Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, noiembrie 2020 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, noiembrie 2020

#41 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 07 November 2020 - 09:45 PM

@dany, uite(dacă nu ai văzut-o deja) prezentarea lui Oshkosh JLTV: motor, transmisie, climatizare, suspensii...
https://youtu.be/70v9ojzqP4s

Se pare ca e cu mult mai"competent"decat Humvee-ul, cam la toate capitolele

#42 Useril este offline   1-0-9 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4942
  • Inregistrat: 10-December 04
  • Location:Bucuresti

Postat 08 November 2020 - 12:42 PM

Vezi postareaLonginus, la 07 November 2020 - 07:14 PM, a spus:

Chiar aici pe forum, eu am spus-o răspicat și ca o părere pur subiectivă la vremea aia, că personal aș agreea ideea achizitionării de SAAB-uri pt. dotarea aviației noastre. Noi nouțe,în țiplă, etc etc.
Din rațiuni(și) politice, s-a mers pe varianta F16 sh. modernizate, revigorate și cu ceva Viagra sub coadă.
Ok, sunt 17 piese și vor mai veni(probabil) si altele.
Am înteles că mai urmeaza o upgradare pe la mustăcioara, cu niscai electronice noi și probabil ceva dotări mai macho, la ceva nivel ce se termină cu un 6 și un X.
Bun. Ce nu pricep eu, de ce a rămas impresia generală în randul multor "observatori" că F-urile astea cu cocarda sunt doar niște "conserve"?
Nu pot fi de acord, desi si eu sunt doar un "observator" . Eu spun ca sunt peste MiG urile 21zburate acum, în mod net.
În fine.
Se leagă mult povestea asta a achizițiilor militare, de un stereotip: americanii ne obligă să cumpărăm vechituri.
Hmmm.
Da, însă mă gandesc că industria militară contemporană, cea mai avansată din lume, poate nu singura totuși, este cea americană. Apoi ar trebui să luăm în considerare și alianța strategică dintre noi și americani. Da, știu, nu au ridicat încă vizele pentru romani, desi am văzut filmări cu pirande dand cu jula prin magazine din Huston. Mă gandeam cum naiba au ajuns alea pe acolo ?! Cu viza pentru studenți ?!.
Cu ceva timp în urmă, Edi(109, ca să nu-l confundăm cu Iordanescu)spunea că daca americanii s-ar răzgandi si s-ar retrage din Romania, am cam rămane doar noi și prietenii ruși, tocmai ăia cărora le-am arătat degetul prezidențial,prin vitrină. Oups. Chiar daca Edi ar avea dreptate, mă gandesc că fie Donnie, fie Joe, nu cred că se va întampla asa ceva în viitorul apropiat sau mediu.
Apoi, trecand mai departe,peste aceste mici perorații, ajung la al doilea stereotip: tot ce cumpărăm pentru armata e musai americănesc. Eh, aici am de carcotit din nou.
Camioanele IVECO nu sunt americane, nici corvetele alea multirol,nici rachetele Spike, etc etc. Si inca ceva: cu exceptia F-urilor care da, chiar sunt sh.toate celelalte sunt noi nouțe, de pe raft si nu sunt chiar niște "artificii" .Nici Patriot, nici HIMARS, nici NMS urile antinavă, etc etc.
Știu, ar fi de dorit să ne rămană bani si de tocăniță și de-o ciorbiță, și chiar ar rămane dacă "oameni răi din lumea rea" nu ar băga mana în chiftele, cu consecințe și pagube mai mari decat ăia 2% alocați pentru dotarea armatei. Înțelegeți ce vreau să spun.
Sa va dau un exemplu.
Ca orice roman modern, mi-am tras si eu Netflix(nu chiar acum, ci cu ceva timp în urmă, dar mă rog).
Ei, și la Netflixu ăsta, printre atata Better call Saul, Subura, etc etc, la îndemnul cuiva am catadixit să mă uit și la seria Flavours of Romania a simpaticului Charlie Ottley.
Pe langă faptul că am vazut atatea lucruri uimitoare despre propria-mi țară, am mai remarcat un lucru: seria englezului a adus MAI MULTE SERVICII ROMANIEI DECAT TOT MINISTERUL TURISMULUI, CU TOT CU FRUNZA VERDE A LUI LEANA.
O serie simplă, onestă, facută de un englez(chiar dacă nu oricare), un "alogen" care după ce a terminat de filmat seria spunea" sunt rușinat că nu am venit mai devreme” serie sponsorizată de un lanț de magazine francez. BRAVO MĂ !
O fi fost ea serie simplă, din doar 8 episoade filmate în 7 luni, cu un buget...sa fim serioși, DAR S-A DIFUZAT ÎN 110 ȚĂRI, TRADUSĂ ÎN 9 LIMBI în lumea largă.
Asta e ceva, nu ?
Daca nu ati văzut Flavours of Romania, uitați-vă. Daca ati văzut-o, atunci stiți ce vreau sa spun.
Nu am alte comentarii.



Well said, Longinus, am vazut cateva episoade din Flavours of Romania, un bun simtz dezarmant are acel OM ( imi amintesc ce socat era saracul, cand vedea gunoaiele alea aruncate langa drum, la marginea satului)...Tot el a realizat mai inainte si Wild Carpathia. El s-a indragostit nu numai de meleagurile noastre, parca auzisem in background la televizor ca "si-a luat o femeie din partea locului" si s-a stabilit aici. Ar trebui facut ambasador "honoris causa" :) , sau macar cetatean de onoare.

O poveste mai pe invers acum : Mai tineti minte pe Borat ? mustaciosul ala care "venea" din Kazakhstan? La vremea lansarii filmului, autoritatile de acolo au interzis filmul si au facut mare scandal, cum ca denigreaza patria lor muma. Acum se lanseaza al doilea film, si ce credeti? Intre timp au realizat ca nu a existat nici un prejudiciu, in schimb aparuse un mare potential de atragere de turisti, iar noul slogan de tara este ... Kazakhstan, it's nice :)))

https://www.theguard...cha-baron-cohen

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 08 November 2020 - 12:44 PM


#43 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 08 November 2020 - 01:48 PM

Da, Edi, englezul are o partenera romancă, apare pe generic ca realizator alături de el, și-a cumpărat o casă într-un sat din județul Brașov o căsuță cu 6000 mp de pamant și din cate știu eu, chiar a fost declarat cetățean de onoare al orașului Brașov.
Eu am rămas fascinat de multe dintre locurile țării, pe care cu rușine recunosc că nu le cunoșteam. Am văzut imagini pe care altfel le-as fi crezut din alte părți ale lumii. Am bătut lumea largă dar nu am fost în Deltă NICIODATĂ. Da, e și vina mea.
Ok.
Printre toate personajele pe care Ottley le-a prezentat ( el spunea la final: pentru fiecare om pe care vi l-am prezentat, am omis alți zece care ar fi meritat, din lipsă de timp) cel mai mult m-a impresionat povestea indianului Krishan George, cel cu ferma de bivoli. Am rămas paf. Îți dai seama ce muncă făcea omul acela, de unul singur, doar bazandu-se pe voluntari ?!?!
Sincer, am rămas impresionat ca un om dintr-o altă "lume" și aici mă refer la cultură, a fost capabil să vină în Romania și să ne spună, nouă, "fratilor, voi habar n-aveți să trăiți!"
Extraordinar.
Cum spuneam mai sus, singur, pe un motor,însoțit de 4 oameni, Charley Ottley a făcut țării mele un serviciu pe care ÎNCĂ NICI UN MINISTRU SAU MINISTER de resort nu l-a realizat(și poate nici nu-l va realiza) vreodată.
Nu credeam că un asemenea serial mi-ar putea schimba optica, dar iată, omul ăsta a reușit. Aproape singur și fără să aștepte vreo funcție sau vreun titlu.
Pentru asta el are TOT RESPECTUL MEU.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 08 November 2020 - 01:52 PM


#44 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12627
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 08 November 2020 - 04:50 PM

Citeaza

are rolul de a limita traficul de persoane, traficul de droguri, contrabanda si alte activitati care implica trecerea frauduloasa a frontierei.
Exact asta era si rolul zidului Berlinului, oprirea traficului de parsoane. Cit despre droguri, hai sa fim seriosi, nu Mexicul este principalul furnizor de droguri. Amindoua zidurile sunt o rusine pentru umanitate si pentru ceea ce numin noi civilizatie! Amindoua zidurile despart o lume, hai sa-i zicem democratica si cu bunastare, de o lume dictatoriala si saraca. Drogurile, spionajul, sunt doar mosturi menite sa acopere rusinea. Trump este un rasist pina in maduva oaselor. Xenofobia e doar cireasa de pe tort!

Citeaza

americanii ne obligă să cumpărăm vechituri
Nu ne obliga, le luam noi de buna voie! Ca armasarii din turg, vopsiti cu crema de ghete.
Nu cred ca europenii nu ar putea sa puna contra rusilor, barem pentru o perioada, pina americanii isi vor da seama de situatie. Apoi, sa nu uitam cit au cistigat ei de pe urma WWII, dus in Europa!
Da, rachetele sunt noi, ca pe alea vechi le-au gatat in Irak, Afganistan, Jugoslavia si pe unde au mai adus democratia.
Longinus, altii ne fac noua reclama , nu ministerul turismului. Ala doarme pe el si ia comisioane grase. Cu parandarat!
Bun, lasa la o parte ce bate cimpii Cristoiu, ala ba a lins unde a scuipat, ba a dat limbi, ca sa-i mearga bine. Nu m-am mai uitat in gura lui de cind a plecat de la Zig-zag.

Am terminat, de curind, de cit "Rommel si Patton" a lui Richard Rohmer (Ce sonoritati apropiate!). E interesant, ca, pe coperta, poza lui Rommel e cea clasica, in echipament de desert, iar Patton parca e scpat de la Balaceanca! Sa fie reminescenta de la sutul tras lui Monty? Ma uit cum soarta lumii a fost schimbata de un picior de masa si un pilot de Spitfire, nici macar nu se stie cine! Americanii si englezii, debarca in Noarmadia, Hitler doarme pe el si da ordine idioate (cel putin asa zice istoria!) si, in asteptarea "adevaratei debarcari", cu Patton in frunte si un milion de soldati, tine trupele masate la Pas-de-Calais. Nu-i vorba, si Rommel credea asta,, dar nu el decidea.
Pe frontul de vest, situatia devine critica, nemtii pierd teren, trupele decimate si materialul distrus, nefiind inlocuite. Se impune inlaturarea lui Hitler si un armistitiu separat cu anglo-americanii: retragerea trupelor germane in interiorul Germaniei, cu armament cu tot, pentru a putea, lupta, in est, cu rusii, care erau deja la granitele Romaniei. Rommel simte asta si vrea sa o faca, fara retinere. Dar...un pilot anonim ii mitraliaza masina si il baga in spital, taman inainte de 20 iulie. Un picior de masa se opune luarii vietii lui Hitler, Kluge nu are singe in instalatie sa ia o decizie. A ramas la stadiul de pupat in cur. Desi mai tirziu ii da dreptate lui Rommel! Urmeaza partea, zic eu fantezista: tratativel duse de Kluge cu anglo-americanii, pentru o pace separata.Cum acestia afla ca Hitler nu e mort si nici nu stie ceva de armistitiu, o balangane si dau vina pe rusii care, cica, nu ar fi de acord! Ce a urmat stiti.
Ma intreb, daca nu sunt nici un fel de documente, oficiale sau nu, in legatura cu aceste tratative, de unde aceasta poveste? Pura fabulatie? Snoave menite sa-l mai scoate pe Kluge din rahatul cinatrii in struna lui Hitler? Nu siu, doar intreb. Cum ma intreb si care at fi fost soarta lumii azi, daca acel pilot nu l-ar fi ranit pe Rommel si anglo-americanii, care il stimau pe Rommel, ar fi dat curs armistitiului? Cum ar fi aratat Europa fara comunismul sovietic? Rusii, la 20 iulie, daca nu ma insel, abia intrasera in nordul moldovei si nu ar fi avut curaj sa aiba pretentii asupra noastra, mai ales ca nu mai putea fi vorba de 23 August! Daca as avea imaginatie, poate as scrie o carte!!!

#45 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 08 November 2020 - 05:21 PM

Citeaza

dany, uite(dacă nu ai văzut-o deja) prezentarea lui Oshkosh JLTV: motor, transmisie, climatizare, suspensii...
https://youtu.be/70v9ojzqP4s

Se pare ca e cu mult mai"competent"decat Humvee-ul, cam la toate capitolele


Da, l-am vazut , Longinus , multumesc de link .
Mie nu mi-a placut la inceput , cand era in stadiu de proiect , dar se pare ca intr-adevar a iesit o masina foarte buna .


Citeaza

Cine e vicele ? i

Ma reintorc doar pentru o secunda la acest subiect , fiindca acum stim rezultatul . Ma intrebam de ce il sustinea putin pe trump in campanie ...
trump , cred ca reprezenta ,o caricatura , a " omului alb" , " traditionalist" , " crestin" ... etc . , biden e barbatul emasculat , iar kamala e " ballerul" .
. Daca si covidul mai rade la batranei , se poate rupe legatura cu trecutul si poate fi rost de o revolutie in USA ,
... Eh si atunci ramane reprezentantul " vechii lumi" Putin cu ceea ce a reprezentat ea , structura sociala , religie , traditie , etc. Dar nu mi se pare deloc o solutie . Nu e nici carismatic ,e venit si pe structura de putere brutala a KGB-ului + ca si el imbatraneste si o poate lua pe aratura .Cred ca Rusia ar trebui sa se dezvolte muuuult si nu ma refer la puterea armata si incercarea de-a se pretinde ceea ce nu este .
Totusi ... eu nu ma vad de partea USA in cazul acesta ; chiar nu cred in revolutia lor neo-marxista , Mi se pare ca USA a incetat de ieri sa mai fie tara la care visam in comunism ( cu tot ce reprezenta ea) ...dar cine stie ... cum se spune o-m trai si o-m vedea .
Ma gandesc ca romanica ar treui sa stea potolita si neutra , dar sa se pregateasca :showoff: ,
Intre falsitatea rusiei lui putin si nebunia revolutiei lui kamala , nu cred ca putem alege o cale spre un viitor .

Sa vedem cum va fi primit noul 007 :-D




Citeaza

Pentru asta el are TOT RESPECTUL MEU.


Idem , extraordinar !

Citeaza

Apoi, sa nu uitam cit au cistigat ei de pe urma WWII, dus in Europa!

Z , americanii i-au ajutat pe rusi altfel pierdeau razboiul Apoi pe pe englezi , altfel pierdeau razboiul . Tone si tone de echipament hrana ,imbracaminte , armament . Apoi au debarcat in Africa, a urmat campania din Italia , si cea din Franta . Tot efortul acesta de razboi + ca luptau singuri in Pacific contra japonezilor .
Dupa razboi au reconstruit practic Germania , Franta , Italia , Japonia ...si Anglia . Nu s-au bagat cu tancurile cand francezii le-au cerut independenta , cand iatlienii au alunecat spre comunism sau cand nemtii le-au cerut sa se retraga .
Americanii trebuiau sa stea ... cum stau ei cu picioarele pe masa si sa se uite cum isi dau toti in cap , fiindca nemtii rusii , japonezii si englezii ( prin inactiune cand se impunea ) au dus la producerea WW2 . Si apoi sa vina sa stranga cioburile , daca ar fi avut chef .
Exista o vorba la americani , care suna cam asa : " V-am eliberat si adus prosperitate , ca apoi sa aveti libertatea sa ne injurati "
E ceva ! ... Adica era ceva , fiindca am spus ca nu mai cred in USA :-D

Aceasta postare a fost editata de dany: 08 November 2020 - 05:43 PM


#46 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12627
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 08 November 2020 - 05:54 PM

Citeaza

Trebuiau sa stea ... cum stau ei cu picioarele pe masa
Pai ce, erau prosti? Inainte de razboi, au dat de toate, tuturor, pe bani. Nu era nici un chichirez sa stea deoparte. Da, i-au ajutat pe englezi si pe rusi, dar pe bani grei. Au avut tot interesul sa intre in razboi impotriva. Oricum, pe frontul de vest, au ridicat pretentii la comanda, fiind mereu in conflict cu Monty.

#47 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2463
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 08 November 2020 - 06:06 PM

Citeaza

Amindoua zidurile sunt o rusine pentru umanitate si pentru ceea ce numin noi civilizatie! Amindoua zidurile despart o lume, hai sa-i zicem democratica si cu bunastare, de o lume dictatoriala si saraca.


Marite Z, zidurile se deosebesc totusi fundamental. Cel din Berlin a fost facut de autoritati sa nu plece proprii cetateni, celalat sa nu permita intrarea necontrolata a strainilor.
Pana la urma, zid nu-i si viza?
Chinezii s-au chinuit acum ceva mii de ani sa faca un zid pentru a se apara de navalitori. Nimeni nu i-a acuzat de lipsa de umanitate pentru asta, raportat chiar si la actualele standarde. Si ala separa doua lumi.

Este trist sa impiedici lumea sa circule montand garduri. Insa, sa fim sinceri, gardul propriei curti este si pentru a impiedica nevoiasul fara adopost sa-si faca culcus in curtea noastra.
Adoptam aceasta metoda, insa ne ferim sa recunoastem
Imi permit sa spun ca-i prea complicat si delicat subiectul zidului lui trump pentru a fi tratat simplist. A spune doar ca nu-i uman, zic ca-i insuficient, incomplet. Cati sunt oare suficient de destepti, de intelepti sa stabileasca cat de rau sau nerau este gardul americanului?

#48 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 08 November 2020 - 06:29 PM

Vezi postareaZ-mare, la 08 November 2020 - 04:50 PM, a spus:

Exact asta era si rolul zidului Berlinului, oprirea traficului de parsoane. Cit despre droguri, hai sa fim seriosi, nu Mexicul este principalul furnizor de droguri. Amindoua zidurile sunt o rusine pentru umanitate si pentru ceea ce numin noi civilizatie! Amindoua zidurile despart o lume, hai sa-i zicem democratica si cu bunastare, de o lume dictatoriala si saraca. Drogurile, spionajul, sunt doar mosturi menite sa acopere rusinea.


Spre deosebire de tine, eu locuiesc pe granita, langa un obstacol natural: Dunarea. Intre Orsova si Moldova Noua sunt numeroase patrule ale politiei de frontiera, in special noaptea, deoarece traficati de persoane de pe malul sarbesc expediaza in UE sute de migranti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii. Riscurile sunt foarte mari pentru ca fluviul este ingust si pare usor de trecut, dar adancimea este mare iar curentul foarte puternic. Valoarea Dunarii ca obstacol face ca aceasta zona sa fie evitata de traficanti, iar acestia sa se indrepte spre zona judetului Timis. Prin urmare, necesarul de politisi este mai redus.
Cat despre "zidurile sunt o rusine pentru umanitate si pentru ceea ce numin noi civilizatie" este doar o lozica, din aceeasi familie cu "defund the police" .Atunci cand vei pleca de acasa si vei lasa usa larg deschisa, o sa te cred.
Asa cu am spus mai sus trecerea dintr-o tara in alta se face LEGAL. Zidul are rolul de a opri trecerile ILEGALE.

#49 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 08 November 2020 - 06:32 PM

Vezi postareaZ-mare, la 08 November 2020 - 05:54 PM, a spus:

Pai ce, erau prosti? Inainte de razboi, au dat de toate, tuturor, pe bani. Nu era nici un chichirez sa stea deoparte. Da, i-au ajutat pe englezi si pe rusi, dar pe bani grei. Au avut tot interesul sa intre in razboi impotriva. Oricum, pe frontul de vest, au ridicat pretentii la comanda, fiind mereu in conflict cu Monty.


Vezi Acordul de la Bretton Woods, s-a publicat destul de mult si gasesti acolo toate raspunsurile,

#50 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12627
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 08 November 2020 - 07:03 PM

Citeaza

Zidul are rolul de a opri trecerile ILEGALE.
Bun, atunci de ce am condamnat zidul Berlinului? Bun, atunci, pentru a facilita doar treceli LEGALE, hai sa ridicam ziduri intre fiecare tara! Vrem sa traim intr-o Europa unita, fara granite si ziduri, ce facem, pentru ca totul sa fie legal, punem ziduri?
Ridicam America in slavi, dar ei nu ne ridica...vizele. Adica prietenia se rezuma la 2%, dati pe armament.
177, istoria e scrisa de invingatori!
Ma rog, cum zicea Negruzi, scopul cuvintarii este de a convinge, nu de a impune. Avem pareri diferite, asta e!
Inca o data, ma intrebam cum ar fi aratat Europa, daca Rommel nu ar fi fost ranit.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 11 November 2020 - 05:27 PM


#51 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 08 November 2020 - 07:27 PM

Uniunea Europeana este constituita din natiuni care au valori comune.
Pana acum vorbeam de zidul SUA- Mexic. Ziduri nu exista intre tari cu valori si standarde comune. A vorbit Trump despre un zid la granita cu Canada? Nu, doar la granita cu Mexic, o tara disfunctionala, cu o democratie indoielnica si o criminalitate uriasa.
Despre vize: eu primesc la mine in casa pe cine doresc; la fel si americanii. Asta e!

Vezi postareaZ-mare, la 08 November 2020 - 07:03 PM, a spus:

Adica prietenia se rezuma la 2%, dati pe armament.


Aia 2% dati pentru armament sunt pentru apararea Romaniei!

#52 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 08 November 2020 - 07:30 PM

Alex...ești sub imperiul cărții citite.
Dacă ar fi să răspund la întrebarea ta retorică, "cum ar fi arătat Europa dacă Romel nu ar fi fost rănit" eu mi-aș permite o altă întrebare, tot retorică: " cum ar fi arătat Europa dacă americanii nu intrau în Primul Război Mondial ?" Dar în al doilea ?!
Dacă președintele W.Wilson nu ar fi proclamat principiul autodeterminării națiunilor, liber și fără constrangeri, încă dinainte de a se fi încheiat primul război mondial, cum ar fi arătat Europa imperiilor ? Dar țara noastră ?!

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 08 November 2020 - 07:35 PM


#53 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 08 November 2020 - 07:35 PM

Mi-am permis un "copy paste de pe wiki, ca sa fiu mai elocvent:

Cele paisprezece puncte au fost prezentate de Președintele Statelor Unite ale Americii, Woodrow Wilson, în sesiunea comună a Congresului din 8 ianuarie 1918. În discursul său, Wilson a încercat să stabilească un proiect viabil pentru restabilirea păcii în Europa după încheierea Primului Război Mondial. Idealismul demonstrat de Wilson în timpul discursului sus-numit i-a oferit președintelui american o poziție de conducere morală printre Aliați și a încurajat Puterile Centrale să semneze armistițiile


Iată cele 14 puncte ale Declarației lui Woodrow Wilson.
Punctul 9 și mai ales 10, ne privesc direct:
https://sites.google...s/home/pagina-3

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 08 November 2020 - 07:44 PM


#54 Useril este offline   bogy 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1364
  • Inregistrat: 26-May 05
  • Location:Bucuresti

Postat 09 November 2020 - 02:07 PM

Hai ca ma bag si eu - cu toate ca mi-am jurat ca nu mai intru pe forum pentru politica:

"Dacă președintele W.Wilson nu ar fi proclamat principiul autodeterminării națiunilor, liber și fără constrangeri, încă dinainte de a se fi încheiat primul război mondial, cum ar fi arătat Europa imperiilor ? Dar țara noastră ?!" - o fi proclamat el asta dar pe noi, ca natie, din cate stiu nu ne-a recunoscut decat dupa ce s-a schimbat delegatia. Oameni buni, astea sunt discutii fara nici un sens. Despre ce Dumnezeu vorbim aici? Moralitatea marilor puteri? America nu s-a amestecat cand era cat pe ce sa vina comunistii la putere in Italia? Pai cine Doamne iarta-ma l-a asasinat pe Aldo Moro si de ce? Singura diferenta intre omenirea de acum 1000 de ani si cea de acum nu este decat strict tehnologica. In rest totul o mare abureala.

#55 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 09 November 2020 - 07:50 PM

Citeaza

Pai cine Doamne iarta-ma l-a asasinat pe Aldo Moro si de ce?


https://en.wikipedia...ki/Red_Brigades

"(...) Moro was killed for his value as a symbolic representation of everything the BR opposed, rather than anything to do with his individual actions or beliefs(...)."
" (...)the murder of Moro was the last expression of Marxist–Leninist revolutionary action(...) . "

Aceasta postare a fost editata de dany: 09 November 2020 - 07:52 PM


#56 Useril este offline   bogy 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1364
  • Inregistrat: 26-May 05
  • Location:Bucuresti

Postat 09 November 2020 - 08:00 PM

Da, asa ziceam și eu

#57 Useril este offline   florin44 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 10 November 2020 - 12:59 PM

Fotografie luată de pe Facebook.

Four Russian aircraft legends...(L-R): Yakovlev, Tupolev, Lavochkin and Mikoyan.
Imagine atasata: FB_IMG_1605005803497.jpg

#58 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 10 November 2020 - 02:51 PM

Si agale Messerschmittele venea ... ( mai era chestia aceea cu "It's a Bird, It's a Plane, It's ..." , dar am zis ca am discutat destul de ei )
,Chiar , oare la ce se uitau ... ?

... Ca la un Duster militarizat nu cred , nici daca bea soferul un Red Bull... Cica STANAG nivelul 3 si 4 ; va fi destul de grasunel .

https://www.rumaniam...-militarizata-2

Aceasta postare a fost editata de dany: 10 November 2020 - 03:09 PM


#59 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 10 November 2020 - 04:31 PM

Dany, aș vrea sa văd și eu un Duster cu STANAG 4 pe la țîțișoare !!!. Pe bune.
Kevlarul e relativ ușor dar și scump, deh, e polimer. Apoi vine chestia aia cu "drone de atac lansate din portbagaj, pardon, pe lunetă!. Să fim serioși.
O dronă din aia care comunica prin laser(Doamne ferește să fie ploaie și nori) ca sa fie cat de cat demnă de luat în seamă, musai să aiba vreo două grenade de RPG, cate una sub fiecare aripă. Trecand peste faptul că grenadele alea reactive trebuiesc lansate cu ceva,presupun că nu vor avea legat cate un AG-u pe sub aripi, tot ar fi interesant de știut ce anvergură vor avea aripile și mai ales cum pleacă "pe lunetă" o dronă din asta, fără să se împiedice de prag. Asta ca sa nu mai pun în discuție că mai trebuie să și ochești tinta cumva, că doar n-o fi să tragi, precum dă surdu-n clopote, la nimereală
Unde mai pui că Dusterul ăsta macho, zice-se că ar putea transporta 3 asmenea drone ?!?
Ar mai fi și gluma cu "ghidajul prin microfire de cupru". Să fim serioși.
Dacă aud "suedejii" că este cupru, adio drone, cu AG-uri cu tot.
În caz de vant ți se impletesc microfirele si te trezesti că drona se întoarce spre tine.
Vorbind serios, chestia cu Dusterul de atac mi se pare o poantă, sau vreo "jmekerie" de cheltuit bani aiurea.
Că tot veni vorba: dacă este cineva pe forum, aici, să spună cum ghidezi o Maliutka a/t (tot prin fir) și ce șanse ai să lovești ținta din 10 încercări.
În rest... să auzim numa de bine.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 10 November 2020 - 04:34 PM


#60 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2463
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 10 November 2020 - 08:43 PM

Of Doamne!
Bietul Duster! Militarizarea lui e politica si nimic altceva. Masina asta nu poate mai mult decat a asigura transportul in teren usor accidentat a patru persoane echipate. Asta poate face la parametrii decenti, fara dubii.

Dupa prabusirea avionului pilotat de Iovan, mai marii tarii au descoperit ca pompierii nu achizitionasera un autoturism de teren de mai bine de zece ani. Din banii stransi de DRPCIV, destinati potrivit legii achizitiei de autovehicule pt. dotarea MAI, s-a decis sa se achizitioneze astfel de autoturisme. Insa Boc promovase un act normativ care interzicea achiztionarea auto de lux (considerate astfel cele care depaseau ca pret, daca imi amintesc bine, valoarea de 18000 euro). Era clar ca in asa suma se va incadra cel mult Duster. Ministrului Gabi Oprea ii este teama sa aprobe si avea motive, caci nici nu se demarase procedura si DNA se autosesiza. Consiliera Ingrid Munteanu Popa, analizeaza referatul, corecteaza cate ceva si in final il asigura pe ministru ca este legal. Asta, ca sa intelegem ca ce spunea maimutoiul de Ponta: Autoritatile se feresc sa faca achizitii., era un fapt real.


Trecute printr-un carosier care monteaza doua prize, inscriptioneaza si monteaza doua lampi stroboscopice, devine si ... categoria G. In calitate de autospeciala de prima interventie si comanda poate face fata acceptabil. Alte indatoriri operative, care sa impuna echipamente suplimentare, nu considere ca ar putea indeplini.
Alt carosier a montat senile. Oricat se laudau cu asta, masina nu face fata la un strat de omat cu mult mai gros ca cel pe care l-ar trece numai cu rotile. In plus manevrabilitatea scade mult, dar cel mai grav, elemete ale suspensie/directiei nu rezista si se deformeaza. Cum am mai spus, pentru sarcini mai dificile nu e potrivita. In plus, caroseria nu asigura securitatea in caz de rasturnare. Asadar, achizitionarea pentru alte scopuri, nu-i decat politica si publicitate facuta de politicieni.

Legat de drone. Ar putea fi echipata cu asa ceva. Depinde insa de categoria dronei, de payload-ul acesteia.

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi