Forum Machete,Modelism,Hobby: Mgc151184 - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Mgc151184's Profile User Rating: *****

Grup:
Members
Postari:
1045 (0.16 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (643 postari)
Inregistrat la:
14-December 04
Vizualizari:
17523
Ultimul click:
Useril este offline Jan 25 2023 08:38 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
38 ani
Data nasterii
Noiembrie 15, 1984
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email

Ultimii vizitatori

Postari ale mele

 1. In topicul:Miles M2H in ARR machetă 1/72

  25 January 2023 - 08:17 PM

   dany, la 25 January 2023 - 06:53 PM, a spus:

  Mgc , cu scuze te rog , nu este camuflaj , cred ca "schema de culoare " e un termen mai apropiat .

  Camuflajul e menit a masca , a ascunde , iar schema de culoare civila este menita a evidentia , adica e anticamuflaj . Contrariu .

  O insecta care are culoarea unui trunchi de copac se camufleaza .pentru a fi greu observabila .. O salamandra care este viu colorata se remarca , pentru a speria , atentiona . ... Iar in cazul culorii avioanelor civile pentru a placea , a atrage .


  Ai perfecta dreptate, dany.

  Citeaza

  Am găsit poza postată de tine (nici nu știam că o am bună). Am impresia că este chiar Nr.7, cel puțin așa mi se pare că scrie pe derivă (vezi poza detaliu). Aici însă mi se pare că acele carenaje sunt verde închis.

  Într-adevăr galbenul de pe Cruce, pe fuzelaj, este mai închis, dar pe mine mereu mă derutează aceste foto orto/pancromatice unde e greu de interpretat corect culorile în raport cu celelalte nuanțe.

  Cel în pădure, cu aripa argintie, la fel, crede că este Nr.7.
  De ce zic asta? Tocmai am găsit un doc în care este menționat Nr.7 avariat în celebrul atac al rușilor asupra lizierei pădurii de la Salz. (vezi doc atașat). Trec peste faptul că, mi se pare interesant faptul că aceste avioane erau foarte aproape de linia frontului. Deci, este posibil ca acel avion camuflat in lizieră să fie chiar Nr.7.


  Ma bucur ca ai gasit poza.
  Banuiam ca este nr.7, iar detaliu din poza ta confirma, 7 vad si eu pe deriva.
  Pentru mine carenajele mereu au fost verzi, ca la cel reconditionat G-ADWT, sunt multe poze pe net cu acesta LINK studiazale putin si ai sa vezi multe asemanari cu al nostru, inca o data cu mentiunea ca ar fi Dark Green.

  Intradevar chestia cu orto si pancro e derutanta rau, oricat te-ai stardui sa dibacesti tot cu dubii ramai ... aici insa parca e prea mare diferenta.

  E greu de spus acum daca acela din padure e nr.7, insa pozele si documentul sunt inedite, intradevar de remarcat faptul ca un simplu avion de antrenament sa ajunga aproape de linia frontului in '41.

  Inca o data multumiri pentru poze.
 2. In topicul:Miles M2H in ARR machetă 1/72

  25 January 2023 - 06:45 PM

   horia, la 25 January 2023 - 06:11 PM, a spus:

  Este adevărat că ele veneau cu aripile date cu lac aluminizat, și exact așa au zburat toată perioada cu cocarde rotunde. Când s-a trecut la Cruce au început și schimbările. Sunt poze cu ele cu aripile deschise la culoare și Cruce, cu aripile închise la culoare și Cruce, cu botul vopsit verde închis, cu botul argintiu. Atașez mai jos poze cu toate variantele.
  Cel pe care îl fac eu, sunt sigur că, avea aripile închise la culoare iar diferența de nuanță față de fuzelaj este dată de faptul că acolo este pânza care reflectă altfel lumina. Singurul lucru care ar indica o nuanță deschisă (aluminiu/gri deschis) este faptul că, fustele trenului de aterizare au culoare asemănătoare cu aripa, iar alea sunt argintii.
  În poza detaliu cu Nr.7 pe care îl fac se vede bine și botul eloxat.


  Nu neaga nimeni faptul ca au existat la un moment dat anume si Miles complet verzi la extrados si bleu la intrados, asa au patit mai toate avioanele ARR preWW2 in urma folosiri si a timpurilor.
  Nu cand s-a trecut la cruci a inceput schimbarea ci la o perioada anume dupa, nu e un caz singular cand la introducerea Crucilor sa se pastreze camoul vechi si doar acoperand vechile cocarde.
  Si la acest nr7 a fost lafel, adica s-a pastrat camoul vechi, s-au acoperit (sau sters) cocardele si s-au aplicat noile insemne (cruci, dunga, capete de plan), si pentru a intelege asta observam numarul negru de pe fuselaj si inscrisurile de pe deriva, specifice perioadei cu cocarde, daca avionul ar fi fost revopsit inainte de aplicarea crucilor aceste chestii ar fi fost acoperite si aplicate noile indicatii, adica numere pe partea fixa a derivei si doar tricolor fara inscrisuri pe patea mobila sau chiar lipsa tricolorului.

  In prima poza pusa de tine se observa ca avionul a vost complet revopsit si nomerotat 2 sau 3 pe deriva.

  In a treia poza, cel in padure are aripa argintie.

  In a patra poza, nr7 in detaliu, se observa aripa argintie, uite cat de inchis e galbenul de cruce pe aripa fata de restul aripii din imprejur.

  Pentru mine e clar ca nr.7 in cele doua sau trei poze care apar aici, care il prezinta undeva prin '41 a fost cu aripile argintii.

  PS: Multumim pentru poze, superbe.
 3. In topicul:Miles M2H in ARR machetă 1/72

  25 January 2023 - 10:15 AM

  Salut Horia.
  Superb subiectul.
  Multa nunca la acel carenaj, insa a iesit foarte bine. Bravo.

  Pentru camuflaj, nimic iesit din comun in a avea aripile deschise la culoare si anume lac aluminizat fata de fuselaj, asa veneau ele din fabrica, cred ca era o moda la englezi, si DeHavilland-urile DH89 si DH90 au venit asa la noi in tara. Din fabrica si aceste Miles erau destinate pentru latura civila nu militara si astfel coloristica trebuia sa fie atragatoare. Au venit la noi prin '36 '38, deci ani fara prea mari griji de razboi, plus ca pentru astea de antrenament camuflajul neadecvat 100% cu cel militar era mai putin luat in serios.

  Uite o alta poza cu unul de-al nostru, tot cu aripi aluminizate.

  Fisier atasat  Clip.jpg (75.62K)
  Numar de descarcari: 21


  Uite o poza cu unul reconditionat, cam asa cred eu ca au fost ale noastre vopsite, insa in loc de rosu as pune un Dark Grean englezesc, poate era la alegere aceasta culoare prin contractul de comanda.

  Fisier atasat  Miles det 04-11-2020, 19 31 36.jpg (103.91K)
  Numar de descarcari: 21

  Sunt poze cu un Nr-5 accidentat din perioada cand aveau cocarde, unde se vede si acolo aripa argintie fata de fuselaj, poate ai pozele in colectie.
 4. In topicul:Les Bombardiers Savoia en Roumanie

  21 November 2022 - 10:23 PM

  Vezi postareaFinn, la 21 November 2022 - 09:58 PM, a spus:

  Multumesc mult! Grozava prezentarea! Cartea pare ce cautam; vad inclusiv imagini cu interiorul. Am cumparat recent kit-ul celor de la FRROM pentru JRS-79B si mi-am dat seama ca am multe intrebari (detalii ale cabinei, tipul centurilor de siguranta, mitralierele folosite, tip elice etc..). :D

  Ca veni vorba, ai facut si postat pe undeva un JRS-79B? Ar fi foarte util ca exemplu.


  Cu mare placere.
  Intradevar cartea te va ajuta cu multe intrebari, insa dupa cum spuneam mai sus, sunt doar 71 de pagini care nu sunt de ajuns pentru a deslusii toate necunoscutele vreunui modelist sau pasionat de subiect.
  Pentru necunoscute care nu le vei gasi in carte te sfatuiesc sa deschizi un topic separat o data ce te apuci de macheta si poate te vom putea ajuta.

  Am vreo 3 sau 4 kituri de Savoia si eu, insa chiar daca imi place foarte mult acest avion nu am indraznit a incepe vreunu ...
 5. In topicul:Les Bombardiers Savoia en Roumanie

  21 November 2022 - 09:34 PM

  Vezi postareahoria, la 21 November 2022 - 09:18 PM, a spus:

  Cine sunt autorii?

  Medin Robanescu

Prieteni

Comentarii

Mgc151184 nu are comentarii la profil inca.