Forum Machete,Modelism,Hobby: Micul meu "muzeu" RoAF - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Micul meu "muzeu" RoAF

#21 Useril este offline   George_B 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Avioane

Postat 25 June 2014 - 10:12 AM

 Claudiu-Daniel, la 18 June 2014 - 08:32 PM, a spus:

De abia acum, după ce am citit postarea ta, mi-am dat seama că până acum am omis (neintenţionat) să menţionez şi informaţii referitoare la dimensiunile dioramei, respectiv numărul de machete ce vor fi expuse.
Placa are lungimea de 120 cm şi lăţimea de 55 cm iar acest spaţiu l-am structurat astfel încât să-mi încapă 17 machete. E drept că mi-ar mai fi trebuit loc măcar pentru încă una şi că oricum vor fi puţin înghesuite dar asta e, a trebuit să mă limitez la dimensiunile acestea deoarece nu stau prea bine cu spaţiul prin casă.


Oricum daca ai permisiunea de la "stapanire" sa afisezi o diorama de aceste dimensiuni, eu personal sunt invidios pe tine...

foarte frumoasa lucrarea. spor la treaba.

bafta,
GeorgeB

#22 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 25 June 2014 - 04:27 PM

Ei , Claudiu , hai ( a venit timpul) sa-ti fac o observatie :-D . 9526 era un pic altfel vopsit . Uite aici ( Luca Dorel ... ehhee ! ) :
Minutul 5:44

Aceasta postare a fost editata de dany: 25 June 2014 - 04:50 PM


#23 Useril este offline   alexelu_marinelu 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1771
  • Inregistrat: 21-October 08
  • Location:Bucuresti

Postat 25 June 2014 - 05:54 PM

Daniel, daca e sa ne luam dupa tancurile negre, bleu, roz, roscate din curtea MMN, atunci putem sa lasam imaginatia sa zburde pe ideea de retusuri neinspirate ale personalului muzeului ROAF.
Daniel chiar ne-a pus in vedere ca executia machetelor nu se vrea a fi de concurs intergalactic. Proiectul, oricum, duce putin spre modul de executie a dioramelor feroviare, majoritatea executate mai simplist.
Spor la treaba!

#24 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 25 June 2014 - 07:05 PM

Stiu , Alexelule sint de acord si imi plac atat culorile cat si schema pe care a folosit-o Claudiu ,insa nu-mi dadeam seama daca a dorit intetionat asta sau se strecurase vreo greseala prin instructiunile de vopsire .

#25 Useril este offline   sven_ss 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 08-January 14
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2014 - 03:27 PM

9526 parca e jamaican air force...chiar a existat cu culorile astea?

#26 Useril este offline   Claudiu-Daniel 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 75
  • Inregistrat: 15-June 14
  • Location:Braşov

Postat 21 July 2014 - 07:46 AM

I'm back!!! Staţi liniştiţi că nu am dat „bir cu fugiţii":) ci doar am profitat din plin de un binemeritat concediu. Iar acum am revenit cu forţe proaspete aşa că să le luăm pe rând.

 George_B, la 25 June 2014 - 10:12 AM, a spus:

Oricum daca ai permisiunea de la "stapanire" sa afisezi o diorama de aceste dimensiuni, eu personal sunt invidios pe tine...

Chiar crezi că „stăpânirea" nu a pus întrebarea cheie: Şi unde o să pui magaoaia asta? E drept că înainte să mă apuc de treabă, până şi eu am stat şi mi-am „storcit" creierii însă până la urmă am găsit soluţia: să înglobez diorama într-o comodă TV (făcută tot de subsemnatul). La ora actuală am vreo două – trei idei dar încă nu sunt 100% sigur cum va arăta la final. Deocamdată nici măcar nu m-am hotărât din ce va fi vitrina ce va proteja lucrarea: sticlă sau plexiglas?
După finalizarea dioramei voi începe lucrul la comodă şi cel mai probabil voi vedea atunci care va fi cea mai bună variantă.

 dany, la 25 June 2014 - 04:27 PM, a spus:

... 9526 era un pic altfel vopsit.
...nu-mi dadeam seama daca a dorit intentionat asta sau se strecurase vreo greseala prin instructiunile de vopsire

dany, remarca referitoare la schema greşită de vopsire este foarte corectă, 9526-le nefiind niciodată vopsit astfel. Defapt, nu există nici un LanceR B cu o asemenea schemă de vopsire. Dar hai să lămurim dilema!!!
Atunci demult, când m-am apucat de lucru, ştiam că lipsa experienţei şi posibilităţile (hai să le zicem) logistice nu îmi vor permite să realizez machete „ca la carte" aşa că am luat decizia de a bate înspre ficţiune,mai exact să nu realizez ceva ce ar putea fi luat drept realitate (fie că vorbim despre aceasta şi doar la o scară destul de mică). Apropo de chestia asta, după ce termin cu actuala poveste, o să vă mai arăt câteva poze cu machete şi o să constataţi că: fie schema de vopsire e total fictivă, fie e aproximativ corectă dar nu se potriveşte cu înmatricularea (şi ea reală, la rândul ei), fie este de simpă comandă dar folosită la o dublă comandă sau nu în ultimul rând, că avioanele au armamentul fictiv – defapt, iată încă de pe acum un exemplu cât se poate de elocvent:
Imagine atasata: 101.jpg
Nu ştiu exact ce m-a apucat la vremea aceea să iau această hotărâre, cert este că ulterior, odată cu trecerea timpului şi căpătarea unei minime experienţe în domeniu, am regretat-o şi am încercat atât cât s-a putut să mă corectez din mers. Ţinând cont de acest aspect, o să remarcaţi singuri care machete au fost printre primele finalizate şi care sunt mai recente.
Revenind strict la Mig-ul în cauză, nu mai ştiu sigur dar aruncând o privire pe pozele vechi ce le mai am prin calculator, cred că am plecat de la schema lui 327 şi pe parcurs am modificat câte ceva, atât cât să nu semene cu avionul real.

Referitor la culori, şi aici e o problemă. E drept că în poze nu se văd chiar identic cum sunt defapt, dar oricum nu sunt în regulă, în special acel verde-închis, care deşi la vopsire era mult mai deschis, a căpătat acea nuanţă destul de închisă după lăcuire. A fost şi pentru mine o surpriză foarte neplăcută dar... s-a întâmplat, asta a fost, nu mai puteam da înapoi şi l-am lăsat aşa.


De ce 9526? Pentru că aşa cum am explicat puţin mai sus, şi în acest caz am vrut să fie un număr real dar să iasă o machetă ireală Imagine postata. Cum la acea vreme numă puteam lăuda cu o amplă „documentare" şi făcusem rost doar de nişte poze cu 9526 vopsit albastru nicidecum în culorile standard, am decis că ar fi un număr potrivit.

Cam aşa stau lucrurile!!! Decizii peste decizii, care mai de care mai pripite – cel puţin aşa le consider acum, atunci se pare că nu eram prea „copt". Oricum, la o eventuală reeditare a acestor machete, LanceR-ul B va fi primul care îşi va lua zborul şi va ateriza fix...LA GUNOI.


 alexelu_marinelu, la 25 June 2014 - 05:54 PM, a spus:

...ne-a pus in vedere ca executia machetelor nu se vrea a fi de concurs intergalactic. Proiectul, oricum, duce putin spre modul de executie a dioramelor feroviare, majoritatea executate mai simplist.


Foarte corecte aceste afirmaţii. Am mai explicat cum stau lucrurile cu această dioramă, nu am să o mai iau de la capăt, cer este că totul se rezumă la simplitate. De asemenea, aşa cum am mai spus, atunci când voi avea posibilitatea, mai mult ca sigur rând pe rând fiecare machetă va fi înlocuită cu o altă total diferită din punct de vedere al calitaţii, al detaliilor, etc. Deocamdată însă, chiar dacă nu îmi mai convine chestia asta, mă limitez la ce pot.


 sven_ss, la 28 June 2014 - 03:27 PM, a spus:

9526 parca e jamaican air force...chiar a existat cu culorile astea?

Binenţeles că nu a existat nici în culorile astea şi nici cu schema asta de vopsire – am detaliat deja în mesajul anterior povestea acestei „pseudo-machete".

Pe de altă parte, ideea cu Jamaican Air Force e interesantă, poate o să le trimit schiţa şi cine ştie, poate patentez şi eu ceva Imagine postata. E drept că înainte de toate trebuie să-i conving să-şi ia şi nişte avioaneImagine postata.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 22 July 2014 - 01:06 PM


#27 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 25 July 2014 - 01:36 PM

Citeaza

Cam aşa stau lucrurile!!! Decizii peste decizii, care mai de care mai pripite – cel puţin aşa le consider acum, atunci se pare că nu eram prea „copt". Oricum, la o eventuală reeditare a acestor machete, LanceR-ul B va fi primul care îşi va lua zborul şi va ateriza fix...LA GUNOI.


A , te rog nu fi asa aspru cu tine , Claudiu .Chiar nu am dorit sa te critic :friends: . Chestia faina la acest hobby este ca poti face absolut orice , atata timp cat iti creaza bucurie . Exista cateva reguli simple ce sint legate in special de constructia unui model cum ar fi imbinarile sau faptul ca e deranjant sa se vada urme de lipici , dar in rest vopsirea , inmatricularea sau detalierea este la latitudinea si cheful fiecaruia , in functie de ce urmareste .
Uite sa-ti dau un exemplu . Acum foarte multi ani ( 198 ...? poate eram deja la liceu ) vausem intr-un colt ,pe coperta unei carti de aventuri spionaj , in fine..., pe care un nene o citea la plaja , un avion german ciudat , foarte frumos , cu motor in stea care-mi ramasese in minte . Citisem prin alte carti cum ca nemtii ar fi avut pe langa Messerschmi(d)t si un alt tip de vanator foarte periculos carora rusii le spuneau Foker si care se numea in realitate Focke Wulf ( un nume ce mi se parea agresiv trebuie sa recunosc ) .
Cumva legasem numele de imaginea acelui avion de pe coperta cartii de care spusesem , fara sa stiu daca e asa , dar imi doream sa fie astfel .
" Misterul " s-a elucidat in cele din urma , cred cu aparitia unui nr . din Modelism. Parca cel cu Me 109 are pe ultima coperta o pictura < Ion Taralunga> figurand celula Cantacuzino-Darjan doborand un 190 ...?

... Imediat dupa 89 imi cade in mana cartea lui Pierre Closterman ( prima editie) .Sint impresionat si sint tot mai interesat de acele FW-uri cu "burti galbene"...
Apar si primele modele " straine" . Sint la "Central" ( magazin) ... De la departare ochesc o cruce neagra si dau buzna . Era primul kit de avion german . Si era chiar avionul pe care -l vazusem cu ceva ani pe coperta acelei carti . FW 190 Italeri http://www.scalemate...t.php?id=128348 .
Mi-a placut atat de mult si ma leaga o amintire atat de draga fata de acel model incat nimic nu m-ar opri sa-mi vopsesc un kit ( posibil Revell) asa cum este cel de pe artboxul celor de la Italeri , desi acum am ceva documentatie referitoare la avionul lui Ernst Schroder .
... Dar cum ar fi un Lavochkin vopsit asa http://www.scalemate...t.php?id=156512 . ,desi e gresit din absolut toate punctele de vedere ,si exista destule fotografii ale avionului real .
Avand in vedere insa ca si de asta ma leaga amintiri frumoase , chiar nu pot sa zic nu :pardon: .
Stai sa vezi , numai sa pun mana pe vreo macheta KP sau Zvezda . ^_^

Aceasta postare a fost editata de dany: 25 July 2014 - 02:19 PM


#28 Useril este offline   George_B 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Avioane

Postat 25 July 2014 - 02:28 PM

 dany, la 25 July 2014 - 01:36 PM, a spus:

... Dar cum ar fi un Lavochkin vopsit asa http://www.scalemate...t.php?id=156512 . ,desi e gresit din absolut toate punctele de vedere ,si exista destule fotografii ale avionului real .
Avand in vedere insa ca si de asta ma leaga amintiri frumoase , chiar nu pot sa zic nu :pardon: .


Tentatia de a chinui omul este irezistibila,
Ia arunca o privire AICI sa vezi un Lavochin frumos....

bafta,
George

#29 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 25 July 2014 - 02:57 PM

Citeaza

Tentatia de a chinui omul este irezistibila,

Adevaraat ! :dribble:
Am fost , am vazut , am scapat ! :lol:
George ,noroc ca-i la 1/48 ( eu fiind mai liliputan de fel > 1/72-ist) .

P.s. Claudiu , " Apashensky" arata chiar foarte fain in ambush scheme ! :good:

Aceasta postare a fost editata de dany: 25 July 2014 - 03:22 PM


#30 Useril este offline   busila 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Location:ALBA-IULIA
  • Interests:AVIATIE

Postat 26 July 2014 - 08:46 AM

Nemaipomenit proiectul tau. Foarte bine realizat pana acum . Sa-l vedem finalizat cat mai curand.

#31 Useril este offline   Claudiu-Daniel 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 75
  • Inregistrat: 15-June 14
  • Location:Braşov

Postat 26 July 2014 - 03:57 PM

De această dată răspunsul meu o să fie mai scurt şi la obiect - nu de alta dar am lucruri mai importante să vă povestesc şi să vă arăt Imagine postata. O să vă spun doar: mulţumesc la toţi pentru povestiri, încurajări sau... orice alt comentariu Imagine postata.

Şi acum să trecem la lucruri mai serioase !!! Imagine postata

Despre următorul avion s-ar putea spune multe... sau nimic. Cert este că a fost cel mai performant avion de vânătoare din dotarea Forţelor Aeriene Române. În prezent, pe cele rămase la Constanţa le mănâncă rugina (sper din tot sufletul ca măcar unul să ajungă la Muzeul Militar al oraşului), nici cel de la Bucureşti nu arată prea bine, eu însă am decis că Mig-ul 29 merită locul de onoare în mica mea expoziţie.

Chitul a fost un Hasegawa, bun şi uşor de lucrat, iar pentru decal am apelat la domnul Pavel – Parc Models (dânsul şi soţia m-au ajutat de-a lungul timpului şi cu alte chestii aşa că profit de ocazie pentru a le mulţumi). Chiar dacă la acea vreme unele elemente ale decalului erau puţin supradimensionate (erori care am observat că între timp au fost corectate) m-am descurcat cu ele şi nu m-aş hazarda să spun că nu îmi place ce a ieşit, ba din contră, chiar sunt mulţumit că mi-am putut vopsi avionul în culorile versiunii Sniper:



Imagine atasata: 12.jpg Imagine atasata: 13.jpg


Şi după atâtea diferite culori cred că a venit rândul şi unui clasic argintiu.

Folosind un chit MisterCraft, care pe lângă faptul că nu a fost prea grozav mai era şi de Mig-19S, a trebuit să fac câteva retuşuri, în special pentru a-l aduce la versiunea P – sper că nu m-am încurcat în litere Imagine postata. Decizia mai grea s-a rezumat la poziţionarea stelelor însă până la urmă, chiar dacă nu este corectă, am preferat versiunea „cosmetizată" a 750-ului de la Muzeul Aviaţiei, avion care are stelele puse nu pe fuselaj ci pe extradosul aripilor:

Imagine atasata: 14.jpg Imagine atasata: 15.jpg


#32 Useril este offline   Suburban 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 13-December 04
  • Location:In the Dark Crown Vic parked outside

Postat 06 August 2014 - 05:43 PM

Cu foarte putin efort, Lancer-ul B, ti-ar fi iesit corect.
Imagine postata
free upload pictures

Aceasta postare a fost editata de Suburban: 06 August 2014 - 05:43 PM


#33 Useril este offline   Claudiu-Daniel 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 75
  • Inregistrat: 15-June 14
  • Location:Braşov

Postat 27 September 2014 - 09:31 AM

Din păcate, se pare că în perioada asta din ce în ce mai rar îmi fac timp să mai meşteresc la ceva sau să stau la calculator. Chiar şi aşa, încetu' cu încetu' tot o să ajung la capătul poveştii. Aşadar, să continuăm.

După cele patru avioane a urmat un alt elicopter, şi acesta fiind, la fel ca MI-4, tot un HobbyBoss. Iniţial MI-17-le nu era prevăzut în plan însă în ultimul moment am decis să-i găsesc un loc, chiar dacă asta a însemnat să fac mici modificări în planuri şi să le înghesui puţin.

De menţionat că şi la acest chit am hotărât să fac mici adăugiri, mai exact i-am pus „nasul" meteo respectiv rezervoarele auxiliare împrumutate de la Mig-21. Din păcate, fotografia după care m-am inspirat atunci când l-am făcut m-a cam dus în eroare căci pe rezervoarele suplimentare nu exista scris „Unitatea Specială de Aviaţie":
Imagine atasata: 102.jpg

Ulterior însă prea târziu mi-am dat seama că era o imagine editată şi că defapt acel scris era şters doar în acea fotografie. Problema este că şi dacă aş vrea să adaug acum acel scris, nu prea mai îmi încape aşa că probabil când voi avea timp voi da jos acele rezervoare şi le voi reface schema de vopsire astfel încât, atunci când voi face rost de un decal potrivit, să am spaţiul necesar.

Şi dacă tot am adus vorba de vopsire, alegerea a fost simplă, neavând prea multe opţiuni - adăugându-i cele două elemente suplimentare, elicopterul nu putea fi decât 110-le Ministerului de Interne:
Imagine atasata: 16.jpg Imagine atasata: 17.jpg

Una dintre machetele recent finalizate şi deocamdată ultima care a fost expusă este un L-39. Şi dacă tot a venit rândul să vorbim despre un avion-şcoală, ţin să precizez că încă de la început, de când am făcut schiţele dioramei, am structurat „spaţiul expoziţional" astfel încât toate aparatele de acest tip (de antrenament) să fie incluse într-un sector separat.
Revenind la Albatros, acesta a fost făcut dintr-un chit Eduard, care mi s-a părut foarte bun, singura problemă fiind aceea că decalul m-a obligat să înlocuiesc înscrisurile de culoare albastră (conforme cu originalul) cu cele de culoare neagră (existente la acest chit). În rest, aşa cum spuneam, am fost plăcut surprins de această firmă, mai ales că a fost prima dată când am cumpărat un produs Eduard. În privinţa vopsirii,cum în dotarea României nu a existat decât o singură variantă, nu am avut întrece alege aşa că... a fost simplu:
Imagine atasata: 18.jpg Imagine atasata: 19.jpg


Şi uite aşa am ajuns cu povestea la zi. E drept că aproape toate celelalte machete (există o singură excepţie) sunt terminate doar că nu am avut timp să le pun la locul lor şi să le fac fotografii. Aşadar,în limita timpului disponibil... VA URMA!!!

#34 Useril este offline   HIND 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 27 September 2014 - 10:03 AM

Frumos lucrat elicopterul chiar daca albastrul nu este chiar cel real si ii lipsesc acele inscrisuri. Felicitari !

#35 Useril este offline   Claudiu-Daniel 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 75
  • Inregistrat: 15-June 14
  • Location:Braşov

Postat 27 September 2014 - 10:20 AM

 HIND, la 27 September 2014 - 10:03 AM, a spus:

Frumos lucrat elicopterul chiar daca albastrul nu este chiar cel real si ii lipsesc acele inscrisuri. Felicitari !

În realitate (mă refer la machetă) albastrul ăla este mai închis şi mult mai aproape de adevăr. Cu pozele mă descurc mai greu şi se pare că nu prea îmi iese ce ar trebui...Imagine postata. Şi la L-39 se vede cât se poate de clar ce diferenţă de culoare există chiar şi doar între cele două poze, de diferenţele faţă de realitate nici nu vreu să mai zic ceva.
Oricum, mulţam' .

Aceasta postare a fost editata de Claudiu-Daniel: 27 September 2014 - 10:31 AM


#36 Useril este offline   niki 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 27 September 2014 - 02:26 PM

Frumoase toate, insa Mi-ul ti-a iesit foarte bine! :good:

#37 Useril este offline   LDH 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06
  • Location:Bucuresti

Postat 27 September 2014 - 05:54 PM

 alexelu_marinelu, la 25 June 2014 - 05:54 PM, a spus:

D Proiectul, oricum, duce putin spre modul de executie a dioramelor feroviare, majoritatea executate mai simplist.


Interesanta opinie Imagine postata

Spoor!

#38 Useril este offline   LiviuMaff 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Location:Bacau
  • Interests:istorie, aviatie militara, modelism

Postat 27 September 2014 - 09:05 PM

Uite-asa aflu si eu pe unde-mi umbla pozele. Imi pare rau c-ai fost indus in eroare. Daca te-ajuta cu ceva, pun pozele asa cum le-am facut eu in 2004(Doamne! au trecut deja 10 ani!).
Imagine atasata: HPIM1831.jpg
Imagine atasata: HPIM1835.jpg

#39 Useril este offline   Claudiu-Daniel 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 75
  • Inregistrat: 15-June 14
  • Location:Braşov

Postat 17 October 2014 - 11:19 AM

 LiviuMaff, la 27 September 2014 - 09:05 PM, a spus:

Uite-asa aflu si eu pe unde-mi umbla pozele. Imi pare rau c-ai fost indus in eroare. Daca te-ajuta cu ceva, pun pozele asa cum le-am facut eu in 2004(Doamne! au trecut deja 10 ani!).

Asta e din categoria "ce mică e lumea", nu? Cine se gândea că dau pe aici chiar de autorul acelei poze! Oricum, chiar şi modificată, la vremea respectivă m-a ajutat foarte mult aşa că... rămân datorImagine postata.
În altă ordine de idei, frumoase poze. Eu nici nu îmi mai aduc aminte de când nu am mai stat aşa aproape de un MI. Deja e "sărbătoare" şi doar când văd câte unul în zbor. Şi când mă gândesc la faptul că atunci când eram copil, erau perioade când cel puţin o dată pe săptămână puneam mâna pe câte unul! Ce fascinat mai eram!!! De abia aşteptam să văd vreun elicopter la mare înălţime căci deja ştiam că urmează apariţia paraşutiştilor apoi aterizarea elicopterului pe stadion. Acum, din păcate toate astea sunt doar amintiriImagine postata

#40 Useril este offline   Claudiu-Daniel 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 75
  • Inregistrat: 15-June 14
  • Location:Braşov

Postat 24 November 2014 - 05:57 PM

Chiar dacă erau terminate de ceva timp, de curând şi-au ocupat locul alte două machete, ambele făcând parte la fel ca şi precedenta din sectorul dedicat aparatelor-şcoală.

Primul ar putea fi oarecum „contestabil" însă am decis să îl încadrez în această secţiune deoarece din puţinele date ce le-am putut afla, s-ar spune că primii piloţi români de elicoptere s-ar fi instruit pe aceste tipuri de aparate şi mă refer aici la MI-2. Pe tema asta, discuţia ar putea fi mai complexă pentru că ţara noastă separe că ar fi avut în dotare şi MI-1 dar nu cred că e locul şi momentul potrivit pentru dezbateri aşa că... hai să o lăsăm aşa!


Referitor la machetă, a fost vorba despre un HobbyBoss, ca de obicei bun şi uşor de asamblat. Una dintre probleme a constituit-o stelele folosite – puţin supradimensionate, iar o alta a intervenit la dotarea cu armament – neavând prea multe informaţii am decis să folosesc armamentul inclus în chit, astfel că elicopterul meu s-a ales cu doi piloni laterali de acrosaj plus mitralierele aferente. La vopsire nu m-am complicat şi am folosit exclusiv o culoare militară.

Cea de-a doua machetă este un L-29, realizat dintr-un chit Bilek ce mi s-a părut a fi foarte superficial, singurul aspect pozitiv fiind constituit de cele câteva fotodecupaje incluse în pachet (elemente pentru cockpit). Nici măcar din decal nu am putut folosi prea multe aşa că a trebuit să apelez la improvizaţii. Aceeaşi poveste e valabilă şi pentru armament – pentru pilonii laterali de acroşaj, chitul avea incluse doar două rezervoare suplimentare aşa că am fost nevoit să confecţionez eu două lansatoare 57-4.


Pentru vopsire, binenţeles că am folosit unica schemă folosită în România la acest tip de avion:

Imagine atasata: 20.jpgImagine atasata: 21.jpgImagine atasata: 22.jpg

Aceasta postare a fost editata de Claudiu-Daniel: 24 November 2014 - 06:02 PM


Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi