Forum Machete,Modelism,Hobby: Modelism International - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Modelism International 1/2007

#61 Useril este offline   teh 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06

Postat 19 March 2007 - 09:34 PM

Multa. foarte multa pasiune in acest topic! Pentru mine, revista Modelism face parte din viata, am toata colectia, asteptam aparitia fiecarui numar cu sufletul la gura. De aceea consider ca, fata de mine, dl. Craciunoiu (nu-l cunosc personal) are datoria morala de a duce mai departe revista, dar nu oricum, nu asa! Spun ca are datoria morala pentru ca orice publicatie traieste prin cititorii ei.
Oricum, de va fi sa dispara, fie! Nu e nici o problema, adevarata revista de modelism romaneasca ESTE AICI, pe acest forum.

#62 Useril este offline   wurger 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2007 - 09:21 AM

Articolul va fi despre Horten 229 - Se incapatana el sa faca abstractie de discutia generala.
Isi aprinse o tigara, se lasa pe spate in scaunul comfortabil si se uita putin intimidat la foile inca albe.
Chiar atunci intra seful si-l smulse din reverie. :-?

#63 Useril este offline   Cassin 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Location:Baia Mare
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 20 March 2007 - 10:33 AM

1)Mai flacai, voi chiar va certati?
2)Si apropose de articole, acum vreo sapte ani sau mai bine i-am trimis D-lui Craciunoiu un articol referitor La Macchi 205 Veltro cu tot ce trebuie si care a murit pe acolo pe undeva. Fara sa fiu intrebat nimic..... Bineinteles, intre timp am avut probleme cu calculatorul si am pierdut articolul.

#64 Useril este offline   crios 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 20 March 2007 - 01:30 PM

Cassin, la Mar 20 2007, 10:33 AM, a spus:

1)Mai flacai, voi chiar va certati?
2)Si apropose de articole, acum vreo sapte  ani sau mai bine i-am trimis D-lui Craciunoiu un articol referitor La Macchi 205 Veltro cu tot ce trebuie si care a murit pe acolo pe undeva. Fara sa fiu intrebat nimic..... Bineinteles, intre timp am avut probleme cu calculatorul si am pierdut articolul.

1) Eu unul nu ma cert chiar daca sunt "certat" pentru "lipsa" mea de obiectivitate
2) Tu ai incercat sa faci si ai avut parte de o experienta trista. Pacat! Ma interesa si pe mine articolul ala.
Tu descri o sitatie din experienta proprie.
3) Ca experienta proprie eu am momentan doua destul de reusite de care prietenul Max nu vrea sa tina cont cu toate ca in mai multe randuri l-am rugat sa incerce si abia pe urma sa dea cu parul.
Alegerea lui a fost sa nu faca nimic altceva decat sa-si continuie vendeta.
Reactia mea a fost consecinta acestui fapt.
Intrebarea cu lucrarea postata: sigur ca nimeni nu e obligat sa-si posteze lucrarile personale asa cum nimeni nu e obligat sa se tina de ceea ce a spus cand am inceput sa ne adunam pe acest forum si daca tot nu ne tinem de ceea ce am spus ca facem (si atunci nu era vorba de lucrari ci de articole). Totusi, de ce trebuie sa-i invatam pe altii ce sa faca, cum sa faca, cand sa faca daca noi nu ne tinem nici de ce am spus ca vom face noi in ograda noastra?
Din toata afacerea asta nici macar n-am considerat ca discutia in contradictoriu cu Max este o cearta ci un schimb de opinii poate mai legate de atitudine in general decat de revista in particular si poate mai "aprinsa" decat ar fi fost cazul.
Daca eu ca moderator n-am dreptul la opinie sa mi se spuna ca fac o cerere scrisa la Cartula sa ma treaca simplu membru ca sa imi pot permite nu numai sa am si eu opinii care sa nu coincida cu ale altora, dar sa mi le si pot expune public fara a fi suspectat de apropieri si departari.
Revenind si la revista Modelism, da! Poate ca o iubesc mai mult decat Dl. Craciunoiu si asa bou cum sunt, dupa mai bine de 10 ani in care n-am mai cumparat revista pentru ca nu mai satisfacea, am ales sa public in ea ca nemultumire la continutul acesteia. Am facut-o atat cat am putut si cat m-am priceput. Sa protesteze si altii macar asa si atat cat am facut-o eu.
Bafta!

Si mai scuza-ma ca desi n-am luat o zi, doua pauza n-am raspuns la jigni cu jigniri.

Adevarat saptamana orbilor si surzilor. :hammer:

Aceasta postare a fost editata de cartula: 20 March 2007 - 02:53 PM


#65 Useril este offline   wurger 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2007 - 02:57 PM

Seful iesi pana la urma si el se apuca de scris.... :lol:

#66 Useril este offline   cartula 

  • Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2007 - 02:58 PM

Cred ca o cura de vitamine e potrivita, face bine la astenia de primavara.
Ganditi-va despre ce discutati, si daca merita anumite cuvinte 'grele'. Personal imi displace al naibii de tare existenta discutiei asta, mai ales prin prisma faptului ca e o traditie deja, si destul de trista.

#67 Useril este offline   Robotzel 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 18-April 06

Postat 20 March 2007 - 04:03 PM

Hmm, sincer imi pare rau pentru toata disputa asta si nu intentionez sa pun paie peste foc...de fapt nici nu intentionam sa postez...sunt insa cititor si fan al revistei inca de mic si m-am gandit ca poate daca rezum un pic cele spuse lucrurile se vor mai linisti si se va reveni la atmosfera prieteneasca de toate...topicurile :roll:

Revista 'Modelism', unica pe plaiurile noastre deocamdata. Neexistand alte tentative, dispare stimulul concurentei pentru cei care editeaza revista, iar validitatea sfaturilor si sugestiilor este mai dificil de demonstrat...Pe scurt, factorii principali care contribuie la lipsa concurentei ar fi:
* costurile de initiere si mentinere a operatiunii, in conditiile in care profiturile vor fi ca si inexistente, pretul contribuind hotarator la...
* piata foarte mica totusi din Romania, atat in ce priveste modelistii cu acte-n regula, cat si tinerii si foarte tinerii nostri concetateni pt atentia (si finantele) carora exista o concurenta acerba din partea celorlalte industrii...si principalul 'concurent' vizat este calculatorul
* lipsa unei sigurante cu privire la fluxul constant de materiale interesante, datorata numarului relativ mic totusi de modelisti dispusi sa scrie articole pe la noi, si intr-o anumita masura iarasi unor costuri pentru obtinerea acestora (e adevarat ca unii modelisti ar oferi probabil articole si fara 'remuneratie', dar e mult mai...dificila pornirea si mai ales finalizarea lor in conditii si intervale acceptabile)
* statutul hobby-ului nostru. inca sunt foarte multi care nu pot sa vada machetismul ca 'indeletnicire' onorabila peste varsta de...9-10 ani, iar in ce priveste popularizarea si informarea publicului...nu se prea intampla la noi (asta poate e valabil si in alte tari), poate din ratiuni economice, poate e o bariera psihologica, poate...e doar o intamplare

Pentru cele enumerate mai sus, eu sunt bucuros ca revista exista, asa cum e ea. E adevarat ca in ultimii ani este evident un rabat la calitate, in ce priveste continutul, dar si prezentarea. Nu stiam de articolele nepublicate si nu-mi imaginez care (daca) este motivatia. Este regretabil ca nu se incearca o ameliorare a acestor lucruri, mai ales ca probabil s-ar gasi cativa doritori care (cel putin) sa studieze putin articolele si sa faca mici ameliorari/corecturi la traduceri, punere in pagina etc, poate chiar sa controleze/valideze putin sursele pe internet. Revista nu este totusi foarte mare...Daca domnul Craciunoiu nu stie sau nu crede, poate ar fi frumos sa incerce sa-i explice cei care il cunosc mai bine...si daca au incercat, poate merita incercat din nou :lol:
Reclamele...eu le vad utilitatea, dupa cum s-a discutat mai sus, pentru cei din provincie sau care nu au acces la internet...si este indiscutabil dreptul de a promova magazinul in publicatia proprie. Iarasi, daca revista se transforma la un moment dat in 'Catalogul Modelism' cu cateva articole bonus (fie el chiar gratuit) ar fi regretabil, dar alegerea intre cititori si potentialii cumparatori ai magazinului apartine pana la urma doar...editurii. In paranteza fie zis, periodic primesc catalogul Squadron si, desi e doar un catalog, imi place sa-l frunzaresc linistit in metrou si sa ma bucur de noutati, chiar daca le-as descoperi relativ usor pe site... Nu doresc magazinului Modelism decat sa ne ofere candva o gama la fel de larga de...ispite :lol: si sa ne faca la fel de multe bucurii cu reduceri si promotii :lol:
Un alt amanunt, perioada de aparitie...E adevarat ca revista ar arata mai bine daca s-ar combina cate 2 numere in formatul de acum. Sunt insa (cred) doi factori de care trebuie tinut seama: 1.cel economic, nu stiu de exemplu cine s-ar mai abona la...doua aparitii pe an, sau chiar trei, si costurile cred ca s-ar recupera mai greu, in parte si din cauza 2.reducerii timpului de expunere in reteaua de distributie. Poate gresesc, dar cred ca per total se vand mai multe reviste la tarabe/chioscuri decat prin abonament, din experienta mea cu copii care vad poze cu avioane/tancuri si mamicile ingaduitoare 8-) De asemenea, nu pot decat sa ma bucur de initiativa ieftinirii si de machetele oferite abonatilor...

In final...sunt convins ca toti cei care au postat au facut-o pentru ca le pasa de soarta revistei si spera la mai bine. E inutil sa ne masuram in plangeri si justificari sau sa ne punem la indoiala buna credinta. Putini au comentat, dar multi membri ai forumului au urmarit probabil aceasta discutie. Poate la numarul viitor vor avea ocazia sa sa urmareasca una mai pozitiva....Modelism apare deocamdata constant si avem voie sa fim optimisti :lol:

P.S. imi pare rau ca a iesit asa lung...

#68 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12628
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 20 March 2007 - 08:37 PM

Cassin, prin vara, anul trecut, mi-a aparut un articol despre Macchi 205 Veltro. Alaturi a mai aparut unul, care nu imi apartinea. Din cite imi aduc aminte (acum nu reusesc sa dau de revista, e pusa...bine :lol: )nu se specifica autorul. Nu cumva e articolul tau???

#69 Useril este offline   Blue-Max 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04
  • Location:Lugoj

Postat 20 March 2007 - 09:21 PM

Citeaza

Cassin, prin vara, anul trecut, mi-a aparut un articol despre Macchi 205 Veltro.

Mai exact in nr. 2/2006 (martie-aprilie).
Articolul in cauza contine 4 (patru) pagini de planuri, 2 semnate Liviu Iliescu 2001, celelalte 2 nesemnate si neidentificabile ca provenienta. Mai e o pagina de text, unde sunt intercalate 3 profile color, semnate Bogdan Patrascu. Articolul per ansamblu nu e semnat.

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 20 March 2007 - 09:21 PM


#70 Useril este offline   Cassin 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Location:Baia Mare
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 22 March 2007 - 02:55 PM

Nu e articolul pe care l-am trimis eu, al meu era altfel structurat si mult mai amplu si in privinta datelor cat si ale schitelor si imaginilor.

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi