grek, la Aug 25 2005, 11:04 AM, a spus:
INTREBAREA CHEIE: exista posibilitatea scaderii pretului final al machetelor produse la Ploiesti (sau in alta parte) ? :roll:
Exista posibilitatea, dar doar pentru scurt timp altfel afacerea moare.
Sincer nu cred ca daca scade pretul vanzarile vor creste simtitor, atat de simtitor cat sa se poata pastra pretul asa.
Nu uita ca oamenii trebuiesc platiti luna de luna si daca au comenzi si daca nu au.
Problema unui master care sa nu fie de 2 lei vechi este ca va produce (teoretic) bani dupa o luna de zile, dar practic abia dupa doua trei luni de zile vor incepe sa apara cereri in situatia data de SteelMaster adica daca este o macheta cu cautare.
Asa ca pe langa costul materialelor, timp de trei luni si peste se mai adauga un salariu care te asigur ca nu este cel minim pe economie, chirie si intretinerea spatiului, telefoane, intretinerea si updatele site-ului, crentul electric, amortizarea utilajelor si multe alte maruntisuri care nu se vad la prima vedere si nu in ultimul rand un minim de profit care sa fie peste 0.
O firma care face asa ceva chiar daca este plina de hobbysti tot trebuie sa traiasca cu oameni cu tot.
Daca ma apuc sa-ti scad din toate astea absolut totul, pretul va ajunge undeva mai jos de jumatate si sunt convins ca nu va creste numarul de produse comandate cu peste 100%.
Atunci ramane pretul asa si in loc sa te adresezi unei piete de 4000-5000 de potentiali cumparatori te vei adresa unei piete de 40000-50000 de potentiali cumparatori adica "afara".
Ce inseamna sa te poti adresa unei atfel de pite? Exact ce zicea SteelMaster.
Mastere de cea mai buna calitate, matrite idem, produse care nu sunt fabricate de altii, dar despre care sa fi convins macar 50% ca au cautare.
Mama cata prologhie am putut scrie!
Bafta!