Forum Machete,Modelism,Hobby: Din concediu adunate... - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Din concediu adunate... daca simtiti nevoia sa share cu fratzii

#61 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 14 September 2008 - 10:11 PM

Vacanta modelistica: sa stai la plaja si sa faci poze la avioanele care aterizeaza sau decoleaza... :rolleyes:

Am prins si ceva actiune "serioasa", in speta F-4 Phantom II-uri la exercitii (spre rusinea mea, nu am avut camera cu mine), in aceeasi zi un UH-1 Huey SAR, niste aterizari de noapte ale C-130-urilor (stand fix sub culoarul de aterizare), dar in mare parte doar trafic civil... M-a bucurat cel mai mult ca am apucat sa vad Phantom-urile si Huey-ul la zbor, erau de mult timp pe lista aparatelor care vroiam sa le vad neaparat in aer...

In ultima poza e un detaliu interesant, si anume sistemul cablului pentru situatii de urgenta al aeroportului militar. Ce m-a frapat este cat de grijulii sunt grecii cu aparatele militare, pana am reusit sa ajung intr-o pozitie in care sa pot face poze de ansamblu zonei fara sa fiu luat pe sus, deja ascunsesera toate aparatele in hangare, cu usile inchise...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: _MG_4056.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4072.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4125.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4745.jpg
  • Imagine atasata: _MG_4755.jpg

#62 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 19 October 2008 - 05:50 PM

Pai mai intai am fost la Bulgari...Prin septembrie.
Nici vorba de un mare trafic aerian. Nici trafic auto nu prea au de fapt. Mai facea un tur de plaja cate un AN d-ala bimotor, nu stiu cum ii zice. Aveam si noi. Nu parea de pasageri dupa cum manevra. Sau avea pasageri un pic nebuni.
Dar la plecare am fotografiat niste Anedoiuri....N-aveau ceafa :drinks: si erau frumos colorate in culorile nationale.
Iaca:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Albena_124.jpg
  • Imagine atasata: Albena_125.jpg

#63 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 19 October 2008 - 05:59 PM

Dupa aia m-am intors la servici.
Asta insa nu inseamna ceva neaparat rau.
Si iata de ce.
Magazine interesante in Geneva....In primul intra garbovit de grija portofelului dl. Panzer Grenadiere
Nu mai stiu strada dar va zice el.
Magazinul contine la etaj feroviare si ustensile iar la subsol (poza 2) figurine 1/72 si kituri ale firmelor uzuale. Cel mai exotic fiind Trumpeteer.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Geneva_08_058.jpg
  • Imagine atasata: Geneva__08_060.jpg

#64 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 19 October 2008 - 06:09 PM

Cum iesiti din gara Cornavin o luati la dreapta si intrati prin al doilea gang. Imediat ce iesiti din gang pe stanga vedeti asta.
E un magazin in care clientii au cu greu loc chiar si daca sunt subtirei asa ca mine (ninjaaaa :drinks: ) si chiar daca n-au rucsac.
E o dezordine de nedescris dar poti avea tot felul de surprize. Cred ca masinistii ar fi ca in rai acolo. Am vazut modele in cutii care cred ca au fost produse prin anii '60. Gasesti orice dar trebuie sa ai rabdare si bani multi cu tine.
Patronul e un fel de Doc. Ghinea (ptiu drace) in sensul ca zambeste tot timpul da nu stie ce are si cat costa si se ofera dar nu te ajuta. Oricum mult mai simpatic si nu trage de tine sa iti bage pe gat nu stiu ce ocazie.
Inauntru n-am putut sa fac poze ca ar fi trebuit sa folosesc super macro - stai cu nasul la 3 cm de cutii.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_001.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_003.jpg

#65 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 19 October 2008 - 06:17 PM

Vis-a-vis de gara sau mai bine zis de pasaj e magazinul Manor. Toata lumea il cunoaste asa ca e un punct bun de reper. cand dati de el va invartiti imprejur si dati de piata De-Grenus. Acolo, mai in spate este magazinul Paradoxe perdu. Bun mai ales pt. astia cu stele in cap. Gasiti de la papusi din alea japoneze pana la tricouri,sepci, breloace cu Star Wars, Star Trek si alte filme d-astea. Preturi nebune pentru nebuni....Plin de pusti care urla ca toti ewocii si Wookyii din lume si intre care eu, in costum cu cravata aratam ca un klingonian reformat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_006.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_014.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_009.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_012.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_008.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_010.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_011.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_013.jpg

#66 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 19 October 2008 - 06:24 PM

In apropiere pe Rue Lissignol se gaseste Librairie de L'Aviation. Bine garnisita dar cu orar imposibil.
Incepe la 10 si se inchide la 18. Cum nenicii astia au pauza intre 13 si 15 ca "sa faca matzu cizma", va puteti repezi si browse rafturile. Avea in afara de carti si reviste dintr care unele nu mai apar si cateva kit-uri vechi - Hase, Revell, Frog. Scumpe si proaste dar cu valoare de colectie pt. nostalgici.
Era si un He 177 Airfix.
Mi-am luat o revista cu Japoneze - L'Aviation Hors serie. 12 CHF dar cu un discount de 2 CHF. Asta dupa ce i-am explicat de unde vine accentul "portughez". :dribble: :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_019.jpg

#67 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 19 October 2008 - 06:34 PM

Iesiti din librarie si va continuati drumul in mod logic mai departe. treceti de inca vreo doua strazi mai mari si la un moment dati de acest magazin. Nu e de machete dar ala de machete nu se vede din cauza copertinei. asa ca va orientati cum puteti.
Deci magazinul Pere et fils - Tata si copilu'....Vezi bine un fel de "Taterna" de la ei cum la noi e Materna.
Mai incolosa un pic e magazinul cu masinute si trenulete....Aproape exclusiv. Are si figurine pictate. Mi le-a laudat si m-am bagat sa vad o cutie......Grav domnilor. Si costa cam de 3 ori cat alea nefacute....Cred ca o sa-mi renegociez preturile la figurine....A, si ma mut la Geneva :dribble: :drinks:
In imagine o masina Shuco (vintage) cica, care are schimbator de viteze...Mai tata mai !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_020.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_021.jpg

#68 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 19 October 2008 - 06:43 PM

Da ma, ....Am fost si la muzee. Ce credeati ca sunt incult !? M-am dus la un Muzeu cu figurine normal.
In Morges care e situat in apropiere de Geneva cam cum e Ploiestiul la care nu am ajuns la o amarata de expozitie.....Da la Geneva eram burlac....Ehe....Ce vremuri.
Muzeul e langa primarie si e de fapt castelul in care-si are sediul un grup terestru de artilerie al regiunii ...cantonului Vaud...In fine d-ale lor....
Iaca pozele.
Diorame facute de pasionati pt. muzeu cu figurine la aprox. 1/72. Sunt figurine traditonale de aliaj care sunt plate. pictate cu maiestrie si luminate.....si Iluminate.
Va dau doar cateva exemple si detalii...Un fel de visul lui Olaf....Sau cosmarul
Sunt si d-ale mari si tridimensionale da mai putine.
Eat this !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_072.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_082.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_083.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_090.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_100.jpg

#69 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 19 October 2008 - 06:46 PM

A, si mai au si d-astea care tin chiar de artilerie si alte topoare.
O sa mai pun poze, da acum am observat ca s-a inoptat.....uite ce fac eu in loc sa lucrez !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_098.jpg
  • Imagine atasata: Geneva_singur_oct.08_102.jpg

#70 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 19 October 2008 - 09:36 PM

Wurger@:tu ai fost cumva in Rai?!! :dribble:
Adica vreau sa spun:iti faci rugaciunile in fiecare seara,inainte de culcare? :drinks:

#71 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12687
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 20 October 2008 - 08:44 AM

Auzi la el! Cica a fost in delegatie!!! Da sefii stiu????

#72 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 20 October 2008 - 10:36 AM

Vezi postareawurger, la 19 Oct 2008, 18:59, a spus:

Dupa aia m-am intors la servici.
Asta insa nu inseamna ceva neaparat rau.
Si iata de ce.
Magazine interesante in Geneva....In primul intra garbovit de grija portofelului dl. Panzer Grenadiere
Nu mai stiu strada dar va zice el.
Magazinul contine la etaj feroviare si ustensile iar la subsol (poza 2) figurine 1/72 si kituri ale firmelor uzuale. Cel mai exotic fiind Trumpeteer.

Revin cu lamuriri:
Jouets Boller - Centre Marklin 11 Bd. Georges Favon

#73 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 31 October 2008 - 02:54 PM

Jupan Olaf si apa de colonie

Motto: La apa de Cologne sa nu te duci cu duba goala.

sau Nici a doua nu-i norocoasa.

sau Peripetiile jupanului Olaf in tara mancatorilor de carnati

Dupa un concediu la bulgari fara peripetii (daca pot fi ignorate ridicarea masinii de catre o firma locala, pretinderea sumei de 80 RON pentru o decoratie germana, din WW2 pe o fata, de alaltaieri pe fata cealalta, lasarea unui bilet cameristei sa imi mai dea hartie pentru cur intr-un hotel ce se pretindea de 5 stele, etc.) iata ca a sosit timpul unei noi peripeti in tara de unde vine spritul, mai exact in Koln (Cologne). Ce legatura exista intre Koln si Cologne habar nu am, dar sunt sigur ca gasiti pe Google. Eu stiu doar ca atunci cand “bag pa gipies” (v-am spus cat iubesc eu dispozitivul asta?) Koln apare scris Cologne. Ca de obicei plecarea e programata noaptea pe la 04.00. Ca de obicei se face pe la 05.00-05.30 dupa o escala pe la firma unde a fost uitat ceva esential.

Drumul prin tara pana la granita e acelasi mereu: greoi, aglomerat si epuizant. Chiar si inainte de granita unde trebuia sa prindem o bariera. Dupa ce am prins portiuni de drum in asfaltare. Astfel ca opresc la o benzinarie sa aflu daca e mai comod sa ies pe la Turnu decat pe la Arad. Noroc ca dau peste un TIR-ist amabil care imi spune sa ies prin Arad ca e de bine si neaparat sa imi iau “Rovigneta pentru unguri” chiar din “terminal” ca opresc nemernicii in special turismele imediat dupa granita. Foarte bun pontul caci am vazut vreo 3 echipaje de husari la “vanatoare”. “Rovigneta” pentru 6 zile nu exista asa ca dau 13 euro pe una de 10 zile. Ungaria nu are multe autostrazi asa ca trebuie construite din banii mei. In Austria unde exista ceva mai multi km de autostrada “rovigneta” e doar 8 euro pentru 10 zile, iar in Germania care geme de autostrazi, folosirea lor e moca, adica gratis cum ar veni. Banuiesc ca asta a fost ideea unor preturi asa de diferentiate la “rovignete”.

Deci iau “rovigneta”, ma informez despre “actipildul” pentru lipit pe geam care nu mai exista, cica au softuri performante de iti citesc numarul cu camera de luat vederi, il recunosc, il compara cu baza de date si pe urma iti pregatesc un cocktail si un masaj erotic cu asiatice. Autostrada nu e chiar asa de buna astfel ca am discutii cu sotia ca merg prea repede. Evident eu urmaream sa scot o medie buna desi aveam planificata o noapte de dormit pe traseu. Din vorba in vorba, mai un TIR care merge in paralel cu altul timp de 10 minute pana isi sincronizeaza sau isi transmit nu stiu ce cu nu stiu ce aparat, mai un austriac idiot vitezoman ajungem aproape de granita cu tara lui Mozart si a lui Hitler. The good and the bad. Ca au avut doar 2 personalitati, “za ugly” lipsindu-le cu desavarsire. Am invatat sa ma incred in semne, astfel “ca cand” apare semnul cu “pat” pe o placuta ma prind mintenas ca e vorba de “zimmer frei” adica aia au camere unde sa bag “slafan”. Ma duc frumusel la receptie unde nu e nimeni deoarece receptionistul e in restaurant astfel ca ma fac ca ma bag in seama pe acolo citind afise in maghiara ca sa ma vada. Ma vede si vine intr-un suflet. Sistolic. Zice ca da, au camere 40 sau 50 euro, ca nu mai stiu exact. E si acum vine figura oata. Cum il intreb eu daca peste nu stiu cati km mai gasesc si alt loc cu camere deoarece el vorbeste engleza ca un mim trist. In schimb ma intreaba daca vorbesc nemteste. Sigur ca o rup putin: “Sieg heil!”, “Halt das is mein”, Whisky, Cola si frau. Renunt sa mai aflu ceva si imi continui drumul. Intre timp sotia se gandeste ca vrea sa vada Viena si ar fi mai bine sa ne oprim acolo. Foarte frumos, dar noi ajungem pe la 9-10 ora locala asa ca “incep sa concep” (procedeu artistic numit “aliteratie” care consta in repetarea unor grupuri de litere asemanatoare) in graba un plan: fratele meu e oricum acolo asa ca il rog sa imi rezeve o camera sa nu mai stau sa alerg. Imi rezerva ultima camera, imi confirma ca nu inchid hotelul sa ma trezesc inchis pe afara inainte de cazare si imi spune si un pret arzator: 110 euro. La Viena tre sa te comporti ca un vienez asa ca decid sa dau banii cu gandul ca imi scot parleala cu micul dejun inclus. Iau adresa hotelului, o bag in facatorul de zgomot de fond care ocazional mai indica si drumul si accelerez. Pe autostrazile din Austria si Germania apreciez cel mai mult ca cel BMW-ul sau Mercedesul din spate nu da din faruri sa te dai din fata lui si te lasa sa iti termini depasirea TIR-ului bazandu-se ca ai bunul simt sa te dai. Si ma dau. Mai putin cand am mers pe banda din mijloc si un neamt cacanar m-a claxonat nervos inainte sa ma depaseasca pe banda 3 care oricum era goala. Si mi-a si facut semn sa ma dau pe prima, nu de alta dar ca sa am de unde reveni pe a doua 500m mai incolo cand dadeam de TIR. Asa ca l-am clasat de “român imputit fugit la ei” si mi-am vazut de drum.

Fara alte peripetii ajung la Viena. Evident ca GPS-ul nu indica bine numarul strazii asa ca il scot pe frate-meu in strada sa ma astepte pana ajung unde trebuie. Ma parchez si ma intreb daca e bine parcata sub semnul de interzis unde imi indica fratele meu. Nu de alta dar cacanarii de bulgari s-au gandit ca singura masina parcata la mai putin de 5 m de intersectie pe o straduta secundara era una de Romania, a mea. Si o singura ridicare pe vara ajunge. La austrieci semnul de parcare interzisa e insotit de niste cuvinte. “Ende” m-am prins si eu ce inseamna deci celalalt cuvant am dedus ca inseamna “inceput”. Dar acum se punea problema ce anume incepea/termina: zona de parcare permisa sau cea de parcare interzisa. Mai ales ca in sensul de mers, uneori era semnul de inceput primul, alteori cel de sfarsit. Deci o data zona incepea dinspre mine inspre sensul de mers, alteori incepa invers. Asa ca ma decid sa urmez sfatul fratelui meu: “Ca sa fii sigur parcheaza mereu intre ei, nu primul sau ultimul, ca astia respecta regula.”

La receptie ne intampina un domn sobru care ne cere pasapoartele desi avea deja numele pentru rezervarea de care se ocupase personal fratele meu. Incepe sa ne spuna o poveste cu 2 romani care i-au pus pasapoartele pe masa sa-i cazeze. Sangele meu incepe sa clocoteasca si deja vad titlurile de ziar: “Mancatorii de lebede ataca un receptioner si il pun sa-si manance sapca”. Noroc ca ne precizeaza ca l-a dus capul sa-i intrebe daca au rezervare si nu le-a data camera noastra. Si noroc ca nu avea sapca. La fel ca si iepurasul din bancul cu acelasi nume. Camera e frumoasa si spatioasa. Asta daca iti place stilul auster si nu ai agorafobie, ca e inalta rau si mare. Pai dulapul de pe perete era mai mare decat al meu de acasa. Probabil hotelul era vechi si camera era genul in care cineva poate locui permanent cum faceau vedetele de film care stateau la hotel cand era moda. Investighez minibarul ca sa vad ce se poarta pe la ei si sunt foarte multumit de rezultate. Televizorul e la fel ca celelalte de pretutindeni: mic, cu telecomanda care nu prea functioneaza si prinde canalele cu purici. Si mai avea si dezavantajul ca vorbea in nemteste cu mine asa l-am ignorat complet pe toata durata “sejurului de o noapte”. (sept jour= sapte zile, pentru cei care nu vorbesc curent franceza, gluma inspirata de la o vanzatoare care vorbea de “intreg mapamondul tarii”).

Dupa o sumara toaleta suntem apti sa ne plimbam cu duba prin Viena, ca uitai sa va spui ca eram cu VW Caddy de marfa, de 2 locuri (unul mai incomod ca celalalt) si fara geamuri laterale. Printre vastele mele cunostiinte generale se numara si o referire la o catedrala din Viena ce avea legatura cu Sf. Stefan. Asa ca investighez GPS-ul cu numele de Stefan si gasesc nu mai putin de 3 piete cu acelasi nume. Selectez una si culmea ca ne duce unde trebuie. Ulterior am constatat ca degeaba selectasem eu, el ne-a dus fix in centru, noroc ca centrul era la catedrala, lucru normal de altfel si care s-a intamplat apoi si la Koln. Conform hotararii luate parchez intre alte doua masini unde era spatiu suficient pentru o masina si jumatate, ignor semnele de oprire interzisa de langa portiera si plecam in hoinareala. Adica ne minunam ce urata si mare e catedrala. Normal ca noaptea, ceva negru, neluminat nu poate sa arate bine decat daca poarta tocuri cui sau ciorapi cu plasa si adeziv, slabiciunea mea de mic modelist.

Pe langa catedrala erau tot felul de firme de haine, pantofi si alte aberatii. Noroc ca erau inchise asa ca am scapat repede, Mihaela s-a marginit doar sa le vada in vitrina. Ba si mai mult, a declarat ca moda e deja atat de aberanta ca nu o mai intelege si se lasa de meserie. Strazile erau curate si puteau a baliga. Probabil de la caii de la trasuri. Ulterior am constatat ca dimineata spalau strazile. Probabil seara se margineau doar sa adune balegarul. Si asta destul de prost deoarece am constatat a doua zi ca desi fusese proaspat spalat mai ramasese intre pietrele cubice ce alcatuiau pavajul. Si asta in fata palatului lui Sisi. Daca nu stiti cine e Sisi inseamna ca nu ati avut video pe vremea odiosului. Deci nu va place pestele si nu aveti acvariu deci sunteti homosexuali.

Cand am ajuns la masina am observat ca de fapt pe lungimea zonei de parcare erau 4 indicatoare si masina era parcata fix intre 2 indicatoare, de la mijloc, probabil ca acolo era interzis, de aia am si gasit loc. Din fericire masina de politie care trecuse mai devreme il saltase pe unu dintr-un bar, nu venise sa dea amenzi la 11.00 noaptea in centrul Vienei. Apropos de centrul Vienei, am trecut cu duba la 10 m de el, adica de catedrala. Si la fel si in Koln. Numai in Bucuresti centrul este inchis si trebuie sa parchezi la un km daca ai treaba acolo.

Imediat ce aud crapaturile de ziua ne sculam ca sa luam micul dejun. Intr-adevar in sfarsit un mic dejun cum trebuie: omleta si sunca prajita. Doritorii puteau sa-si fiarba si oua, existau si cateva tipuri de cereale, mezeluri, branzeturi si legume, sucuri naturale neindoite cu apa, gemuri si dulceata. De toate pentru toti.

Planul zilei era simplu: 1000 km -100km/h medie - 10 ore de la 9.00 la 19.00 plus o marja de siguranta ca receptia se inchidea la 21.00 in Koln unde trebuia sa ajungem. Asa ca pana la 9.00 am avut timp sa vedem Viena si ziua. Mai exact am avut timp sa vedem ce pierdem daca nu o vizitam alta data in amanunt si cu copiii.

Plecarea este simpla si fara formalitati. In schimb drumul are probleme. Nu ma asteptam pe autostrazile nemtesti sa ne bage pe toti pe o singura parte. Cele 2 benzi plus banda de siguranta de pe un sens devenisera acum 4 benzi, 2 pe fiecare sens. Sincer nu ma simt prea bine la jumatate de metru de un TIR in dreapta in timp ce din fata vine altul tot la jumatate de metru in stanga. Chiar daca sensurile de mers sunt despartite de niste piese de plastic inalte de 30-40 cm goale sau umplute pe jumatate cu apa. Si au fost destule astfel de portiuni incat media de viteza sa aibe de suferit asa ca a trebuit sa recuperez in rest.

Spre deosebire de austrieci, unde parcarile au musai grup sanitar si unde gasesti si hartie (nu ca la hotelurile de lux din bulgaria) (chiar ma intrebam daca e unu platit sa verifice hartia de la closet, presupun ca este) in Germania majoritatea parcarilor sunt fara grup sanitar. Vrei toaleta? Opresti in benzinarii si scoti centii. Ce face neamtu' in parcare fara toaleta? Pai va zic eu ca i-am vazut: isi amintesc de radacini si se duc in tufisuri ca cel mai neaos roman. Asa ca mai putin cu cenusa in cap ca noi suntem necivilizati, ca la ei e si mai rau. Atat de rau incat pisatul nu mai intra in pamant deja, baltea. In schimb solul era foarte bun. Desi faceai urme nu se lipea pamantul de opinci nici cu adezivu' lu' Bizon. Banuiesc ca de la atata "nevoi" si "impilari" era un pamant gras si manos. Daca puneai orez in pisatul ala care baltea probabil se facea cat turnurile gemene. Nu, bre, nu alea de la americani, alea din Koln, de la biserica sau katedrala cum s-o zice pe la ei.

- sfarsitul primei parti -

#74 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 31 October 2008 - 08:14 PM

Vikingule,mai spune!!!!ca m-ai facut curios :whistle:
La bulgari nu ma duc nici legat,asta sa fie clar;insa vreau si eu in Germania(zum Koln)si (imi)promit"sa ma tin" tot timpul cat traversez Austria;ca odata ajuns la ei.... :-D

...interesanta istoria cu parcarile "umede".

#75 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 31 October 2008 - 08:39 PM

Mare "toporist" Olaf, sunt numai ochi si urechi la invataturile tale! :whistle: (traseul asta am sa-l fac si eu luna viitoare)

E bine de invatat din povetzele altora!

#76 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 05 November 2008 - 08:53 AM

La Koln avem "auswaiss" (citeste "voucher") pentru Haus Berger. Avusesem de ales intre asta si un hotel auster. Saitul casei Berger parea mai incitant, mai ales privelistea de pe terasa (http://www.hotel-hau...ome/home_02.jpg). Eu ca sa fiu sigur ca neamtu' nu chiuleste il sunasem de pe drum, chipurile sa imi confirme daca e deschisa receptia pana la 21.00. Evident ca GPS-ul ma duce la adresa exacta unde nu exista nici un fel de Haus Berger. In dreapta Rinul si un parculet, in stanga o casa dar fara firma, asa ca am ezitat sa sun la sonerie si am decis sa ascult intuitia sotiei: "mergi inainte". Ca inainte era mai bine. Si ajungem unde trebuie. Dupa jumatate de kilometru. Macar strada o nimerise.

La receptie totul e in regula, dau "vauceru" se uita, se chiteste si decide sa ne prezinte camera si facilitatile. Ne suie pe o scarita, ne arata ca "aciela se ia micul dejun", se duce pe terasa, nemtii se benocleaza la noi ca la avioane din WWI si ne arata camera. Camera e mult spus. Camaruta. Camara. Ca daca vrei sa treci doi insi unul pe langa altul, nu ai loc. In rest facilitatile normale: un TV prins de tavan cu ecran cat cartea "Traian" aparuta la Humanitas, un loc de agatat umerase, un fel de dulapior, o masa si un scaun. Auster, rece si neprimitor. Si fara frigider. Asa ca a trebuit sa aruncam la gunoi slana si pita de subzistenta.

Il intreb pe individ daca mai e si alta intra/iesire deoarece nu vreau sa-mi vada toata terasa linia mediana ce desparte bucile generoase in timp ce ma lupt cu valizele. Si imi indica omul inca doua scarite, una pe afara si dupa colt, alta pe dinauntru si cu usile pozitionate prost. Pai da, ca atunci cand deschizi usa si tragi valiza e o treapta pe care trebuie sa o sari dar in acelasi timp usa se opune, parca in loc de amortizor ar avea impingator. Dupa ce aduc toate trancanalele in camera observ cu stupoare si ingrijorare crescanda un fenomen ciudat: se facea ca mi se uscau gura si gatu'. Si cum sotia vroia sa lucreze la niste idei pe care sa le expuna a doua zi la intalniri am decis ca pe terasa e cea mai buna solutie pentru a rezolva problemele fiecaruia.

Cum ne asezam apara o "fraulin" ca sa zic asa, foarte amabila, se mira ca nu vrem nimic de mancare si ne aduce comanda: o apa si o bere. Pana sa apuc eu sa zic ceva, Mihaela o priveste stupefiata si mi-o ia inainte intreaband de ce mi-a adus doar 200 ml de bere. Ea ne explica ceva cu o bere locala si ca daca vreau imi aduce si in pahar mai mare. Evident ca dupa 10 minute vreau. Si imi aduce. De 400ml. Se pare si la ei e recesiune, nu mai e berea la juma' de kil' de mult. Ca dupa aia am vazut noi ce pretioasa e berea la Haus Berger: 10 euro toata distractia, 2 beri si o apa chioara. Cu un gust amar, si nu de la bere, ne retragem in asternuturi in asteptarea unor zile mai bune.

Care zile, ca sa zic asa, nu intarzie sa vina. In schimb Mihaela, da. Pai de dimineata imi declara ca s-a saturat sa arate ca venita de pe drumuri si ca vrea 2 ore sa se aranjeze. Asa ca pornesc sa cutreier imprejurimile. Care imprejurimi erau un fel de parc de rulote administrat de Haus Berger care avea si vreo 6 camere. Afacerea banuiesc ca era inchirierea spatiului pt rulote. Probabil ca neamtu' vine, isi lasa toata vara rulota pe malul Rinului si vine cand are chef.

Si ca tot veni vorba de venit iata ca vine si momentul pe care il asteptam de cand ma trezisem (nu sculasem, na ca am evitat obscenitatea la mustata, sau la un fir de par de cur, ca sa zic asa): micul dejun. Dupa cum ii spune si numele e mic. Dar prezentat cochet si frumos. Pai inchipuiti-va in loc de masa, o barca lunga, cu geam deasupra pe care sunt insirare in ordine: tacamuri, servetele, cosulete, sfesnice si cate si mai cate alte trasnai. Printre ele, foarte bine ascunse si camuflate se gaseau in ordine:
1. o cutie cu oua fierte dar cu o carpa pe ele sa le tina de cald, asa ca nu le-am vazut decat cand au venit si altii;
2. un platou cu mezeluri cu 4 felii de salam, 2 de sunca (probabil isi mai luase si altul inainte) 3 felii de un fel de kaizer afumat;
3. un platou cu branzeturi cu 3 felii cascaval de un fel, una de alt fel, si doua rondele de branza fiecare cat un covrig din care isi taia fiecare portii minuscule;
4. un bol cu bucatele mici de unt si casolete micute si dragute cu dulceata
5. ceva "ceriale"
6. un castravete si doua rosii
7. sucuri

Mihaelei ii este jena sa isi ia mai mult de o felie ca se gandeste la ceilalti. Si eu ma gandesc la ceilalti: la stomac, la sucurile gastrice, la organele interne ce trebuie hranite si decid ca este de datoria mea sa nu le dezamagesc asa ca ma pun voiniceste pe treaba. Din pacate trebuie sa ingurgitez si paine si asta imi da o stare de dezamagire profunda, ma stiti ca mie nu imi place sa renunt usor la cura mea de slabire cu carnati si omleta.

Cum nu aveau apa, beau sucuri. Multe. Paharul mic se combate cu drumuri multe si totala indiferenta (nu pot sa spun durere de cur) fata de privirile celorlalti. Nesimtirii cu nesimtire i se raspunde. Colonezii se pare ca sunt altfel de nemti, specia "holbatus de diminatus". Se holbeaza la tine, indiferent daca te scarpini la cele doua care atarna sau in nas, indiferent ca esti in costum sau in costum de baie gen "snur'n cur".

La desert ma servesc si cu doua oua ca ziua mea incepe la Haus Berger dar nu se stie unde se va sfarsi si trebuie sa am forte, nu imi permit sa cad d'ampicioarelea pe strazi de anemie ca nu am dat 20 de lei pe asigurari de sanatate si neamtu' taxeaza mult daca te prinde in spitalu' lui.

Dupa micul dejun copios in saracimea lui (v-am mai spus ca "admir" masinile de feliat nemtesti care inregistreaza performante incredibile, pot felia sunca la o grosime de cativa microni) ne retragem in camera sa ne punem la 12 ace, Mihaela la 4 si eu la 8 ca aveam si fermoarul stricat si se rascracara cand tensionam pantalonii, cum nici bromura nu aveam..., noroc ca nemtoaicele...

Deci iata-ne veseli, intr-o zi insorita cum pornim cu GPS-ul in frunte spre Koln Messe, asta crez ca-i un fel de Romexpo al lor dar mai mic si mai prost organizat si nesemnalizat cum trebuie. Ma rog, tinem noi frumos drumul pe langa Rin (asta e frumos la un oras cu rau, ai macar un punct de reper pe toata lungimea lui) il traversam, vad ca masina din fata franeaza si merge in 50, ma execut si eu si ajungem pe o straduta cu o cladire ni constructie unde Marcel ne zice pe engleza ca "arrived at destination". De data asta intuitia feminina esueaza cu "mergi mai departe" ca mai departe trec pe sub o institutie, ma infund intr-o parcare cu bariera, cotesc in dreapta sa o evit si ma gandesc cu groaza ca va trebui sa dau cu spatele cu duba fara sa vad nimic dar pana la urma ma descurc pe niste stradute, ajung iar pe unde am trecut, de data asta chitit sa ma tin dupa semnele lor ca scria peste tot Messe si Koln Messe. M-am gandit ca e acelasi lucru. Pai la un stop vad ca Messe in dreapta si Messe in fata. Deci o iau in fata. Dupa aia semn ca Messe la stanga deci intorc, dar inainte de semn, ajung in fata unei cladiri pe care scria Messe, parchez fara nici un ban, deci pe gratis cum ar veni, si caut biletele de intrare incercand sa imi amintesc unde sunt. Dupa o sumara cautare si realizand ca de seara eu nu le mai vazusem imi dau seama ca le caut de pomana, adica degeaba, deci in zadar, cum ar veni.

Mihaela se supara si declara ca ea nu merge inapoi la hotel (pardon pensiune) si ma asteapta acolo. Foarte bine zic si ma sui in sa, ca Caddy-ul e mai sus, stai ca-n SUV. Pe drum ma suna de cateva sa-mi spuna ca: acolo nu e Messe e o gara, ca vrea sa traverseze si sa o iau de vizavi cand vin, ca s-a intors inapoi, ca i se termina bateria. Pe mine GPS-ul ma duce aproximativ pe acelasi drum mai putin cand ma scoate in dreapta, ma pune sa merg 500m si sa intorc si ma intorc in acealsi loc unde trebuia sa o tin inainte nu in dreapta. Intreb la receptie daca nu cumva sunt biletele in plicul pe care l-am dat cu "vaucerul" cauta femeia in cosul de gunoi dar degeaba ca era gol, cauta intre hartiile cu vaucerul meu si imi zice ca no, niet, nicevo. Cum observasem de cu seara ca zicea ceva pe un geam de un Internet cu nu stiti cati euro ora o intreb daca are imprimanta si pornesc linistit ca caut in camera convins fiind ca daac nu le gasesc am un backup. Pai norocos cum sunt pastrasem mailul cu "vaucerul" pe care ulterior l-am printat. Biletele sunt in camera, in plicul pe care il cautasem in gunoi, plic care era pus foarte bine intre alte hartii fara insemnatate.

Fac drumul inapoi, vad ca pe pod unde toti franau cel de dinaintea mea ia un blitz in ochi dintr-o cutie de pe margine si asa mi se lamureste de ce se circula cu viteza regulamentara. Ajung la Messe (mesele de la gara nu mesele ala bun) ma iau dupa indicatoare, merg vreo 2 km pe tot felul de stradute si bretele, aproximativ dispuse intr-o spirala si in sfarsit ajung la o intrare sub un pod. Ma dirijeaza tot felul de imigranti (ca venisera, ca daca plecau erau emigranti) , urc tot felul de rampe si ma trezesc cu masina cocotata la etajul 5, cu 7 euro de parcare luati si cu intrarea in targ pe cladirea vecina. Noroc ca exista o comunicare intre ele, unele cu altele, ele intre ele , acolo, ca camasa cu curu'.

Targul e ca orice alt targ: te dor picioarele de atata mers, nu ai unde sta sau daca stai, platesti o gramada pe sucuri, e coada mereu la closet la dame unde trebuie sa stai cu geanta Ei in mana incercand sa iti omori timpul la standurile din apropiere dar in acelasi timp evitand orice contact cu cei de acolo care vor sa te descoasa si sa iti smulga cartea de vizita, descoperi pavilioane noi, descoperi ca sunt de fapt inchise la acest targ, contractezi distributii pentru diverse marci, la primul targ din tara descoperi ca mai este o firma care are distributie unica in Romania, amandoi va jurati ca nu mai luati marca asta si aia raman brusc fara distributie in Romania, dar nu-i nimic vine o noua editie de Koln Messe, alti distribuitori unici si exclusivi care urmeaza sa se imprieteneasca la Baby Expo,etc.

Pentru noi prima zi e de recunoastere si de "hartuieli" marunte ("skirmish"). A doua zi e cu batalia principala, cu intalniri cu "greii" care te iau la puricat ca cei ai facut in 8 luni si de cat ai vandut si daca meriti sa le mai vinzi in continuare produsele.

La finalul zilei decidem sa cumparam o papusa. Dar nu orice fel de papusa. Una realizata fidel, zici ca-i vie, facuta special pentru mame sa se antreneze pe ea pana cand nasc. Avea chiar si greutatea unui bebelus. Si pretul pe masura:130 euro. Dar fiind pentru afacere consideram ca i-ar sta bine in trusourile de botez pe care le produce Mihaela si fiind asa de bine facut va atrage privirile la targul din Romania la care urma sa participam peste 5 zile. Si chiar asa a fost. A atras privirile. Ba chiar si o gramada de degete in ochi si nu numai din partea copiilor. Chiar si idioatele de mamici cum treceau, cum se simteau obligate sa-i bage un deget in ochi. Asa de control. Ca pana la urma ma gandeam la o promotie: "Bagati un deget in ochiul bebelusului si primiti gratuit o nuia peste degete". Si a atras si o gramada de comentarii: "Vai ce sinistru e." Nemtii toti radeau si se uitau la ei, romanului i se pare ca e "cripi" (un fel de "spuky" adica, pentru cei care nu inteleg engleza).

Dupa targ decidem sa hoinarim prin oras asa ca pun "ratacitorul" sa ma duca in centru si el isi face treaba cu brio invartindu-ma pe langa catedrala "La doua coarne", mandria colognezilor de pretutindeni (era sa zic de pe intreg "mapamondul nemtesc" dar mi-am amintit ca v-am servit la inceput de gluma asta). Deci iar trec pe la 20-50m de katedrala prin plin centru si gasesc loc de parcare pe care zicea ceva cu ora 18.00. Dar cum mott-ul meu e: "La Koln, poarta-te ca un colognez" parchez si eu in rand cu ei gandindu-ma ca daca e prost nu o sa ridice o duba cand are atatea de ales. He, he, he bag seama ca deja v-ati gandit ca mi-au ridicat-o, nu? E bine, nu. Altceva s-a intamplat cu duba dar la intoarcere si mai avem cateva zile pana ajungem acolo.

Catedrala e mare si neagra si imi pune mintea la incercare incercand sa imi aduc aminte un reportaj pe care l-am vazut despre constructia ei. Ce sa mai, e o culme a ingineriei tinand cont in primul rand de anul constructiei. Evident la o ora asa tarzie e inchisa, deci ne plimbam pe langa ea. Un turism englez ma confunda cu un localnic si ma intreaba pe unde se intra. "Nu se intra, bre, prostestantii sunt impuscati la usa". Evident ca nu ii spun asa, ce vina are el ca e englez si eu am ceva cu sistemul englez de acordare a vizelor care ma silea sa dorm pe aeroport la Heathrow pana a doua zi cand aveam avion spre SUA. Dar asta e alta poveste frumoasa. Probabil le voi aduna intr-o buna zi uintr-un volum.

Langa catedrala e un muzeu serios. In holul lui sunt niste pustani cu skateboard-uri care fac galagie si figuri. Nimeni nu are treaba cu ei. Nici macar politia. Care politie nu e. Nu am vazut politie pe strazi sau autostrazi, exceptand locul unui accident pe drumul de intoarcere, dar sa nu anticipam.

Evident ca totul e inchis la ora aia (din fericire) asa ca Mihaela hotareste macar sa se uite la vitrine (din nefericire). Din strada in strada, reusim sa ne ratacim dar nu ne facem griji deoarece turnurile gemene ar trebui sa fie vizibile ca doar sunt cele mai mari din Europa. Cand obosim si hotaram sa ne retragem nu vedem turnurile. Dar eu prevazator luasem cu mine "facatorul de rataciri" asa ca ajungem la catedrala si de acolo la masina, hotarati sa revenim a doua zi, mai devreme.

A doua zi intram deja in rutina. Micul dejun este saracacios dar intr-o atmosfera placuta. Deja stim drumul (sau credem ca il stim), evitam radarul de pe pod, si in loc sa fac stanga si sa ma invart intr-o spirala, jucandu-ma de "V-ati ascunselea" cu liniile de tren, hotarasc sa merg drept inainte banuind ca intrarea de sub podul pe care mi-l luasem ca punct de reper este cel care se ititea inaintea noastra. Stiind ca acolo fac stanga ma incadrez pe banda de stanga si evidend ca trebuie sa fac stanga cu 50 m inaintea lui. Ma intorc, stau la alte stopuri, injur copios, sar sinele de tramvai si reusesc sa ma intorc si sa ajung in acelasi punct. In sfarsit ajung la pod si vad ca nu e nici o intrare sub el. Asa ca merg inainte, ca inainte era mai bine. Si trebuie sa pornim GPS-ul (Grand Problem Solving) ca macar sa ne duca anapoda la fel ca in ziua precedenta, ca de la locul ala complet gresit, avem o sansa sa ne descurcam.

Evident ca reusesc sa intru pe o bretea si ma indrept vijelios spre iesirea din Koln pe autobahn (adica un fel de sosea, mai lataputin, asa de vreo 6 benzi). La un moment da prind o spartura in gard, ma intorc si sunt decis sa ma tin de semne. Pana la urma sistemul functioneaza si ajung sub pod, la intrare, unde ma grabesc sa setez un "Way Point" si sa-l memorez pe GPS ca sa ma aduca si a doua zi.

Ziua de targ e fructuoasa, se vorbeste mult (ei), se fac promisiuni mari (noi), se strang mainile fructuos (toti) si toata lumea e fericita si cu incantare in suflet. Mai putin cei doi romani cu fete si apucaturi de tarani care erau la stand si care se cazneau sa le demonstreze ca ei sunt cei mai buni din Romania, ca au o gramada de magazine si ca ar trebui sa ni se ia noua distributia si sa li se dea lor.

Mai stabilim contacte si cu alti producatori, facem calcule, promisiuni, etc. Astfel ca ziua trece repede. La plecare e musai sa mai cumparam un manechin-bebelus, mai mare, ca de , se boteaza si cei mai mari si el va avea rolul sa prezinte trusourile de botez care sunt mai mari.

Conform promisiunii ajungem in centru mai repede, gasim loc de parcare, mergem in magazinul de suveniruri (e musai sa iei apa de Cologne originala, daca tot ajungi la Cologne, nu?). E deschisa si catedrala ne minunam, decidem sa nu urcam in turnuri (si bine am facut ca se pare ca erau de urcat echivalentul a 20-25 etaje). Facem o halta de ajustare la un McDonalds, cu 10 euro ne ghiftuim zdravam (salate, sucuri, cheeseburgeri, etc.) si iesim iar la suveniruri. Care suveniruri sunt inchise, mai putin cele tinute de chinezi care imi spun ca azi au un pret special pentru mine. Pai daca e special atunci e musai sa cumpar, nu? Ignor soldateii de metal si ma reped spre raftul cu cupe. De multa vreme colind anticariatele in cautarea unei cupe pentru vin. Si chiar gasesc una pe gustul meu, nu scrie pe ea "I inima Koln" sau alte prostii. Are sculptate scene de vanatoare, de cules via, etc. intr-un cuvant ceva ce poate fi considerat si medieval si din care pot sa-mi sorb linistit caberlotu'.

In drum spre Haus Berger decidem sa mai hoinarim cu masina prin imprejurimi asa ca dam peste un supermarket local. Cand am vazut vin la 1 euro si bax de bere cu 6 cutii la 1.89 euro mi-au cazut plombele si mi-am dat seama cat de prost si scump traim aici. Ulterior aveam sa constat ca vinul e destul de prost. Noroc cu rosiile de 2-3 euro kilogramul ca mi-a mai venit inima la loc. Mihaela sustine ca alea erau asa scumpe ca sunt eco, adica crescute cu balegar direct din curu' calului, nu cu azotati. O fi. Cert este ca lucrurile proaste (adica cele bune carnati, chiftele, ciocolata, biscuiti, etc.) erau mult mai ieftine. Nu cred ca la noi gasesc whisky ( de fapt scotch ca era scotian) cu 10 euro. La un moment dat o frau de acolo zice ceva pe pasareasca aia a lor si deduc (caci sunt genial) ca trebuie sa ne grabim sa platim ca se inchide. Auzisem povesti ca se uita ca dracu la tamaie daca le dai bani si nu platesti cu card. Sunt povesti. E adevarat ca nu aveam hartii de o suta, avusesem grija sa am doar de 50, dar nu s-a ofruscat sau sa cheme politia cand i-am dat 3 hartii. In schimb la benzinarii ziceau nu primesc bancnote mai mari de 100 euro.

Intre timp ne hotaram ca nu mai are sens sa mai mergem si a doua zi la targ si ca ar fi bine sa o luam din loc chiar in noaptea aceea. Pierdem o noapte de cazare platita dar macar ajungem mai repede in tara sa pregatim targul de aici. Stabilim cu receptionerul unde vrea sa gaseasca cheia, dormim putin, pana la 04.00 AM si o pornim vitejeste spre casa, hotarati sa nu mai facem escala pe drum. Koln - Bucuresti 1922 km (dupa cum zice GPS-ul) dintr-o bucata.

Kilometrii sunt ca milele: de doua feluri. Pai da, ca exista mila terestra si mila marina (mai e si o a treia, mila Domnului, dar dupa cum ii arata numele, e monopol). Mila marina e aproape dubla ca mila terestra. Kilometrii sunt si ei de doua feluri: kilometrii romanesti si restul kilometrilor. Kilometrii romanesti sunt de aproape doua ori mai mari decat ceilalti.

Inarmati cu aceste informatii stabilim sa conduca Mihaela cat e drumul frumos (adic ain Germania-Austria-Ungaria), urmand sa conduc eu la intrarea in tara. Cu o seara inainte, cand ne plimbam pe jos cautand masina, ma mancase intre cele doua gemene din spate sa setez GPS-ul pe pozitia "cel mai rapid drum" asa ca nemernicul in loc sa ne scoata pe autostrada ne duce prin Bonn. Unde e limita de viteza care ne incearca nervii. Asa ca o dau pe Mihaela la o parte sa conduc eu vitejeste. Atat de vitejeste incat iau o lumina de blitz in ochi, de nu ma vad. Evident un radar. Injurand sistemul imbecil care iti baga in ochii un blitz in toiul noptii dau inainte. Nici pana azi nu mi-a venit amenda dar am auzit ca poate dura chiar si 6 luni asa ca o mai astept.

Daca va mai amintit peripetiile teutonice din februarie de la Nurenberg, atunci stiti ca atunci cand mi s-a stricat GPS-ul am cumparat altul. Evident ca il aveam la mine, sa fie de rezerva. Constantand ca nemernicul asta de MIO ma baga prin oras il pun in functiune si pe celalalt. Distractiv sa conduci cu doua mai ales ca inevitabilul se produce: Mio zice ca sa o iau la stanga, celalalt zice ca la dreapta. Avand in vedre ca harta lui Mio era din 2008 il ascult si reusesc sa ies pe autostrada.

Bucuria nu tine mult ca nemernicul iar ma scoate de pe autostrada si constant ca ma indrept iar spre Zentrum-ul unui orasel de pe harta. La faza asta capitulez (nu, nu dau cu el de pamant ca m-a costat mult sa il repar tocmai in Polonia) si setez sa ma duca pe drumul cel mai usor, drumul prostului. Asa ca el se executa si ma duce pe autostrada.

Care autostrada iar e in reparatii, iar suntem 4 benzi pe ceea ce fusese candva un singur sens, etc. Mai prindem si un accident, rezolvat rapid de politie, punem benzina, platim closetul (orice partz trebuie platit, nu conteaza ca ai pus benzina de 100 euro, trebuie sa scoti 1 euro sa te pisi in closetul lor). Astfel ca ne oprim in parcari unde usurarea e gratis si in natura. Closete in parcari nu exista decat in Austria.

Pe "otoban" prindem si un accident micut. De unde stiu ca e accident? Pai pe banda de urgenta a trecut o masina din aia cu becuri la spate, o ambulanta, si pe urma am vazut si pe unii care maturau nisipul pe care il imprastiasera. Imi vine in minte replica din Seinfeld: "De ce stam? Nu stiu, sper sa fie doar un accident." Totul se rezolva destul de repede la ei, ulterior aveam sa mai prindem un accident pe Valea Oltului unde am stat mult mai mult.

Este obligatorie oprirea la Parndorf, un satuc unde s-au dezvoltat tot felul de magazinase de firma care vand chilipiruri. Evident o pierdere de vreme si de timp dar cum Mihaela isi gasise in februarie aici un articol de imbracaminte de o calitate ireprosabila ne oprim ca sa vedem daca mai au. Au si luam. Apoi continuam drumul. Din vorba in vorba, mai un TIR, mai o chiftea de supermarket, ajungem in Ungaria, aproape de granita cu Romania unde e timpul sa ma impun si sa cer volanul. Nu de alta dar scaunul de duba nu e asa de confortabil, nu merge lasat pe spate decat daca il dau in fata si asa mi se atrofiaza genunchii. A fost un chin. Facem plinul, ma bag la volan vitejeste, ies pe autostrada, accelerez pana la 130 km/h, ies in depasirea TIR-ului din fata si atunci se intampla bucuria: maneta schimbatorului de viteze sare din viteza. Instinctiv bag a patra ca sa finalizez depasirea, motorul urla, bag a cincea, nu vrea sa intre, incepe ceva sa trancane, a patra, cu chiu cu vai ma bag in fata TIR-ului care face din faruri ca un sot care isi surprinde sotia cu fratele vecinului cumnatului sorei lui. Socoteala e simpla: a cincea e moarta, a patra merge. Daca merge a patra merge si a treia. La Dacie cand a cazut a doua, a cazut si prima, deci cad pe perechi, 1 cu 2, 3 cu 4, 5 separat. Foarte bine, pana la primul Petrom nu ies din perechea 3-4 de frica sa nu mai vrea pe urma sa intre. Evident ca ajung in oraselul ala de langa granita, fac plecari cu a treia, nu pot mai mult de 60-70 km/h ca urla motorul saracu' ca un porc caruia un mancau vrea sa-i mestece urechea fara sa-l injunghe.

Mai cu o avarie pusa, mai cu o a treia reusesc sa trec in Romania. Trancanitul sau zanganitul se opreste la un moment dat concomitent cu caderea unui corp din masina. Ajung in Petrom unde ma decid sa fac teste. Bag in viteza intai, pleaca fara probleme, a doua la fel, a treia, a patra asa ca decid ca totul merge struna. Chiar si marsarierul. Imi fac socoteala ca a prins o piatra la un angrenaj cumva si ca zgomotul de cadere era chiar piatra care a a iesit si deci totul e in regula.
Totul este in regula pana cand bag iar a cincea. Se aude un zgomot, ceva cade din masina, loveste asfaltul, sare in podea, cade din nou pe asfalt si se pierde undeva in spate, in negura noptii sub TIR-ul care venea in urma mea. Deja ma vad discutand cu cei de la firma de remorcari : " Iesiti pe sosea si urmati cararea de piese auto, la capatul ei ma gasiti pe mine."

va urma, nu mai e mult, doar vreo 10-13 ore de cosmar prin Romania

#77 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 05 November 2008 - 07:52 PM

Vezi postareaOlafTheViking, la 5 Nov 2008, 08:53, a spus:

............................................................................
Totul este in regula pana cand bag iar a cincea. Se aude un zgomot, ceva cade din masina, loveste asfaltul, sare in podea, cade din nou pe asfalt si se pierde undeva in spate, in negura noptii sub TIR-ul care venea in urma mea. Deja ma vad discutand cu cei de la firma de remorcari : " Iesiti pe sosea si urmati cararea de piese auto, la capatul ei ma gasiti pe mine."

va urma, nu mai e mult, doar vreo 10-13 ore de cosmar prin Romania

Fraticule cred ca-i gresit topicul, aici trebuia sa istoriseasca TIR-istul
:rolleyes: :whistle:
:friends: Asa-i ca vezi partea plina a..halbei?

#78 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12687
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 06 November 2008 - 08:51 AM

:rolleyes: :whistle: :drinks: :friends:

#79 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 06 November 2008 - 09:47 AM

Frumos foileton :rolleyes: :whistle: :drinks: :good: :hi: :rofl: :rofl:
...deja astept cu nedisimulata impacienta epsioadele: "De Craciun", "Olaf si skiul", "Revelionul Lui Olaf" si de ce nu "Pascala Revenire"... :friends:

#80 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 06 November 2008 - 12:18 PM

Si pozele ?
Pozele unde sunt ?

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2