Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, septembrie 2019 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, septembrie 2019

#81 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 18 September 2019 - 09:26 PM

Bunul meu prieten Flo, intrăm puțin în politică, dar nah...și faptul ca mergem dimineața la muncă e tot un fel de politică, nu?
Bon.
Sunt de acord cu tine, nu există un cetățean etalon, dar nu există în societatea noastră sau nu există de fel, în nicio societate generally speaking ?
Eu aș spune că cetăteanul etalon este de fapt cel din "clasa mijlocie" cu +/- în limite statistice. Adică omul care nu e prăpădit dar nici nu-l poți numi bogat. Are un nivel de trai multumitor și nu trebuie să-și tragă din venă ca să plătească facturi, dar nici nu zdrobește un Nissan, un Ferrari și un Aston Martin, asta până să împlineasca 25 de ani de viață.
Clasa mijlocie este motorul social al unei societăți dezvoltate și factorul de echilibru din p.d.v al vieții politice.
La noi acest midle class este un segment cam subțirel. Nu sunt supărat pe cel sărman, ci sunt supărat pe cel care-l menține voit în starea asta, chiar și prin acele ajutoare sociale care-l transformă într-un "corp didactic social" atunci când politicienii au nevoie. Știm de ce, știm cine și pentru ce motiv .Asta-i buba și asta bag io de vină guvernărilor. Educația se face și prin puterea exemplului.Nu ajunge să poți citi, dacă nu pricepi ce ai citit. Nu serveste la nimic.
Dacă investești cu cap, vei avea și inițiativă. Dacă ai inițiativă vei avea mai puțini pauperi, dar și mai puțini oameni care își vând votul, oameni care nu gândesc cu capul lor.
Că nu gândesc ca mine ? Ok, no problem.
Manipularea socială este,până la urmă,o știință.
Da, putem avea și șosele pe Valea Prahovei,dar putem avea și fregate. Sau putem să nu avem de nici unele, de noi depinde asta.
Nu mi se pare normal sa fac 14 ore cu trenul din Cluj la Constanța iar de la Milano la Roma 2 și jumătate.
De ce ei pot și noi nu? Pauperul e de vină sau cel din spatele lui?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 18 September 2019 - 09:29 PM


#82 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2461
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 18 September 2019 - 10:00 PM

Eu imi permit sa consider "cetateanul etalon " pe cel care reprezinta categoria sociala majoritara. Zic eu, ca daca nu ma raportez la acesta, ar insemna ca nu ma raportez la majoritate. Si ar fi incorect. Si cum spuneam, majoritatea din Romania o reprezinta, zic statisticele, cetateanul care traieste de pe o zi pe alta. Are si guvernul vina lui. Dar nu fiindca exista ajutoare sociale. Nu astea descurajeaza munca. Salariile mizerabile o fac. Astea au gonit oamenii din tara. Si cand un guvern a indraznit sa creasca salariul minim, antreprenoriatul roman a sarit in sus. Dar tot el se vaieta ca romanii fug de slujbele pe care le ofera. De ce aia pot sa ofere salarii decente si astia, ai nostrii, nu pot?
Manipulati sunt si cei cu scoala. Spui: Clasa mijlocie este motorul social al unei societăți dezvoltate Dar noi nu suntem o societate dezvoltata, iar motorul de care zici este irelevant in tractiunea existenta. Si evident si punctul ala de echilibru este la fel de neimportant. Astea sunt datele initiale ale problemei romanesti. Trebuie sa avem puterea sa admitem asta. Cum trebuie sa admitem ca cel sarac si neinstruit nu va iesi in veci singur din starea asta. El nici nu are capacitatea sa inteleaga unde se afla. Daca segmentul acela f. ingust care care are cu ce trai, care intelege ce-i cu lumea asta (asta nu-i un lucru chiar la indemana multora, ce-i drept) nu face el sacrificii sa-l ridice pe cel prost si sarac, randuriel saracilor si ignorantilor se va ingrosa. Aceasta "ridicare' va insemna cu siguranta ca o generatie sau doua dintre cele care au cu ce trai sa faca sacrficiul necesar. Eu sunt sceptic ca romanul care are va accepta asa ceva. Pronunta printre acestia doar"impozitare progresiva" si sa vezi murmur.
Faptul ca privim unde am vrea sa ajungem este , fara discutie, bun. Grav este ca refuzam sa ne uitam suficient de atent si unde ne aflam.

Aceasta postare a fost editata de flo: 18 September 2019 - 10:22 PM


#83 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 19 September 2019 - 07:25 AM

Așa e Flo, dar cum pot ",eu" segmentul ăla îngust să-l ridic pe "sărac" dacă el e mai numeros ca mine și are același drept de vot pe care-l folosește așa cum îi cer unii ? Nu voi reuși niciodată, clar.
Acum că salariile s-au majorat, nu mai pleacă forța de muncă ?
De ce impozitul pe muncă e cel mai mare din Europa, după Franța, cu care desigur nu ne putem compara cam la niciun capitol ? Asta nu tot statul o reglementează ?
În orice țară există diferențe de dezvoltate între regiuni, între Nord și Sud sau Est și Vest. Problema apare când aceste diferențe sunt mult prea mari, iar asta e problema statului și a lipsei de investiții, respectiv a perspectivelor.

#84 Useril este offline   bogy 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1362
  • Inregistrat: 26-May 05
  • Location:Bucuresti

Postat 19 September 2019 - 01:46 PM

Plecatul romanilor din tara nu are nici o legatura cu salariile. Nu are legatura nici cu cine e la putere. Romanii pleaca pentru ca le place sa plece. Si pleaca de mult pentru ca dintotdeauna a dat mai bine sa stam si sa facem bani si sa realizam ceva, oriunde si nu acasa - ca I-a spus "stambul" sau Viena sau Paris. Din pacate asta-i realitatea. Pe vremea lu'impuscatu' fugeau care puteau. De plecat nu prea se putea.


Statul nu reglementeaza nimic. De ce? Simplu - nu au interesul s-o faca. Si nu au nici timp si nici chef - ei (adica statul - adica fosta Securitate pe care o regasim in politic adica in toate partidele in egala masura) au o singura problema - sa faca bani. Si fac bani - nu conteaza cum, de unde si din ce.


In Romania numai cine nu vrea, nu fura. Despre ce vorbim noi aici? Autostrazi? Pana si firmele alea "serioase" adica straine, cand vin aici, vin sa traga tunuri financiare, pleaca si ...autostrada e vai de mama ei. Cine raspunde? Nimeni. Si fraierii platesc - taxe, accize in benzina, impozite.

#85 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 19 September 2019 - 03:36 PM

:-D Tetris challenge a ajuns si pe la noi . ( dar v-as ruga sa nu cititi comenturile ... s-au luat iar la hartza , pe o tema foarte haioasa in fond )
Vedeti mai jos si raspunsul pompierilor .
https://www.rumaniam...arship-troopers

Aceasta postare a fost editata de dany: 19 September 2019 - 03:49 PM


#86 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12626
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 19 September 2019 - 03:52 PM

CFR-ul si Posta sunt, alături de spitale, cele mai execrabile institutii cu care romanul are de-a face. Politia, primaria, ANAF, invatamintul, parca mai misca, parca mai merg. Este un exemplu clasic de jomanfurism al statului. CFR si Posta sun practic institutii falimentate. Mai functioneaza dn inertie. Bataie de joc mai mare ca la Posta si CFR nu am gasit. Posta are, cel putin aici, program de lauza, de la 8 la 16. Factori postali nu mai sunt. In posta un singur ghiseu pentru 6 sau 7 firme mari (Kronospan, Holtzindustrie, Savini Due, Mercedes, ca sa enumar doar citeva), o sumedenie de firmulite si populimea de rind. Cozi, ca pe vremea impuscatului, la carne! Gara arata ca dupa bombardament. Mai trec doua sau trei personale, pardon, regio, si parca un accelerat. Bate vintul a pustiu. Caseria se deschide cu doua minute inainte de a veni trenul si se inchide imediat ce trenul se pune in miscare. Pavaj spart, cladirea cojita si cu tencuiala cazuta, fereste murdare, fara sala de asteptare. Ma rog, ea exista, dar e inchisa, la ce ar folosi? De ce halul asta? Simplu, se asteapta privatizarea lor, deci totul trebuie sa fie cit mai ieftin.
Hitler le-a promis nemtilor un pachet de unt pe fiecare masa, si s-a tinut de cuvint. Da, dar inainte a modernizat si dezvoltat infrastuctura, industria, a creat locuri de munca si abia apoi le-a pus untul pe masa!
La noi...pomeni electorale, mita sub forma de pensii si salarii marite. Rezolva ceva asta? Da, pentru alesii nostri: putere nemarginita, bani, coruptie la nivel de lege in stat. Vin alegerile, s-au marit pensiile, ia ghiciti pe cine voteaza populimea? Peste un an, se maresc iar pensiile si salarile, ca de, vin alte alegeri, alea parlamentare. Fara o infrastructura pusa la punct, fara crearea de locuri de munca stabile, ne ducem in inflatie galopanta, care va maninca orice crestere de venituri! Alta masura populista: impozitarea pensiilor "nesimtite"! Asa, si? Nu mai au bani si le e teama sa ia de la pensionari? Ca li se rupe de aviatori, militari, magistrati! Astai sunt numai citeva mii in toata tara! Da, dar da bine la populime: iote ba, ce a facut PSD-ul, a marit impozitul la pensiile nesimtite, bine le face, mama lor de chiaburi! Fix politica comunistilor! Va mai aduceti aminte de decembrie 89? "Va mai dam o suta la salar", trimbita impuscatul de la tribuna ultimei mari adunari populare. Si uite asa, mai pisca citeva voturi! Daca voiau ceva pe bune, viabil, trebuiau sa nu dea legea privind pensiile speciale! Nu cred ca un militar, care muat un vraf de dosare, de la BDS in birou dimineata, si de la birou la BDS, la ora plecarii acasa, si-a pus viata in primejdie mai mult ca mine, care am intrat sub burta reactorului, cu inca 5 insi, sa stringem o garnitura care ameninta sa contamineze toata sala reactorului. Grefierul sau amanta, scuzati, secretara unui parlamentar, au spor pentru ca stiu o limba straina, stiu sa folosesca un calculator si pentu stresul ca raspunde la telefon, iar la IFIN, directorul a desfintat sporurile pentru lucrul in conditii speciale! In concluzie, pentru ce pensii speciale?? Au prestat o munaca mai speciala? Cumva au scos carbune din mina, au bagat cos in otelarie? Au, scuzati la un asa afrond, doar au dormit in parlament!
Flo, drumul ala nu e neaparat pentru tine, ci pentru cei ce vor sa investeasca REAL in Roamnia. Cugirul, de exemplu, a pierdut la Mercedes (in avntajul nostru), pentru ca nu exista un drum de legatura, cit de cit practicabil, intre Cugir si druml European, fost E-15, acum nu stiu cum ii zice. Cum cerezi ca cineva transporta, pe hirtoape si gropi, pe super aglomeratie in trafic, piese de mare precizie si finete de care e nevoie urgenta, ca sta productia? La ei, nu la noi!
Longinus, acolo, cu Brexit-ul e cam altceva. Acolo a actionat populismul, proasta informare si un nationalism prost inteles. Acum le pare rau, si de aceeia dau din colt in colt, ca vorba lui Murphy, nu te grabi sa rezolvi o problema complicata, poate nu mai e nevoie ori se rezolva singura!
Dany, "decaderea" le-a adus-o Eltin si viziunea americanilor. Tare mi-e teama ca ursul doarme linistit si nu trebuie trezit. Si la ei, ca la noi, capitalismul salbatic, coruptia, distrugerea invatamintului au dus la situatia de acum. La asta se adauga si pierderea "republicilor sovietice socialiste", furnizoare de bani si materii prime. Da' ce-i a lor e pus de-o parte si nu trebuie zgirmat cu batul.
Dany, nu sunt absurd, bani pentru inarmare/aparare trebuiesc, dar nu cumperi vechituri. Vorba unui clasic in viata, mai stringi un pic din cur si iti cumperi un aerograf de calitate! Noi nu facem acum decit sa risipim banii pe avioane si copai invechite. Cit timp tu nu ai o infrastructura pusa la punct, nu ai locuri de munca stabile si investitii serioase, la ce drac dai banii pe corvete din primul razboi mondial, pe care ai pus un radar nou si doua mitraliere de pe A-10? Vrei bani pentru aparare? Pai frate, scoate economia subterana la suprafata, pune pe toata lumea sa plateasca impozite, nu numai pe fraieri, iar celorlalti le anuezi, din doi in doi ani, datoriile, dezvolta industria profitabila, chiar cu investitii straine, nu-ti vinde pe nimic rezervele subterane! Ca la ce drac F-16 daca nu mai ai ce apara? Cam ce se putea cumpara cu 61 de milioane de euroi? Poate un acont la un F-35. Si de cite ori 61 de milioane de euro s-au fuart in tara asta? Iaca, bani de inarmare!
Statul suntem noi, incepind de la Johannis si terminind cu ultimul boschetar, cazut in sant. Tocmai de aceea trebuie ca noi sa avem grija de noi, Cit timp trimiti sa te conduca, si sa te reprezinte, niste corupti, nu te astepta sa multumeasca pe toata lumea. Stiti bancul ala cu bula si omul, nu? Cica profesoara intreaba prin cea se caracterizeaza statul socialist. Ma rog, nu ma mai intind. Bula zice ca reprezentativa este grija pentru om. Profesoara, multumita ca nu a spus o bazaconie, ii da un 10. La care Bula zice: "daca imi mai dati un 10, va spun si cine e omul!"
Hai ca m-am ambalat de pomana. Nu rezolvam noi, aici ceva!

#87 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2461
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 19 September 2019 - 03:54 PM

Vezi postareaLonginus, la 19 September 2019 - 07:25 AM, a spus:

Așa e Flo, dar cum pot ",eu" segmentul ăla îngust să-l ridic pe "sărac" dacă el e mai numeros ca mine și are același drept de vot pe care-l folosește așa cum îi cer unii ? Nu voi reuși niciodată, clar.
Acum că salariile s-au majorat, nu mai pleacă forța de muncă ?
De ce impozitul pe muncă e cel mai mare din Europa, după Franța, cu care desigur nu ne putem compara cam la niciun capitol ? Asta nu tot statul o reglementează ?
În orice țară există diferențe de dezvoltate între regiuni, între Nord și Sud sau Est și Vest. Problema apare când aceste diferențe sunt mult prea mari, iar asta e problema statului și a lipsei de investiții, respectiv a perspectivelor.

Greu. Cu rabdare. Pe parcusul a cel putin doua generatii. Fa-l sa voteze cum ii spui tu. Asa cum aia ii cer, cere-i si tu. Dar aia nu voteza cum cer unii, ci dupa cum sunt sedusi, zic eu. Adica nu-i promite lucruri pe care nu da doi bani. Politicianul care nu este capabil sa seduca, trebuie sa se lase de politica. Am vazut ca o spunea un american. Daca nu reusesti, inseamna ca majoritatea este fericita in starea in care se afla.

S-au majorat salariile? Care? Poate ale medicilor. Tu ai vazut ultimele statistici? Cati traiesc din salariul minim pe economie? Salariul mediu este caraghios de mic in raport cu preturile. Cei de la Realitatea TV erau scandalizati ca majoritatea familiilor nu reusesc sa se ajunga cu banii castigati prin munca, de la o leafa la alta.
Cand spui "impozit pe munca" te referi pesemne la impozitul pe venitul provenit din salariu. Ca alt impozit nu vad. Si nu este cel mai mare. Tocmai ce spuneam ca just ar fi sa existe o impozitare progresiva. Ca in Germania. Cu deducerea cheltuielilor facute pentru educatia copiilor si altele care ar scadea evaziunea.
Si Italia avea un sud total diferit de nord. Si diferentele inca persista.
Pai marele carmaci spunea candva ca nu ne trebuie autostrazi. Mai apoi s-a razgandit, dar tarziu. Sa se faca infrastructura. Imporatant este sa fie cu ce. Se pare ca nu prea au.

#88 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2461
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 19 September 2019 - 04:17 PM

Stiu ca drumul ala nu-i pentru mine. Baiul este ca nu prea mai exista indivizi dispusi sa cedeze un beneficiu social pentru un eventual loc de munca ce va aparea peste cativa ani. Iar la noi munca este batjocorita, nu platita. Adica, acel loc de munca nu reprezinta ceva care sa atraga atentia cuiva dispus sa munceasca. Nici nu mai pun in discutie care este structura pe varste a populatiei. Nu mai poate ala trecut de 65 de ani de locul de munca care va aparea cand el va indeplini 72 de primaveri, adica cand atinge speranta medie de viata din Roamania(aici exagerez, caci era parca pe la 75 ani).
Sa fim lucizi si sa recunoasteam ca astia suntem: cei mai multi dintre noi saraci si ignoranti, dar mai grav ca sunte din ce in ce mai batrani. Ganditi-va sincer care ar fi dorintele acestei majoritati. Se apropie de cele ale individului cu venit care-i permite vacante scumpe?
Eu asta vreau sa spun.

#89 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12626
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 19 September 2019 - 05:51 PM

Si le cam spui bine!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 19 September 2019 - 06:07 PM


#90 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12626
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 19 September 2019 - 06:07 PM

Flo, sa nu te auda Olguta, ca ai incurcat-o. Pai cum, nu a marit ea salariile, prin 2018, cu 50%, la toti. Acum, ca a luat inapoi 60%, nu mai conteaza.

#91 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2461
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 19 September 2019 - 06:58 PM

Citeaza

Pai cum, nu a marit ea salariile, prin 2018, cu 50%, la toti.
:unknw: Parca marise numai salariul minim.

Am gasit poza cu cheia cu care puscam in copilarie.
Imagine atasata: cheie.jpg

#92 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2461
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 19 September 2019 - 08:20 PM

Sa nu prinda ideea si printre bucuresteni, caci multi vor lacrima.
https://adevarul.ro/...ca69/index.html

#93 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12626
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 19 September 2019 - 08:47 PM

Da, alea erau cheile! Erau facute din zamag sau ceva asemanator, uneori crapau.

#94 Useril este offline   florin44 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 20 September 2019 - 07:44 PM

Newsletter de la AIRFIX:

https://airfix.hornb...2YF2TE7/cr.aspx

#95 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 23 September 2019 - 07:37 AM

Unora le place jazzul. Mie îmi plac...
In Italia,Lombardia, provincia Bergamo, pe malul lacului Iseo există un orășel, o comună, Lovere se cheamă, cu 5000 de locuitori, într-un peisaj de o frumusețe fără margini.
Acolo,periodic, se desfășoară o întâlnire a pasionaților de mijloace de transport de epocă.AITE(Associazione Italiana Transporti d'Epoca)
Sper că anul viitor să ajung și eu acolo.
https://youtu.be/Iulxy8z8G8o

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 September 2019 - 07:40 AM


#96 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12626
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 23 September 2019 - 11:25 AM

Tipul ala, de si-a pornit motorul cu drujba, chiar merita aplauze!!!
Sa inteleg ca masina merge pe calea ferata?

#97 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 23 September 2019 - 01:27 PM

Camionul acela este un Fross Bussing model 1909 !!
Dupa cum arata sasiul, e clar ca s-a inspirat din structura unui vagon de cale ferata
Rotile, de asemenea, par a fi adaptate pentru rularea pe sine, desi daca li se monteaza bandouri de guma tare, asa cum se obisnuia in epoca, ar fi putut rula si pe drumuri pietruite.
In teren desfundat...lucrurile s-ar fi complicat f.mult. Oricum, fiind camion civil, cred ca ar fi circulat prin orasele Germaniei de inceput de secol XX, despre care nu stiu sa fi avut strazi din pamant batatorit.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 September 2019 - 01:32 PM


#98 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 23 September 2019 - 06:22 PM

Citeaza

Sper că anul viitor să ajung și eu acolo.

Si eu am spus la fel :-D

Aceasta postare a fost editata de dany: 23 September 2019 - 06:22 PM


#99 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2461
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2019 - 07:35 PM

Minunate masini. Bussing-ul este intradevar adaptat pentru calea ferata. Tampoanele indica faptul ca nu lucra solo ci impreuna cu vagoane de cale ferata.
Autocamioanele FIAT mi-au placut si revederea lor m-a incantat.

#100 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 23 September 2019 - 08:00 PM

Apropos , nu mai stiti cumva noi ce tip de autobuse Fiat aveam in dotare in vremea lui ceasca ?.
... Tin minte ca erau unele vopsite in albastru si alb , aproape la fel cu cele de la ONT
Erau elegante si cu un design placut , dar erau deja vechi si prost intretinute cand le-am prins eu .
. Parca semanau cu modelul Fiat 306 de prin anii 70 ( 72) .

Aceasta postare a fost editata de dany: 23 September 2019 - 08:12 PM


Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi