus de catre inginerul sef, si marirea garzi la sol a masinii.

Dupa asta, s-a trecut la izolarea cabinei de restul vehicului cu un paravan specific, procedandu-se si la izolarea fonica, asftel incat pacientii transportati sa nu sufere prea multe traume sonice pe parcursul transportului. In final masina a fost frumos inscriptionata si predata soferilor de la serviciul public de salvare, pentru a fi testata. Prilejul s-a ivit imediat, pentru ca la Magazinul Universal din Slobozia Mica, a avut loc o altercatie intre fostul guvernatori si clientii magazinului, care l-au surprins cumparand apa plata, cand el sustine ca bea apa de la robinet. Clientii care l-au vazut, revoltati, au aruncat in el cu oua si rosii. Desi pretul lor a atins un maxim istoric, lumea a cosiderat ca merita fostul guvernator putina atentie din partea lor. Ranit in cap de un ou expirat, fostul guvernator a solicitat o ambulanta, fapt pentru care alt fost sef de salvare, domnul Paloş Ascuţitescu, i-a amintit distinsului administrator local, ca si el solicitase redotarea parcului auto, dar ca domnia sa l-a ignorat pe motive politice.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata


Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

Pentru ca s-a omis montarea siglei TV pe masca din fata, s-a remediat astazi. Cu ocazia trecerii pe la Atelierele PanArin, au fost inlocuite numerele moderne cu altele din epoca trecuta. La fel si numarul de telefon pentru solicitarea salvarii, care era pe vremea aceea 061.

Imagine postata

...................................................................................

TV 12F DeAgostini – furgoneta decupata http://arin.panait.n...oneta-decupata/

In vremurile trecute, aceasta masina utilitara era foarte apreciata si folosita la toate muncile posibile. O varianta pe care o intalneam mereu pe strada la Constanta, era o dubita decupata, de la ILF (Intreprinderea de Legume si Fructe Constanta, care in fiecare zi era la rampa de descarcare a aprozarului de langa blocul meu. Am decis ca este cazul sa omagiez acea masina, pe care, ca pusti ce batea mingea in spatele blocului, eram mereu solicitat, impreuna cu alti copii, de catre sofer, sa o impingem pentru ca uneori nu avea pornire. Amintirea ei m-a determinat sa incerc aceasta reproducere.

Am gasit pe internet o singura poza, dupa care mi-a revent memoria detaliilor si am trecut la treaba. Pentru inceput am decupat partea care trebuie inlaturata. Am finisat cum se cuvine taieturile si am confectionat peretele din spate din ABS de 1 mm grosime. Din acelasi material am facut si podeaua platformei de incarcare. Ramele pentru prelata sunt facute din sarma de cupru. In spate am astupat cu chit revell santurile usilor, am slefuit manerele la usi spate si lateral si am umplut cu chit spatiile ramase. Apoi am trasat marginea de jos a oblonului din spate cu un tragator cu cap vidia. Am pus balamale si maner la oblon. Am astupat cu chit spatiile lampilor de semnalizare, pe care le-am inlocuit cu unele rotunde, specifice acelei perioade de timp. Tot in spate am montat si un carlig de remorcare facut dintr-un capat de bold. La interiorul benei rezultate, am dublat peretii cu material din cartela de telefon.

Diferentialul din fata l-am facut de data asta din betisor chinezesc. Cardanul din material de la casute de trenulete. Fireste ca am inaltat masina la fel ca si pe celelalte doua prezentate anterior. Jantele rotilor le-am vopsit negre iar cauciucurile au capatat o nuanta de uzura.

La interior am vopsit capota motorului si scaunele. Geamurile usilor au primit separatoare, iar geamul de pe spate este decupat din peretele transparent initial si inserat in decupajul peretelui nou din ABS. La final, am adaugat un stingator si o ladita cu nisip. Dupa inscriptionare, masina a fost predata soferului care va aproviziona raionul de legume/fructe de la magazinul din Slobozia noua.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Mai multe imagini din procesul de productie: http://arin.panait.n...oneta-decupata/

ARO 320 – camioneta

Atelierele PanArin se confrunta in ultima vreme cu o afluenta de lucrari de transformare si revitalizare a unor vehicule DeAgostini. Cum cererea de piese este foarte mare iar transportul pe calea ferata costa destul de mult, specialistii de la Atelierele PanArin au decis sa isi construiasca propriul vehicul pentru transportat materiale. Au ales ca model de baza un ARO 240, pe care, cu maiestrie, talent si abnegatie, au reusit sa-l transforme intr-un model 320 camioneta. Ca inspiratie au folosit doua poze de pe internet iar modelul rezultat a fost o combinatie intre aceste imagini. S-au folosit ca materiale de lucru, diverse resturi de la casutele de trenulete, cum ar fi trotuar pentru realizarea sasiului, stalpi pentru tevi, etc. Au mai folosit placi de ABS de 1 mm grosime, bolduri pentru tevile de rezistenta ale obloanelor, cartele de telefon pentru obloane, precum si Forex de 6 mm grosime pentru rezervorul de motorina. In final a rezultat un vehicul robust, suplu si eficient, exact ca cele folosite la transpotul materialelor usoare in epoca comunista. Pentru testare masina a facut deja un transport de ciment si de var la saci, necesar revovarii unui corp de la Magazinul Universal din Slobozia Mica., fapt pentru care are bena deja murdara de praf alb. La final masina a fost inmatriculata cu initialele Atelierele PanArin (APA) – fara nici o legatura cu apa mizerabila care curge la robinetele din Slobozia Mica.

Pentru ca o poza face cat o mie de cuvinte, va invit sa priviti vehiculul rezultat, precum si imagini din procesul de productie! http://arin.panait.n...-320-camioneta/

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

ARO M461 – Expeditia TransAfricana 1971

http://arin.panait.n...safricana-1971/

Un M461 a devenit celebru in 1971 cand a traversat Africa de la vest la est, intr-o expeditie TRANSAFRICANA care i-a adus recunoasterea pe plan international. Am incercat si eu sa reproduc acest vehicul stimat de toata lumea, folosind o macheta DeAgostini venita cu mult superglue pe portiere, fapt pentru care neaparat trebuia revopsit. Cum in urma realizarii lui ARO 320 camioneta, mi-a ramas spatele lui 240, tocmai bun pentru remorca africana, iata ca am realizat si acest model. Nu au rost cuvintele. Lucrul a fost efectuat dupa aceleasi metode descrise la alte modificari ale lui M461. Las pozele sa vorbeasca!

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#42 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 20 September 2012 - 10:22 AM

ARO 320 – cisterna

Comunitatea din Slobozia Mica se confrunta in aceste zile de campanie electorala cu o abundenta de oferte si servicii catre populatie, promovate de catre candidatii la postul de Guvernator Federal. In sfarsit un administrator s-a gandit si la fermierii din jurul municipiului, producatorii de lapte, care se chinuiau care cum putea sa aduca laptele prospat la Supermarketul din oras. In acest scop, Guvernatorul a comandat Atelierelor PanArin, transformarea unui ARO 240 DeAgostini, o masina zgariata si abandonata, intr-o cisterna frumoasa si buna pentru transportul laptelui la oras. Inginerii de la Atelierele PanArin, au conceput un plan de modificari bazandu-se doar pe doua imagini gasite cu greu pe internet. S-au folosit ca materiale diverse placi de ABS de 1 si resp 2 mm grosime, taiate cu superlaser-traforaj, lipite cu super-glue picatura si vopsite cu super-acrilic revell sau cu super-spray auto acrilic. In final a rezultat un super-vehicul utilitar asemanator celor ce in vremea apusa colectau si aduceau laptele la oras. Cum procedeele de lucru au fost descrise la modelele anterioare, va invit sa vedeti cateva imagini din procesul de productie, precum si fotografii facute de ziaristii locali in parcarea magazinului din Slobozia Mica, unde astazi a ajuns primul transport de lapte proaspat pentru dozatoare. http://arin.panait.n...o-320-cisterna/
Imagine postata
Imagine postata


Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#43 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 22 September 2012 - 08:40 AM

Grupul Dacia 1100/Renault 8

O mica sedinta foto cu frumoasele si batranele Dacia 100 alaturi de Renault 8. Sunt din colectia DeAgostini si Altaya.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata


Mai multe poze >>> http://arin.panait.net/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#44 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 22 September 2012 - 08:54 AM

Dacia 1300 – DUR

Macheta facuta dupa modelul daciei vecinului de la 3, a primit in sfarsit niste stergatoare si oglinda laterala. Geamul oglinzii este realizat din folie de aluminiu pentru gatit si chiar reflecta foarte bine! Vopseaua folosita este exact din tubul pe care vecinul il avea in portbagaj in ziua in care a plecat cu el la REMAT! Numarul, fireste ca este cel original al masinii. Acum are un logan nou, dar vine pe la mine sa mai vada macheta batranei sale Dacii!

Imagine postata
Imagine postata


Mai multe poze >>> http://arin.panait.net/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#45 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 23 September 2012 - 10:05 AM

Renault 10 Altaya – prezentare şi îmbunătăţiri

Desi nu provine din vestita colectie DeAgostini, macheta acestui batran Renault 10 produs de Altaya, are si ea lacunele ei. Asta ca sa nu fie DeAgostini singurul producator cu carente de productie. Macheta mea este chiar la culoarea masinii pe care tatal meu a detinut-o in vremea copilariei mele. Multe din amintiri se estompeaza in timp, dar despre aceasta amsina imi amintesc cu mare palcere multe amanunte. De exemplu vopseaua impecabila pe care tatal meu nu inceta sa o lustruiasca in fiecare duminica, dupa ce spala masina in curte cu multa migala. Jucaria insa are o vopsea aplicata foarte prost, mai ales in rosturile si canturile machetei aceasta lasa loc de reprosuri. Mai apoi, mobilierul intern este negru, oribil as putea spune, si care distruge eleganta clasica a amasinii! Lipseste retrovizorul din interior… Geamul portierei din spate nu are separatia pe bucati, se stie ca aceasta masina, avea ca la Dacia 1100, geamurile din doua bucati, din care una culisanta, la portierele din spate. Nici chederele la parbriz si la luneta nu sunt evidentiate. Are totusi un ornament lateral tampografiat cu argintiu si semnalizarile de pe aripi facute corect. Cele din spate insa sunt dintr-o singura culoare si fara rama nichelata pe care o avea originalul. Apreciez jantele, bine facute si frumos integrate machetei. La fel si masca frontala, cu farurile si stopurile avand rame nichelate.

Ca atare, am intervenit si am adus cateva imbunatatiri machetei. La interior am facut tapiteria bleu, asa cum imi amintesc amsina noastra. Stalpii dintre portiere si din capete au capatat culoarea masinii. Manerele geamurilor si inchizatoarele usilor au devenit argintii. Stopurilor din spate le-am facut partea galbena de semnalizare si cu argintiu rama nichelata. Am folosit pentru asta un scobitor ascutit muiat in crom-nichel. Separatia geamurilor la portierele din spate am imitat-o cu ajutorul unei fasii subtiri de autocolant argintiu. Dupa inmatricularea cu numarul avut de masina noastra, dar la care, din pacate, nu au supravietuit poze, masinuta a intrat in colectia Prognosis!

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata


Mai multe poze >>> http://arin.panait.net/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#46 Useril este offline   AdiP 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Location:Turda
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 23 September 2012 - 10:44 AM

Superb Renault-ul 10. Felicitarile mele pentru topic si mai ales pentru macheta pomenita de mine.
Spor in continuare.

Adi

#47 Useril este offline   GahuFlo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 449
  • Inregistrat: 13-July 09
  • Location:Sibiu

Postat 23 September 2012 - 11:12 AM

Doar azi am vazut topicul,foarte foarte frumoase,felicitari!!!!

#48 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12626
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 23 September 2012 - 11:23 AM

Chiar daca pe undeva sunt die-cast-uri, multa munca adaugata le sporeste frumusetea!

#49 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 23 September 2012 - 01:29 PM

Vezi postareaAdiP, la 23 September 2012 - 10:44 AM, a spus:

Superb Renault-ul 10. Felicitarile mele pentru topic si mai ales pentru macheta pomenita de mine.
Spor in continuare.

Adi
Multumesc!

Citroën GS Altaya – prezentare

Sosit in garajele PanArin in preajma zilei mele de nastere, magnificul Citroën GS de la Altaya, m-a fermecat in primul rand prin culoarea sa superba. Este o macheta foarte bine realizata, comparativ cu altele tot de la Altaya. Elementele cromate sunt peste tot si innobileaza macheta. Stopuri si faruri impecabil realizate si curat montate. Chiar si sorturile rotilor posterioare au rama si sigla inscriptionata cu nichelaj. Geamul lunetei reproduce frumos grila sistemului de dezghetare. Interiorul este impecabil realizat, in multiple culori la tapiterie, mastile portierelor si bordul. Jucaria este ireprosabila. Eu doar am pus numere de inmatriculare conform unui vehicul de care imi amintesc ca apartinand unui prieten din Constanta. Ce mai, o feblete! O piesa tare in colectia mea de fratuzesti!

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Mai multe poze >>> http://arin.panait.net/
Grupul DeAgostini facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#50 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 25 September 2012 - 07:33 AM

Renault Dauphine 1 Altaya

Va prezint un batran Renault Dauphine din colectia mea, produs de Altaya. Frumoasa macheta e pe sufletul meu. Micul si cochetul RD a fost supus luna trecuta unor tratamente de infrumusetare. Numai la interior, caci in rest macheta este superba! Are destule detalii pentru o macheta luata cu 4 EURO de pe okazii.ro, vopseaua mai pastreaza luciul dar pe alocuri prezinta mici puncte de zgariere. Am mai corectat pe la acoperis, pe unde s-a putut, insa chiar asa, da o nota de autenticitate si de vechime, exact cum sta bine unei masini batrane. Parbrizul are doua mici urme de adeziv, abia perceptibile dar nici asta nu ma deranjeaza. Mobilierul negru si bordul au fost intinerite cu cate o mana de vopsea acolo unde trebuia. Jantele rotilor sunt superb realizate. Ador masinile frantuzesti clasice, aproape la fel ca pe cele rusesti…

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata


Mai multe poze >>> http://arin.panait.net/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#51 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 25 September 2012 - 01:32 PM

Gaz M22 Volga -TAXI 2

O comanda speciala pentru un prieten special, Volga GAZ M 22 a fost adaptata in Atelierele PanArin din Slobozia Mare, dupa metoda aplicata la prima modificare facuta cu ceva timp in urma. De aceasta data, meseriasii, avand experienta unui vehicul modificat deja, au adus ceva imbunatatiri proiectului initial. In primul rand au facut in asa fel incat peretele din spatele cabinei, sa nu mai fie inclinat dupa forma stalpului, ci adus la verticala intr-un mod mai natural, in acest fel s-a creat si o distanta mai mare in spatele scaunelor cabinei. Mai apoi, geamul de pe acest perete a fost restilizat la o marime mai potrivita. De asemenea, capacitatea benei a fost marita prin adancirea ei cu inca un milimetru. In rest s-au folosit aceleasi sabloane si operatii ca la prima interventie. Imediat dupa inmatricularea in serviciul de taximetre, cele doua vehicule au fost surprinse in parcarea unui magazin, de unde incarcau mobila de bucatarie pentru clientii magazinului. Pana cand destinatarul va veni la Slobozia Mare pentru a-si ridica vehiculul, acesta va functiona in regim de rodaj pentru compania noastra de taximetre antice.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Mai multe poze >>> http://arin.panait.net/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#52 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2461
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 25 September 2012 - 08:09 PM

M-ai facut praf cu furgoneta Volga. nu stiu cum erau in Constanta, dar pe cele albastre din Bucuresti, cu sigla ITB si bada tabla de sah vopsite cu alb pe portiere nu o sa le uit niciodata.

#53 Useril este offline   b00gie 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09
  • Location:Craiova

Postat 26 September 2012 - 08:35 AM

Abia zilele trecute am descoperit topicul. V-am rasfoit si blogul. Imi plac foarte mult conversiile pe care le faceti. Felicitari si la cat mai multe! :)



#54 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 26 September 2012 - 09:38 AM

Va multumesc!

Polski Fiat 125P

Revista nr. 27 DeAgostini vine cu un Fiat Polonez, vestitele masini cu care, pe timpul comunismului, Polonezii invadau vara litoralul romanesc, pe cand turismul era turism si nu bordel de fite. Nu am stat sa aleg mult la taraba, (o fi semn bun?) pentru ca prima revista apucata avea macheta in regula la inspectia vizuala prin ambalaj si blister. Am avut totusi rabdare sa verific inca 5 reviste, la care nu am sesizat defecte vizibile.

Ca prima impresie, macheta este mult mai ingrijit lucrata decat ne obisnuise DeAgostini. Poate si sutele de reclamatii i-au facut sa acorde mai multa atentie calitatii. Jucaria nu excede in detalii, dar cele care sunt, arata bine. Tampografia este bine facuta si modelul arata curat, desi calitatea vopselei lasa de dorit, (este usor valurita). Pentru bricolare ne ramane doar sa argintam chederele geamurilor portierelor fata si stalpul geamului portierei spate. Cu atentie si un marcher bun se poate face si fara demontarea geamurilor, care oricum sunt nituite cu o scula defecta (vedeti imaginea din interior). Asta dupa ce reusiti sa demontati jucaria, care are ascuns surubul din spate sub rezervorul de benzina, piesa separata lipita cu sarg peste surub. Sistemul mi se pare pagubos, numai de dragul de a avea rezervorul intact, cand la alte modele similare (vezi poza Lada) s-a practicat gaura surubului in rezervor. Spatele arata bine cu stopurile bicolore si rama nichelata! De mobilierul negru nu mai zic nimic. pun pensula pe el! In rest, numai de bine! Exceptie fac cele doua kilograme de ulei cu care chinezii au umplut macheta si pe afara si pe interior!

P.S. Nu inteleg de ce numarul de inmatriculare este de Arges !!!

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata


Mai multe poze >>> http://arin.panait.net/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#55 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 27 September 2012 - 07:14 AM

Peugeot 402 Darl’Mat, o masina cu stil!

Macheta frumoasei masini produsa in Franta intre 1935 si 1942, cu documentatie interesanta pe Wikipedia, m-a incantat de la prima vedere. Cu toate ca nu am vazut niciodata “pe viu” aceasta magnifica masina, am citit despre ea cu nesat. Iata ca o am si eu in colectie sub productia Altaya. Jucaria este foarte bine realizata, curat lucrata si cu multe detalii! Va las sa va desfatati cu imaginile care spun mult mai mult decat o mie de cuvinte!

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata


Mai multe poze >>> http://arin.panait.n...ot-402-darlmat/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#56 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 27 September 2012 - 10:30 AM

Si inca un film cu modelele DeAgo adaptate la SlotCar http://arin.panait.n...r-sloboziamare/

Film cu un ARO Slot Car http://arin.panait.n...a-la-prognosis/

#57 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 28 September 2012 - 11:46 AM

Renault Floride – prezentare şi îmbunătăţiri

Macheta realizata de Altaya a sosit la Slobozia pentru cateva interventii. In cea mai mare parte, reproducerea este bine facuta, curatel lucrata si cu aspect placut. Cautand pe net imagini si documentatie cu privire la vehicul, am vazut ca modele prezentate arata mai bine cu scaunele tapitate in culoarea masinii. Cum aveam tocmai un spray de aceasta culoare, comandat de Cristan Butnariu la Bucuresti pentru al sau Moskvich 403, am decis sa il folosesc pentru redecorarea scaunelor. Am utilizat pensula de zero, cu care am aplicat vopseaua pe care am pulverizat-o initial in capacul tubului. Pentru a imita o tapiterie autentica, imediat dupa primul strat de vopsea, am presarat faina peste scaune si am suflat-o bine imediat. Dupa cateva minute am mai aplicat un strat de vopsea, si astfel am obtinut o suprafata usor granulata, mai aproape de imaginea unei tapiterii textile. Am corectat si oglinda retrovizoare, care era din acelasi material transparent ca si parbrizul. La final am inmatriculat jucaria cu numere de Bucuresti si am adaugat-o cu placere in vitrina cu Renault-uri!

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Mai multe poze >>> http://arin.panait.n...i-imbunatatiri/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#58 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 28 September 2012 - 12:39 PM

Renault Dauphine 2 – îmbunătăţiri

Inca o macheta Renault Dauphine produsa de Altaya, a intrat azi in Atelierele PanArin pentru imbunatatiri. Desi lucrata superb la exterior, interiorul a trebuit sa fie scos din starea de morbididate negricioasa. Am vopsit tapiteria si portierele asa cum imi amintesc din copilarie… Volanul a capatat si el culoarea alba. Jucaria inseamna mult pentru mine, deoarece imi aminteste da masina unchiului meu, care era identica, chiar si la culoare, si care avea ceva interesant pentru mine la vremea aceea a copilariei. Anume o trapa cu geam negricios in acoperis, cu care unchiul se mandrea foarte tare. Drept urmare am imitat-o si eu la macheta mea! Era singura masina din Constanta care avea cauciucurile cu inel alb! Nu imi amintesc numerele sale, dar am inventat unele!

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Mai multe poze >>> http://arin.panait.n...2-imbunatatiri/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#59 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 28 September 2012 - 04:51 PM

Anii 60-70 in colectia mea

Va prezint cateva din preferatele mele frantuzesti! printre ele si broscuta nemteasca! Ador masinile frantuzesti. Am crescut cu ele si printre ele. In familia mea erau foarte indragite!

Imagine postata

Mai multe poze >>> http://arin.panait.n...n-colectia-mea/
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

#60 Useril este offline   Prognosis 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Location:Slobozia
  • Interests:Trenulitul

Postat 29 September 2012 - 09:49 AM

Platou a la Prognosis


Reteta saptamanii! Machete de legenda la platou

Ingrediente:

masinute DeAgo la borcan
50 grame piese varsate
20 grane cauciucuri mai de doamne ajuta
vopseluri diverse
nitrodiluanti sintetici
spray crom
adeziv bun
Preparare:

se dezmebreaza machetele
se separa piesele si se curata bine
se vopsesc cu atentie
se usuca la temperatura potrivita
se cauta o reteta buna pe internet
se combina in mod artistic
La final se adauga numere de inmatriculare, oglinzi, girofare si alte accesorii. Rezulta un paltou pe cinste! Se serveste la rece, cu o camera foto de calitate! Pofta buna!

Imagine postata

Au participat:
Lucrarile mele acum pe facebook >>> http://www.facebook....74925042517564/
Grupul Colectionari de machete pe facebook >>> http://www.facebook....21384951213197/
Grupul automobilistilor >>> http://www.facebook....06628536134289/

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi