Forum Machete,Modelism,Hobby: Compresor aerograf facut acasa - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 24 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Compresor aerograf facut acasa si nici n-a costat prea mult

#41 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 13 May 2009 - 08:03 AM

Citeaza

se poate folosi doar asta fara presostat?
Vorba soferului, se poate dar nu e voie! Presostatul, desi aparent are alt rol, este una din masurile de siguranta pentru compresor. Daca, luat de treburi, uiti sa mai opresti motorul.... :spiteful:

#42 Useril este offline   Mr32 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1476
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 13 May 2009 - 02:13 PM

Vezi postareaZ-mare, la 12 May 2009, 18:03, a spus:

Vorba soferului, se poate dar nu e voie! Presostatul, desi aparent are alt rol, este una din masurile de siguranta pentru compresor. Daca, luat de treburi, uiti sa mai opresti motorul.... :spiteful:

dar zice ca este "Sistem de presostat care are atasat un manometru si filtru plus regulator al presiunii care porneste si opreste compresorul."
Nu este suficient?

Aceasta postare a fost editata de scorpio: 13 May 2009 - 02:14 PM


#43 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 13 May 2009 - 02:41 PM

Citeaza

AFR-2000 Filtru si Regulator de Aer
in stoc

Sistem de presostat care are atasat un manometru si filtru plus regulator al presiunii care porneste si opreste compresorul.

Acuma eu nu vreau sa intru in studii de limba roama si semantica cuvintelor. In poza se vede un ceva cu un buton de reglare, manometru si un filtru. La titlu scrie Filtru si Regulator de Aer Deci nici un cuvint presostat!
L-am intrebat si pe tata Gugle care zice ca: http://images.google.ro/imgres?imgurl=http...l%3Dro%26sa%3DG . Deci nema presostat!

Citeaza

Sistem de presostat care are atasat un manometru si filtru plus regulator al presiunii care porneste si opreste compresorul.
Acuma ori tipii de la HobbyX nu stiu ce vind ori nu stiu limba romana! Ca intr-adevar un presostat poate avea atasat un "un manometru si filtru plus regulator al presiunii care porneste si opreste compresorul" e una, dar nu e cazul celui de mai sus care repet, este un simplu regulator nu presostat, ceea ce nu tot una!
Hai sa o luam si logic: daca ar fi presostat, nu ar trebui sa aiba niste fire electrice care merg la motor??? :spiteful:

#44 Useril este offline   alaur 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07
  • Location:Bucuresti

Postat 13 May 2009 - 04:13 PM

Ala despre care vorbiti voi (AFR-2000) este CLAR un simplu regulator cu filtru decantor si manometru . (punct)

Z-ule, o precizare: un presostat nu trebuie neaparat sa aiba firele atasate dar are cu siguranta o gaura (eventual cu presetupa) prin care vi cu ele la contactele interne ce cupleaza/decupleaza motorul.

#45 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 13 May 2009 - 09:48 PM

Da, ma rog, un loc pe unde sa scoti firele! :spiteful:

#46 Useril este offline   alin105 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 115
  • Inregistrat: 07-January 08
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 14 May 2009 - 10:40 AM

@scorpio
Da, l-am sunat si eu pentru acelasi produs pe nenea de la Hobbyx si mi-a spus cu o voce moale" da, are presostat ..." acuma daca vrei sa stii clar o chestie legata de produsul respectiv iti spun ca NU are nici o umbra de presostat si ce scrie in text nu are legatura cu imaginea.In rest, toata stima pentru Hobbyx.Mno, nimeni nu e perfect :spiteful: .

#47 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 14 May 2009 - 04:58 PM

Poate nenea ala de la Hbbyx nu stie ce e aia prersostat! :spiteful:

#48 Useril este offline   Picasso 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 03-December 09
  • Location:Deva

Postat 03 December 2009 - 02:39 PM

ba da... compresorul ala are presostat sunt 100% sigur pentru ca eu cand miam luat aerografele am fost la o fosta profa din generala ca sa vad daca sunt bune de ceva. cand a zcos compresorul din cutie am vazut ca era exact ca cel din imagine. si mai si scria pe el hobbyx. se opreste cand atinge 4 bari, dar presiunea din butelie scade foarte foarte rapid si se acumuleaza inapoi cam greoi

eu am un compresor foarte improvizat. am un motor de frigider Arctic de 150W , furtun si... un tub gol de fixativ. totul mergea foarte OK pana aseara cand s-a oprit dintr-o data. sa fie din cauza ca era prea fierbinte? L- am tinut prea mult in priza? ce pot sa ii fac eu sa mearga?(inafara de faptul ca il pot duce la un mester deala ce imi ia o gramada de bani)

Aceasta postare a fost editata de Picasso: 03 December 2009 - 02:36 PM


#49 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 03 December 2009 - 07:08 PM

Ce sa faci? Pai mai intii sa treci prin carea de gamatica, ca una e mi-am si alta e miam pentu ca de obicei sa scoate ceva, nu se zcoate. Apoi o improvizatie... e improvizatie pur si simplu, nici foarte, nici mai, mai! Nu te supara, dar nimeni nu ma poate obliga sa citesc de citeva ori un text, asta doar ca sa inteleg ce a vrut sa spuna autorul. Apoi, dupa punct urmeaza litera mare. Bun, cu asta am terminat cu limba asta romana, tare grea! :-D
Da, poate fi in interior un releu termic care a decuplat din cauza incingerii motorului. Ai incercat sa-l repornesti dupa ce s-a racit???
Daca nu porneste, tu singur, nu prea mai ai ce-i face, trebuie dus la mester.

#50 Useril este offline   Picasso 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 03-December 09
  • Location:Deva

  Postat 04 December 2009 - 10:50 AM

Vezi postareaZ-mare, la 3 Dec 2009, 19:08, a spus:

Ce sa faci? Pai mai intii sa treci prin carea de gamatica, ca una e mi-am si alta e miam pentu ca de obicei sa scoate ceva, nu se zcoate. Apoi o improvizatie... e improvizatie pur si simplu, nici foarte, nici mai, mai! Nu te supara, dar nimeni nu ma poate obliga sa citesc de citeva ori un text, asta doar ca sa inteleg ce a vrut sa spuna autorul. Apoi, dupa punct urmeaza litera mare. Bun, cu asta am terminat cu limba asta romana, tare grea! :-D


mda... si una-i cand se scrie intai nu "intii", gRamatica nu "gamatica", pentRu nu "pentu", cateva in loc de "citeva". Asa se scria odata... acu s-au mai schimbat unele chestii.
Referitor la compresor: am incercat sa il repornesc dar nu a vrut. L-am dus ieri la un mester care a zis ca e cam....blocat. Adica nu se mai misca nimic in el. astazi merg sa vad daca mi l-a facut.

#51 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 04 December 2009 - 01:43 PM

O spun si eu, o spun si altii: din a este un lucru impus limbii romane (da, chiar si in cuvintul roman!), asa ca eu nu voi respecta aceasta regula impusa de unii ce nu prea au legatura cu istoria limbii romane, ci mai degraba cu politica!!!! Cum la fel nu sunt de acord nici cu nici-o(un) scris legat, o treaba impusa fortat. In rest...ai dreptate, sunt un mare mincator de litere.

#52 Useril este offline   Picasso 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 03-December 09
  • Location:Deva

Postat 04 December 2009 - 08:31 PM

Ok! Treaba asta se incheie aici. Daca toti cei ce ati postat aveti aerograf... nu puneti si niste poze cu ce faceti cu el?

Aceasta postare a fost editata de Picasso: 04 December 2009 - 09:11 PM


#53 Useril este offline   crios 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 04 December 2009 - 09:24 PM

Vezi postareaPicasso, la 4 Dec 2009, 20:31, a spus:

Daca toti cei ce ati postat aveti aerograf... nu puneti si niste poze cu ce faceti cu el?


:pardon: Asta a fost o gluma, nu? :-D

Bafta!

#54 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 04 December 2009 - 09:28 PM

Da, e tare!
Pai cam tot ce e expus pe forum.... :-D

#55 Useril este offline   Poetuldinlighean 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2389
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Location:Turda
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 04 December 2009 - 09:45 PM

Z-etule, ii dau dreptate domnului de mai sus, ar trebui inainte de a posta una alta (in scop ajutator pentru multa lume) sa faci bine sa inghiti niscaiva chipsuri, sa nu te mai dai la litere.
In schimb, subscriu in totalitate la ceea ce ai scris.

Salut Picasso
si bine-ai venit pe aici printre cei ce prizeaza vapori de vopsele, cu nobilul scop de a utiliza aerograful. Sau nu.
Nobil nume ti-ai ales (nickname parca-i zice) si cu multe obligatii din partea-ti.
Iar ca raspuns la dorinta acerba de a vedea cam cum/ce lucreaza mare parte din cei ce au postat inaintea ta, o sa incerc (aleatoriu binenteles), sa-ti dau cateva exemple.

Zburatori:
http://www.cartula.ro/forum/Bf-109E-1-si-J....html&st=20
http://www.cartula.ro/Articole/Aviatie/Aic...6A1-Seiran.html - aicea, ia-o pe indelete ca merita.
http://www.cartula.r...1-72-t5959.html
http://www.cartula.r...ELEN-t5896.html !!!
http://www.cartula.ro/forum/HAYATE-FRANK-N...I-84-t5596.html
and so on...

Taratori, cu precizarea ca astia-s dusi putin mai mult ca prima categorie, cautand sa-si mazgaleasca jucariile pentru a se apropia de realitate :
http://www.cartula.r...da-2-t5445.html
http://www.cartula.ro/forum/StuG-III-early...tion-t6110.html
http://www.cartula.r...ILL-t6013.html- cu atentie !
http://www.cartula.ro/forum/M16-Multiple-G...iage-t5391.html - idem
http://www.cartula.ro/forum/King-Tiger-Tam...1-48-t4807.html
http://www.cartula.ro/forum/M1A1-AIM-Abram...-135-t4239.html - de lecturat si luat aminte
and so on...

Vajniciimarinaricepeapasuntstrengari :
http://www.cartula.r...1350-t5775.html
http://www.cartula.r...STON-t5172.html
and so on...

Precizare necesara : La sectiunea asta-s mai putini utilizatori de aerograf, pentru ca multi dintre ei prefera in continuare sa-si faca machetele navo asa, mai "naturel", unii vopsind la ele, altii preferand sa vada ce-a dat mama natura.

Mai exista sectiunile auto, SF (recomand vizualizarea realizarilor SF , macar de curiozitate, vei avea ce sa vezi), nu mai vorbesc de trenulisti, care ii intrec pe toti cei de mai sus, in straduinta lor de a aduna machete cu cat mai mici cu atat mai bine si care-si fac singuri (de cele mai multe ori) terenul de joaca pentru micutele bijuterii.
-Daca am scapat ceva din vedere, rog pe cei vizati sa ma scuze

Cateva intrebari de 10 puncte pentru tine, Picasso :
1. Cati ani ai ?
2. De unde esti ? (din profilul tau, oricat m-as holba la el, nu deduc nimic)
3. Cam pe ce ramura te-ai axat (ca machetist/utilizator de aerograf) ? Aero, auto, navo, rezervoare de masinarii pe doua roti ?
Indiferent care ar fi ramura aleasa, eu iti urez succes si sa ne arati si noua ce iese din mana ta.
Sa ai spor si daca ai nelamuriri viitoare, intreaba la obiect si ti se va raspunde negresit.

#56 Useril este offline   wurger 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4011
  • Inregistrat: 21-February 05
  • Location:Bucuresti

Postat 05 December 2009 - 02:20 PM

Daca profa din generala se uita la aerografe inseamna ca e ceva legat de domeniul artistic.
Daca se mai vede cu profa din generala inseamna ca e undeva in jurul terminarii liceului.
Daca se teme de banii pe care ii va cere mesterul de aerografe inseamna ca a terminat liceul si fondurile s-au cam diminuat.
Dupa candida intrebare - "voi ce faceti cu aerograful", clar nu e machetist.

Eu zic ca a intrat pe google si a dat cautare compresor-aerograf si a ajuns aici.
Basca, mai uitati-va si la nickname - "Picasso".

Iti uram succes in repararea aerografului si continuarea procesului de creatie.
Motorul fiind de arctic....Deja a mers suficient.
Intereseaza-te unde gasesti un motor ieftin de frigider, de preferinta italienesc si si mai de preferinta "desfacibil" ca sa poata sa umble urmatorul mester in el.
Da o raita si prin cartier - s-ar putea sa gasesti un frigider scos in spatele unui bloc. Daca ai un bomfaier si un patent la tine s-ar putea sa nu mai dai nici un ban.

Have fun !

#57 Useril este offline   Picasso 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 03-December 09
  • Location:Deva

Postat 05 December 2009 - 02:27 PM

Pai, sa incepem:
1. Am 16 ani
2. Sunt din Deva, jud. Hunedoara
3. Cu aerograful poti face multe multe chestii. Deoarece sunt la inceput am zis ca pana imi formez mana voi incerca de toate. Pe parcursul calatoriei ma ajuta si scoala, fiind elev la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Sigismund Toduta" in clasa a X-a.

Astazi ma duc dupa compresor. Cat trebuie tinut in priza ca sa nu il mai stric si pe asta? Se infierbanta! Daca pun un ventilator sa bata pe el il pot tine mai mult in priza?

Aceasta postare a fost editata de Picasso: 05 December 2009 - 02:29 PM


#58 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2150
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 05 December 2009 - 02:32 PM

Monteaza-i mai bine un presostat.

#59 Useril este offline   Picasso 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 03-December 09
  • Location:Deva

Postat 05 December 2009 - 04:04 PM

Vezi postareaflo, la 5 Dec 2009, 14:32, a spus:

Monteaza-i mai bine un presostat.


Unde gasesc? La praktiker oare au? Acolo am vazut doar reductor de aer si costa 170 lei


Astazi m-am dus dupa motorul stricat. Mesterul a zis ca e blocat dar l-am convins ca nu era vina mea asa ca mi-a dat altul. E mai mic, de doar 100W. A zis ca e Aspera parca. Oricum mai bun decat Arctic.

Aceasta postare a fost editata de Picasso: 05 December 2009 - 04:05 PM


#60 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12374
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 05 December 2009 - 07:50 PM

Citeaza

Monteaza-i mai bine un presostat.
Nu prea... Presostatul opreste motorul daca ai un rezervor in care sa face ...presiune. Presostatul nu opreste compresorul functie de timpul de functioinare sau temperaturta.
Picasso, incep sa ma prind cam pe unde bati si ce vrei de la aerograf.
Ca sa te lamuresti, cit de cit, in legarura cu aste compresoare, incearca sa citesti astea: http://www.cartula.ro/Articole/Unelte-inst....-comprese.html , http://www.cartula.r...esor-t4006.html si aceasta tema, de la ...inceput.

Arata acest topic


  • 24 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi