Forum Machete,Modelism,Hobby: Ce-ati mai achizitionat? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce-ati mai achizitionat?

#1 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 18 June 2015 - 09:17 PM

Stiu, s-ar putea sa vi se para am aiurea ideea. Uite, domne, nista tantalai care se-apuca sa se dea ei mari pe ce-au mai pus mana.
Daca insa o sa depasim faza asta, poate o sa realizam ca mai vedem si noi cum arata un kit interesant, ce subiecte simpatice au mai aparut pe piata si le putem vedea pe viu.
In caz ca va surade ideea, m-as bucura sa vad topicul umplandu-se treptat!
Si, ca sa nu fiu doar ala cu intaratatul, uite, am sa postez eu primul.
Am sa plec de la un recent colet primit de la Marco Ganghini, care are un foarte interesant magazin online (http://shop.bestsoldiershop.com/), destul de bine garnisit. Pentru cei interesati de chilipiruri, omul are si o sectiune speciala (http://www.bestsoldi...SUPEROFFERS.htm), unde gasiti figurine, carti cu preturi reduse pana la 50%.
Mai jos, fotografii cu ce-am primit recent de la el, la ultima comanda facuta, alaturi de doi prieteni:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN9749.JPG
  • Imagine atasata: DSCN9754.JPG
  • Imagine atasata: DSCN9758.JPG
  • Imagine atasata: DSCN9760.JPG
  • Imagine atasata: DSCN9761.JPG
  • Imagine atasata: DSCN9751.JPG
  • Imagine atasata: DSCN9752.JPG
  • Imagine atasata: DSCN9763.JPG

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 18 June 2015 - 09:18 PM

#2 Useril este offline   George_B 

• Membru senior
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Interests:Avioane

Postat 19 June 2015 - 08:18 AM

frumos,

i-mi place la nebunie arabul cu pusca. Cine se va incumeta, fara frica de a fi impuscat, sa-l garniseasca cu ceva vopsele?

Oricum, si oricui, spor la lucru, sunt frumoase figurinele.

bafta,
George

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 19 June 2015 - 09:08 AM

Foarte buna ideea da' m-ai luat pe nepregatitelea.
E poate mai bun decat review-urile din reviste in care deseori pozele sunt mici si explicatiile laconice.
O sa caut si eu ultimele achizitii (care au deja un an probabil) si o sa le fac poze + explicatii.
Avand in vedere ca aici incape orice de la carti si scule - la kituri si colectibles, nu cred ca o sa duca lipsa de subiecte.
Brava idee !

#4 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 19 June 2015 - 09:18 AM

George, multam! Este un razboinic afghan, sculptat de Carl Reid, il "vanam" de ceva timp. Iar celalalt bust, la scara mai mica, este opera lui Matt Grech, de la ElGreco Miniatures (www.elgrecominiatures.co.uk) figurina, un foarte talentat sculptor si coproprietarul magazinului online amintit.

Caline, ma bucur ca-ti surade ideea. Abia astept sa ne bucuram ochii.
Asa ca , oameni buni, dati-i bataie: avioane, tancuri,figurine, photoetchuri, ce-ati achizitionat, daca puteti si fotografii cu continutul lor, sa le vedem pe viu.

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 19 June 2015 - 09:20 AM

#5 Useril este offline   katal 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 09-September 09

Postat 19 June 2015 - 05:24 PM

super ideea ! Problema este ca ti se face pofta de cumparaturi.

#6 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 19 June 2015 - 09:05 PM

mai de mult, dar este printre ultimele:
Imagine postata

http://www.mini-kole.../product/12253/

#7 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1794
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 21 June 2015 - 03:47 PM

Eu am achiziționat altceva , foarte util mie , zic eu.
Primo , am simțit nevoia să upgradez mica mea lupă cu "mīnuțe" , cu ceva mai puternic , care să-mi lase mīinile libere. Așa că am găsit pe okazii chestia asta :
Imagine atasata: IMG_0509.JPG
5 lupe ( 1.0x , 1.5x , 2.0x , 2.5x , 3.0x ) , cu posibilitatea de-a fi combinate cīte două - cozorocul are două suporturi port-lentilă - sursă de iluminat proprie cu două leduri , detașabilă , bandă de cap din plastic , reglabilă īn diametru, etc. Bună . Poate nu-i cea mai comodă chestie pe care-am ținut-o pe căpățīnă , dar īmi fac treaba cu ea chiar bine. Chestia asta , combinată cu suportul cu "mīnuțe" , m-a ajutat mult īn construcția "Șoimului" . Ce mai , este un must pentru mine .
Secundo , o sculă luată de ceva timp , foarte bună și ea , mi-am dorit-o cu adevărat de cīnd m-am chinuit o grămadă să "deschid" fuselajul Fw 190 D-9 de la HobbyBoss , cel care nu avea cockpit deloc...
Imagine atasata: IMG_0510.JPG
Plină de accesorii , și la un preț grozav ( mare ofertă / lichidare / draci-laci , la Bricostore , imediat īnainte ...sau după Crăciun :unsure: )
Utilă la casa omului , nu numai la modelism , zic eu .
Spor să fie !
Sorin

#8 Useril este offline   George_B 

• Membru senior

Postat 22 June 2015 - 09:21 AM

draguta lupa...

de unde ai cumparat? sunt si eu amator de asa ceva...

multumesc,
George

#9 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 22 June 2015 - 11:10 AM

michi-ro, Cum e zilul?

Ma gindesc sa iau ZIU-9.

#10 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 22 June 2015 - 04:14 PM

salutare OldHummer,
Mie mi-a placut forte mult kit-ul.
Calitatea pieselor injectate se ridica la nivelul kiturilor Tamiya, aproape ca nu este nevoie sa debavurezi. Si unde este, este o formalitate. Piesele se desprind de pe rame impecabil, avand amorse de rupere foarte bine gandite!
Cabina, singura parte din zamac, nu are nevoie de nici o smirgheluire sau de inlaturarea bavurilor de inchidere ale matritei.
Asampblarea merge "la foc automat", piesele PhotoEtched facand deliciul machetei.
Cu toate astea, nu este deloc un kit pentru incepatori (asta nu zic ca si cum te-ar privi, stiu cum si ce lucrezi)!
Daca il iei sa verifici daca pentru stergatoare ai gaurile date! Eu am constata ca nu sunt date la sfarsit, dar noroc ca este mai "uzat" si am dres-o pe loc! Un burghiu de 0,3mm este exact ce trebuie!
Daca il iei, sa imi spui ce crezi despre kit!

Aceasta postare a fost editata de michi-ro: 22 June 2015 - 04:20 PM

#11 Useril este offline   George_B 

• Membru senior

Postat 22 June 2015 - 04:23 PM

foarte frumo ZIL-ul!

cat a fost transportul si cat a durat?

multumesc,
George

#12 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 22 June 2015 - 10:18 PM

Salve michi-ro!

Chiar vroiam sa te-ntreb si eu mai multe despre Zil, dar vad ca deja ai raspuns. Multumesc si eu pentru detalii!

Sorine, niste "ochelari" de genul acela caut si eu. Sunt detalii la care ochii nu mai ma ajuta deloc. Si-s foarte importanti in meseria mea.
Iar Dremel-ul este un "must have", categoric.
Frumoase investitii, baieti!

#13 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2491
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 12 August 2015 - 03:07 PM

Din targul de vechituri din Huedin mi-am cumparat o mini - menghina de toata isprava, cu 40 lei.
Nu ocoliti astfel de targuri. Nu stii cand gasesti lucruri rare la pretuir bunicele.
Imagine atasata: menghjna 1.jpg
Imagine atasata: menghina 2.jpg

#14 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 07 September 2015 - 09:08 PM

Chiar ma uitam la topic si constatam ca nimeni n-a mai facut achizitii in ultimul timp, pe care sa vrea sa ni le-mpartaseasca si noua :-) !
Oare chiar asa o fi?

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 07 September 2015 - 09:08 PM

#15 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 04 November 2015 - 10:24 PM

Vezi postareaJangBogo, la 07 September 2015 - 09:08 PM, a spus:

Chiar ma uitam la topic si constatam ca nimeni n-a mai facut achizitii in ultimul timp, pe care sa vrea sa ni le-mpartaseasca si noua :-) !
Oare chiar asa o fi?

Eh, parca n-as fi de acord.
Si,uite, ca sa fiu cat mai "la obiect" vreau sa prezint ultima achizitie facuta de mine,anume fantasticul kit de la Miniart,: nr.35195 care infatiseaza un US Army Bulldozer (dupa cum sta scris pe cutie).
De fapt (si asta ca sa evite eventuale "drepturi de autor),ucrainenii au bagat in pungulite, culeele cu reprezentarea micului si versatilului tractor/buldozer senilat Caterpillar D4, folosit de US Army si US Navy pe cam toate fronturile unde au intervenit, incepind din anii celui de al doilea raxboi mondial si (poate)pana in prezent( prin 1996 inca se mai afla in productie, cu mici imbunatatiri, desi prima serie a iesit pe poarta fabricii la finalul anilor '30)
In fapt aceasta noua aparitie, este a patra din seria US Army Bulldozer a producatorului ucrainean si se ridica la nivelul celorlalte trei, scoase mai devreme.
Nu vreau sa fac un review al kitului, voi scrie cate ceva despre el, la vremea lui(am planuri mari pentru el), insa trebuie sa spun ca macheta asta te lasa cu gura cascata prin ceea ce ofera,contra unui pret decent.
Pentru o masinarie ce se prezinta la final cam de dimensiunile unui mic vehicul(camion) avem in kit ceva peste 700 de parti componente, asta fiind dovada faptului ca asamblarea "de un weekend" este imposibila, in timp ce nivelul de detaliere poate produce socuri emotionale
Am studiat planurile de asamblare si piesele din tiple si pot sa va jur ca numai motorul diesel reprezinta o macheta in sine.
Pentru iubitorii de "tracked vehicles" acest kit este un must have (sau musai sa-l iau).Recomand cu mai mult de nota 10 !!
Bravo Miniart. :hi:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 04 November 2015 - 10:25 PM

#16 Useril este offline   luci71 

• Membru senior
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 15-March 12

Postat 30 November 2015 - 12:03 PM

Va salut! eee ,hai postez eu ceva...

De la Lidl..100 lei. adevarat ca diametrul interior este cam mic,aproape 430 mm si nu intra orice bormasina , nu stiu daca se poate face vreo modificare.Dremel-ul 300 nu incape.Imagine postata

Imagine atasata: CSC_0015.JPG

#17 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 30 November 2015 - 12:52 PM

Daca reperul in care se prinde bormasina nu face corp comun cu restul se poate modifica.
Singura problema o constituie materialul. Ma refer la procurare nu la prelucrare.
Nu prea vinde nimeni dural la dimensiunile necesare dispozitivului.

Spoor!

#18 Useril este offline   ahab 

• Membru deplin
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 08-September 13

Postat 30 November 2015 - 03:35 PM

Se poate modifica. Tai colierul de 43 mm si adaugi o bucata de platbanda de 4-5 mm grosime pe care o prinzi cu suruburi. Platbanda o gauresti sa treaca gatul sculei dremel, unde e filetul, si strangi scula cu filetul din dotare. Trebuie sa ai grija sa fie scula perpendiculara in centru pe suport.

Poti sa faci sa se roteasca 90 de grade, sa ajunga scula paralela cu suportul si ti-ai facut si fierastrau circular, polizor de banc si ce mai vrei tu, menghina ai, aia e.

Aceasta postare a fost editata de ahab: 30 November 2015 - 03:43 PM

#19 Useril este offline   luci71 

• Membru senior
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 15-March 12

Postat 30 November 2015 - 04:32 PM

Baieti ,multumesc de sfaturi!

Asta-i scula asamblata. Probabil o sa tai de unde am trasat linia neagra.Imagine postata

Imagine atasata: CSC_0004.JPG

Seara buna!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi