Forum Machete,Modelism,Hobby: Mgc151184 - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Mgc151184's Profile User Rating: *****

Grup:
Members
Postari:
1066 (0.15 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (662 postari)
Inregistrat la:
14-December 04
Vizualizari:
19836
Ultimul click:
Useril este offline Nov 14 2023 08:06 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
39 ani
Data nasterii
Noiembrie 15, 1984
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email

Ultimii vizitatori

Postari ale mele

  1. In topicul:Klemm Kl-35D

    14 November 2023 - 08:05 PM

    Frumos. Bravo si felicitari. :clapping:
  2. In topicul:IBG 1/72 PZL P.11Bk

    23 October 2023 - 09:28 PM

    View PostKandahar, on 23 October 2023 - 11:29 AM, said:

    buna tuturorTocmai am cumpărat kitul IBG PZL P.11Bk. Acesta este un model superb, dar am o īntrebare la care sper că cineva poate răspunde. Setul include 2 tuburi Venturi - unul pentru fiecare parte. A fost aceasta o caracteristică specială a P.11 Bks?Multe mulțumiri in avansKandahar


    Standard, da , avea doua tuburi Venturi, unul pe fiecare parte.

    Fisier atasat  kh_8ZBnB.jpeg (114.2K)
    Numar de descarcari: 67

    In poze este acelasi avion pozat in acelasi moment, deci excludem posibilitatea ca la unele sa fie tubul venturi pe o parte si la altele pe partea cealalta.
    sursa poze: cartea "Polskie Konstrukcje Lotnicze" tom IV - Dan Antoniu
  3. In topicul:Noutati interesante

    23 October 2023 - 09:10 PM

    Vezi postareadakian67, la 22 October 2023 - 09:29 AM, a spus:

    Ah , oare să fie acesta "the ultimate 109G" ??
    Deja se poate precomanda la Super-Hobby , 170 lei un dual-combo. Dacă ar fi corect , ar fi perfect. AZ Model-urile se pot pensiona...Păcat , am vre-o 6 bucăți...
    Oricum , par a fi doar G-2 și G-4. Deci , dacă vreau ( și vreau !!) și G-6, G-14, etc., trebuie să folosesc fuselajele Eduard și detaliile AZ Models.
    Om vedea !

    E chiar posibil sa fie "the best 109G around by now" dupa cum arata in pozele de prezentare ale culeelor :dribble:

    https://www.facebook...gxb7Sq93gT2Pgil

    vad detalii remarcabile pt un 72, numeroase piese optionale in fct de varianta, interesant furtunul acela galben de alimentare emblematic prezent in partea dreapta a cokpitului dat ca piesa transparenta (cate dastea nu am facut din sarma sau cablu), numeroase colimatoare, etc
    Dupa cum bine a mentionat 109 in postarea sa, mai sunt si alte variante pe "teava" la EDUARD asa ca nu-ti face griji de combinatii AZ - Eduard pr vreo varianta, ai rabdare ... :drinks:

    Citeaza

    Eu am luat deja vreo 8 F-uri. Sunt aproape perfecte!

    Am comandat acum si doua combouri de G, sa fie acolo, si voi completa cu overtrees cand apar si ele. Pentru mine, asta era seria care imi lipsea rau , G2/4.

    Va plange portofelul, caci in curand se va spawna cam toata seria :


    Man, spor la treaba sa ai, vad ca aduni ca o furnicuta ... BV :clapping:
    Cat despre portofel ... nici nu mai e nevoie de el ... ce sa mai ti in el?? daca astia de la Eduard se tin de cuvant cu seria asta superba de Bf-uri ... mai ales ca le scot asa repede, noiembrie G2-4, Ianuarie G5-6 ... etc ... cand sa mai strangi ceva banuti?! :friends:
  4. In topicul:Noutati interesante

    21 October 2023 - 04:49 PM

    Bf-109 G2 si G4 anuntat de Eduard pentru Noiembrie, :yahoo: , printre cele 14 variante de inmatriculari oferite se zareste si una romaneasca :dribble:

    Fisier atasat  109g ed box_Fotor.jpg (314.32K)
    Numar de descarcari: 51

    Fisier atasat  109g ed matrita _Fotor.jpg (256.97K)
    Numar de descarcari: 45


    sursa:
    https://www.facebook...765930445327726
    https://www.facebook...765930445327726
  5. In topicul:PZL-23 Karas

    08 July 2023 - 01:06 PM

    View Postdakian67, on 07 July 2023 - 10:19 PM, said:

    ... adică īn culorile standard britanice Dark Green / Dark Earth, nu cred că la momentul acela aveam alte vopsele la dispoziție, īn afara celor Cerrux-Hexol importate de la englezi pīnă īn 1941.
    Cristinel cred că asta a reprodus , camo DG/DE.
    Că nuanțele vopselelor Gunze sīnt sau nu 100% corecte, este...discutabil.
    ...


    Sorine, o mica clarificare cu scuzele de rigoare, nu dark green si dark earth am incercat sa reproduc, dupa cum i-am raspuns si lui SorinTanase mai sus, kaki si verde am incercat a reda, folosind acele culori de la HobbyColor. Asa le-am vazut numite intr-un document si asa le folosesc si eu pe deplin increzator ca asa au fost, fara vreo legatura cu vopselurile britanice (nu ma bag in vreo discutie cu subiectul ca am fi sau nu am fi folosit culori britanice, unde cum si de ce, pentru ca e un subiect amplu si am strica topicul, discutam in particular cand ne-om vedea).

    Ti-a explicat asa in mare Horia cum sta treaba cu provenienta vopselurilor la noi din punct de vedere al documentelor studiate, o chestie mai complicata fiind mai multi furnizori implicati.
    Multi dintre noi ca modelisti cautam un adevar absolut generalizat insa e greu de stabilit … e atat de variabila chestia asta cu nuante in cat cu cat studiezi mai amanuntit cu atat mai multe intrebari iti pui si mai multe variante gasesti …

    Uite ca o paralela, pentru ca material palpapil divers provenit de pe la avioanele din acele timpuri nu prea exista pentru a compara si studia, mai jos atasez o poza cu casti romanesti model Adrian folosite de noi de prin WW1 si pana in WW2, o perioada lunga de ani, pe langa diversele culori, gri-bleau, kaki si verde, observa si diferitele nuante pentru fiecare culoare, cum ai putea formula o indicatie exacta si generala cu ce nuanta se folosea pe atunci pentru un modelist care picteaza figurine cu soldati romani? e greu zic …
    Fisier atasat  Casti Ro Adrian 02_Fotor.jpg (232.19K)
    Numar de descarcari: 45

    Acum in privinta culorilor romanesti la avioane, si acestea au variat destul, nu numai din punct de vedere cronologic si anume in functie de anul/perioada in care au fost folosite gasim diferite camuflaje (doar o culoare, trei culori, doua culori, etc) dar si prin variatii de nuante pentru aceeasi perioada si acelasi tip de camo. Se observa asta mai bine in putinele poze color de pe atunci dar si in pozele alb negru.

    Acum, eu personal pentru a dormi bine noaptea, dupa lungi cautari si cercetari personale, in ceea ce a reprezentat verde si kaki la noi m-am oprit la urmatoarele patru culori din poza de mai jos, pe care le consider apropiate, nicidecum exacte sau identice, de ce cred eu ca s-a folosit pe atunci, cu gandul clar ca nu voi putea reproduce toate variatiile, insa combinandule intre ele (nu amestecandule una cu alta) in functie de ce vad prin poze redau asa o mica varietate.
    Fisier atasat  HobbyColor.jpg (365.18K)
    Numar de descarcari: 37


    View Posthoria, on 08 July 2023 - 01:20 AM, said:

    @dakian67
    Nu am găsit vreo dovadă că s-au importat vopsele din Anglia. Abia au reușit să aducă avioanele Hurricane și Blenheim...și alea fără piese de schimb. Dar vopsele....
    Apoi, fabrica se numea Cellon, produsul era Cerrux, o vopsea specială pentru metal.
    Din 1937 sau 1938 acest Brand se fabrica la București īn licența de către Zimmer and Co, care devine și furnizorul principal de vopsea īn anii următori, alături de producătorii locali Corona (Buc) și Polycrom (Arad). Din păcate, inițial, vopsele Zimmer nu erau de calitatea celor originale, și IAR de exemplu folosea vopsele italinești Arson Sisi (pentru Savoia și PLZ 24), după 1941 situația s-a mai schimbat īn ceace privește calitatea..Dar īn mare cam asta este ”filiera lor”. pānă nu găsim undeva un mostrar al fabricii Zimmer nu vom ști exact ce producea...

    Horia, multumiri pentru informatiile date.

Prieteni

Comentarii

Mgc151184 nu are comentarii la profil inca.