Longinus, la 30 October 2017 - 08:16 PM, a spus:
@177 nu am facebook, dar nu mă îndoiesc asupra existenței acestei categorii a nostalgicilor şi până la un punct nici nu-i condamn: era tinerețea lor.
Din perspectiva istoriei însă, eu rămân la părerea mea.
Las' ca te ajut eu:
"Septembrie-octombrie 1940. DESFIINȚAREA REGIMENTULUI 34 ARTILERIE sau de ce a plecat soldatul român la război în opinci și cu artilerie din primul război mondial.subtitlu - UN POPOR DE VIERMI CONGENITALI, O ARMATĂ DE VIERMI CONGENITAL( nota 177: este vorba despre poporul roman si armata romana)-din memoriile poetului și medicului militar Sașa Pană ".
sau
" Glorie nepieritoare eroilor Rusiei!"
sau (sub o fotografie cu soldati din Coreea de Nord):
”Baionete ale dreptății, aduceți furtuna.”
Acesta este pământul fericirii, păcii, și dragostei,
În care trăim înarmați cu armele forjate în focul urii.
Baionete ale dreptății loviți în inimă ca fulgerul,
Patria mea liberă, patria mea liberă,
Cetate de neînvins, mereu victorioasă.
Nu putem ierta nicicând invadatorii care ne-au luat jumătate de țară,
Să-i ardem cu furia unui vulcan.
Baionete ale dreptății loviți în inimă ca fulgerul,
Apărând Comandantul Suprem, apărând Comandantul Suprem,
După lungul timp al opresiunii, Unificarea va veni.
Nu poate exista pace cu yankeii ticăloși,
Îi vom izbi ca un uragan.
Baionetele dreptății vor lovi în inimă ca fulgerul,
Urmând Strălucitorul Comandant al Muntelui Paektu, urmând Gloriosul Comandant al Muntelui Paektu,
Vom obține victoria finală.
Ah... baionete ale dreptății,
Baionete ale dreptății"
sau
"O reflecție interesantă din tratatul ”Militarismul” al istoricului sovietic Vsevolod Skopin referitoare la evoluția artei și gândirii militare burgheze de-a lungul ultimilor 200 de ani. Explică în mod esențial caracterul
limitat al gândirii militare occidentale din ultima sută de ani și în special alunecarea teoreticienilor și practicienilor militari occidentali pe panta supralicitării până la absurd a tehnicii în detrimentul factorilor morali profunzi". Urmeaza citate tembele din Skopin care arata superioritatea gandirii sovietice.
Postarile de mai sus sunt departe de subiectul topicului, dar reprezinta o categorie speciala de aparitii on line.