M-am hotărīt să detaliez și aceste construcții , deși am fost cumva decepționat de sărăcia feedback-ului care a urmat terminării Thunderbolt-ului și a Beriev-ului. Știu , machetele mele n-or să ia vre-o medalie la Moson sau aiurea , dar parcă nici așa de rele nu-s...Și-am hotărīt să continui să postez toate etapele construcției unui kit , nu pentru colegii experimentați , pentru care executarea unei machete "de aur" nu-i doar un vis īndepărtat ( și care se plictisesc probabil de stīngăciile mele inerente...) , ci pentru īncepători, pentru acei care se luptă să se perfecționeze și să deprindă tehnici noi pentru ei. Și eu , īnainte de-a īncepe un kit , caut să văd cum l-au făcut alții , ce defecte are , cum se pot rezolva , ce bibliografie au folosit , etc. Si dacă nu ar mai posta nimeni construcții integrale , și doar machete gata făcute , care-s frumoase , īntr-adevăr , dar nu spun nimic unui modelist mai puțin experimentat , cum ar mai īnvăța aceștia din urmă ceva ?
Scuzați-mi digresiunea , cam lungă , dar problema cu feedback-ul a fost ridicată și de alți colegi , si pentru mine este chiar important. Lipsa lui mă deprimă. Adică este chiar scopul și substanța unui forum. Forum. Adică discuții , parlamentari , contraziceri , orice. Pentru niște poze goale , fară discuții , există Imageshack , Flickr , Photobucket și cine mai știe cīte altele. Părerea mea.
Kiturile : Academy 1669 și venerabilul Matchbox PK23 . Adică Hawker "Tempest" Mk.V si Hawker "Tempest" Mk.VI / Mk.II . Nu mai pun poze cu conținutul cutiilor , sīnt kituri arhicunoscute.
Acuma , din Academy vreau să fac musai JF-E al lui Clo-Clo. Romanul lui , "Marele Circ" , mi-a marcat copilăria. Rămīne să văd CARE JF-E , că Pierre a pilotat cel puțin 3 aparate diferite cu acest indicativ : NV994 - calul de război , fără nici un īnsemn particular , SN222- avion de paradă , coafă roșie și singurul cu inscripția "La grand Charles" și NV724 - ultimul Tempest pilotat de eroul francez , coafă neagră și crucea de Lorena pe radiator( acestea sīnt rezultatele ultimelor cercetări īn domeniu, publicate īn revista franceză Avions nr.151)

Din MatchBox , m-am hotărīt să fac un Tempest Mk.II indian . Īnsemnul "Ashoka Chakra" este prea sexy ca să-l ratez, și apoi , alături de omologii pakistanezi , Tempesturile II indiene au fost singurele īntrebuințate efectiv īn război , chiar dacă nu īn cel mondial.

Ia uitați ce sexos arată: silver overall , cu coafa și direcția șofran.
Există și aici niște impedimente . Decalurile. Din cele oferite de MatchBox , doar īnsemnele Chakra și cocardele de pe derivă sīnt utilizabile , după o mică retușare a culorii ( au maro īn loc de șofran). Numerele tactice HA729 de pe fuselaj sīnt mult prea mari , iar cele de sub aripi sīnt inexistente. Nu am asemenea litere/cifre. Poate la cele subalare să pot face niște șabloane decente , și le vopsesc , dar pe fuselaj trebuie decal , sīnt prea mici pentru șablon.O să văd .
Deocamdată ,am apucat să scrăciui niște interioare , cel de la Academy este cam grosolan , iar MatchBox inexistent...

Am astupat și găurile pentru pilonii rachetelor de pe aripile MK.II , nu am de gīnd să-l īncarc cu așa ceva.

O prima potrivire "la rece" īmi arată un Academy relativ bine īmbinat și un Matchbox teribil...
Va urma.