Jagdpenzer IV L/70
Postat 06 December 2006 - 02:45 PM
Nu ziceam de vopsea uscata in aerograf. Ci de ce spui tu, oarecum... Mie pe sita metalica imi ramaneau chestii ca niste fulgi de vopsea uscata, care erau direct din sticluta/cutie... In orice caz, impuritati... Fara legatura cu aerograful, repet.
Acum m-am obisnuit sa filtrez orice vopsea la primul semn de probleme...
Acum m-am obisnuit sa filtrez orice vopsea la primul semn de probleme...
Postat 10 December 2006 - 11:07 PM
Este acelasi lucru care apare si pe Stug III si Osprey zice ca este o bucata de lemn care se foloseste impreuna cu cricul. Dar mai sunt unele variante in care acea bucata de lemn era inlocuita cu o cutie din metal, probabil pentru scule de mana, etc, ex la Pz IV, dar, in principiu era o bucata de lemn.
Si sigur ca neamtul punea bucata de lemn nu pe pamnt ci intre cric si blindat ca sa nu zgarie vopseaua

Si sigur ca neamtul punea bucata de lemn nu pe pamnt ci intre cric si blindat ca sa nu zgarie vopseaua

Postat 04 January 2007 - 04:03 PM
Postat 04 January 2007 - 10:02 PM
1. Diferenta este foarte mare
; unde pot gasi ulei Brun van Dyke ? :-?
Si banuiesc ca uleiul se aplica cu pensula...
2. Si se da cu pensula pe toate macheta, iar uleiul se strange mai mult prin crapaturi,
sau se da prin anumite locuri doar?
3. Cu acuarela tempera ar merge?
4. Banuiesc ca nu ar trebui sa fie chiar atat de complicata treaba asta cu uleiurile, asa cum tind eu sa cred.
5. Macheta mai trebuie sa fie tratata cu vreo solutie inaintea aplicarii uleiului?
6. Toata aceasta operatiune cu uleiul se numeste washing?
Pana acum machetele arata genial
. Ma pun si eu pe uleiuri
.

Si banuiesc ca uleiul se aplica cu pensula...

2. Si se da cu pensula pe toate macheta, iar uleiul se strange mai mult prin crapaturi,
sau se da prin anumite locuri doar?
3. Cu acuarela tempera ar merge?
4. Banuiesc ca nu ar trebui sa fie chiar atat de complicata treaba asta cu uleiurile, asa cum tind eu sa cred.
5. Macheta mai trebuie sa fie tratata cu vreo solutie inaintea aplicarii uleiului?
6. Toata aceasta operatiune cu uleiul se numeste washing?
Pana acum machetele arata genial

Aceasta postare a fost editata de AlexGiuglea: 04 January 2007 - 10:03 PM
Postat 05 January 2007 - 11:50 AM
1. La magazinele fondului plastic, cauta unul de calitate (adica nitel mai scump), cu pigmentul fin. Uleiul se dilueaza bine de tot, mai mult diluant decit vopsea, un fel de "zeama" de vopsea! Ca diluant se recomanda terebentina, dar daca nu e de calitate face mai mult rau. Eu folosesc D551 sau white spirit.
2. Tehnicile variaza de la casa la casa si de la caz la caz.. Aici am dat cu pensula, strict pe marginile detaliilor sau in gravurile ce trebuiau evidentiate. Exceptie a facut "burta", acolo a fost dat pe toata suprafta, apoi am "sters" locul cu o pensula umezita cu diluant.
3. Da, unii folosesc foarte bine si tempera. Ba chiar si creoane carioca!
4 . Nu, nu e complicata, dar necesita un pic de ecsasaiz si un pic de ochi de pictor.
5. Si aici intervin bordeele si obiceele. La carete scrie ca macheta trebuie sa fie, in prealabil, data cu lac lucios , asa "zeama" se scurge mai bine in interstitii, fara sa lase pete. Eu procedez altfel, dau inainte cu putin diluant sa umezesc locul, apoi vin, stric in zona, cu "zeama".
6. Sa zicem ca da, poate fi numita si asa!
2. Tehnicile variaza de la casa la casa si de la caz la caz.. Aici am dat cu pensula, strict pe marginile detaliilor sau in gravurile ce trebuiau evidentiate. Exceptie a facut "burta", acolo a fost dat pe toata suprafta, apoi am "sters" locul cu o pensula umezita cu diluant.
3. Da, unii folosesc foarte bine si tempera. Ba chiar si creoane carioca!
4 . Nu, nu e complicata, dar necesita un pic de ecsasaiz si un pic de ochi de pictor.
5. Si aici intervin bordeele si obiceele. La carete scrie ca macheta trebuie sa fie, in prealabil, data cu lac lucios , asa "zeama" se scurge mai bine in interstitii, fara sa lase pete. Eu procedez altfel, dau inainte cu putin diluant sa umezesc locul, apoi vin, stric in zona, cu "zeama".
6. Sa zicem ca da, poate fi numita si asa!