Forum Machete,Modelism,Hobby: dakian67 - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

dakian67's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
1127 (0.28 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (819 postari)
Inregistrat la:
10-June 09
Vizualizari:
13064
Ultimul click:
Useril este offline Jul 05 2020 06:04 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
52 ani
Data nasterii
Octombrie 18, 1967
Gender:
Male Male
Location:
Braila
Interests:
Modelism aero WW II,numai 1/72

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email
Website URL:
Website URL  http://
Yahoo:
Yahoo  n_sorin_rr@yahoo.com

Ultimii vizitatori

Postari ale mele

 1. In topicul:Locul lui Dany

  02 July 2020 - 04:54 PM

  Nobile Longinus , nu a fost nici măcar o clipă īndoială ca nu ar fi fi așa , pur și simplu mi-a căzut fața fiindcă nu mi-ar fi dat niciodată prin cap ca este posibil !!
  Pentru mine creta putea folosi cel mult pe la urme de mizerie, eșapamente, etc, dar nu ca vopsea !!
  De aia se spune că omul cīt trăiește īnvață...
  AVE!
 2. In topicul:Și "Dragon-DML" se construiește,nu-i așa ?

  02 July 2020 - 11:27 AM

  Z-ule , nu-i chiar de Moson. Opinia mea. Și , dacă aș poza niște close-up -uri cu anumite elemente , nu va mai fi numai opinia mea !!
  Ca să prezint așa ceva la Moson , ar fi trebuit să refac (scrăciui ) puțurile aterizoarelor din fuselaje și capacele lor. Poate și cupola ar fi trebuit schimbată , asta prezintă lateral , sub inscriptiile de jos "no step", niște puncte proaste , unde a fost prinsă pe culee, si de unde s-a rupt, în timp. Așa l-am cumpărat. Iar eu nu m-am priceput să repar plasticul în acele locuri.
  Cu aceste îmbunătățiri , da , poate că nu aș fi chiar ultimul acolo. Da' nici primul !! E bine totuși să-mi cunosc "lungul nasului" , așa , ca să nu pic în ridicol.
  Numai bine !
  PS EU acum am realizat cum se numește avionul lui Clark Livingstone !! Nu "Cocktail" , ci " COCK - TAIL" !! :rofl:
 3. In topicul:Locul lui Dany

  02 July 2020 - 11:17 AM

  :blink: :blink: :blink: Asta chiar m-a lăsat PAF ...
 4. In topicul:Și "Dragon-DML" se construiește,nu-i așa ?

  02 July 2020 - 07:24 AM

  Aseară , am mai făcut un experiment.
  Este clar ca rezultatele proaste obținute pe plastic se datorează durității plasticului , care "respinge" picăturile fine de vopsea. Și cu cît este mai diluată vopseaua, deci mai puțin vîscoasă , fenomenul de respingere este mai accentuat. Hîrtia "amortizează" impactul cu picătura de vopsea, aceasta "lipindu-se" de suprafața suportului.
  Așa că am pus nițică vopsea în KKmoon-ul meu de 0,2, diluată doar cam 40/60, poate chiar 50/50
  Vreau să zic că am obținut deja niște pete decente !! Cam gazate, dar poate fi și o limitare a aerografului , nu este totuși o sculă de precizie. A costat doar 12 euro , ce naiba...
  Azi o să încerc același lucru cu H&S-ul de 0,18. Și am să mai experimentez cu diluarea , poate că un 60/40 vopsea/diluant să fie și mai bine. E posibil sa trebuiască să curăț acul la fiecare 5 secunde , dar să MEARGĂ.
  Vă țin al curent cu rezultatele .
  Cheers !
 5. In topicul:Locul lui Dany

  02 July 2020 - 07:13 AM

  Da , și eu cred la fel. Talentul și răbdarea sunt calități absolut indispensabile cīnd lucrezi cu uleiuri. Īntr-un fel , tu ești mai mult pictor , decīt modelist. Doar ca nu pictezi tablouri , ci modele pe care la asamblezi tot tu. EU sunt modelist. TU , ești artist. Cam asta ar fi diferența , īn modesta mea opinie. Eu cercetez doar cu CE vopsea a fost vopsit avionul X , tu mai trebuie să cercetezi și CUM se obține vopseaua respectivă, ca s-o recreezi.
  Tot respectul , Dany !
  :hi:

Prieteni

Comentarii

Pagina 1 din 1
 1. Fotografie

  dakian67 

  09 Oct 2013 - 07:13
  Poti folosi fie diferite nuante de Aluminiu ( mat, lucios, dural...) fie o singura nuanta( de ex. Al mat) pe care o deschizi/inchizi cu putin alb/negru/albastru/verde...dupa inspiratie si dupa fotografiile aparatului pe care vrei sa-l reprezinti
 2. Fotografie

  dakian67 

  09 Oct 2013 - 07:11
  Pentru un efect mai realist, este bine sa vopsesti avionul in mai multe nuante de aluminiu, orice aparat real se vede astfel, din cauza uzurii neuniforme
 3. Fotografie

  dakian67 

  09 Oct 2013 - 07:10
  Salut ! Banuiesc faptul ca te referi la vopselele Alclad. Nu pot sa ma pronunt , eu nu le-am folosit inca, de abia le-am luat de la Tibi, dar din cite am citit despre ele, se dau foarte bine cu aerograful(au o consistenta "apoasa" ) dar sint pretentioase la pregatirea suprafetei, aceasta trebuie sa fie foarte neteda si foarte curata, eventual data cu un primer negru lucios.
 4. Fotografie

  matly 

  08 Oct 2013 - 11:57
  SALUT
  as vrea sa te intreb daca se vopseste bine cu ALC (cu aerograful). pentru mig ul 15 stii cumva care este ok? am vazut ca e in mai multe nuante dar majoritatea il fac intr o singura nuanta de argintiu (1:72). ms
Pagina 1 din 1