Pentru a nu mai polua topicul omului (A legend lives - Arrow), va propun sa continuam discutia aici.
Gopo - am afirmat ca F-117 doborit de sirbi a fost doborit "cu o statie radar" si nu de o statie radar (scuze - dar nu esti singurul care poarta sau a purtat uniforma).

F-177 este un avion schilod din toate punctele de vedere si cred ca un pilot bun de P-51 Mustang l-ar putea dobori in anumite conditii. Dar in primul rind ar trebui sa il vada.

Si in cazul de mai sus statia radar (a unei baterii antiaeriene) l-a vazut foarte bine. Pentru ca F-177 nu este un avion "invizibil" pe radar - el doar lasa o amprenta mica, dar asta numai din anumite pozitii si avionul mai este ajutat si de un sistem de bruiaj - diversiune (care poate emite trenuri de impulsuri ecou, similare cu cele generate de ecori radar) care este cu adevarat performant. Din cite stiu eu este unul din cele mai strasnic pastrate secrete privind aceasta aeronava.
Si acum sa revin la punctul principal:
- Am trecut de momentul in care un canal sapat prin delta sa stirneasca un razboi si incordarea muschilor prin actiuni militare este chiar de domeniul trecutului.
Avem o armata dotata jalnic.
Si aici nu ma refer la aviatie ci la infanterie (ca sa nu mai vorbim de blindate).
Mareata noastra armata romana dispune de echipament perimat moral si complet ineficient pe cimpul de lupta. Nu cred ca 47 de Leoparduri pot schimba cu ceva situatia.
Ar putea, daca ar face parte din cadrul unui concept similar cu FAR-ul francez.
Infanteria noastra nu are un puscoci modern in dotare (atentie ca nu ma refer la anumite unitati (de aratat la parade), ci la grosul unitatilor de infanterie).
Mie mi se pare ca noi cheltuim o gramada de bani pe o timpenie, cind principalele componente ale armatei sunt complet neglijate.
- dar e adevarat ca putem sa ne comparam foarte bine cu Pakistanezii sau Afganii din punctul asta de vedere.
Banii astia pot fi cheltuiti mult mai eficient.
Si asta nu inseamna sa renunti la armata asa cum spune ironic MIG ci doar sa investesti acolo unde trebuie.
Nu avem nici macar un singur elicopter de atac la sol eficient si noi vrem sa achizitionam niste super avioane de lupta.
Si sa nu imi dati exemplu Puma Socat-ul pentru ca inertia mare, dimensiunile si lipsa agilitatii il fac complet ineficient pentru a fi un elicopter de atac la sol eficace.
Sansa de supravietuire a lui in cadrul unui cimp de lupta modern este extrem de mica.
Dar asta este. Probabil ca exista unii care vor lua niste comisioane grase pentru o astfel de dotare a armatei romane. Pana la urma avea dreptate Alexandru cu afacerea Berliot.
Christian
Aceasta postare a fost editata de curec_christian: 28 October 2006 - 12:49 PM