Cum lucrul la Hudson s-a dovedit plin de provocări, evident că am umplut timpul dintre pauzele ( obiective și subiective...) de lucru cu o altă construcție.
Nu este cazul să vă prezint kitul ICM. Este destul de vechi deja, arhicunoscut , are și bune și rele...
La origine , kitul este un Type 24. Dar se poate face din el, la fel de ușor, atît Type 17 cît și Type 28. Asta am ales eu , un Type 28 ( mi-au plăcut tunurile alea sexy din aripi !!)
Privind retrospectiv, cred că un Type 17 ar fi fost o alegere mai OK, doar din punct de vedere al înmatriculărilor disponibile.
M-am ajutat și de o mică coală de PE, din cupru, cred că rusească ( parcă Mars ??).
Cockpitul :

Pentru un avion atît de MIC, nivelul de detaliere este satisfăcător.
Nu cred că voi avea vreodată răbdarea lui Alexelu' , să fac fiecare șurub și muc de țigară căzut prin cockpit...
Am făcut apoi și motorul , destul de frumos realizat de ucrainieni, deși bineînțeles că , odată închisă capota, nu se va mai vedea absolut nimic din el.
Bine , ICM l-a oferit în cazul în care modelistul dorește să-l expună , lăsînd panourile capotei deschise. Bun pentru diorame, în general. Eu=NU DIORAME. Mă depășesc , pur și simplu...

Mărturisesc că pînă aici construcția a mers lejer. Piesele s-au potrivit chiar bine, PE-urile nu mi-au creat probleme deosebite, etc.
Lucrurile păreau să meargă șnur. Daar , "nimic nu este ceea ce pare" ! Citat dintr-un clasic în viață...
Va urma.
Numai bine prieteni !