Longinus, la 03 March 2020 - 01:28 AM, a spus:
Totuși asa cum crezi tu ce vrei despre Siria și ruși, pot și eu să cred ce vreau despre ei sau despre altcineva,chiar cu riscul discreditării. Ca să nu îți mai deranjez opiniile cu și despre a doua ta țară, iată pun punct discuției aici.
Și ca să știi, just for the record: am vreo câțiva amici care s-au învârtit prin Siria, așa doar ca observatori discreți. Ei nu sunt generali de tastatură așa ca mine, ci au plecat din țară la timp ajungând simpli gradați într-o armată oarecare, sa zicem străină.
Imi cer scuze, pe taste nu a iesit de fapt ce gandeam :
Sa nu ma intelegi gresit, nu te discrediteaza in ochii mei ca om sau sau modelist, ci ca eventual observator obiectiv. Ce vroiam sa zic e ca daca ai retorica asta, deja te situezi de o anume parte, care e cam jihadista.
Nu prea (mai) exista grey area in zona, ori esti cu guvernul legal, ori esti cu jihadi. Pana si kurzii au inteles asta. Pana si americanii.
Normal ca fiecare are dreptul la opinie, iar daca ai si argumente, nu numai prejudecati, putem continua civilizat discutia asta pana se termina razboiul in Siria si dupa aia :)
In Siria nu mai exista rebeli moderati, "revolutia" a fost de mult inghitita de jihadisti.
Citeam acum ceva vreme un articolas cu ce au ajuns liderii "revolutiei", ma refer la ofiterii "seculari" ai armatei siriene, care au dezertat si format FSA in 2011-2012. Aia erau singurii care se puteau califica drept moderati. Nu mai exista niciunul in viatza sau in comanda. Toti, ori au murit sau s-au retras, unii au shaormerii in Turcia, altii sunt deja prin Germania, intrati ca refugiati. Concluzia fireasca e ca intotdeauna cand e scandal, scursurile si scandalagii ies la suprafata (cum a fost si la revolutia noastra), cei cat de cat normali la cap, de obicei prefera sa faca un pas inapoi.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 03 March 2020 - 09:52 AM