Forum Machete,Modelism,Hobby: Fw 190 F8- FARR (in constructie) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fw 190 F8- FARR (in constructie)

#41 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 05 July 2007 - 01:05 AM

Revin, ma intorc neincetat si rascolesc un .....rima.
Daca nu reglau mitralierele atunci ce faceau nenicii aia in diverse poligoane cu avionul pus cu coada pe cate un butoi ?
Si inca ceva....Daca ne uitam atent intr-o carte (secreta :-o ) o sa aflam ca precum orice conducator de dacie are in buzunarul de la pect o surubelnita cu care se depaneaza pe la semafoare, asa si conducatorul de Wurger avea un ciocanel cu care isi mai micsora (in particoler) unghiul la mitraliere ca sa vaza mai de-aproape cand gaureste tabla pe B24.
:lol: ;-)

#42 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 05 July 2007 - 01:24 AM

wurger, la Jul 5 2007, 02:05 AM, a spus:

Revin, ma intorc neincetat si rascolesc un .....rima.
Daca nu reglau mitralierele atunci ce faceau nenicii aia in diverse poligoane cu avionul pus cu coada pe cate un butoi ?
Si inca ceva....Daca ne uitam atent intr-o carte (secreta :-o ) o sa aflam ca precum orice conducator de dacie are in buzunarul de la pect o surubelnita cu care se depaneaza pe la semafoare, asa si conducatorul de Wurger avea un ciocanel cu care isi mai micsora (in particoler) unghiul la mitraliere ca sa vaza mai de-aproape cand gaureste tabla pe B24.
:lol: ;-)

Pai cine a zis ca nu le reglau deloc, mai Wurger? Le reglau, si modul de calibrare e descris in manual foarte frumos. Poza care am postat-o initial e fix modul de reglaj al gurilor de foc. Ca daca trageau care pe unde apucau, normal ca trebuiau sa le puna sa traga calumea. Insa reglajul ala nu permitea chiar orice ;-)

La faza cu B-24, chiar as fi foarte curios de ce ar fi trebuit sa le "stranga", cand un 24 e o tinta asa de mare, si fix de apropiat mult de mitralierele bombardierului avea chef pilotul neamt... Ai vreo sursa pentru informatia asta?

Pana una-alta, fiecare poa' sa zica si sa inventeze ce o vrea. Vorba lu' coana Leana, "dovada, dovada!"...

#43 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12684
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 July 2007 - 07:49 AM

Citeaza

Petele de pe fuselaj nu au iesit chiar cum trebuie pt ca nu am reusit sa rezolv problema compresorului care scuipa o tona de ulei.
Cum zicea Cartula, la compresor nu trebuie filtru/capcana, dar uneori e necesar! :lol:. Daca nu ai un asemenea filtru incearca sa-l montezi, eventual pune un pic de vata (nu dop!!!!!!!) pe furtunul de alimentare. Uneori ajuta.

#44 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 05 July 2007 - 09:52 AM

Daca ai iesirea direct dintr-un compresor, fara rezervor, iese ulei la greu! Pune macar un filtru ordinar de benzina, de Dacia, si ai grija ca iesirea aerului sa fie in sus, si rezolvi problema. Uleiul se va strange in recipient, nu va fi impins pe furtun pana in aerograf.

#45 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 05 July 2007 - 10:51 AM

Pai n-auzi bre ca erau curiosi sa vaza puchinii de la ochii mitraliorului. Ce-o iei si matale asa personal.

#46 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 05 July 2007 - 11:34 AM

dany,
Imi pare rau ca intervin, pozele postate de tine sunt ale unui FW de captura intr-adevar...dar nu cumva nu e FRANTUZESC???

Am observat uniformele pilotilor, si am facut o mica comparatie cu cele ale FARR. Se observa diferentele la chipiu si veston (gradele dispuse perpendicular pe umar si "cucul" de la basca prea mic), ca sa nu mai zic de subofiterul acolo de fata care are uniforma croita "al la" RAF, chestie deloc intalnita in FARR.

Tu ai spus de Neu-Neu, dar chiar ma intreb daca nu cumva pozele nu sunt ale unor masinarii capturate de Frenchie ???

Oricum, paul macheta ta pare sa iasa superb si te rog sa primesti felicitarile mele si scuzele pentru off-topic!!!

Aceasta postare a fost editata de Flyboy: 05 July 2007 - 11:38 AM

#47 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 05 July 2007 - 11:51 AM

wurger, la Jul 5 2007, 11:51 AM, a spus:

Pai n-auzi bre ca erau curiosi sa vaza puchinii de la ochii mitraliorului. Ce-o iei si matale asa personal.

Pai iesisera teutonii la agatat, si cautau doar americani blonzi cu ochi albastri, sau cum? :lol:

#48 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 05 July 2007 - 11:54 AM

FlyBoy, nota 2, stai jos. Sa vii cu lectia invatata ora viitoare, ca dai lucrare de control :lol:

Pozele astea sunt destul de cunoscute, si daca tot nu crezi, il intrebam pe Dan :-o Sau nu stii ce inseamna D.M.col de pe poza?

#49 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 05 July 2007 - 12:00 PM

Nota mi-o asum, si daca e vorba de Dan Melinte sau Dan Magon... inseamna ca m-am ars rau de tot :-o

Eh....mai am de studiat!!!! :lol:

#50 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4974
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 05 July 2007 - 12:01 PM

Fly, filmul din care fac parte pozele, se cheama ceva de genul "vizita escadrilei Normandie-Niemen in Romales" :lol: Baietzii au venit cu un avion de transport si cu ala au plecat. Fw sint romanesti.

#51 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12684
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 July 2007 - 07:55 PM

Citeaza

"vizita escadrilei Normandie-Niemen in Romales"  Baietzii au venit cu un avion de transport si cu ala au plecat
. Deci pina la urma Flyboy avea oarecum ...dreptate, nu? :lol:

#52 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 06 July 2007 - 06:06 PM

Cam asa arata la ora actuala. Mai am sa ii fac cateva retusuri la bordul de atac, unde s-a curatat vopseaua, sa vopsesc cateva piese mici (gen lansatoare de bombe, tub pitot, etc.), sa ii pun decalurile si sa il ''imbatranesc'' putin.O sa revin cu poze cand o sa fac rost de decaluri. Bafta!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0607.jpg

#53 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 06 August 2007 - 08:02 PM

Am facut rost de decaluri (Me 109 -Hasegawa) si astfel am reusit sa il finalizez. Mi-a placut cum s-au asezat decalurile cu insemnele romanesti (am folosit o metoda aflata aici pe site, am dat cu o solutie de future pe locul unde am pus decalul). Nu prea mi-au placut decalurile de la kitul de FW, asa ca am folosit putine stencils-uri. Am vopsit si spirala de pe coafa (numai ca dupa ce am terminat am observat ca era vopsita invers :bang: )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 3.jpg

#54 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 06 August 2007 - 08:03 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.jpg

#55 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 06 August 2007 - 08:04 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg

#56 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 06 August 2007 - 08:05 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 4.jpg

#57 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 06 August 2007 - 08:09 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 5.jpg

#58 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4876
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 17 August 2007 - 12:33 PM

He,he...Arata foarte bine,Paul! . Ma gandeam la un moment dat sa-ti spun sa invechesti tot avionul ,inainte de a aplica vopseaua de acoperire a insemnelor precedente ,dar apoi mi-am zis ca poate nu ar fi fost o solutie foarte reusita ,datorita diluarii si puterii de acoperire a culorii deschise .Desigur daca vrei s-ar mai putea face un wash usor pe avion ,excluzand vopseaua proaspata (cea deacoperire ),pentru a o evidentia pe aceasta din urma . Mie imi place oricum foarte mult si asa .Iar tematica aleasa ma bucura tare. FELICITARI! \ :lol: :-D Spune-mi cum vrei sa-l expui . :hammer:

#59 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4876
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 17 August 2007 - 12:40 PM

Am vazut cadrul in care l-ai asezat, insa ma interesa daca e provizoriu ,sau mai doresti sa modifici ceva la dinamismul expunerii (alt teren cu alta culoare sau textura,carlinga deschisa ,personaje,etc ).

#60 Useril este offline   paul 

• Membru senior

Postat 17 August 2007 - 01:16 PM

Multumesc mult, ma bucur ca iti place. :lol: Intr-adevar baza este sper eu doar temporara pt aceste poze, sper cand o sa am timp sa fac un decor mai interesant. Am niste figurine de la ICM pt Luftwaffe, ma gandesc sa pun macar un mecanic doi pe langa el (desi nu am mai facut nici o figurina pana acum). Cupola am lipit-o, chiar imi place silueta avionului cu cupola inchisa.

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi