Forum Machete,Modelism,Hobby: Kituri "batrane"... "batrane" de tot - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kituri "batrane"... "batrane" de tot despre machete uitate... si regasite

#41 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 27 April 2007 - 11:48 AM

Beriev Be-6

#42 Useril este offline   sandy 

• Membru deplin
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 18 November 2008 - 10:28 AM

Dragi prieteni,
Se pare ca "plasticartita" este o boala cronica iar eu chiar acum trec printr-un proces de acutizare.
Dupa ce am rascolit pina in cele mai mici colturi toate ebay-urile din lume,am reusit,datorita unor prieteni foarte buni ,sa achizitionez o sumedenie de kituri Plasticart neconstruite,multe dintre ele fiind mega-raritati.
Asadar,in curind trebuie sa imi soseasca:MI-1,MI-4,MI-10K,MI-6,Jak 24 P,TU-144,TU 114,TU-154,Comet-4,Boeing 727,Turbolet L 410,AN-24,Jak-40,IL-18,IL-62,SU-7,IL-28,TU-2,TU-20,Mercure,Trident,Be-6,AN-2,Saab J 35,MiG 21,L-60"Brygadyr".
TU-134 este deja construit.
Nu vreau sa dau aici preturile pentru a nu fi mutat degraba la spitalul 9.
In schimb,sper ca la expozitia de la anul de la Alba Iulia sa pot sa expun intreaga colectie construita la nivel de ani 2000.
Pina atunci,iata inca doua link-uri interesante:
http://64.233.183.104/search?q=cache:bDd3m...t=clnk&cd=8
http://hobby-plus.narod.ru/modelling/veb_p...ticart_main.htm
Toate bune,
sandy

Aceasta postare a fost editata de sandy: 18 November 2008 - 10:33 AM

#43 Useril este offline   retro 

• Membru deplin
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 04-January 08

Postat 18 November 2008 - 11:53 AM

Cateva informatii poti sa dai privitoare la sursele de unde le-ai achizitionat?
Ma intereseaza in special Tu-144, Tu-114, Il-18 si L-60.

Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de retro: 18 November 2008 - 11:54 AM

#44 Useril este offline   sandy 

• Membru deplin

Postat 18 November 2008 - 12:17 PM

Salut,
Sigura ca da:
http://cgi.ebay.com/1-100-VEB-PLASTICART-T...%3A1|240%3A1318

http://cgi.ebay.com/Tu-114-VEB-Plasticart-...p3286.m20.l1116

http://cgi.ebay.de/Plasticart-DDR-Flugzeug...%3A1|240%3A1318

http://cgi.ebay.com/IL-18-KVZ-VEB-Plastica...1713.m153.l1262

Din pacate IL 18 si L-60 s-au cumparat.
Ghici cine le-a luat?
s

#45 Useril este offline   balki 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 12-August 06

Postat 18 November 2008 - 03:05 PM

mai am si eu prin boxa(cred) pe la maica-mea ceva kituri d`astea. l-am scapat pe un amic de ele. am dat 250lei(sau 25, nu mai stiu) in 97 pe: 2 tridenturi, 2 tu-2, un Mercure, un turbolet L-410, HMS Queen Mary, o gara de trenulet si alte maruntisuri. un chilipir din cate tin eu minte.
din pacate multe au sfarsit tragic, tridenturile s-au contopit si a iesit un MEGA Cargo cu 2 motoare pe coada, aripile au fost ridicate sus si i s-au mai atasat 2 motoare sub aripa, trenul de aterizare l-am montat in locul unde se incastrau aripile ianinte, usi de cala sub coada, gemulet pe lateral ca la an-26, gemulete deasupra cabinei, teava de alimentare in zbor deasupra cabinei, flapsuri coborate, frane aerodinamice ridicate,usa de acces laterala, ca decaluri am folosit tot ce imi ramanea surplus. Daca il ma igasesc prin boxa o sa-i fac o poza. sa vedeti ce imaginatie aveam cand eram copil.

Aceasta postare a fost editata de balki: 18 November 2008 - 03:06 PM

#46 Useril este offline   sandy 

• Membru deplin

Postat 24 November 2008 - 09:39 AM

Pentru amatorii de astfel de kituri,ia uitati-va la preturile de pe acest link:
http://stores.ebay.com/VEB-PLASTICART-MONT...idZ2QQpZ2QQtZkm

toate bune,
sandy

#47 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 24 November 2008 - 02:59 PM

Da,am vazut;pozele de pe unele cutii mi le mai amintesc;altele nu le-am vazut niciodata.Oricum daca le pastram pe alea de acu' 25-30 de ani...
Mai erau in serie modele care nu apar aici,de pilda Tu 104 sau Boeing 727. B-)

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 24 November 2008 - 03:02 PM

#48 Useril este offline   sandy 

• Membru deplin

Postat 24 November 2008 - 03:43 PM

Salutare,
Boeing 727 poate fi gasit in zilele noastre aici:
http://cgi.ebay.de/Boeing-727-VEB-Plastica...%3A1|240%3A1318

In schimb,TU-104 este o megararitate.Cred insa ca va aparea la magazinul VEB Montreal,de pe ebay.ca,bineinteles la preturi astronomice.

#49 Useril este offline   sandy 

• Membru deplin

Postat 23 December 2008 - 12:33 PM

Salutare,
Pentru ca ma pregatesc intens de un amplu articol despre VEB Plasticart si as dori sa il dezvolt ca subiect separat,vreau sa va spun doar ca m-am dotat serios de pe e-bay cu aproape toata colectia.
Se pare ca si fratelui Bill i-am declansat aceasta formea de maladie,el fiindu-mi in acest timp aproape in suferinta.
Doar o poza s-ati mai pun ;-) :
Imagine postata

Sarbatori fericiye!
sandy

#50 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 23 December 2008 - 04:55 PM

Vezi postareasandy, la 23 Dec 2008, 12:33, a spus:

Se pare ca si fratelui Bill i-am declansat aceasta formea de maladie, el fiindu-mi in acest timp aproape in suferinta.

Sarbatori fericiye!
sandy

Confirm ca am stat linga patul lui Sandy pe parcursul intregii maladii si am inceput sa sufar si eu. Iar in scurtul timp in care kiturile lui Sandy au fost la mine am facut un caz clasic de Sindrom Stockholm.
Rumorile/birfele/pacatele sunt adevarate si le voi dovedi prin montarea unui kit VEB Plasticart Boeing 727, scara 1/100, insa cu decaluri noi Alaska Air Seahawk....
Si apoi daca ma ajuta zeul Ebay ;-) un Boeing 737-200 tot la 1/100 intr-o minunata inmatriculare Pluna Air.
Cam atiti am avut de spus...sper....
Sarbatori fericite si spor !
B(ill)oeing

#51 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 23 December 2008 - 06:20 PM

Am si eu o gramada de plasticarturi dar numa Be-6 si Tu-d mai sunt intregi, restul sunt intr-o cutie, dezmembrate si as vrea sa le fac, dar decalurile vechi sunt scorojite.Poti sa-mi spui de unde le-ai achizitionat pe cele pentru B-727?In situatia aia mai am Mercure, Trident si Comet 4....

#52 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 24 December 2008 - 09:00 AM

Vezi postareatomcat, la 23 Dec 2008, 18:20, a spus:

Am si eu o gramada de plasticarturi dar numa Be-6 si Tu-d mai sunt intregi, restul sunt intr-o cutie, dezmembrate si as vrea sa le fac, dar decalurile vechi sunt scorojite.Poti sa-mi spui de unde le-ai achizitionat pe cele pentru B-727?In situatia aia mai am Mercure, Trident si Comet 4....

Salut,
De aici:
Airline Hobby
Cam asa as dori sa arate:
Alaska Seahawk 1
Seahawk1
Bineinteles daca-mi iese asa...
Spor,
Bill ;-)

#53 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior

Postat 24 December 2008 - 06:51 PM

Multumesc de link-uri.Ar fi fain sa iasa asa, dar oare B-727 Plasticart mi se pare mie sau are fuzelajul mai scurt decat cel din poza (727-200)?O fi varianta mai scurta 727-100 cel de la plasticart?

#54 Useril este offline   sandy 

• Membru deplin

Postat 18 February 2009 - 12:01 PM

Salutare,
Incet,dar sigur ma apropii de completarea intregii colectii.In mare,toate kiturile sint in dublu sau triplu exemplar,ca sa am un back-up sigur :whistle:
Chiar zilele trecute am reusit sa achizitionez de pe e-bay un TU 104 de prin 196zeci si ceva.Pe Bill l-am chinuit ingrozitor cu nebunia asta,fiind de multe ori oripilat de deciziile mele de achizitie.
Ca sa fie colectia completa,mai am nevoie doar de IL-14(unul s-a dat pe e-bay cu 322 euro!!!),Aero 45 si MiG 15,eventual Baade 152(care e o raritate atit de mare incit daca apare va fi peste 500 euro,cred).
De-abia astept sa incep la walk-aroundul despre Plasticart!
Pina atunci,colectia creste,creste....:
Imagine postata

#55 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473

Postat 18 February 2009 - 12:14 PM

Nu stiu cum naiba mi-a scapat acest topic pana acuma ....
Citindu-l am simtit treptat, cum ma simt tot mai bine si incep, sa nu mai am asa mari mustari de constiinta ... :friends:
Nu sunt un fan al kiturilor Veb Plasticart, dar toata stima pt. pasiune si finalitate Sandy :whistle:

#56 Useril este offline   sandy 

• Membru deplin

Postat 18 February 2009 - 12:38 PM

Multumesc!
Chiar daca exista o componenta subiectiva si emotionala exagerata in acest caz,totusi nu pot sa nu remarc faptul ca ,pentru acei ani,Plasticart faceau kituri destul de bune.
Chiar in ziua de azi sint firme care nu se ridica la acel nivel.Problema majora e structura plasticului care e dur,sticlos,destul de greu de imblinzit.
O revelatie am avut-o cu decalurile.Chiar dupa 30-40 de ani,se comporta incredibil de bine!
sandy

#57 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12681
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 February 2009 - 02:40 PM

Nu credeam sa mai existe kit-uri, normal nefacute, atit de batrine. Vorba aia, 30 de ani, o viata de om! Eram pustan cind le-am luat pe primele. Din pacate nu le mai am.

#58 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 18 February 2009 - 02:53 PM

Sandy...plasticul ala dur are si o calitate la care nu ma asteptam nici eu (lucrez acum la un Comet de la Plasticart): prin slefuire umeda se face precum sticla devenind o excelenta baza pentru vopselele metalice (eu unul am obtinut cele mai bune rezultate pe care le-am avut vreodata la o macheta in aceste probe facute pe Comet-ul Plasticart). Mai mult plasticul destul de gros in care e turnata macheta a permis interventia "in forta" cu smirghelul (nu s-ar fi putut pe un Airbus de la Revell de exp). Probabil la machete mici grosimea asta e un dezavantaj dar la avioane de pasageri e numai bine. In schimb a trebuit sa ii rad toate detaliile gen nituri, sa ma multumesc cu scara ciudata 1/96-1/98 si sa refac/ajustez intr-o gramada de locuri. Sper sa nu injure cineva ca am intrat cu dalta si smirghelul de 300 pe un kit "de colectie" dar nu era nou ci recuperat de la cineva, se afla in stare jalnica.

#59 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior

Postat 18 February 2009 - 03:26 PM

Astept sa vad cum iti iese si ce tehnici ai folosit la reconditionare, am si eu o cutie cu cateva plasticarturi
rupte, dezlipite, pe care le-as reconditiona, ramane problema decalurilor care sunt scorojite rau si trebuie rase.

#60 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 18 February 2009 - 03:49 PM

Vezi postareasandy, la 18 Feb 2009, 12:01, a spus:

Salutare,
Incet,dar sigur ma apropii de completarea intregii colectii.In mare,toate kiturile sint in dublu sau triplu exemplar,ca sa am un back-up sigur :drinks:
Chiar zilele trecute am reusit sa achizitionez de pe e-bay un TU 104 de prin 196zeci si ceva.Pe Bill l-am chinuit ingrozitor cu nebunia asta,fiind de multe ori oripilat de deciziile mele de achizitie.
Ca sa fie colectia completa,mai am nevoie doar de IL-14(unul s-a dat pe e-bay cu 322 euro!!!),Aero 45 si MiG 15,eventual Baade 152(care e o raritate atit de mare incit daca apare va fi peste 500 euro,cred).
De-abia astept sa incep la walk-aroundul despre Plasticart!

He, he, he, he, he.... :whistle: :friends: :-P :drinks: = :wacko: :drinks:

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi